2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
allah allah ya sizinkiler ne güzel demiş benimki nie öyle dedi kafam karıştı iyice ya
Benim öyle aşıdan sonra ağrım sızım da olmadı çok şükür.Sadece bebeğimin hareketleri yavaşladı ama onu da aşıya bağlamıyorum haftası itibariyle ya da pozisyon değiştirdiği için olabilir diye düşünüyorum

Yani prenses olmasam da yemeğe falan hiç dokunmazdım ben evleninceye kadar üniversite iş hayatı derken zaman geçti evlenince farkettim çok zormuş her gün mutfağa gir yemek yap 🤣

Hala her gun beklemiyor benden ama haftanin 3 gunu mutlaka girip yemek yapiyorum bende 😁 ben bir de trip atardim sevmedigim yemek yapmissa annem ya da ne biliyim 2. Gun yiyorsam simdi 3 4 gunluk bile yerim😁

Ben kayınvalidemden memnunum ağır başlı bir kadın ama görümce çok fena 🤣 başkasının evinde aylarca nasıl kalır insan yahu nasıl rahat eder?
Ya görümce olunca böyle ucundan kıyısından hakkından gelmeyi düşünüyor insan. Benim de ailemde hiç görmediğim hareketler bu aylarca misafirlik işi. Ama ben hala tek bir laf edebilmiş değilim kadına karşı. Hep eşimin beynini yedim. O da farkında hiçbir saygısızlığın olmadı şimdiye kadar hakkını yiyemem diyor ama çözüm olmuyor maalesef.

Ya doktoru mu dinlesem kafama göre mi hareket etsem bilmiyorum tanıdığım bir hemşire de gerek yok vurdurma dedi gerekli olsa ben kendime vururdum dedi oda yeni doğum yaptı doktorda gerekli değil deyince ben çorbaya döndüm

Hic bilmiyorum ki canim bizimkiler risk altindasin olmalisin diyordu🤔 senin doktor doguma kadar folik asit kullan diyendi dimi bence baska doktorun da gorusunu al sen🤔

ya kafam karma karışık oldu ne yapacağımı şaşırdım
Bilemiyorum ki canım ne desem boş. Benim doktorum mutlaka ol dedi. Sağlık ocağındaki hemşire de olman lazım dedi. Birkaç kişiyle konuştum. Kardeşim doktor, aşılar da onun uzmanlığına giriyor hatta ona danıştım. Hemşire bir tanıdığımız var ona sordum. Daha önce doğum yapan tanıdıklara sordum. Yani aklına gelen herkese sordum :KK70: genel kanı olmam üzerine olunca oldun ben de.

Canım benim gördüğüm kadarıyla bu kapı kapı gezen kadınların ne evinin düzeni oluyor nede çocuklarıyla yeteri kadar ilgileniyorlar.
Birde her yerden herkesten haberleri oluyor milletin hayatıyla çok meşgul oluyorlar. Öyle mi senin kaynanda?
Yani kötü niyetli değil ama rolünün toplumdaki yerinin pek farkında değil. Ruh sağlığının yerinde olmadığı kaanaatindeyim. Herkesle arkadaş ama kimseye bir hayrı dokunmayan biri. Kafası karışık benimle arkadaş olmaya çalışırken bana çay servisi yaptırmaya fln çalışıyor 🤣

Aynen oyle ben bekar olsam tost most takilirdim ne olsa yerdim 😁 simdi gomlegim bitmis yok soyle olmus bu aksam ne yemek var valla zor isler 😁
Bir de evli olunca ev geçindirme psikolojisi basıyor enteresan bir şekilde :KK70: bekarken dışardan söyleyim şunu alayım bunu yapayım derken şimdi masraf oluyor evde mi pişirsek bir şeyler oluyor 🤣🤣 utanıyorum ben dışardan paket gelince, komşular şuna bak evde yemek bile pişirmiyor diyolar sanki delikten bakıp :KK70: :KK70:

Ya görümce olunca böyle ucundan kıyısından hakkından gelmeyi düşünüyor insan. Benim de ailemde hiç görmediğim hareketler bu aylarca misafirlik işi. Ama ben hala tek bir laf edebilmiş değilim kadına karşı. Hep eşimin beynini yedim. O da farkında hiçbir saygısızlığın olmadı şimdiye kadar hakkını yiyemem diyor ama çözüm olmuyor maalesef.
Yani söz konusu anne olunca eşim benim tarafımı tutar mıydı bilmiyorum ama kesinlikle eş tutulmalı bence saygısızlık etmiyoruz bir şey demiyoruz belalarını mı arıyorlar 😅

Hic bilmiyorum ki canim bizimkiler risk altindasin olmalisin diyordu🤔 senin doktor doguma kadar folik asit kullan diyendi dimi bence baska doktorun da gorusunu al sen🤔
evet canım aynen geçen gittiğimde de sordum bir değerin düşük o yüzden onu yerine koymamız için folik asidi içeceksin dedi başka vitamin hiç vermiyor bile demir falan hiç vermedi üstüne tetenoza da gerek yok dedi ya kadın prof ve perinatolog eğitimi de var yanlış yapmaz diye güvenmek de istiyorum ama kafamı çorbaya çeviriyor

Folik asit doğuma kadar kullanılıyormuş ya onda sıkıntı yokmuş. Ben doktoruma sordum hatta yazmıştım buraya da. Hem multivitaminde hem demir hapımda folik asit vardı benim. Tedirgin olup sormuştum. Hiçbir sakıncası yok, hamilelik ilerledikçe günlük folik asit ihtiyacın daha da artıyor o miktarlarda alman problem değil hatta almalısın demişti.

Bilemiyorum ki canım ne desem boş. Benim doktorum mutlaka ol dedi. Sağlık ocağındaki hemşire de olman lazım dedi. Birkaç kişiyle konuştum. Kardeşim doktor, aşılar da onun uzmanlığına giriyor hatta ona danıştım. Hemşire bir tanıdığımız var ona sordum. Daha önce doğum yapan tanıdıklara sordum. Yani aklına gelen herkese sordum :KK70: genel kanı olmam üzerine olunca oldun ben de.
bende olsam mı o zman ya madem sende bu kadar araştırmışsın

Yani kötü niyetli değil ama rolünün toplumdaki yerinin pek farkında değil. Ruh sağlığının yerinde olmadığı kaanaatindeyim. Herkesle arkadaş ama kimseye bir hayrı dokunmayan biri. Kafası karışık benimle arkadaş olmaya çalışırken bana çay servisi yaptırmaya fln çalışıyor 🤣
Her ailede vardır senin kaynana modelinden.
Kaynanayla da arkadaş olunmuyor bence yani ne yaşın uyuşuyor nede hayat görüşün 🙄

Kaynanayla da arkadaş olunmuyor bence yani ne yaşın uyuşuyor nede hayat görüşün 🙄
Aynen öyle canım ya. Şimdi benim de bir oğlum olacak, benden 30 yaş genç insanla yarışabilir miyim yani akıl var mantık var 🤣. Nefesim yetmez bir kere 🤣🤣🤣.

Kızlar Allah aşkına siz nerden iç çamaşır alışverişi yapıyorsunuz?
Günlük iç giyim külot özellikle. Benim popomda çivi mi var anlamadım ya hepsinin ağzı yüzü dağılıyor.
Suwen, penti, pierrecardin hepsinden alıp deniyorum. H&M ürünlerinden bazıları çok kaliteli çıkıyor. Hamilelik için yeni bedenler alıcam sizden fikir alayım istedim.
Valla şok tan alıyorum hepsi beyaz ennrahat onlar geliyor banada 😂

bende olsam mı o zman ya madem sende bu kadar araştırmışsın
Dediğim gibi canım ben yönlendirmiş olmayım, içine sinmiyorsa ol ama. Ben başka sebeplerden istemedim başta ama sonradan içime de sinmedi. Tedirgin olmaya başladım ya kaparsam bir yerden diye. Oldum.

Bence de olmuyor ya. Kayınvalidemle arkadaş gibiyiz diyenleri görünce çok şaşırıyorum 🤷🏻‍♀️ Ya çok genç olması lazım ya da kendini çok genç zannediyor olması 🤣

Aynen öyle canım ya. Şimdi benim de bir oğlum olacak, benden 30 yaş genç insanla yarışabilir miyim yani akıl var mantık var 🤣. Nefesim yetmez bir kere 🤣🤣🤣.
Bende onla yarışmak için enerji harcayamam. Kardeşim benden 6 yaş küçük o bile gözüme çocuk gibi görünüyor onun karısıyla da yarışamam mesela.
Büyük büyüklüğünü bilmeli bence.

Bence de olmuyor ya. Kayınvalidemle arkadaş gibiyiz diyenleri görünce çok şaşırıyorum 🤷🏻‍♀️ Ya çok genç olması lazım ya da kendini çok genç zannediyor olması 🤣
Canım benim kayınvalidem genç 20 yaş var aramızda yok yinede olmaz yani.
Annem gibi diyenler var birde bence oda imkansız. 🤔
Bizimde aramızda hiç problem yok ama ne annemle konuştuğum şeyleri onunla konuşabilirim nede arkadaşım gibi diyebilirim.

Canım benim kayınvalidem genç 20 yaş var aramızda yok yinede olmaz yani.
Annem gibi diyenler var birde bence oda imkansız. 🤔
Bizimde aramızda hiç problem yok ama ne annemle konuştuğum şeyleri onunla konuşabilirim nede arkadaşım gibi diyebilirim.
Baya gençmiş seninki. Benimkiyle aramızda yaklaşık 40 yaş var 😅

X