- 21 Temmuz 2010
- 2.149
- 2.734
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #31.161
Beslenme düzenin nasıl peki canım tamam şekere hamur işine dikkat ediyorsun ama ben eskisine göre daha az yediğimde metabolizmam da yavaşlamış gibi geliyor belki de o yüzden daha kolay kilo alıyorumÇoğu doğumda gidiyor zaten canım. Bir de emzirirken süt yapar diye çoğu kadın şekerli tatlı şeylere abaniyor aslında en iyi süt yapan şey suymuş. Bunun bilincinde olursak kalan kiloları da çabuk veririz. Bir de ben zaten kendi normal kilomdan 7 kilo fazla kiloyla hamile kaldım. Bunun da etkisi var almamamda galiba
Ben hamilelik öncesi oldukça iyi besleniyordum. Rafine şeker yok, paketli gıda yok, beyaz ekmek, beyaz un yok. Bir de düzenli egzersiz yapıyordum. İdeal kilomdaydım ve kendimi çok dinç hissediyordum. Sonra hamile kalınca önce mecburen sporu bıraktım (ilk zamanlar kanamam oldu) sonra da hormonların etkisi mi artık bilmiyorum yemediğim şeyleri yemeye başladı. Tabi yasaklar da başladı iyice yine depresif takılıyoruzBiraz boğazı tutmak gerekiyor o zaman. Ama o kadar alıştım ki tatlı şeyleri görüp yememeye. Eskiden affetmezdim. Şimdi evde çikolata duruyor ağzıma almıyorum. Kocam yine poğaça istedi benden yapicam çok seviyor çünkü hamile kaldığımdan beri hamur işi falan yapmaz oldum çok canı çekmiş yapayım dedim. Ben de bir tanecik olsun yerim sanirim. Bie de cizkek istiyor.önceden kilo vericem diye az yapardın şimdi dikkat edicem diye yapmıyorsun diyor ilk zamanlar bol bol yapıp fena alıştırdım galiba. Eşim evlenirken 85 kiloydu boyu da 1.87 şimdi 100 rakamını gördü. Bende hayatta göbek olmaz diyordu şimdi hafif bir göbeği var. Yapmaman benim de işime geliyor diyor bazen.
Yemediğin şeyleri canın daha çok çekiyormuş. Seyda Coşkun'un röportajını okumuştum. Normalde ekmek hamur işi yemiyormuş hamileyken çok canı çekmiş. Hergün badem yiyormuş hamileyken tiksinmiş çok az yemiş.Ben hamilelik öncesi oldukça iyi besleniyordum. Rafine şeker yok, paketli gıda yok, beyaz ekmek, beyaz un yok. Bir de düzenli egzersiz yapıyordum. İdeal kilomdaydım ve kendimi çok dinç hissediyordum. Sonra hamile kalınca önce mecburen sporu bıraktım (ilk zamanlar kanamam oldu) sonra da hormonların etkisi mi artık bilmiyorum yemediğim şeyleri yemeye başladı. Tabi yasaklar da başladı iyice yine depresif takılıyoruzallahtan kilolu hamile kalmadım diyorum yoksa bir de onunla uğraşacaktım. Ama kesinlikle sağlıklı beslenmeyi bırakmamak lazım.
Ben şeker yemiyorum bebeğe ne faydası olacakki zararı herkes tarafından bilinen bir gerçek.Beslenme düzenin nasıl peki canım tamam şekere hamur işine dikkat ediyorsun ama ben eskisine göre daha az yediğimde metabolizmam da yavaşlamış gibi geliyor belki de o yüzden daha kolay kilo alıyorum
şu an ben de fazla yemiyorum tatlı türü şeyler ama önceden hiç dikkat etmezdim canım her an ne isterse yer hiç kilo almazdım şimdi yediklerime dikkat ediyorum ve belki eskisine göre ciddi anlamda az yiyorum o yüzden metabolizmam mı yavaşladı diye düşündüm. Zaten hamilelikten dolayı da yavaşlıyor.Ben şeker yemiyorum bebeğe ne faydası olacakki zararı herkes tarafından bilinen bir gerçek.
Ekmekte az yiyorum zaten çok müsait yapın kilo almaya çok alsam veremem yani ben doğumdan sonra falan.
Sabah domates salatalık peynir yumurta bir dilim tam buğday ekmeği kahvaltı yapıyorum. Arada yarim muz ya da yarım elma gibi yarim meyve yiyorum. Öğlen 4 kaşık sebze ve salata yada yoğurt. Bazen et yada tavuk öğlen et türü yediysem aksam sebze yiyorum. Yine bir dilim tambugday ekmegim oluyor. Öğlen ile ikindi arasında 4 kaşık yoğurt ile yarım bir meyve yada kuruyemiş yiyorum. Akşam üzeri 9 10 gibi falan yine bir kase yoğurt yiyorum. Yanında 4 5 tane fındık yada ceviz atıştırıyorum. Bazen fe leblebi. Ben süt hiç içemiyorum. Sütten alman gerekeni yoğurt ya da ayran içerek alabilirsin dedi hem diyetisyenim hem doktorum. Listeyi diyetisyene hazırlattim. Bu şekilde yiyince şekerim yukselmiyor. Ara öğün yapmazsam diğer öğünde şeker fırlıyor bir anda yük binince. Hormon değişimleri kiminde metobolizmayı yavaşlatabilir canım. Bu vücudunun hormon yukselmelerine nasıl bir tepki verdiğine bağlı sanırım. Mesala bende gebelik öncesinde şekerim hafif yüksekti ama diyabet değildi. Kiloy verirsen normale döner demişti doktor. Gebelik hormonları devreye girip yükselince benim şeker ters tepti. Azıcık da yesem firliyordu. Simdi insulin kullanmama ragmen sekeri hızla yükselten bir şey yiyeyim ıgneye rağmen yükseliyor. Yada karbonhidrati fazla tüketsem yine fırlıyor. Metabolizma için yediklerini nelerden aldigin da önemli. Makarnadan aldigin ile sebzeden aldigin vücuda çok farklı etkiler yaratır demişti diyetisyen. Kaloriyi az alman değil nelerden aldigin önemli diyor her zaman. Biraz sıkıcı ama alıştım gibi yavaş yavaş.Beslenme düzenin nasıl peki canım tamam şekere hamur işine dikkat ediyorsun ama ben eskisine göre daha az yediğimde metabolizmam da yavaşlamış gibi geliyor belki de o yüzden daha kolay kilo alıyorum
Neyse sen yine hamile kalana kadar istediğin herşeyi yemişsin ben onuda yapamıyordumşu an ben de fazla yemiyorum tatlı türü şeyler ama önceden hiç dikkat etmezdim canım her an ne isterse yer hiç kilo almazdım şimdi yediklerime dikkat ediyorum ve belki eskisine göre ciddi anlamda az yiyorum o yüzden metabolizmam mı yavaşladı diye düşündüm. Zaten hamilelikten dolayı da yavaşlıyor.
Aynen canım bende gebelik öncesi iyi spor yapardım ip atlama aerobik direnc egzersizleri falan. Simdi anca yürüyüş yapıyorum bir de yoga. Kilolu hamile kalmamak büyük avantaj. Bende normal kilomda olsaydım belki de bu şeker belasiyla ugrasmak zorunda kalmazdim. Patetes yesem fırlıyor namussuzBen hamilelik öncesi oldukça iyi besleniyordum. Rafine şeker yok, paketli gıda yok, beyaz ekmek, beyaz un yok. Bir de düzenli egzersiz yapıyordum. İdeal kilomdaydım ve kendimi çok dinç hissediyordum. Sonra hamile kalınca önce mecburen sporu bıraktım (ilk zamanlar kanamam oldu) sonra da hormonların etkisi mi artık bilmiyorum yemediğim şeyleri yemeye başladı. Tabi yasaklar da başladı iyice yine depresif takılıyoruzallahtan kilolu hamile kalmadım diyorum yoksa bir de onunla uğraşacaktım. Ama kesinlikle sağlıklı beslenmeyi bırakmamak lazım.
Geçmiş olsun.Sabah domates salatalık peynir yumurta bir dilim tam buğday ekmeği kahvaltı yapıyorum. Arada yarim muz ya da yarım elma gibi yarim meyve yiyorum. Öğlen 4 kaşık sebze ve salata yada yoğurt. Bazen et yada tavuk öğlen et türü yediysem aksam sebze yiyorum. Yine bir dilim tambugday ekmegim oluyor. Öğlen ile ikindi arasında 4 kaşık yoğurt ile yarım bir meyve yada kuruyemiş yiyorum. Akşam üzeri 9 10 gibi falan yine bir kase yoğurt yiyorum. Yanında 4 5 tane fındık yada ceviz atıştırıyorum. Bazen fe leblebi. Ben süt hiç içemiyorum. Sütten alman gerekeni yoğurt ya da ayran içerek alabilirsin dedi hem diyetisyenim hem doktorum. Listeyi diyetisyene hazırlattim. Bu şekilde yiyince şekerim yukselmiyor. Ara öğün yapmazsam diğer öğünde şeker fırlıyor bir anda yük binince. Hormon değişimleri kiminde metobolizmayı yavaşlatabilir canım. Bu vücudunun hormon yukselmelerine nasıl bir tepki verdiğine bağlı sanırım. Mesala bende gebelik öncesinde şekerim hafif yüksekti ama diyabet değildi. Kiloy verirsen normale döner demişti doktor. Gebelik hormonları devreye girip yükselince benim şeker ters tepti. Azıcık da yesem firliyordu. Simdi insulin kullanmama ragmen sekeri hızla yükselten bir şey yiyeyim ıgneye rağmen yükseliyor. Yada karbonhidrati fazla tüketsem yine fırlıyor. Metabolizma için yediklerini nelerden aldigin da önemli. Makarnadan aldigin ile sebzeden aldigin vücuda çok farklı etkiler yaratır demişti diyetisyen. Kaloriyi az alman değil nelerden aldigin önemli diyor her zaman. Biraz sıkıcı ama alıştım gibi yavaş yavaş.
Aynen canım ben şunu anladım bu süreçte. Ilk ıgneye başladığımda nasıl olsa iğne yapıyorum canım da poğaça istiyor yapayım dedim. 3 poğaça iki bardak çay benim şeker ıgneye rağmen 200 olmuştu. Yediklerine dikkat etmezsen iğne yapmak bile kurtarmıyor sekeri. Doktor doğumdan sonra kalmaz şeker sorunun dedi inşallah öyle olur. Doğumdan sonra kilolarımı vermem lazım. Bir de benim alt bölgem zayıf göbek bölgem kilolu. Vücut normal kiloda olmasına rağmen olan yağ dokusu göbek bolgesindeyse yine şeker sorunu oluyormuş. Ne yapıp edip bu göbeğin anasını bellicem. Sağ salim bebeğimi kucağıma alayim da inşallahGeçmiş olsun.
Diyabet hastaları düzenli beslendikleri sürece hastalığı yenebiliyormuş. Düzenli beslenmek hepimiz için çok önemli aslında. Herkesin ailesinde şeker hastası vardır muhtemelen.
Masallah ikinize de,Al len sana foto nolacaksa olsunsüslü halimiz de bu
Şekerleriniz kaçlarda peki. Şekerden dolayı yazmışsınız da.Ben henüz hiç kilo almadım. Şekerden dolayı dikkat ettiğimden dolayı herhalde. Bir de düzenli yürüyüş ve yoga yapıyorum
Zara da hemen bitiyor canım beden kalmıyor bu sefer bende alamadım ne arasam beden yoktu hızlı olmak lazımZara dan bir şey alabilen var mı? Neyi sepetime atsam artık yok diyor
Igneye başlamadan önce 200 leri gördüğüm oldu. Simfi açlık şekerlerim sabah 80 95 arasi. Tokluklar 130 150 arasi. Ama mesela açgözlülükle 4 kaşık sebze değilde 6 kaşık sebze yiyeyim ya da bir dilim yerine iki dilim ekmek yiyeyim. 170 180 oluyor tokluk. O yüzden çok dikkat etmeye çalışıyorum.Şekerleriniz kaçlarda peki. Şekerden dolayı yazmışsınız da.
Şeker öyküsü ailemde var. Genelde hipoglisemi oluyordu acıkınca bende gebelikten önce. Tokluk şekerim 153 çıkınca dr diyet dedi ha arada kaçırıyorum o ayrı. Açlık benmde 80,70, gidiyor tokluk 120,130 lakin geçen pirinç dolma yedim 1 buçuk saat sonra 160 gördümIgneye başlamadan önce 200 leri gördüğüm oldu. Simfi açlık şekerlerim sabah 80 95 arasi. Tokluklar 130 150 arasi. Ama mesela açgözlülükle 4 kaşık sebze değilde 6 kaşık sebze yiyeyim ya da bir dilim yerine iki dilim ekmek yiyeyim. 170 180 oluyor tokluk. O yüzden çok dikkat etmeye çalışıyorum.
Benimde koyulaştı eski haline hiç benzemiyor banyoda şaşırıyorum bunlar benim mi diyeGöğüslerim büyüdü ucu koyulaştı, basenim büyüdü, göbek çizgisi çıktı esmerim, göbeğimde tüylenme olduLiteratürde ne varsa bende olmuş galiba
Bir tulum bir de pijama takımı aldım ama asıl çok beğendiğim bir body vardı onu kaçırdımZara da hemen bitiyor canım beden kalmıyor bu sefer bende alamadım ne arasam beden yoktu hızlı olmak lazım
Güzel günlerde kullanınBir tulum bir de pijama takımı aldım ama asıl çok beğendiğim bir body vardı onu kaçırdım
aldım minnoşuma bikaç parça bişiler. Leoparlı tayt almasam çatlardımZara dan bir şey alabilen var mı? Neyi sepetime atsam artık yok diyor