- 26 Eylül 2014
- 4.519
- 9.860
- Konu Sahibi KirazHanim
- #31.181
Canım benim evet aileme çok düşkünüm, şimdiye kadar herkesin derdini dinleyen, herkesi en çok arayan soran ilgilenen hep ben oldum. Babam bana hep anaç tavuğum der.Canım anladığım kadarıyla sen ailene çok düşkünsün, bu konuda çok hassassın ama sanırım ailen sendeki bu hassasiyeti fark edecek kadar düşünceli değil .Ya da fazlaca kendini onlara anlatmaya çalışıyorsun, onlar da bunun farkında ve senin bu kendini anlatma çaban onların egolarını tatmin ediyor olabilir. Baban gayet ilgili geldi, görüntülü araması, torunuyla konuşması falan çok hoş. Hamileliğinle ilgili konulmamasına gelince , bazı babalar kızlarının hamileliğine içten içe sevinseler de ya kendileri çekindiğinden ya da kızını utandırmak istemediğinden vs. hal ve sözlere pek dökemezler.
Bence annen de küsüyorsa konuşmuyorsa bu kadar üstünde durma, ona da yansıtma. Babanı ara sor, annene selam söyle , bitti. Netice de genç olan, evlât olan sensin, anne olan, daha tecrübeli olan ise o.
Özbe öz ailen de olsa haksız yere seni üzmelerine izin verme, anneni de öyle kabul et, hayatta herkes, her şey istediğimiz gibi olmayabilir ama olanı olduğu gibi kabul edip , ona göre tavır ortaya koyabiliriz.
Bencilce gelecek belki ama nasıl kimseye haksızlık etmememiz gerekiyorsa kendimize de etmemeliyiz bence
Dediğin gibi babam kendince arıyor ilgileniyor işte, hamileliğim hakkında konuşmaması da tamamen meraksız olmasından. Yoksa bizde öyle utanma çekinme olmaz her konuda rahat konuşuruz.
Babamla konuştuğumda da her zaman ikisini bir sorarım, nasılsınız diyorum, anneme yardım et yorulmasın diyorum, kapatırken de mutlaka selam söyle derim. Hani annemle konuşmuyoruz ama ben en azından onu yok saymıyorum, o bizi yok sayıyor...
İşte biz herkesi olduğu gibi kabul ediyoruz da bak bir sözümüzle anne bile olsa bizi olduğumuz gibi kabul edemeyip sildi.
Yazdıkların çok doğru.
Ben bundan sonra kendimi çocuklarımı ve eşimi düşünmek zorundayım, onların da iyi hissetmesi için psikolojimi sağlam tutmam gerek.
Çok teşekkür ederim cevabın için