2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Canım anladığım kadarıyla sen ailene çok düşkünsün, bu konuda çok hassassın ama sanırım ailen sendeki bu hassasiyeti fark edecek kadar düşünceli değil .Ya da fazlaca kendini onlara anlatmaya çalışıyorsun, onlar da bunun farkında ve senin bu kendini anlatma çaban onların egolarını tatmin ediyor olabilir. Baban gayet ilgili geldi, görüntülü araması, torunuyla konuşması falan çok hoş. Hamileliğinle ilgili konulmamasına gelince , bazı babalar kızlarının hamileliğine içten içe sevinseler de ya kendileri çekindiğinden ya da kızını utandırmak istemediğinden vs. hal ve sözlere pek dökemezler.
Bence annen de küsüyorsa konuşmuyorsa bu kadar üstünde durma, ona da yansıtma. Babanı ara sor, annene selam söyle , bitti. Netice de genç olan, evlât olan sensin, anne olan, daha tecrübeli olan ise o.
Özbe öz ailen de olsa haksız yere seni üzmelerine izin verme, anneni de öyle kabul et, hayatta herkes, her şey istediğimiz gibi olmayabilir ama olanı olduğu gibi kabul edip , ona göre tavır ortaya koyabiliriz.
Bencilce gelecek belki ama nasıl kimseye haksızlık etmememiz gerekiyorsa kendimize de etmemeliyiz bence
Canım benim evet aileme çok düşkünüm, şimdiye kadar herkesin derdini dinleyen, herkesi en çok arayan soran ilgilenen hep ben oldum. Babam bana hep anaç tavuğum der.
Dediğin gibi babam kendince arıyor ilgileniyor işte, hamileliğim hakkında konuşmaması da tamamen meraksız olmasından. Yoksa bizde öyle utanma çekinme olmaz her konuda rahat konuşuruz.
Babamla konuştuğumda da her zaman ikisini bir sorarım, nasılsınız diyorum, anneme yardım et yorulmasın diyorum, kapatırken de mutlaka selam söyle derim. Hani annemle konuşmuyoruz ama ben en azından onu yok saymıyorum, o bizi yok sayıyor...

İşte biz herkesi olduğu gibi kabul ediyoruz da bak bir sözümüzle anne bile olsa bizi olduğumuz gibi kabul edemeyip sildi.
Yazdıkların çok doğru.
Ben bundan sonra kendimi çocuklarımı ve eşimi düşünmek zorundayım, onların da iyi hissetmesi için psikolojimi sağlam tutmam gerek.
Çok teşekkür ederim cevabın için 🌷

Şeker öyküsü ailemde var. Genelde hipoglisemi oluyordu acıkınca bende gebelikten önce. Tokluk şekerim 153 çıkınca dr diyet dedi ha arada kaçırıyorum o ayrı. Açlık benmde 80,70, gidiyor tokluk 120,130 lakin geçen pirinç dolma yedim 1 buçuk saat sonra 160 gördüm 😐 peki şeker yüklemesi yapmalıymıyız? Şeker için bişey kullanmıyorum ayrıca dr diyet yeterli demişti. İşte son 2 haftadır fazla acıkıyor ve kaçırıyorum açıkçası
Canım aslında yaptırmanda fayda var bence. Çünkü 20.haftadan sonra devreye giren bir hormon var bu hormon ınsulin direncini artırıp şekerin yükselmesine sebep oluyor. Mesela benimde iğne dozları yükselebilir. Doktor gebelik ilerledikçe ınsulin dozun artabilir hormonlardan dolayı demişti. Sende de vücudun şekere tepki vermese pirinç bile yesen yukselmemesi lazım. Şeker yüklemesi açlık tokluk değeri gibi değil daha ziyade vücudun şekere nasıl tepki verdiğini ölçüyor. Vücutta bir sıkıntı yoksa bu değer yüksek çıkmıyor normal aralıkta oluyor. Ama yine de karar senin tabiki. Ama eğer şeker yüklemesi yaptirmazsan 24.haftadan itibaren evden ölçerek şekerini takip etmeni öneririm nacizane

Allah yardımcın olsun kuzum burda çoğu kişi kv den şikayetçi ama anne baba dediğin senin canın ciğerin böyle olması çok üzücü ama bu saatten snra değişmez galiba kendini üzme sen evlatlarina çok iyi bı anne olcaksin bundan eminim 🤗🤗
Haklısın canım, konu anne baba olunca daha hassas daha üzücü oluyor.
Umarım dediğin gibi olur, evlatlarıma iyi bir anne olabilirim.
Teşekkür ederim 🌷

atanamayanogretmen atanamayanogretmen canım calla çok giremiyorum ev işleri bitmiyo bu ara eşim de üst üste izinli günü oldu komşular da çay kahveye çağırıyor ya da bana geliyorlar derken akşam oluyor 🙌🙌🙌 yemek yap ye iç topla o şu bu bayılıyorum 😄😄😄

Annen konusu içinde ne desem bilemiyorum baya kinci demek ki boşver nasıl huzurluysan öyle davran sende bazen hiç kimse anlamıyor bu da öyle bişe işte. Sen üzme kendini 💖
İyi olmana sevindim canım, ne güzel komşular varmış sıkılmazsın.
Gurbette yalnız hissetmek de kötü oluyor.
Diğer konuya da teşekkür ederim cevabın için ❣️

C

Canım evet bu aralar işlerim bitmiyor gibi sanki. Yasaklardan da çok sıkıldım. Hava çok güzeldi mesela bugün ailecek birşeyler yapabilirdik evde oturduk moralim bozuldu :)
İşler hiç bitmiyor canım, kimseyle görüşememek de sıkıcı olmaya başladı artık.
Havalar iyiyken keşke ailecek bir şeyler yapabilseydik.
Bugünün tek aktivitesi ben temizlik yaptım, eşim de çocuğu apartmanın bahçesinde oynattı 😊
İnşallah şu hastalık bir an önce biter de bebeklerimizle birlikte rahatça gezeriz.

İnsan nasıl üzülmesin annesi babası böyle yaparsa ama canını sıkmamaya çalış canım. Kendi ailene odaklan. Kızına, eşine kendine odaklan düşünmemeye çalış.
Söz konusu kendi annem babam olunca elimde olmadan üzülüyorum canım haklısın.
Düşünmemeye çalışsam da bazen ufacık bir şey bile hatırlatıyor kötü oluyorum.
Kızım zaten tek neşe kaynağım 💛
Teşekkür ederim cevabın için 🌷

hamilelikte insanı iyice duygusallaştırıyor. keşke çevremizde bunu anlayabilse. en azından şu zamanda yüklenmese dikkat etse. hiç canını sıkma. huzursuzluk bebeğe yansır. minnoşlarımız herşeyi hissediyor. güzel düşün güzel olsun. inşallah evlatların senin için çok hayırlı olur ve sana çok güzel bi hayat yaşatırlar.
Eskiler pek anlamıyor hamilelik duygusallığı falan 😊 onlara göre “ne var canım biz de doğurduk böyle duygusal olmadık” kafasındalar. Her zaman en çok sıkıntıyı onlar çekmiş, biz her şeyi abartıyoruz.

Güzel dileklerin için teşekkür ederim 🌷

Eklentiler

• 4B5031CE-1230-4426-9C4F-A052A725C28D.jpeg
    4B5031CE-1230-4426-9C4F-A052A725C28D.jpeg
    66,4 KB · Görüntüleme: 53
Canım benim evet aileme çok düşkünüm, şimdiye kadar herkesin derdini dinleyen, herkesi en çok arayan soran ilgilenen hep ben oldum. Babam bana hep anaç tavuğum der.
Dediğin gibi babam kendince arıyor ilgileniyor işte, hamileliğim hakkında konuşmaması da tamamen meraksız olmasından. Yoksa bizde öyle utanma çekinme olmaz her konuda rahat konuşuruz.
Babamla konuştuğumda da her zaman ikisini bir sorarım, nasılsınız diyorum, anneme yardım et yorulmasın diyorum, kapatırken de mutlaka selam söyle derim. Hani annemle konuşmuyoruz ama ben en azından onu yok saymıyorum, o bizi yok sayıyor...

İşte biz herkesi olduğu gibi kabul ediyoruz da bak bir sözümüzle anne bile olsa bizi olduğumuz gibi kabul edemeyip sildi.
Yazdıkların çok doğru.
Ben bundan sonra kendimi çocuklarımı ve eşimi düşünmek zorundayım, onların da iyi hissetmesi için psikolojimi sağlam tutmam gerek.
Çok teşekkür ederim cevabın için 🌷
Kimsenin mükemmel bir hayatı, mükemmel ailesi, eşi, kardeşi yok inan. Herkesin farklı farklı sıkıntıları var.
Bunlarda hayatın olmazsa olmazları işte.
Kimseden bişi beklemeden yaşamak en güzeli fazla beklentiye girmeyince daha az hayal kırıklığına uğrarsın. Tabi ben olayı bütünüyle bilmiyorum mukakkak aile içi sorunlara üzülüyorsundur kimse anne babasını seçemiyor işte boşver sende kendi aileni kurmuşsun önceliğin onlar olsun.

Ya ben olsam ilk fırsatta bi gider, odaya başka kimseyi almadan bi konuşurdum annemle, nedir derdimiz bi konuşup çözelim, yok eğer ilişkimiz olsun istemiyorsan ben de bileyim, yokmuşsun gibi yaşayayım derdim, bu sürüncemede kalan ilişkiler beni en geren şeyler oluyor hep, hele ki bu kişi annense çok ilginç ya, yani inanamıyorum, nasıl oluyor böyle, inşallah çözersiniz canım ne diyeyim bilemedim, ben annemle bir gece küs kalamam, üzüntüden kendimi yerim, annem de öyle ama, ki normalde öyle anneci babacı bi insan hiç değilim, 4 ayda bir falan görüşürüz, ama gel gör ki bu bambaşka bi ilişki olmalı ya, inanılmaz üzüldüm durumunuza, hemen çözülsün inşallah
Gitmeyi çok düşündüm canım, eşimle de konuştuk, yarı yıl tatilinde gideyim konuşayım kendi konuşmasa da biz bir hafta kalalım, ben evlat olarak üzerime düşeni yapayım hizmetini görüp geleyim dedim ama ben annemi çok iyi tanıyorum. Bu kez diyeceği şu olacak “doğumu yaklaştı ya işi düştü, o yüzden geldi arayı düzeltmeye çalışıyor”
Bu algının oluşmaması için de gitmekten vazgeçtim.
Abim birkaç kez konuşmuş, arıyorlar niye açmıyorsun demiş, annem de “kaç kere aradılar ki” demiş.
Ne bekliyor anlamıyorum, sabah akşam da arasak açmayacak biliyorum, biraz aradım açmadı ben de aramayı bıraktım.

Ben de annemle küs kalamazdım, hep konuşup sarılıp gönlünü alırdım mutlaka, ama o da her seferinde iterdi, hep böyle kinciydi. Ben de yoruldum artık herkesi her şeyi idare etmeye çalışmaktan 😕
Teşekkür ederim cevabın için 🌷

Sıkıntıdan ne yapıcagımızı sasirdik artik 😁 sabah telefonu elime alinca gunluk bir haberlere bakiyorum sonra buraya 😁
İyi yapıyorsun canım 😊
Keşke ben de daha aktif takip edebilsem, burda sohbet etmek keyifli vakit geçirmek iyi geliyor.
Bebekten sonra da aynı performansı bekliyorum senden 😇

Canım ailen dahi olsa gebeliğin boyunca kendini biraz daha uzak tut ve stres yapma lütfen hatırlarsan benim de bazı konularda sorunlarım vardı ama artık hiç takmıyorum çünkü hiç bir şey benden ve kızımdan önemli değil biraz bencilce düşünebilirsin ama gerçekten öyle.
Haklısın canım ailemiz bile olsa kendi alanımızı korumak zorundayız.
Ben de genelde odaklanmıyorum ama işte insanın elinde olmadan böyle üzülüyor da.

Sepete eklediğim 9 tane üründen birini bile alamadım. 1 tane mi stok açıyorlar anlamadım ki 🙄
Muhtemelen zaten stokları az olan ürünleri indirime sokuyorlar. Müşteri de az olduğunu biliyor, tükenecek diye can havliyle ne kaparsa alıyor. 🤣 mantıklı strateji aslında, adamlar dakikalar içinde stokları eritti.

İnsanlardan beklentini sıfır tut canım her ne kadar annen baban da olsa o zaman düşünürler seni laf vurmayı kenara bırak hiç söyleme bişey. İnsanlar için söylenmeyen şeyler daha anlamlı ve değerlidir. Çünkü aslında herkes herşeyi hisseder. Bazıları sadece umursamaz gibi yapar. Kendini boş yere üzme. Sen pozitif olursan onlar da öyle olacaktır
Anne babadan da bir nasılsın duymayı da beklememek çok acımasızca geliyor ama yazdıklarında haklısın canım.
Dediğin gibi onlar da her şeyin farkında ama böyle davranmak işlerine geliyor.
Teşekkür ederim güzel tavsiyelerin ve cevabın için 🌷

Bedenini biraz büyük alabilirsin canım kalıpları dar gibi biraz ama sütyen kısmı rahat gebelikte kilo alınıyor belki olmayabilir ama doğum sonrası için ideal normalde s ya da m giyiyorum l aldım göğüsler büyüdü diye tam oldu
Hangi modeli almıştın canım, Salı günü merkeze gidicez bi bakayım varsa.
Görmeden de almak istemiyorum, bu ürünlerde iade de olmuyor hijyenik ürün olduğu için. O yüzden internetten güvenip de alamadım olmazsa diye.

X