2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Ne kadar sürecek peki evde de. Uzun kollu giydirmeli miyim oğlum yeni doğanları duruyor onları giydirsem ona alacağım parayla başka ihtiyaçlarını mı alsam diye düşünüyorum açıkçası oğlum Kasım doğumluydu o yüzden yazlık pek bişey yok bir tane pijama takımı yarım kollu bir kaç tane de çıtçıtlı var

Evet hep sade renkler düz pembe mavi beyaz hep miniworl Aziz bebe de var indirimde bakalım denk gelirse. 0-3ler bile ilk zamanlar büyük oluyor üstlerine ya minnoşların
Artık iki çocuk olacak mecburen bazen sallayacağım. Emzirdikten hemen sonra uyudukları için hep kusar gibi geliyor.
Kolik olunca tercih edemiyosun yok kusmuyolar bizde reflü olmuştu bazen ona bağlı kusardı başi yüksekte oluyor bi de reflü yataklari bunun için kullanişli

Yazın doğum yapanlar daha iyi bilir canım. Ben en az bir ay uzun giydiririm diye düşünüyorum. Tabii kışlık kalın pijamadan ziyada incecik pamuklular daha iyi olur yazın

Evet citcitli malesef yok icinde onu ayri alacagim evet mavi mavi rengin kizi erkegi yok ama insanda pembeyi gorup kizmi demesin yani renkleri guzel almissin sali gun dr gidecegim donusde ebebek e ugrayim diyorum dokunup gorerek almak daha iyi battaniye 3 tane var kizimdan kalma birde krem renk ormusdim ince yeter herhalde muslim aldim birtane 1 tabe daha alayim bez aldim sleepy islak mendilde bayb turko aldim koli ile yeter bebek dogunca duruma gore sparis ederim artik bi kendim kaliyorum onuda nisanda alacagim ins

Orasi doru canim ama park yatak odaya cok kaba geldigi icin olmuyor artik yere bir kac ay minder koyacagim yer acisindan her alani degerlendirmem gerekiyor malesef

Kızım da kolikti. Sabah 6.30’a kadar ağlardı. Üstüme yatırıyordum, benim sıcağımla sancısı azalıyordu, bir de kalp atışını duymak rahatlatıyormuş. Tabii ben yoruldum hep kucağımda olunca. Şimdi iki çocukla mecbur bazen sallarım

Cnm bendede kızımdan kalanlar vardı. Benim kızımda ekim doğumlu. Çıt çıtlı badileri, pijamaları falan uzun kollu... ama olsun yinede zaten hemen ilk etapta askılı giydirilmez. Bebeğin geldiği yer daha sıcak. Alışana kadar yine uzun kollu falan giydirilir diye düşünüyorum ben

Sallamaya tamamen karşıydım hep kucaktaydı ama her bebek farklı demek ki çokta diretmemek gerekli nasıl mutluysak öyle olmalı

Arkadaşlar benimde bir sorum olacaktı
1-Doğum öncesi büyük temizliği kaçıncı ayınızda yaptınız ya da yaptırdınız ya da yaptırmayı düşünüyorsunuz?
2-Bütün alışverişi ne zaman tamam edip ,bebişin bütün kıyafetlerini yıkayıp,dolabına kaçıncı ayınızda yerleştirdiniz yada yerleştireceksiniz?
Tecrübeli ve benim gibi tecrübesiz anne adayları cevaplarınızı bekliyorum

Uzun kollu olması gaz sorunu açısındanda düşünürsek gerekli canım. Aynı şekilde sende hava sıcak diye kısa giyip çorapsız gezersen kolik bir çocukla uğraşmak zorunda kalabilirsin. Hem haziranda hemen havalar ısınmaya bilir malum havalar belli değil. Benimkide aralık doğumluydu ama 5 yıl geçti pek birşeyi kalmadı yinede uzun kollu 2 3 takım alacağım en az.

Son güne kadar hazırlıkla geçti canım. Halıları yıkamaya verdik, perdeleri kendimiz yıkadık, koltukları halı yıkama makinesiyle yıkadık. Camlar ve dolaplar için temizlikçi geldi.

Şimdi Allah nasip ederse ben 30 haziranda doğum yapacağım. Haziran başı başlarım halıları tıkamakta vererek büyük temizliğe. Haziran ortası bebeğin ve benim çantam hazır olur. Tabii evdeki eşyaları da.

Bir de ben doğumdan önce bütün dolaplarımı, çekmecelerimi düzenledim. Aradığımı rahat bulayım, dağınıklık olmasın diye. Eve iyi bir alışveriş yaptık, annem rahatça yemek yapabilsin diye.

Bir de bebeğin odası iki ay önceden kuruldu. Yapıştırıcı ve boya kokusu çıksın diye. Bebeğe aldığım eşyaları dolaplarına koydum, erken kurulması iyi oldu

Ben büyük temizlik yapmadım bebegim erken doğacağını öğrendiğim için her zamanki temizliği yaptık kendi çapımızda . Zaten riskli durumdaydım yorulmaman gerekiyordu
Benim 35.haftada bebegimin her seyi hazırdı. Tabi sonradan da eksikler cikiyor ihtiyaca göre alınıyor.
Birden yuklenmemek daha iyi doguma kadar ne alırsan kardır. Doğuma 2 3 hafta hatta 1 ay kala da çamaşırlarını vs yıkayıp dolaba kaldırırsın ne zaman doğacaklari belli olmuyor

Sen neden erken doğurmuştun cnm

Ben ayrıntılı temizliği yaptırmıştım 32. Haftada, sadece halıları vermemiştim onlarıda son zamanlarda verecektim 34. Haftada kontrole gittiğimde hastaneye yatmam gerektiğini öğrendim bir süre hastanede yattım o arada annem halılarımı yıkamaya verdi bebeğin ve benim bir kısım eşyalarımız hazırdı o gün eve gelip olanları bavul yapıp hastaneye yatış yaptım
O yüzden 32. Hafta gibi her şey hazır olmalı bence çünkü ne olacağı hiç belli olmuyor

32.haftada hazırdı son ayda temizlik yaptirdim

Benim kızımda haziran dogumlu mayıs sonunda temizlik yaptırmıstım. Kıyafetlerinide nisanda hazırlamıstım, iyi ki alısverisi mayısa bırakmamısım demistim cünkü hava ısınmıstı gezmek ayakta durmak zor geliyordu.
Yıkama ütüleme islerini ise mayıs ayında yaptım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…