- 29 Ocak 2010
- 1.702
- 2.863
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
- #2.761
Tsh gebelilte hep yükselir, tekrar doz ayarlaması yapılır, endişelenme canım..Haşimoto bende de var , değerler düzgün seviyede oldukça sorun yok, kaç çıkmış TSH ?
Benim 4,57 çıktı. Doktor bu seviyede bir şey olmayabilir ama riske atmayalım, zeka geriliği yapabiliyor dedi. İlk 3 ayda 2,5’un altında tutmayı amaçlıyoruz dedi. 3 hafta sonra tekrar test istedi. Her ay bakacağız değerlere dedi. Hamilelikten sonra düzelebiliyormuş. BakalımTiroid değerleri önemli canım, düşük ya da zeka geriliği ( Allah korusun) vs gibi çeşitli durumlar yaratabilir. Tiroid değerleri hep normal değer aralığında olmalı..bir hormon ilacı var aç karnına sabah kahvaltıdan 45 dak önce falan içiyorsun, ben 10 yıldır kullanıyorum, haşimoto var bende, belki senin değerler gebelikten dalgalanma yaşamıştır, dahiliye ya da endokrinolojiye(tiroid hastalarına bakar bu bölüm) git . Haşimotosun derse de doktor endişelenme 3 kadından 1’inde var bu hastalık, ciddi değil ama tam tedavisi yok, dışarıdan hormon takviyesi alıyorsun.