2021 Aralık Anneleri

Tesadüfen denk geldim mesajınıza, hayli bilgili olduğumdan yazmak istedim. Ben tiroid kanseri geçirmiş, tiroid bezi olmayan ve devamlı tiroksin hapı kullanan biri olarak hamile kaldığımda 3 haftada 1 tsh testı yaptırdım. Buna rağmen 12. Haftada tsh değerim aniden 15 olmuştu; korkumu tahmin edersiniz. Tsh yüksekliği düşük riskini de artırıyormuş çünkü. Ama tedavi edilmezse tabii ki. Hemen ilaç dozum artırıldı, 1 ay sonra ancak 5e düşmüştü. Zamanla daha da düştü, en son 1 civarıydı. Gebeliğin ilk 3 ayı bebeğin tiroid bezi oluşmadığından annenin tiroksin hormonunu ortak kullandığından tsh yükseliyor; sonrasında bebek kendi tiroksin hormonunu üretmeye başlıyor ve tsh düşüyor. Bebeğin zekasını etkileyebiliyormuş ancak tedavi edilmezse. O nedenle hiç üzülmeyin, benim değerim neredeyse 2 ay boyunca yüksekti; kızım 1 yaşında maşallahı var. Hepinize sağlıklı gebelikler ve doğumlar dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…