2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Özel sigortaya ya da kapsama göre fiyat değişmiyor mu? Ben öyle biliyorum hepsi standart değil diye biliyorum.

Özel sigortaya ya da kapsama göre fiyat değişmiyor mu? Ben öyle biliyorum hepsi standart değil diye biliyorum.
Yani özel dis tedavisi yaptirsan falan yada estetik bunlar parali ama diger türlü herseyi sigorta karsiliyor dogum sezeryan hamilelik sürecindeki testler tahlikller herseyi karsiliyor,,tabiki sigortan olmassa cok pahali

Yepsi doktor işte ha özele gitmişsin handevlet hastanesine değişik birşey söyleyeceğini zanetmiyorum tabi herkezin tercihi başka

Yepsi doktor işte ha özele gitmişsin handevlet hastanesine değişik birşey söyleyeceğini zanetmiyorum tabi herkezin tercihi başka
Aynen öyle aslında ama para verince sanki daha iyi bakıyorlarmış gibi bir psikoloji oluyor hatta kontrollerini hem devlette hem özelde birlikte yaptıran bile var her hafta hastaneye gidiyorlar ben üşendiğim için gidemiyorum da fırsat olsa ben de giderim

Yani özel dis tedavisi yaptirsan falan yada estetik bunlar parali ama diger türlü herseyi sigorta karsiliyor dogum sezeryan hamilelik sürecindeki testler tahlikller herseyi karsiliyor,,tabiki sigortan olmassa cok pahali
Aynı sistem aslında, burda da hamilelikle ilgili herşeyi devlet karşılıyor ama yeterli bulmayıp özel muaynanelerden aldigin hizmet olursa ücret ödüyorsun o ekstra gibi oluyor, tek fark burda sigortayı devlet memurları için devlet ödüyor, diğer çalışanlar için işveren ödüyor, kişi kendisi ödemiyor. Ama pandemiden dolayı kalabalık hastanelere gitmek yerine özeli tercih edenler arttı. Orada bu kadar kalabalık yoktur hastanelerde, burda 2 haftaya bir kontrole çağırıyorlar ister istemez daha fazla yoğunluk oluyor.

Merhaba kızlar dün tetanoz aşımı oldum öğlen saatlerinde yaptırdım 2-3 saat sonra hafif bir zonklama oldu yatmadan önce geçti bile. Bugün kontrolüm vardı oğluşumu gördüm büyüyorlar gitgide çok güzel bir duygu gerçekten Allahım hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah hep gözleri açık bide benimkinin o kadar komik ki 410 gr olmuş biraz önden gidiyor galiba kuzum son adet tarihime göre 20+4 bugün ama ölçümlerde 21+1 çıktı 2 hafta sonra detaylı ultrason randevum var şimdi heyecanla onu beklemek kaldı

yemin ediyorum ağlıycam: ) hele ki o 2 yıl ücretli izin.. iki yıl izin veriyorlardı değil mi çalışan annelere, maaşlı..

yemin ediyorum ağlıycam: ) hele ki o 2 yıl ücretli izin.. iki yıl izin veriyorlardı değil mi çalışan annelere, maaşlı..
Yok ya doğumdan önce 6 hafta doğumdan sonra 8 hafta veriyorlar,sizdeki gibi yarim gün çalışma, süt izni felan da yok. O 2 yıl izin sizdeki ücretiz izin gibi, çok az bi devlet desteği var sadece. Kuzenim orada yaşıyor da o böyle söyledi ben onun yalancısıyım ama 2 yil ucretli izin olsa süper olurmuş, çoğu kişi çalışmadan emeklilik primini tamamlar

Benim de akrabalarım almanyada yaşıyor ben de gittim almanyaya özendiğim şey herkesin şehirlerde toplanmaması kırsalda yaşam olması (ha bunu kuzenlerime söylediğimde akşamları orda hayatın bittiğini türkiyede devam ettiğini söylüyolar onlar bu durumu pek sevmiyor) hayat standardı olarak da çok iyi çok uygun marketleri vs var yiyeceğe ulaşmak çok iyi orada cidden , sağlık sistemi için özenemiyorum maalesef. Orda doktora gidip eşim doktor diye onu arıyolar hep mesela çünkü doktorlar yeterince ilgili değil aynı türkiyede devlette çalışan doktorlar gibi. Ama yine bizdekiler ilgilenmese de tahlillerde fln iyiler takipte iyiler ordakiler kıt kıt davranıyolarmış

Ekonomik olarak iyiler o da tabi çalıştığın işe bağlı ama robot gibi çalışıyorlar, bi akrabamız ben turkiyede böyle çalışsam zengin olurdum demişti. Sağlık sistemi bence de bizim sağlık sistemi ile kıyaslanamaz bile, oradaki vatandaşlarımız tedavileri için hep turkiyeye geliyorlar. Ama bizden tedavi icin kimse almanyaya felan gitmez yani hadi amerika olsa neyse

Bir kere zaten orada Euro cinsinden kazanınca Türkiye’de paraları 9-10 katına denk geliyor o yüzden Türkiye’de tedavi görmek daha mantıklı tabi

Aynen canım benim kuzenlerimin biri mimar biri mühendis biri de bir mağazada çalışıyor o okumadı , mimar/mühendis iyi kazanıyor cidden ama mimar olan diyor ki canımızı çıkarıyolar yani sana parayı veriyorlar ama senden çok yüksek verim istiyolarmış ve sözleşmeni belli aralıklarla yeniliyorlar ya da yenilemiyorlarmış çok yüksek beklentileri oluyormuş çok disiplinli bir ülkeymiş mağazada çalışan ise durumu şöyle böyle karı koca çalışmasalar onlar da geçinemeyiz diyor Ama her halükarda marketlerine çok özenmiştim bir sürü şey almak ucuz ucuz çok hoşuma gitmişti restoranlarda yemek de pahalı değil açık büfeler vs sınırsız ve sanıyorum kişi başı 15-20 euroydu ama sınırsız çin yemekleri falan. Biz ankara quick chinada iki sushiye 300₺ verip çıkıyoruz çok yazık bu açıdan ülkemize çok

Evet canım vergiler mahvediyor bizi, yediğimiz içtiğimizden bile vergi alınıyor, hayat pahalılığı var resmen. Ucuz birşey kalmadı artık desek yeridir yani

Evet canım vergiler mahvediyor bizi, yediğimiz içtiğimizden bile vergi alınıyor, hayat pahalılığı var resmen. Ucuz birşey kalmadı artık desek yeridir yani
Aynen ülkemiz güya tarım ülkesi en iyisini yiyip içmemiz gerek domateslerine özenmiyorum da et vs keşke ülkemizde de ucuz olsaydı herkes ulaşabilseydi... vergi demişken benim maaşımın 10 günü vergiye gidiyor yani ben 10 gün devlete 20 gün kendi cebimeçalışıyorum bir zahmet devlet de ultrasonumu yapsın yani lüks değil

Aynen benimde öyle ama ben bide özel sigorta yaptırdım para verince daha iyi bakıyorlarmış psikolojisi oluyor nedense ama ülkemizdeki bu pahalilikta geçici diye düşünüyorum, yönetimdeki yanlış politikalar, beceriksizlikler bu hale getirdi. Yoksa çok bol çok bereketli bir ülkeydik biz.

Canım çok iyi etmişsin özel sigortayı ben hamile kalmadan önce düşünemedim şimdi pişmanım çok faydası varmış artık oğlumuza doğunca yaptırmayı düşünüyoruz inşallah geçicidir çünkü her geçen zaman daha kötü oluyormuşuz gibi geliyor hayat pahalılığı vs inşallah geçer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…