- 29 Kasım 2014
- 1.705
- 2.911
-
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #13.621
1000 çok geldi bana da, ben 2-3 yerden fiyat aldım 500-700 arası dendi hep. Kendi doktorumun anlaşmalı perinatologu varmış, Cerrahpaşadan geliyormuş, kliniğe gelecek olunca onda yaptıracağım 550 idi sanırım.Kizlar detayli ultrsn yaptiranlar istanbulda nerede yaptirdiniz, fiyatlar nedir? Ben doktorun onerdigi kisiden randevu aldim 1000tl dedi fiyati ortalamasi bu mudur ztn normalde de
Türkiye'de de sigorta ödüyor araştırma hastanelerine gidildiğinde. Özelde yaptırmak kişinin tercihi.Detaili türkiyede neden ödeniyor hem doktor gonderiyor hemde kendin oduyorsunalmanyada sigorta oduyor ve almanyaya gore fiyati da uygun kendin odemek istersen 220€.
700 tl mi fiyatı oradan fiyat almıştım sonra vazgeçtimBenim İstanbul Avrupa yakasında bahşehir tarafında Altan cebeci.
Ben tam fiyatı hatırlamıyorum ama bu günlerde randevu için arayacağım.1000 çok geldi bana da, ben 2-3 yerden fiyat aldım 500-700 arası dendi hep. Kendi doktorumun anlaşmalı perinatologu varmış, Cerrahpaşadan geliyormuş, kliniğe gelecek olunca onda yaptıracağım 550 idi sanırım.
Türkiye'de de sigorta ödüyor araştırma hastanelerine gidildiğinde. Özelde yaptırmak kişinin tercihi.
700 tl mi fiyatı oradan fiyat almıştım sonra vazgeçtim
Aa ben de hergun cok meyve tuketiyorum dikkat edeyim ona da o halde ama şuna imzamı atarım ki yasak olan kesinlikle cazip geliyorBende de mide bulantisi olmamisti ama yemeklerden tiksinme olmustu maalesef o yuzden ilk 3 ay yarim kilo alabildim sadece. Tesekkur ederim onerin icin
Birde 2 hafta once doktora gittigimde suyun fazla dedi, sekerli seyler yeme dedi ve benim o zamanlar canim tatli istemezdi hic yemezdim ama gunde 4meyve ve tatli olarak da pekmez falan yerdim, o da suyu artirabiliyormus. Korktugum icin simdi son 2 haftadir gunde 1meyve yiyip tatlilari yasakladim. Ama yasak olan cazip geliyor simdi de canim deli gibi tatli istiyor
Su fazlaligi konusunda deneyimi olan varsa tecrubelerini dinlemek isterim. İlk basta cok telas olmustum, allah korusun internette arastirinca birsuru hastalik cikti ama cogu kiside nedensiz yere de fazla oldugunu ogrendim.
Evet bende bir kaç farklı kişiden memnuniyetle duydum bu doktoruBen tam fiyatı hatırlamıyorum ama bu günlerde randevu için arayacağım.
Çok iyi bir doktor işinin ehli bayağı belli ben yorumlara bakarak gitmiştim bayağı araştırdım.
Su fazlaligi da genelde seker belirtisi olabiliyormus o yuzden onumuzdeki ay seker yuklemesi yaptiricam.Aa ben de hergun cok meyve tuketiyorum dikkat edeyim ona da o halde ama şuna imzamı atarım ki yasak olan kesinlikle cazip geliyorabur cubur hamburger cips cola hamurişleri hergün gözümde dönüyor hamile değilken ayda bi bile yemezdim. Su fazlalığını da ilk kez duydum
Yok canım istemiyorum değil aslında yapmam gerekiyorsa yaparım ama müdürün keyfi uygulaması mı diye merak ettim.Yazı vardı bende bir bakayım bulursam eklerim. Ama verilebileceği yönde yazı. Sen uzaktan istemiyorsun sanırım idari izinde
Onu gördüm internette ama istanbulda diye okudum. Kocaelinde mi?eray çalışkan benim tüp bebek doktorum biraz sert soguktur ama gözü cok iyidir
Şu an doğum tam bir bilinmez benim içinDöğumdan korkan var mı ? Ben korkmuyordum da son zamanlarda haftalar ilerledikçe bi korku almıyoda değil
Diyetisyeninizin ismi nedir acaba çok bilinçsiz insanlar var kilo verdirmeye çalışan vs kontrollü kilo alımı düşünmesi çok iyiKilo alımı ile ilgili derdi olan arkadaşlarıma bir önerim var. Gerçekten yediklerinizi takip etmek. Çok zor ve başta sinir bozucu gelecektir ama zamanla öğreniyor insan ve alışıyor.
Kilo almak için mutlaka bir şey yiyor olmalısınız, hava ya da su kendi kendine kiloya dönüşmüyor :)
Ben de hiç farkına varmıyordum ama gerçek porsiyon kontrolünü bilmiyormuşum.
Mesela ekmek, 25 gr'ı bir dilim sayılıyor. Kahvaltıda 50 gr yani 2 dilim yiyorum. Aldığım ekmeğe göre o kadar değişiyor ki inanamazsınız. Kiminde 2 büyük dilim yerken kiminde minicik yarım dilim yenebiliyor.
Bunları öğrenmek için mutfak tartısı aldım. Herkese öneririrm. Hiç ekstra fonsiyonel bi özelliğe gerek yok, dara alabilen elektronik basit bi tartı yeterli.
Bir de ben kendimde kilo artışına sebep olduğunu bildiğim şey çerezler. Sağlıklı diye ( ve zaten pek çok kısıtlamam olduğu için) çiğ badem fındık ceviz bulunduruyorum evde ve dışarıda olduğumda. Diyetisyenim günde kapalı bir avucunu geçmeyecek şekilde yiyebilirsin demişti. Ama o miktarda tutabilmek çok zor oluyor. Onun 2-3 katını çok rahatlıkla yiyorum hatta bakınca bu ne ki 3 tane yarım ceviz mi yiyeceğim yani sadece diye düşünüp, zarar gelmez diye 3-4 tane daha yiyorum
Tatlı yiyemiyorum ama çikolata kakao çok severim ve şekersiz olarak tüketmeme izin var. Süte kakao ekliyorum. E tabi kakao demek yağ demek.
Peynirin de türü ve miktarı çok önemli oluyor gerçekten. Yağ oranı yüksek peynirleri daha az miktarlarda tüketmek gerekiyor.
Yani günde 2 kaşık fazla yemek yesem, 3-5 fazla çerez yesem, 1 kaşık kakao eklesem diyetime hemen kilo artışına geçiyorum. Bu kadarcık şeyle bile kilo artışına geçiyorum öyle yani. Hele de ne bileyim her gün bi gofret ya da fazladan 1 muz falan yesem demek ki çok daha hızlı kilo artışında olacağım.
Bu arada her sabah 20 dakika egzersiz ve gün içinde de 40 dk yürüyüş yapıyorum istisnasız.
Gerçekten vücudumuz yağ tutma modunda ve eğer fazla kilo ile başlandıysa dikkat etmek iyi olabilir ama zaten kilo fazlası olan biri ( benim gibi ) doğru beslenmeyi tam bilmiyordur ve bunu gelişi güzel yapmaya çalışınca bu dönemde başarısız olmak çok daha kolay. Şu an totalde 1 kilo aldım, arada kilo da verdim yanlış diyet yüzünden ama kilo artış modu bilinçli yapıldı. Diyetim ikinci trimester için kilo artışı yapacak şekilde düzenlendi.
İmkanı olan diyetisyene gitsin zaten o kesin. 1 kere gitseniz yeterli öyle her hafta düzenli gitmeye gerek olmuyor ama allahın emri gibi dediklerine uymak gerekiyor.
Hamileliğim başından beri bu konuda epey emek harcadım, bir kaç doktor dolaştım, internette bulunan tümyazıları okumuş olabilirim. O yüzden yardıma ihtiyacı olanlara yardımcı olmak isterim.
İlki sezaryen olduğu için bu sefer de sezaryen olacak o yüzden korkmuyorum hiçDöğumdan korkan var mı ? Ben korkmuyordum da son zamanlarda haftalar ilerledikçe bi korku almıyoda değil
Evet karınızla bebiş arasında yastık var gibi düşünün o yüzden endişelenmeyin biraz daha geç hissederseniz sadeceAA bana da dedi plesantanın arkasına geçmiş ondan hissetmiyor olabilirsin dedi ondan mı ki acaba 20.hafta
Evet bariyer görevi görüyor eli kolu karnınıza denk gelmediği için doğal olarak hissedemiyorsunuzBanada muayenede seninki arkalarda takılıyor demişti doktor görüntü net alamamıştı bir türlü.
Bende hareketlerini tam anlayamıyorum acaba bundan mı kaynaklı
kocaelinde özel bi hastane varmış orda diye biliyorum. 3 yerde calışıyor ztn . detaylı uktrasona da cok gelen var diye yazmak istedmOnu gördüm internette ama istanbulda diye okudum. Kocaelinde mi?
Önde olmasının böyle bir etkisi yok diye biliyorum.Canım sanırım önde olması normal doğuma engelmiş doğru mu acaba doktor bana plensata önde dedi ama hiç niye önde sorun teşkil eder mi diye sormadım
Ben 19. Haftanın içindeyim ama henüz kilo alamadım hatta doktorun tartısina göre 2 kilo eksideyim. Niye alamıyorum anlamadım bağırsaklarım iyi çalışıyor ondan mı diye düşünüyorum ama bebise bir etkisi olmadığını söyledi doktorumBen de oyle dusundum aslinda ama ayni aylarda olup karnı cok belli olanları gorünce bir terslik mi var diyor insan. Benim gibi olan birini gormek iyi geldi
Ben 800 tl konuştum canım ama ikiz bebek 800. Tek bebek 400 alıyormuş bu perinatolog. Fiyatlar genellikle 600den başlıyor hatta burda 580 tl için çok uygun denmişti bi kereKizlar detayli ultrsn yaptiranlar istanbulda nerede yaptirdiniz, fiyatlar nedir? Ben doktorun onerdigi kisiden randevu aldim 1000tl dedi fiyati ortalamasi bu mudur ztn normalde de
Rabbim saglikla kollarinda da gorecegin gunu nasip etsin...dua ettim canim hem sana hem de burdaki tum anne adaylarinaKızlar iyi geceler. Bugün biraz kanama oldu bir kaç damla gibi. Şimdi yatış verdi doktorum bu gece hastanedeyiz. plasenta ile ilgili, serklaj ile ilgili bi sıkıntı yok gibi dedi. Vajinal bi kanama gibi duruyor. Hafif enfeksiyon var. Ama kanama nedeni tam olarak bulunamadı.
Ne güzel gönül isterki bende sezaryan olayım ama malesef. Kaç yıl sonr atekrar sezeryan olacaksın cnm biliğim kadarıyla 4 yıl diyorlar doğumlarda olamlı hani ilki sezeryan ise ikincisi normal olabilmesi icin 4 yıl geçmesi gerek ben mi yalniş biliyorumİlki sezaryen olduğu için bu sefer de sezaryen olacak o yüzden korkmuyorum hiç
Ben korktuğum için bi de açılmak istemediğim için sezeryan istiyorum ama almanyada mecbur kalmadiklari surece yapmiyorlar malesef aylar geçtikçe ister istemez korkmaya başladımŞu an doğum tam bir bilinmez benim içinnormal mi Sezeryan mı hiçbir şey belli değil kulaktan duyma bilgiler var sadece o yüzden herhalde son aya girdiğimizde o korkuyu hissetmeye başlarım