- 26 Mart 2017
- 3.227
- 5.556
-
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #13.641
Ben 3 defa kanam yaşadım bügüne kadar öyle 1-2 damla değil bildiğin musluk açmışsın gibi fışkıra fışkıra geldi benimde ayni şekilde kanama rahimde oldu plasenta aşağidaydı ama sonra yukarı çıktı tabi geçen haftaya kadar progesteron kulandim ve gerekmediği surece ayaği kalkmadım hep yatım şükür şimdi herşey normale döndü korkmayın bazen rahımde ki değişikler kanama yol açıyor plasenta ve bebek iyimiş yeterki kendinizi yormayın bol bol yatın :)Kızlar iyi geceler. Bugün biraz kanama oldu bir kaç damla gibi. Şimdi yatış verdi doktorum bu gece hastanedeyiz. plasenta ile ilgili, serklaj ile ilgili bi sıkıntı yok gibi dedi. Vajinal bi kanama gibi duruyor. Hafif enfeksiyon var. Ama kanama nedeni tam olarak bulunamadı.
Allah razı olsun çok teşekkür ederim. Rabbim hepimize sağlıcakla evlatlarımıza kavuşmayı nasip etsin.Rabbim saglikla kollarinda da gorecegin gunu nasip etsin...dua ettim canim hem sana hem de burdaki tum anne adaylarinasaglikla bisey yoktur ve guzel haberlerini alacagiz insallah
Size de çok geçmiş olsun.öyle rahimde bi değişiklik falan da demedi. Neden olduğunu tam olarak bulamadı. 3,5 yaşında bir oğlum var onunla ne kadar yatabilirim bilmiyorum ama bana da sadece tuvalet için kalk dedi. Rabbim bundan sonra kalan günlerimizi sağlıklı ve sorunsuz geçirmeyi nasip etsin hepimize.Ben 3 defa kanam yaşadım bügüne kadar öyle 1-2 damla değil bildiğin musluk açmışsın gibi fışkıra fışkıra geldi benimde ayni şekilde kanama rahimde oldu plasenta aşağidaydı ama sonra yukarı çıktı tabi geçen haftaya kadar progesteron kulandim ve gerekmediği surece ayaği kalkmadım hep yatım şükür şimdi herşey normale döndü korkmayın bazen rahımde ki değişikler kanama yol açıyor plasenta ve bebek iyimiş yeterki kendinizi yormayın bol bol yatın :)
Bende 19+4 deyim hiç kilo almadım . Karnım biraz çıktı ama dışardan anlaşılmıyo tabiBen 19. Haftanın içindeyim ama henüz kilo alamadım hatta doktorun tartısina göre 2 kilo eksideyim. Niye alamıyorum anlamadım bağırsaklarım iyi çalışıyor ondan mı diye düşünüyorum ama bebise bir etkisi olmadığını söyledi doktorumkarnım dar giyince belli oluyor ama çok değil tabi bol giydigimde hiç belli olmuyor gibi
genelde 650 lira. ben recep has'tan aldım, o da 1000 lira.Kizlar detayli ultrsn yaptiranlar istanbulda nerede yaptirdiniz, fiyatlar nedir? Ben doktorun onerdigi kisiden randevu aldim 1000tl dedi fiyati ortalamasi bu mudur ztn normalde de
Geçmiş olsun cnm kendini yormamaya ve üzülmeye çalıs İnş hepimiz saglıkla zamanında kucagımıza alırızKızlar iyi geceler. Bugün biraz kanama oldu bir kaç damla gibi. Şimdi yatış verdi doktorum bu gece hastanedeyiz. plasenta ile ilgili, serklaj ile ilgili bi sıkıntı yok gibi dedi. Vajinal bi kanama gibi duruyor. Hafif enfeksiyon var. Ama kanama nedeni tam olarak bulunamadı.
Teşekkür ederim sanırım bundan sonraki haftaları yatarak geçirmek durumundayım. Bebişler sağlıklı olsun da bugünlerde geçerGeçmiş olsun cnm kendini yormamaya ve üzülmeye çalıs İnş hepimiz saglıkla zamanında kucagımıza alırız
Çok geçmiş olsun canım bundan sonrasını daha dikkatli geçireceksin artık bol bol dinlen mümkün olduğunca kalkma sana yardım edebilecek kimse var mı yakınındaKızlar iyi geceler. Bugün biraz kanama oldu bir kaç damla gibi. Şimdi yatış verdi doktorum bu gece hastanedeyiz. plasenta ile ilgili, serklaj ile ilgili bi sıkıntı yok gibi dedi. Vajinal bi kanama gibi duruyor. Hafif enfeksiyon var. Ama kanama nedeni tam olarak bulunamadı.
4 yıl olmuş olacak aslında aralarında ama ebe bir arkadaşım sezaryen sonrası normal doğumu çok riskli buluyor. Şişip patlayan bir balonu yapıştırıp tekrar şişerek ve sancıyla ikinarak normal doğum yaptırmak çok tehlikeli diyordu. İlki 4. Deneme tüp bebiş olduğu için doktorum normal doğumu stresli buldu sezaryen istedi bende bir şey diyemedim aslında normal doğum istiyordum nasipNe güzel gönül isterki bende sezaryan olayım ama malesef. Kaç yıl sonr atekrar sezeryan olacaksın cnm biliğim kadarıyla 4 yıl diyorlar doğumlarda olamlı hani ilki sezeryan ise ikincisi normal olabilmesi icin 4 yıl geçmesi gerek ben mi yalniş biliyorum
Ben korktuğum için bi de açılmak istemediğim için sezeryan istiyorum ama almanyada mecbur kalmadiklari surece yapmiyorlar malesef aylar geçtikçe ister istemez korkmaya başladım
Benim de olmuştu kanamam bir ay yattım 3.5 yaşında oğlum var aynı senin minik gibi koltuğu açtım salonda yanıma taşıdı oyuncaklarını orda birlikte oynadık yattığım yerden korktuğumuz gibi olmuyor anlıyor onlar halimizden çabucak geçer inşallah sıkıntılarınAllah razı olsun çok teşekkür ederim. Rabbim hepimize sağlıcakla evlatlarımıza kavuşmayı nasip etsin.
Size de çok geçmiş olsun.öyle rahimde bi değişiklik falan da demedi. Neden olduğunu tam olarak bulamadı. 3,5 yaşında bir oğlum var onunla ne kadar yatabilirim bilmiyorum ama bana da sadece tuvalet için kalk dedi. Rabbim bundan sonra kalan günlerimizi sağlıklı ve sorunsuz geçirmeyi nasip etsin hepimize.
Hastanede yapılırsa devlet ödüyor ama özel muaynehaneleri tercih edenleri ödemiyor. Türkiye 'de fiyatlar 350 gibi başlıyor ama doktoruna göre değişiyor, isim yapmış bir profosor e yaptırmak istersen 1000 tl felan ödüyorsun. Orada her doktorun fiyatı aynı mı?Detaili türkiyede neden ödeniyor hem doktor gonderiyor hemde kendin oduyorsunalmanyada sigorta oduyor ve almanyaya gore fiyati da uygun kendin odemek istersen 220€.
Canım eğitim uzaktan devam ediyorsa idare uzaktan eğitim yaptırabilir 34 ile 32. Hafta arası, çünkü bu izin korona önlemi için verildi, evden çalışıldığı sürece sıkıntı yok ama 32. Hafta izne ayrılmamız okulun insiyatifinde değil. Doktor çalışabilir raporu vermediği sürece ve siz de çalışmak istemediğiniz sürece çalışmazsınız.Bir arkadaşım Aralık'ta idari izne çıkacaktı, tam o sırada uzaktan eğitime geçtiğimiz için "nasılsa evdesin" deyip uzaktan eğitimi yaptırdılar. "32.-37 arasında da çalışmak zorundasın." dediler. İzin düşündüğümü müdür yardımcıma çıtlatınca aynı şeyi dedi; "bence okullar tekrar kapanacak, evde uzaktan eğitim yaparsın." diye. Aslında zorunlu değiliz.
Anladığım kadarıyla bu ikisi tamamiyle idarelere bağlı olan bir şey. Bazıları idari izindekine uzaktan eğitim yaptırmıyor. Bazıları idari iznini kullananların 32.de doğum iznine çıkmasına izin veriyor. Kendi idarenizi az çok bilirsiniz, sorun çıkarırlar mı?
Not: Eğer okullar yüz yüze eğitimdeyken, size "sen uzaktan yap" derlerse onu gerçekten hiç bilmiyorum. Benim dediğim tüm okullar uzaktan eğitimdeyken "sen de uzaktan yap." diyorlar. Aslında buna da hakları yok.
Ben de detaylı ultrason için Eray beyden randevu aldım. Kendisi Özel Kocaeli hastanesinde aynı zamanda.kocaelinde özel bi hastane varmış orda diye biliyorum. 3 yerde calışıyor ztn . detaylı uktrasona da cok gelen var diye yazmak istedm
Benim de sezeryan olacak. Sonda olayından korkuyorum sadeceİlki sezaryen olduğu için bu sefer de sezaryen olacak o yüzden korkmuyorum hiç
Ay bak unutmusum ben sondayı sen diyince aa evet takılmıştı dedimBenim de sezeryan olacak. Sonda olayından korkuyorum sadeceilkinde çok acımıştı
İnşallahAy bak unutmusum ben sondayı sen diyince aa evet takılmıştı dedimsıkıntısız geçer inşallah korona korkusuyla doğum hastane yatış durumları korkutuyor beni sadece umarım o zamana kadar azalır vakalar
Enfeksiyon falan olabilirmi acaba hic baktirmismiydin doktorda ,,,Kızlar bunu arada, bir kaç ayda bir hep yaşıyorum hatta burada sormuştuluğum çok vardır bugün sabahtan beri yine vajinamda sağ dudak iç kısma doğru anlık zonklama çınlama gibi birşey hissediyorum elektrik çarpması,bıçak batması gibi...
Siz yaşiyormusunuz bunları?
İnş canımEvet karınızla bebiş arasında yastık var gibi düşünün o yüzden endişelenmeyin biraz daha geç hissederseniz sadece