-
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #13.601
Biraz fazla mı sanki, beni İstanbul bağdat caddesinde bir perinatoloğa yönlendirdi doktorum nakit 500 tl anlaştık.
Ben aldım bile yıkanabilir bezleriBende kesinlikle ilgileniyorum ayrıca doğada 200 yıl çözünmeyen hazır bezlerdense yıkanabilir modern bezlerden kullanmayı düşünüyorum. Bezsiz bebek kitabını okuyorum şimdi. Tuvalet iletişimi ne? Bezsiz bebek mümkün mü diyenler için bu video çok hoşuma gitti ilgilenenler aşağıdaki linkten izleyebilir.
.
Sizinde bununla iligilenmeniz beni çok mutlu etti
Bir arkadaşım Aralık'ta idari izne çıkacaktı, tam o sırada uzaktan eğitime geçtiğimiz için "nasılsa evdesin" deyip uzaktan eğitimi yaptırdılar. "32.-37 arasında da çalışmak zorundasın." dediler. İzin düşündüğümü müdür yardımcıma çıtlatınca aynı şeyi dedi; "bence okullar tekrar kapanacak, evde uzaktan eğitim yaparsın." diye. Aslında zorunlu değiliz.merhaba nevasar
ben detaylıyı 14 nisana aldım 21.haftada olacağım o zaman 24+0 benim 3 mayıs pazartesiye denk geliyor ben de öğretmenim acaba idari izinde uzaktan eğitim yaptırır mı idare ? okula gelmiyosun dersleri uzaktan yap derler mi ?
Siz bilirsiniz doktorunuz özellikle tavsiye ettiyse bir şey diyemem, elbet daha pahalı çalışan cok iyi isimli doktorlar da vardır sonuçta. Bütçeniz zorlanmayacaksa doktorunuzun güvendiği yere gidin tabii.Valla oyle galiba. Bizde nakit 1000 tl dediler :) o zaman baska yere mi yaptirsam acaba ya kararsiz kaldim smdi
Haklisiniz zamanla araya da sogukluk girince malesef insan soguyabiliyor ama inanin artik yok oldugunu bilmek ve bi daha istesek de goremeyecegimizi bilmek kalbe oyle bir oturuyor ki hayat iste o zaman caresiz hissettiriyor...ben hayat karsisinda hic bu kadar caresiz hissetmedim onu gömduklerinde ve kovid sebebiyle zaten 1 yil gormeye gidememistim ona hastalik goturnlmeyelim diye ama kalp krizinden gitti ..halen baba deyince bogazim dugum dugum...Rabbim kimseye yasatmasinAllah rahmet eylesin canım ben malesef babamla hiç yakın olamadım hala da öyle bana yabancı geliyor 3/4 yıl hiç konuşmadım kendisiyle ama sebeblerim vardı annemle iyi boşanmadılar herşeyede ben şahid olunca ister istemez kendisinden uzaklaştim . Bende kucukken babama çok duskundum babamin kiziydim ama tabi oyle de devam etmesini isterdim ama hayat işte
Neee bu ne yaaa 1000 tl kesinlikle degil fiyasa 400-650 tl dir en fazlaKizlar detayli ultrsn yaptiranlar istanbulda nerede yaptirdiniz, fiyatlar nedir? Ben doktorun onerdigi kisiden randevu aldim 1000tl dedi fiyati ortalamasi bu mudur ztn normalde de
Benim İstanbul Avrupa yakasında bahşehir tarafında Altan cebeci.Perinatolog benm gidicegim yerde. Kendi doktorumda biraz ortalama ustu fiyatla calisiyor zaten o yuzden sormak istedim doktorum onerince yuksek mi diye? Siz nerde yaptirdiniz
Ben 21 hafta diye biliyorum canımKızlar biz şimdi 20 haftalık olunca 5aylik mi oluyoruz kimi yerde 4 ay 20 gün yazıyor kimi yerde 5ay.
Şaka maka yolu yarılamışızİnşallah kalan zamanıda sorunsuz atlatırız
Haklisiniz zamanla araya da sogukluk girince malesef insan soguyabiliyor ama inanin artik yok oldugunu bilmek ve bi daha istesek de goremeyecegimizi bilmek kalbe oyle bir oturuyor ki hayat iste o zaman caresiz hissettiriyor...ben hayat karsisinda hic bu kadar caresiz hissetmedim onu gömduklerinde ve kovid sebebiyle zaten 1 yil gormeye gidememistim ona hastalik goturnlmeyelim diye ama kalp krizinden gitti ..halen baba deyince bogazim dugum dugum...Rabbim kimseye yasatmasin
Doktorlara gore bildigim kadariyla tam 21 haftada 5 aylık dolu doluKızlar biz şimdi 20 haftalık olunca 5aylik mi oluyoruz kimi yerde 4 ay 20 gün yazıyor kimi yerde 5ay.
O hesabı gebelik takibi uygulamasindan gun olarak yapınca kafam karismiyor benim, mesela 120 gün olunca 4 ay doldu 17+1 e tekabül ediyor. 5 ay dolmasi icin de 30×5 150 gün o da 21+3 oluyorKızlar biz şimdi 20 haftalık olunca 5aylik mi oluyoruz kimi yerde 4 ay 20 gün yazıyor kimi yerde 5ay.
Ataköy Ali ekiz; 600Kizlar detayli ultrsn yaptiranlar istanbulda nerede yaptirdiniz, fiyatlar nedir? Ben doktorun onerdigi kisiden randevu aldim 1000tl dedi fiyati ortalamasi bu mudur ztn normalde de
ben daha konuşmadım ama kesin bizim müdür uzaktan yap der proje etwinning diye tutturan biri kendisiBununla ilgili bir yazı var mı acaba? Idari izinliyken uzaktan ders verilemeyecegiyle ilgili. Benim müdürüm de 24 ten sonra uzaktan ders yaparsın dedi de. Eğer öyle bir hakkımız varsa ona göre konuşalım
cevizlibağda ahmet gül peşin 700 lira kredi kartı 800 lira doktorumuz önerdi kendisini Ali ekizi de önermiştiAtaköy Ali ekiz; 600
Bakırköy Bilson görüntüleme merkezi; 800 yada 800 küsürdü
Güneşli Erdem Hastanesi; 400
Ben bunları biliyorum..
Ali Ekizi çok fazla öneriyorlar..
20 haftalık hamileligin yarısı oluyor ,, 20haftalık olunca yarısını tamamlamıs oluyoruz burda almanyada hamılelık 10 ay dıyorlar ve 20 haftalıkken 5 aylık dıe hesaplıyorlarKızlar biz şimdi 20 haftalık olunca 5aylik mi oluyoruz kimi yerde 4 ay 20 gün yazıyor kimi yerde 5ay.
Benim asıl korkum doğumdan sonra. Allahın izniyle emzirebilirsem yine ben o dönemde acayip acıkıyorum öyle böyle değil gözüm dönüyor emzirdikten sonraBenim boyum 1.65 bende 60 kiloyla başladım şuan 68 kiloyum aynı şekilde. Ben de aşırı yemiyordum ama çok kilo aldım doktorum diyet verdi. Mümkün olduğunca uymaya çalışıyorum canım bir şeyi çok isterse çok az tadına bakıyorum. Benim en büyük yanlışım 2-3 öğün yemekmiş. Azar azar ama sık öğünler yapmak gerekliymiş. Bu şekilde rejime uyduğumda 2 haftada 400 gr almışım. Artık çok da takmıyorum herkesin bünyesi farklı sanırım biraz fazla kilolu doğuma gideceğim
Ben normalde kiloya takarım kafayı kalori hesabı yaparım eğer kilo aldıysam boyum 170. Kilom 65i geçmez kolay kolay ama yaklaştığı anda kalori hesabıyla diyet ve hafif sporla veririm. Çikolata pasta şerbetli vs tatlıya hassasiyetim yok çok şükür ama bana kilo aldıran mide hassasiyetim. Kızımda bu haftalara kadar hep kustum ama günde en az 4-5kezdi. İlk üç ay kilo almamıştım geri kalan zamanda 15kilo almıştım bu kez öyle çok kusmam olmadı ama midem boş kalınca kasılarak kustuğum için hep doldu tuttum midemi. Acıkmış hissetmesem de canım istemesede de yedim. O da haliyle kilo yaptı. Şimdi rahatlamaya başladı midem çok şükür dikkat edebiliyorum ama hali hazırda 8 kiloyu aldımKilo alımı ile ilgili derdi olan arkadaşlarıma bir önerim var. Gerçekten yediklerinizi takip etmek. Çok zor ve başta sinir bozucu gelecektir ama zamanla öğreniyor insan ve alışıyor.
Kilo almak için mutlaka bir şey yiyor olmalısınız, hava ya da su kendi kendine kiloya dönüşmüyor :)
Ben de hiç farkına varmıyordum ama gerçek porsiyon kontrolünü bilmiyormuşum.
Mesela ekmek, 25 gr'ı bir dilim sayılıyor. Kahvaltıda 50 gr yani 2 dilim yiyorum. Aldığım ekmeğe göre o kadar değişiyor ki inanamazsınız. Kiminde 2 büyük dilim yerken kiminde minicik yarım dilim yenebiliyor.
Bunları öğrenmek için mutfak tartısı aldım. Herkese öneririrm. Hiç ekstra fonsiyonel bi özelliğe gerek yok, dara alabilen elektronik basit bi tartı yeterli.
Bir de ben kendimde kilo artışına sebep olduğunu bildiğim şey çerezler. Sağlıklı diye ( ve zaten pek çok kısıtlamam olduğu için) çiğ badem fındık ceviz bulunduruyorum evde ve dışarıda olduğumda. Diyetisyenim günde kapalı bir avucunu geçmeyecek şekilde yiyebilirsin demişti. Ama o miktarda tutabilmek çok zor oluyor. Onun 2-3 katını çok rahatlıkla yiyorum hatta bakınca bu ne ki 3 tane yarım ceviz mi yiyeceğim yani sadece diye düşünüp, zarar gelmez diye 3-4 tane daha yiyorum
Tatlı yiyemiyorum ama çikolata kakao çok severim ve şekersiz olarak tüketmeme izin var. Süte kakao ekliyorum. E tabi kakao demek yağ demek.
Peynirin de türü ve miktarı çok önemli oluyor gerçekten. Yağ oranı yüksek peynirleri daha az miktarlarda tüketmek gerekiyor.
Yani günde 2 kaşık fazla yemek yesem, 3-5 fazla çerez yesem, 1 kaşık kakao eklesem diyetime hemen kilo artışına geçiyorum. Bu kadarcık şeyle bile kilo artışına geçiyorum öyle yani. Hele de ne bileyim her gün bi gofret ya da fazladan 1 muz falan yesem demek ki çok daha hızlı kilo artışında olacağım.
Bu arada her sabah 20 dakika egzersiz ve gün içinde de 40 dk yürüyüş yapıyorum istisnasız.
Gerçekten vücudumuz yağ tutma modunda ve eğer fazla kilo ile başlandıysa dikkat etmek iyi olabilir ama zaten kilo fazlası olan biri ( benim gibi ) doğru beslenmeyi tam bilmiyordur ve bunu gelişi güzel yapmaya çalışınca bu dönemde başarısız olmak çok daha kolay. Şu an totalde 1 kilo aldım, arada kilo da verdim yanlış diyet yüzünden ama kilo artış modu bilinçli yapıldı. Diyetim ikinci trimester için kilo artışı yapacak şekilde düzenlendi.
İmkanı olan diyetisyene gitsin zaten o kesin. 1 kere gitseniz yeterli öyle her hafta düzenli gitmeye gerek olmuyor ama allahın emri gibi dediklerine uymak gerekiyor.
Hamileliğim başından beri bu konuda epey emek harcadım, bir kaç doktor dolaştım, internette bulunan tümyazıları okumuş olabilirim. O yüzden yardıma ihtiyacı olanlara yardımcı olmak isterim.
Of baya fazlaymış. Benim ilk hamilelik tüp bebekti doktorumun önerisi Zeki Şahinoğlu idi, Bağdat caddesinde yeri. Şimdiki doktorum farklı ama bu doktorum da ona giderseniz çok iyi doktordur dedi. Peşin 500 yarı yarıya fark var çok fazla bence farkKizlar detayli ultrsn yaptiranlar istanbulda nerede yaptirdiniz, fiyatlar nedir? Ben doktorun onerdigi kisiden randevu aldim 1000tl dedi fiyati ortalamasi bu mudur ztn normalde de
Zeki Şahinoğlu mu yoksa aynı mekan aynı fiyatBiraz fazla mı sanki, beni İstanbul bağdat caddesinde bir perinatoloğa yönlendirdi doktorum nakit 500 tl anlaştık.
Merhaba aynı mekan ama Mehmet Bey varmış ona aldim benOf baya fazlaymış. Benim ilk hamilelik tüp bebekti doktorumun önerisi Zeki Şahinoğlu idi, Bağdat caddesinde yeri. Şimdiki doktorum farklı ama bu doktorum da ona giderseniz çok iyi doktordur dedi. Peşin 500 yarı yarıya fark var çok fazla bence fark
Zeki Şahinoğlu mu yoksa aynı mekan aynı fiyat