2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;


  • Ankete Katılan
    302
Aynı durumdayız ama ben kahve içmeye de korkuyorum bebek de uyuyamaz diye günde 1 tane türk kahvesi içmeye korkar oldum siz ne kadar tüketiyosunuz? Hamilelikte hiç kahve içmedimm ama artık canım istiyor
Hastanedeki çocuk doktoru çay kahve yasak dedi. Ağlıcaktım nerdeyse. Ama sonra gittiğimiz doktor günde 2 çay 2 kahve iç hiç bişey olmaz dedi. Tabii ki ikinci doktoru dinledim :) O kadar bile içmiyorum da bi kahve içmek istiyorum her gün. Hamilelikteki gibi bazı doktorlar tamamen yasak diyor bazılar esnek bırakıyor. Bebişin görünür bir rahatsızlığı alerjisi fln olsa durum farklı olurdu tabii. Kar zarar hesabında benim kahve keyfim ağır bastı sanırım şu an.
 
Ya kızlar delircem artık iki gündür o kadar güzel sütüm vardı ki ilk defa fışkırdığını gördüm kızım ağzını çekince kendisi bırakıp almıyordu memede doyuyordu emzirmeye devam edince kusuyordu hatta ama nolduysa dün akşamdan beri yine o doluluk hissi bolluk yok!!! Dün öğlen düzeldi diye bayram ediyordumNereye bırakıp gidiyor bu süt anlamıyorum ya!!!
 
siz iyi toparlamışsınız . maşallah . kaka sayısı başta nasıldı? bende sizin gibi cogu seyi yrmşyorum. mama da alerjik mamaya yeni gectik.
Çok şükür toparladık emzirdikten sonrada sağdığım sütleri içiriyordum psikopata bağlamıştım şimdi normal bir seyirde ilerliyoruz baştada çoktu şimdi de çok tek fark eskiden çok gürültülüydü bağırsakları şimdi normal 7-8 kaka kesin oluyor zamanla azalcak dedi doktorumuz, alerjiden döküntünüz oldu mu isilik benzeri ?
 
Benim de çok sütümün oldugunu düşünmüyorum öyle deli gibi dolup akan sütüm yok kurtarıyoruz günü şükür diyelim ilk zamanlar çoktu ama mastit oldum oyüzden 1 saatte emzirmeyi de ilk 10 gün yaptım zaten kilo verince habire dayadım memeyi saatimi kurup o uyurken ben yarım saatinde sağdım sütümü, sağdığım sütleri de verdim üstüne şimdi öyle değil gündüz istedikçe ağladıkça, gece de yine aynı şekilde max 4 saati geçirmeden emziriyorum. Kaka yapmamaya kilo vermesi gerek mantığını anlamadım doktorum öyle birşey söylemedi ki sadece çok kaka yapmış olması kilo verdiğinin kanıtı olamaz dedi.
 
Her saat emzirince kusmuyor mu dün ilk defa sütüm boldu memede beklemesin emsin diye hep ben teklif ettim kızıma istemesini beklemedim ama kustu seninki kusmuyor bu kadar emzirmeye
İlk 10 gün emzirmiştim saatte bir ve hiç kusmadı şimdi okadar sık emzirmiyorum canım olması gerektiği gibi ilerliyorum
 
Hepatit ilk ay aşısı için kendiniz mi götürdünüz çağırmalarını mı beklediniz? Birinci ayda başka hangi aşı yapılıyor? Aşıları takip iin uygulama gibi bir şey var mı?
Hastaneden çıkmadan aşı kartı vermişlerdi ona göre ben götürdüm. Ebe doğumdan sonra arayıp aşıyo hatırlatmıştı, aşı günü ben götürdüm aramalarını beklemedim. 2. ay aşısı içinde gün verdiler.
 
60cc icin 2olcek olur o zaman...ben de artik stumun azaldiginj ve bebegin doadigini dusundugumden gun icinde bi -ikk defa mama destegi yapmak istiyorum da ... Asiri yoruluyom o da sutumu etkiliyordur..gunde 2,saat yatamiyorum neredeyse
 
Kendimiz gibi birini buldum sonunda bizde her gün 7-8 kez kaka yapıyoruz günün yarısı bez değiştirmekle geçiyor gibi hissediyorum forumu okuyunca şüpheye düşmüştüm.. Haftaya ikinci ay kontrolümüz var doktora sormak için bekliyorum bu kadar fazla olması normal mi diye.. Kilo alımı ilk ay 900 Gr civarı idi doktorumuz yeterli ikinci ay tekrar konuşuruz demişti..
 
ben 2 saate bir alarm kuruyorum 41 günlük olduk ama son 1 haftadır hiç bir şekilde ne biberon alıyor ne memeyi 3. saate tekrar alarm kuruyorum bazen alıyor bazen almıyor 4. saate kuruyorum. Özellikle son 2 gündür açlık saati gece 4 - 4. buçuk saat oldu üzülüyorum ama uyanmıyor normal mi? Gün içinde saati saatine bol bol besleniyor gece ilk uyuduktan sonra 4 saat kadar ellemesem olur mu 41 günlük için erken mi?
 
Canım illa doluluk hissi olması şart değil bence benim bebiş ne yapsam uyumuyor uykuları kısa kısa buradan da yazmıştım bir çözüm bulamadım diye gündüz uyumadigi için o doluluk hissini hiç yaşayamıyorum sadece geceleri uyudugunda oluyor o his.. Bence olumsuz düşünme sıvı tüketimine dikkat et inşallah yeter sütümüz..
 
Hepatit ilk ay aşısı için kendiniz mi götürdünüz çağırmalarını mı beklediniz? Birinci ayda başka hangi aşı yapılıyor? Aşıları takip iin uygulama gibi bir şey var mı?
Biz ilk hafta kilosunu merak edip gittiğimizde takip oluşturdular tarih verdiler ilk aşı için ona gittik, 2. ay aşısı için de o gün tarih verdiler. Yani kendim takip ediyorum ama bizim aile hekimliği arıyor benim gebelik takibimde gitmeyince ebe arıyordu
 
Sütünüz çokmu her saat başı nasıl yetti benim sütüm pek yetmiyor sanırım
 
bizim alerji gecmeyen pşikle ve kanlı mukuslı kaka ile ortaya cıktı.
şuan yüzünde benek benek isilikler var ama sıcaktan olmadıgına eminim cnkü rahat giydiriyorım
 
Emzirdikten sonra sağdım 40ml çıktı sağ göğsümden dünkü halimle şu anki arasında bariz fark var gerçekten anlam veremiyorum iki gündür çok iyi olan süt birden nasıl azaldı yine
 

Aslında doyuyor bence ama maşallah emme refleksi kuvvetli demekki.. bide sinirle aceleyle emerken hava yutuyolar bence ondan kusuyolar bizimki de emerken boğulacak gibi emiyodu manyak çocuk ama büyüdükçe daha sakin emiyorlar merak etme.. inşallah bol bol sütün olsun bebis de seve seve emsin seni
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…