2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Pes etmeden emzirmeye çalış canım ama. tabi bebeğide çok bunaltma istemiyorsa bırak bi süre sonra tekrar teklif et.Eğer kesinlikle almıosa sütünü dağ kaşıkla ver zamanla geçio bide uyurken emiyor genelde.gece emzirmeye çalış.Gazının olmadığına altının temiz olduğuna emin ol
İnşallah geçer😔 dediğinz gibi zorlamıyorum, ama bir kısır döngüye girdim. Memeyi reddediyor, aç olduğu için uyuyamıyor, uyumadıkça huysuzlanıyor.. inşallah geçecek🤲

Selam kizlar
Kizlar bebegim bikac gun sonra 6aylik olacak
3gundur gece 2lere kadar emmek istiyo
Acaba doymuyomu diye doktoru aradim
Gunduz iyi emiyi sebze puresinide yiyo meyveyi pek sevmesede az bise yedirmeye calisiyorum bunun haricinde herhangibise vermiyorum
Doktora gore aciktigi icin degil 6ay atak oldugunu soyluyo
Yulaf verimmi dedigimde hayir cok kucuk dedi
Sizlerde durum nasil

sevgili anneler,

4aylık bebegim var. sizlerin tecrübelerinden faydalanmak için 2 sorum olacak :

benim bebiş normal zamanda bir sorunu yok ama, aglarken elleri titriyor. hani böyle sinirlenirsin de sinirden ellerin titrer ya, onun gibi oluyor. normal mi acaba ??? siz böyle birşey yaşadınız mı ?

birde bebişinize menenjit aşısını hangi aylarda yaptırdınız ? internette bakıyorum, genelde 9-12 aylıkken ilk doz yapılır falan diyor. bizim bebiş 4aylık, doktor gelecek ay menenjit aşısının ilk dozunu vuralım dedi. 5.ay çok erken degilmi ilk doz için ?
sizler bebişinize menenjit aşısını kaçıncı aylarda ve kaç doz yaptırdınız ?
birde vurdurdugunuz menenjit aşısının markası neydi ?

sevgili anneler,

benim bebiş normal zamanda bir sorunu yok ama, aglarken elleri titriyor. hani böyle sinirlenirsin de sinirden ellerin titrer ya, onun gibi oluyor. normal mi acaba ??? siz böyle birşey yaşadınız mı ?

birde bebişinize menenjit aşısını hangi aylarda yaptırdınız ? internette bakıyorum, genelde 9-12 aylıkken ilk doz yapılır falan diyor. bizim bebiş 4aylık, doktor gelecek ay menenjit aşısının ilk dozunu vuralım dedi. 5.ay çok erken degilmi ilk doz için ?

Merhaba,

Her aglamada değil ama çok agladiysa hani katıldı ağlamaktan derler ya ,o da çok nadir oluyor zaten, o durumda ellerini titretir gibi sallıyor bizimki de

Bizim Dr menenjit aşısını 3-5-13 ay olmak üzere üçer doz plarak olandı, 3-5 ayda olduk 13 de olacağız inşallah

İki farklı asi ,iki farklı menenjit mikrobu icin (b ve w cinsi ) beksero ve nimenrix aşılarını olduk biz

Dönüş yaptığınız için çok teşekkür ederim, hemen bakacağım, inşallah bende bu durumu atlatabilirim. Peki bu pozisyonda emzirmek dışarda yada başka bir evde size zorluk çıkartıyor mu?
Canim disarda yine gerekirse kolumda yatirarak emziriyorum. O eski reddi gitti ama yinede yatarak emmeyi daha cok seviyor. Sende pozisyonunu degistir odayi degistir. Ben bi ara üstünü cikarinca murlz oluyordu sirf göğsüme alışsın diye emsin diye öyle emziriyordum. Sakın pes etme zor bi süreç ama geciyor. Simdide biberon tutmuyor sadece emmek istiyor. Emme sureside kısalıyor tabi. Büyüdükçe daha cabuk emiyorlar. Benim oğlum emerken 1 dk emer sonra sağa sola bakar sonra 30 sn emer tekrar sag sol sonra karni doyana kadar emer tekrar oynar bende sabırla beklerim. Keyif alsin yeterki

Merhaba,

Her aglamada değil ama çok agladiysa hani katıldı ağlamaktan derler ya ,o da çok nadir oluyor zaten, o durumda ellerini titretir gibi sallıyor bizimki de

Bizim Dr menenjit aşısını 3-5-13 ay olmak üzere üçer doz plarak olandı, 3-5 ayda olduk 13 de olacağız inşallah

İki farklı asi ,iki farklı menenjit mikrobu icin (b ve w cinsi ) beksero ve nimenrix aşılarını olduk biz
Teşekkür ederim, 3. Ve 5. Ayda her iki marka aşıyıda oldunuzmu ? Yani şimdiye kadar 4 sefer menenjit aşısı oldunuz ? Kusuruma bakmayın anlamak için soruyorum :)

Canim disarda yine gerekirse kolumda yatirarak emziriyorum. O eski reddi gitti ama yinede yatarak emmeyi daha cok seviyor. Sende pozisyonunu degistir odayi degistir. Ben bi ara üstünü cikarinca murlz oluyordu sirf göğsüme alışsın diye emsin diye öyle emziriyordum. Sakın pes etme zor bi süreç ama geciyor. Simdide biberon tutmuyor sadece emmek istiyor. Emme sureside kısalıyor tabi. Büyüdükçe daha cabuk emiyorlar. Benim oğlum emerken 1 dk emer sonra sağa sola bakar sonra 30 sn emer tekrar sag sol sonra karni doyana kadar emer tekrar oynar bende sabırla beklerim. Keyif alsin yeterki
İnşallah atlatabiliriz bizde, hiç bir belirti vermeden bir günde böyle birşey başıma gelince çok sarsıldım. Emzik yada biberon hiç kullanmamıştı. Ne sebep oldu bilmiyorum ama dediğiniz gibi sabırla, zorlamadan tekrar tekrar deniyorum. Uykuya yakın daha kolay alıyor. Bir kısır döngü, emmiyor, aç olduğu için uyuyamıyor, uyuyamadığı için de huysuz... biran önce geçsin bitsin inşallah. Çok teşekkür ederim, bana da umut oldunuz

Hamileyken tiroidi çıkan yeniden tiroidinize baktrdınız mı?Hamilelikten önce bişeyım yoktu hamileyken çıktı ilaç kullandım doğurunca ilacı bıraktım yeniden tsh yükselmiş.Başına böyle bişey gelen var mı?

İnşallah atlatabiliriz bizde, hiç bir belirti vermeden bir günde böyle birşey başıma gelince çok sarsıldım. Emzik yada biberon hiç kullanmamıştı. Ne sebep oldu bilmiyorum ama dediğiniz gibi sabırla, zorlamadan tekrar tekrar deniyorum. Uykuya yakın daha kolay alıyor. Bir kısır döngü, emmiyor, aç olduğu için uyuyamıyor, uyuyamadığı için de huysuz... biran önce geçsin bitsin inşallah. Çok teşekkür ederim, bana da umut oldunuz
Büyük ihtimal bir atak döneminde yavrunuz. O yüzden böyle davraniyor. Bi ara bende uyurken emziriyordum. O zaman emiyordu baya. Uyanikken meme agzina değince bagiriyordu. Ama fazla sürmemişti. Bebeklerin atak dönemlerini araştırın genellikle emmeyi red ediyorlar huysuzlasiyorlar, uyku düzenleri bozuluyor. 6, 8,12,21,26... Gibi haftalarda atak dönemi yasiyorlar.

Selam kizlar
Kizlar bebegim bikac gun sonra 6aylik olacak
3gundur gece 2lere kadar emmek istiyo
Acaba doymuyomu diye doktoru aradim
Gunduz iyi emiyi sebze puresinide yiyo meyveyi pek sevmesede az bise yedirmeye calisiyorum bunun haricinde herhangibise vermiyorum
Doktora gore aciktigi icin degil 6ay atak oldugunu soyluyo
Yulaf verimmi dedigimde hayir cok kucuk dedi
Sizlerde durum nasil
Benimkide saat başı yada her yarim saate bir uyanıp emmek istiyor valla bizde 1.bucuk aydir. Böyle doymuyor desem Süt icmiyor tam agzinda geveliyor memeyi. Herhalde yine bir atak dönemi

Teşekkür ederim, 3. Ve 5. Ayda her iki marka aşıyıda oldunuzmu ? Yani şimdiye kadar 4 sefer menenjit aşısı oldunuz ? Kusuruma bakmayın anlamak için soruyorum :)

Rica ederim sorun tabiki:)

Aynen dediğiniz gibi 3 ve 5 de her iki aşiyi da olduk toplam 4 aşı olduk.

Yani 3 ayda bı bacaktan beksero (menenjit b mikrobu icin) bı bacaktan nimenrix (menenjit w mikrobu icin ) olduk

5 ayda aynı şekilde oldu.

İnşallah 13 ayda aynı olacak

sevgili anneler,

Canım doktoruma uyuyorum ben ne derse. Bize ilk doz 7.ayda yapılıcak suan 6 aylık.

Kizlar diş çıkaran oldumu. Ayin 13 ünde 6 aylik olacaz biz hala diş yok ama eli agzindan cikmiyor. Birde iki gündür agzinda bisey cigniyor gibi hareket ettiriyor agzini ve cenesi kütlerya insanin öyle ses cikariyor agzindan. Bakıyorum agzinda bisey yok. Uyaninca cok yapıyor bunu. Engel olmaya çalışıyorum ama bilemedim bende. Çenesi kütleyecek değil herhalde.

Kizlar diş çıkaran oldumu. Ayin 13 ünde 6 aylik olacaz biz hala diş yok ama eli agzindan cikmiyor. Birde iki gündür agzinda bisey cigniyor gibi hareket ettiriyor agzini ve cenesi kütlerya insanin öyle ses cikariyor agzindan. Bakıyorum agzinda bisey yok. Uyaninca cok yapıyor bunu. Engel olmaya çalışıyorum ama bilemedim bende. Çenesi kütleyecek değil herhalde.
Bizimki 11inde 6aylik olacak bizdede ayni sizin gibi ekstra bise yok

Bende çok dehşet baş dönmesi varya tansiyonum 10 7 çıktı.şekerimde temkten 15 dk snra 98 çıktı.tiroidden baş dönmesi olur mu sizce

Bizde bugun tam 6 aylık ama hala diş yok 1 yaşına kadar çıkmayabiliyormus sanırım genetik olabilirmiş umarım çıkar 🙏

6 ay 9 günlük bizimki hala diş yok ama belirtiler çok var😔 ve senin dediğin gibi arada sanki sakız çiğner gibi hareket ediyor engel olmuyorum.

X