2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

sadece 1 kolu ebe demişti 3 aydan sorna şişebilir kabuk bağlayabılır die ama ne bilim görnce biraz tuaf oldum.hemde daha 3 ay olmadı vurulalı .bide diğer kızımda hiç öyle olmadı
Bizim çok minik kızarıklık var cnm bı göster doktora biraz fazla şişmiş kızarmış gibi geldi

Günaydın kızlar sünnet yaptıranlara bişey sormak istiyorum bizde yaptrcaz haftaya snrm özel muayenehanede yaptiralar tahlil vs yapıldı mı bize tahlil yapmıyoruz sünnet yapıyoruz direk dendi normlde narkoza alerjisi var mı vs diye bakıliyormuş snrm hastanelerde bebek olunca narkoz olmayacak diye mi tahlil istemiyoruz dedi acaba merak ettim arastrdik biraz sıkıntı değil tahlile gerek yok dendi

Günaydın kızlar sünnet yaptıranlara bişey sormak istiyorum bizde yaptrcaz haftaya snrm özel muayenehanede yaptiralar tahlil vs yapıldı mı bize tahlil yapmıyoruz sünnet yapıyoruz direk dendi normlde narkoza alerjisi var mı vs diye bakıliyormuş snrm hastanelerde bebek olunca narkoz olmayacak diye mi tahlil istemiyoruz dedi acaba merak ettim arastrdik biraz sıkıntı değil tahlile gerek yok dendi
Canım bende yaptırdım özel hastanede tahlil yaptırmadım. Zaten bayıltmıyorlar bu aydaki bebekleri lokal anestezi yapıyorlar bence genel anestezili yaptırma derim. Tabi önceden bir muane ediyor bir sıkıntı varmı yokmu diye yoksa yapıyırlar sünneti

Canım bende yaptırdım özel hastanede tahlil yaptırmadım. Zaten bayıltmıyorlar bu aydaki bebekleri lokal anestezi yapıyorlar bence genel anestezili yaptırma derim. Tabi önceden bir muane ediyor bir sıkıntı varmı yokmu diye yoksa yapıyırlar sünneti
Yok canım bende genel anestezi düşünmüyorum zaten devlet hastaneleri tahlil yapıyor niye yaptıklarını merak ettim saolasin Perşembe günü çocuk cerrahisine gitmiştik muayene etti bı sikinti yok demişti bklm gidince de bı aksilik olmazsa yaptrcaz

Yok canım bende genel anestezi düşünmüyorum zaten devlet hastaneleri tahlil yapıyor niye yaptıklarını merak ettim saolasin Perşembe günü çocuk cerrahisine gitmiştik muayene etti bı sikinti yok demişti bklm gidince de bı aksilik olmazsa yaptrcaz
Hadi hayırlı olsun canım şimdiden inşallah iyi geçer sıkıntısız 😍

Bebeğinizi dik tuttuğunuzda her zaman basıyor mu yere? Uzun süreli değil tabi, anlık. Benimki bazen duruyor bazen hiç durmuyor büküveriyor. Durduğu da 1 saniye falan. Zaten çok tutmaya korkarım.

Yok canim bizdede tahlil felan yapilmadi bende özel cocuk cerrahina götürdüm lokal anestezi ile uyusturdu, ben 10 günlükken yaptırmıştım o an pisman oldum cok küçük diye ama şuan iyiki yaptırmışim diyorum. İnsallah güzel geçer canim. ❤️

Bebeğinizi dik tuttuğunuzda her zaman basıyor mu yere? Uzun süreli değil tabi, anlık. Benimki bazen duruyor bazen hiç durmuyor büküveriyor. Durduğu da 1 saniye falan. Zaten çok tutmaya korkarım.
Cok yorgun olursa basmıyor canim bazende hep basmak istiyor. Yani dert etme kendine daha çok küçükler. Mesela benim oğlum karninin üstüne yatmayı hic sevmiyor o yüzdende büyük ihtimal geç sürünecek ama nasıl rahat ediyorsa öyle yapsın. Her bebegin gelişimi farklı oluyor.

Cok yorgun olursa basmıyor canim bazende hep basmak istiyor. Yani dert etme kendine daha çok küçükler. Mesela benim oğlum karninin üstüne yatmayı hic sevmiyor o yüzdende büyük ihtimal geç sürünecek ama nasıl rahat ediyorsa öyle yapsın. Her bebegin gelişimi farklı oluyor.
Taktım şimdi. Az mı yoksa yeterli mi o kadar durması diye. Acaba diyorum kalça çıkıklığı mı oldu sonradan? :/ 5.ayda dr a kontrole gidicez o zaman sorcam bakalım.

Yok canim bizdede tahlil felan yapilmadi bende özel cocuk cerrahina götürdüm lokal anestezi ile uyusturdu, ben 10 günlükken yaptırmıştım o an pisman oldum cok küçük diye ama şuan iyiki yaptırmışim diyorum. İnsallah güzel geçer canim. ❤️
insAllah canım çok iyi yapmışsın biz anca karar verdik

Bastırmak doğrumu bu ayda benimkide basıyor bazen hatta ittiriyo beni bacaklarıma doğru basması iyi birşey değilmi
Bastırmak doğru değil. Benim aklıma bile gelmezdi de bi yerdeki yorumlarda okudum. Bilmemkaç saniye uzun durabiliyorlarmış bu aylarda, yok kucağa alınınca direkt dikiliyolarmış falan.

Heeseyi arastirip yapiyorum atak donemindedir belki ama 4. Ayina dahayeni girdi . Dahada ki uzayacak yani . Cunku 2 aylik asisindannberi boyle oldu
merhaba suanda 4.aylik bebegim.3.cocugum ilk 2 cocugumda yasadim.meme reddini ilkinde 4 aylikken uyanikken hicbirsekilde almadi kucagimda pispisleyerek uyutup gosunu kapadiginda hemen mememi veriyordum.o sekilde emiyordu.bu surecte hic mama baska birsey ek vermedim.1 ay surdu 1 ayin sonunda kendi isteyerek ve severek emdi.2.cocugum da 4.5 aylikti basladi meme reddi ondada yanliz odada kimsenin olmadigi bir yerde kucagimda hoplatarayak ben pispisleyip siplayarak enzirirdim gogsume tuttugum taraftaki ayagimi yatagin kenarina ya da yuksek biryere koyup ordan pispis yapip sallardim assgi yuksri o sekilde enzirirdim.bazen komple kafamdan battaniye ile ortum icerde o sekilde emzirirdim.o sekilde oda 1 ayda gecti.3.cofugumda yine 4uncu ayina girdiginde ufak capli yasadim gogsumu actigimda enmeyip geri itti ya dabetrafa bakinmaya basladi kapatmadan gogsumu bekliyorum bir iki ittirdikten sonra kabul edip emiyor.yavas yavas gecmek uzerr.sabirli olun sabredin gecici bir donem.emmiyor doymuyor ac kaldi diye dusunup ek gidaya baslamayin ve karnini doyurmayin.

Bizde ozelde yaptirdik 15 gunluk civari
ydi esim gorustu once muayene falan tahlil yapilmadi sunnete goturduk orda bakti ve kesti😇

Canim bazen bezini actiginda icine kacmis oluyor mu ucu

merhaba suanda 4.aylik bebegim.3.cocugum ilk 2 cocugumda yasadim.meme reddini ilkinde 4 aylikken uyanikken hicbirsekilde almadi kucagimda pispisleyerek uyutup gosunu kapadiginda hemen mememi veriyordum.o sekilde emiyordu.bu surecte hic mama baska birsey ek vermedim.1 ay surdu 1 ayin sonunda kendi isteyerek ve severek emdi.2.cocugum da 4.5 aylikti basladi meme reddi ondada yanliz odada kimsenin olmadigi bir yerde kucagimda hoplatarayak ben pispisleyip siplayarak enzirirdim gogsume tuttugum taraftaki ayagimi yatagin kenarina ya da yuksek biryere koyup ordan pispis yapip sallardim assgi yuksri o sekilde enzirirdim.bazen komple kafamdan battaniye ile ortum icerde o sekilde emzirirdim.o sekilde oda 1 ayda gecti.3.cofugumda yine 4uncu ayina girdiginde ufak capli yasadim gogsumu actigimda enmeyip geri itti ya dabetrafa bakinmaya basladi kapatmadan gogsumu bekliyorum bir iki ittirdikten sonra kabul edip emiyor.yavas yavas gecmek uzerr.sabirli olun sabredin gecici bir donem.emmiyor doymuyor ac kaldi diye dusunup ek gidaya baslamayin ve karnini doyurmayin.
Ayni boyle benimkide kucagima aldigim gibi geri atiyor kendini agliyor birak beni der gibi . Siz yemedigi zaman nasil beslediniz . Bide benim ki daha 4. Ayina yeni girdi . 2 bucuk ayliktan beri boyle . Ani 1 buvuk ay oldu . En fazla firsatini buldum mu 5 dk emiyor . Sagiyorum sutumu azalmasin diye bir ara azaldi . 15 gundur esim korona oldu bebegin atesi cikti agladim gunlerce ondan da sutum azaldi galiba . Esime destek verecekken destek almak isteyen taraf oldum cok bunaldim . O da biberonla ver dedi . Pes etmis gibi oldum biberon vererek . Simdi gece uyandirmiyorum aciksinda beni alsin diye onceden kendim kaldirirdim . Sanki duzelir gibi ama tam anlamiyorum . Bazen uyaninca cin gibi oluyor uykulu iken verim diyorum hemen kafasini saga sola atip uyaniyor bu sefer uyku duzeni mahvoluyor . Zaten şu siralar gece uyumasi azaldi gibi . Esim korona olmadan once 12 bucukta yataktaydi o hasta olunca elim ayagima dolandi hersey birbirine girdi . Ben yinede hep teklif ediyorum . Esim evde durdukca benim moralimi bozdu ver biberonla off yinemi sagiyon yok efendim bevek istemiyoru memeni dayatiyon ben olsam bende istemem zorla mi emsin halbuki kucagimda bekletiyorum arata sut sıkıp agzina veriyorum ki şansım olur diye . Ama cok yiprattim bu konuda kendimi galiba . Herseyi bir anda bos veriyorum sonra agliyorum neden bebek beni emmiyor diye . Ne kadar zormuş . Allah herkese yardim etsin . 🙂 bebege agliyorum bazen niye beni emmiyon diye 😂 kafam gitti cok fazla . Ulan dedim 6. Ayina kadar bari geleydik dedim . Bide sut sagiyorum ya en fazla 100 cc cikiyor o yetiyomudur ona . Internette hep 120 140 3 saatte bir yiyor bebegim diyolar ben sasiriyorum . 4 aylik olali 1 hafta oldu 6 bucuk kiloymus . Iyi mi bilmiyorum . Bana kucucuk kalmis gibi geliyor

X