Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Ben önceki gebeliğimde yaşamıştım ne kadar diyete uyarsam uyayım şekerim yüksek çıkıyordu, uymadığım zaman düşük çıkıyordu. Yürüyüş yapıyordum yüksek çıkıyordu çok dengesizdi. Her hafta insülin dozu ayarlanıyordu derken doğuma girdim. Kesinlikle gebelik hormonlarıyla alakalı ve pek müdahale edilemiyor bence. Sen diyetine uy doktorların dediğini uygula, öyle aşırı yüksek olmadıkça bebişine bir şey olmaz Allahın izniyle. Abim 6 kilo doğmuş ben 4,5 annemde de gebelik şekeri vardı kesin ama o zamanlar test yapılmıyormuş. Kilolu doğmamız haricinde bir sağlık sorunu yaşamamışız. Bende yine çıktı gebelik şekeri diyetime uyuyorum insülini vuruyorum tedbirimi alıyorum ama hormonlarıma hala güvenmiyorum😂
Ay allah razı olsun içimi rahatlattınız . Herşeye uyuyorum tam buğday ekmeğini bile korka korka bir dilim yiyorum sebze yemekten içim dışıma çıktı her gün bugün ne yiyeceğim diye diye günü bitiriyorum davet edilen hiçbir yere gitmiyorum bişey yemek zorunda kalırım diye . Parmak uçlarım mosmor oldu şeker ölçmekten . Bu kadar uğraşıp da düşüremeyince gerçekten psikolojisi etkileniyor insanın

Ay allah razı olsun içimi rahatlattınız . Herşeye uyuyorum tam buğday ekmeğini bile korka korka bir dilim yiyorum sebze yemekten içim dışıma çıktı her gün bugün ne yiyeceğim diye diye günü bitiriyorum davet edilen hiçbir yere gitmiyorum bişey yemek zorunda kalırım diye . Parmak uçlarım mosmor oldu şeker ölçmekten . Bu kadar uğraşıp da düşüremeyince gerçekten psikolojisi etkileniyor insanın
Evet o psikolojiyi çok iyi biliyorum ben de yaşadım aynı duyguları.. Geçen hemşire bir abla ile konuştum, bu gebelik şekeri hamilelerin psikolojisini bozuyor hormonlarla alakalı sonuçta ne kadar düzeltmeye çalışsan da tam düzene oturmuyor sağlıklı beslen yeter dedi bana

Evet o psikolojiyi çok iyi biliyorum ben de yaşadım aynı duyguları.. Geçen hemşire bir abla ile konuştum, bu gebelik şekeri hamilelerin psikolojisini bozuyor hormonlarla alakalı sonuçta ne kadar düzeltmeye çalışsan da tam düzene oturmuyor sağlıklı beslen yeter dedi bana
Bide sanırım kafaya taktıkça düzelmiyor dediğiniz gibi sallayınca düzeliyor. Bebeğimde hafta olarak ilerilik var suyum da hafiften artmıştı ondan çok kafaya takıyorum sanırım . İrilik de var ama benim bebeğim hep iriydi baştan beri de gün olarak hep önden gidiyordu erkek bebekler biraz böyleymiş sanırım . Herşeye rağmen benimle aynı durumu yaşamış biriyle tanışmak çok iyi geldi🫶🏻

Bugün doktor günü anlaşılan bende gittim tontişimi görmeye bugün kızlar 28 haftalık tam doğum 8 Temmuz da olacakmış baş yukarda popo aşşağıda uyuyordu tembel tavuk ☺️neyaptıysak bu sefer yüzünü göstermedi 1230 gram boyuda35 cm olmuş haftasıyla uyumlu bi tık suyum fazla yine onada yapacak bişey yok bacak ağrıları içinde kardiyologla görüşme yapıcam yakında benim varislerim de çok olduğu için biraz risk teşkil ediyormuş gebelikte

Bide sanırım kafaya taktıkça düzelmiyor dediğiniz gibi sallayınca düzeliyor. Bebeğimde hafta olarak ilerilik var suyum da hafiften artmıştı ondan çok kafaya takıyorum sanırım . İrilik de var ama benim bebeğim hep iriydi baştan beri de gün olarak hep önden gidiyordu erkek bebekler biraz böyleymiş sanırım . Herşeye rağmen benimle aynı durumu yaşamış biriyle tanışmak çok iyi geldi🫶🏻
Benim oğlum da aksine kilo olarak düşük bir bebekti, doğdu 2,5 yaşında hala zayıf. Kilosu genetiğiyle de alakalı olabilir
Sevindim canım burda birbirimize destek için varız🌸

Çok güzel bir anne olacaksın 😍 hiç merak etme. Çok iyi ilerliyorsun. Bana da geçen kontrolde karın çevresi bir hafta geriden geliyor ama bacak boyu da bir hafta önden gidiyor. Annesi gibi minyon bir vücudu ve babası gibi de uzun bir boyu olacak dedi. Hiç önemsemedi yani. Ben de hatta son üç haftada hiç kilo almayınca acaba besleyemedim mi diye endişe edip buraya yazmıştım hatırlarsın :) şimdi deli gibi sürekli yiyip duruyorum 🤣 biz çok iyi anneler olacağız. Hiç birimiz burada boşuna üye olmadık, ne zaman neyi nasıl yapmamız gerektiğini hiç bilmeden gebeliğini sürdüren ne çok anne adayı var bi bilsen. Hastanede sürekli karşılaşıyorum uyuşturucu kullanan bile bir sürü gebe geliyor. O yüzden anneliğini sorgulama, birazcık daha güzel beslen yeter 🌺🌺
Canım çok teşekkür ederim ❤️ 2 hafta olunca ve gelişim geriliği deyince zaten korktum bir de nstye bu kadar erken girince hala ağlıyorum çok zormuş böyle durumlarla yüzleşebilmek. Hepimizin bebeği sağlıkla gelişsin 🙏🏻
Yalnız kuzum ben bu kg ile bu haftada 2 hafta geri diyen dru ne yapayım bilmiyorum. Boşuna korkutmuş seni boşuna.. ben bundan 3 hafta önce gittiğimde bebeğim sadece ve sadece 856 grdi.. O arada buradaki aynı haftalarda olan arkadaşlar 1 kgdan bahsediyorlardı. Drum yaşıtları kadar almış gayet iyi dedi. Seninle günlerimiz aynı. Bak önümüzdeki hafta gideceğim zannetmiyorum 1300-1400lere falan çıktığını. Biraz bebek Gr vermiş o kadar. Güzel beslenme ile toparlar neden korkuttu ki seni. Enseyi karartmak yok üzülüp stres olmak yok. Bence başka bir Dr a daha git bir daha ölçüm yaptır içine sinmiyorsa. Güzelce beslen olumlu düşün yeter. ❤️🤲 Ayrıca daha önce de demiştim tipin nasıl bilmiyorum tam ama ben minyonum eşim de öyle önceki gebeliğimde çok takardim kgsunu. Dr dedi ki sen minyonsun eşin de öyle yani kglu olmasını bekleme, olsa belki de doguramazsin seni zorlar dedi. Kızım doğdu küçücük ama şimdi gayet iyi. Olması gerektiği kadar büyüyor. Takma kafana üzme kendini. Beslen ve Allah a bırak. Hiç bir sıkıntısı da yok şükür. Üzülme ❤️🤲
Ben de eşim de uzunuz canım işte ona canım sıkılıyor zaten, bir de boyu iyi ama asimetrik gelişiyor karnı sadece küçük bu da endişelendirdi
Karın çevresinin geriden gelmesi durumunda doktorlar kilo alımına da dikkat ediyor bence bebişinin kilosu iyi maşallah.
Diyet yaptığını hatırlıyorum canım o yüzden yazmak istedim ben de. O zmn doktoruma sorduğumda bunun bebeğin yapısıyla ilgili olduğunu benim beslenmemin etki etmediğini söylemişti ama benim aklımda hep bi acaba? Kaldı. Şimdi yine gebelik şekerinden dolayı diyet yapıyorum. Dün diyetisyene doymadığımı söyledim, o da proteini artırabilirsin, sebzeyi artırabilirsin, 1 yumurta yerine doymadıysan 2 ye, peyniri 60 g olcak diye zorlama istediğin kadar ye, sadece karbonhidratı aşma hem bebek de beslenmiş olur dedi. Bunları duymak beni rahatlattı. Önceki gebeliğimde kuruyemiş bile pek yememiştim ama şimdi ara öğünlerimde yiyorum. Bilmiyorum etkiler mi ama bu gebeliğimde protein ve süt ürünlerini artırıcam diyetisyen de onayladığı için.
Sen de biraz artırıp gözlemleyebilirsin canım, içine nasıl sinerse💕
Ben de çabuk doyuyorum aslında doymama problemim yok ama eşim kızdı her gün et ve yumurta yiyecekmişim 1 hafta sonra bakacağız ne kadar etkilediğini. Kuruyemiş de ekledik beslenmeme. Sağol canım💜

Kızlar bana çok güzel moral verdiniz çok teşekkür ederim iyi ki varsınız 🌸
Benim bebeğim de ne yazık ki hafta olarak çok ileride ve kilosu da fazla. Doktor bunun çok da sağlıklı bir kilo olmadığını şekerden dolayı olduğunu söyledi ve en az senin kadar endişeliyim. Durumlarımız tamamen zıt ama kalbimizdeki telaş aynı 🥹 her zaman her bebek ultrasonda aynı gitmiyormuş bunu bana üniversitede muayene olduğum doçent söylemişti . Hatta haftasıyla tam tamına uyumlu bebekler daha nadirmiş . Gönlünü ferah tut stres daha da kötüye itiyor kendimden biliyorum

Canım çok teşekkür ederim ❤️ 2 hafta olunca ve gelişim geriliği deyince zaten korktum bir de nstye bu kadar erken girince hala ağlıyorum çok zormuş böyle durumlarla yüzleşebilmek. Hepimizin bebeği sağlıkla gelişsin 🙏🏻

Ben de eşim de uzunuz canım işte ona canım sıkılıyor zaten, bir de boyu iyi ama asimetrik gelişiyor karnı sadece küçük bu da endişelendirdi

Ben de çabuk doyuyorum aslında doymama problemim yok ama eşim kızdı her gün et ve yumurta yiyecekmişim 1 hafta sonra bakacağız ne kadar etkilediğini. Kuruyemiş de ekledik beslenmeme. Sağol canım💜
Sürekli aynı şeyleri yazıyorum ama hergün avakado yemeye çalış istersen inanılmaz kilo aldırıyor bebişlere faydasını görürsün tavuk ve et yemeyen ben mesela bebişin kılosu normal ben Avakado ya yorumluyorum aklında olsun 100 gram 200 gram zaten oynama oluyor bebişlerde boşuna strese sokmuş doktor seni

29+4 üz 1600 gr son ultrasonda . Çok mu fazla sizce
Canım hiç bilmiyorum bence sen kiloya pek takılma bu konuda elimizden gelen bir şey yok. Bak bende de şeker vardı bebeğin kilolu olması beklenirken benim oğluma dr artık anneden beslenmiyor bu bebek yarın gel alalım dedi. (Bende daha farklı risk faktörleri de var, dr onları da işin içine katarak böyle dedi)
Az önce kontrol ettim bu bebiş de abisi ile 26 haftalıkken aynı kiloda. Muhtemelen bu da aynı seyrediyor. Sen beslenmene dikkat ediyorsun demek ki bebişin yapısı böyle. Diyelim bundan sonra 2 kilo aldı bebiş 3600 olur ki gayet normal bir kilo. Ve itiraf ediyorum ben bebişimin biraz kilolu olmasını isterdim oğlumun iştahsızlığı ve persentil düşüklüğü beni mahvetti😂

Nstye tedbiren bağlamış sanırım, uzulmee bikac hafta önce demiştim ya bir hafta ileride gidiyordu iki hafta sonra normal tarihinden 9gun falan geride çıkmıştı, şimdi normal haftasindayim, toplam fark iki haftadan da fazla, hem bak söyle de bı durum var detaylı aciklamali ultrason fotoğrafı verildiyse dikkat et kolu bacağı karnı başı hep gün olarak birbirinden farklı, bunu fark ettiğim de şok yaşadım sordum doktora oda fabrika ürünü değil standarti yok falan dedi gelişimi anne babaya göre boylarina kilolarına göre değişir dedi, korkma sen, klasik doktorlar işte korkutuculuguna bakmadan herşeyi anneye anlatıp daha da korkutuyorlar, bu kontrolde bana boyunu söylemedi mesela sordum olcebilecegim durumda değil yanlış olur falan dedi, demek ki yanlışlık paylri da var önemli olan vakti saatinde sağlıkla doğması, zaten o vakte kadar da toparlanıp yetişir haftasına, hep birlikte dua edeceğiz sağlıkla gelsinler diye, korkutma kendini, bebeğini de strese sokma.

ben 25+6 da girdim ilk nst me🤣

Son düzenleme:
Kızlar selam.. alışveriş listenizde seçip beğendiğiniz bebek arabaları hangileri? Kabin boy bakıyoruz ama pusetle de uyumlu olması gerekiyor. Arabamız küçük, ne kadar az yer kaplarsa o kadar iyi bizim için. Cybex ve maxi cosi de bir iki model beğendik ama emin olamadık. Çevremde yeni doğum yapmış biri de yok. Ne dersiniz?

Canım hiç bilmiyorum bence sen kiloya pek takılma bu konuda elimizden gelen bir şey yok. Bak bende de şeker vardı bebeğin kilolu olması beklenirken benim oğluma dr artık anneden beslenmiyor bu bebek yarın gel alalım dedi. (Bende daha farklı risk faktörleri de var, dr onları da işin içine katarak böyle dedi)
Az önce kontrol ettim bu bebiş de abisi ile 26 haftalıkken aynı kiloda. Muhtemelen bu da aynı seyrediyor. Sen beslenmene dikkat ediyorsun demek ki bebişin yapısı böyle. Diyelim bundan sonra 2 kilo aldı bebiş 3600 olur ki gayet normal bir kilo. Ve itiraf ediyorum ben bebişimin biraz kilolu olmasını isterdim oğlumun iştahsızlığı ve persentil düşüklüğü beni mahvetti😂
Bundan sonra kilo almaması için her gün bacaklarım et kesene kadar yürüyorum. Ay bide canım o kadar çok şey çekiyor ki resmen yemek yedikten bir saat sonra günlerdir açmışım gibi hissediyorum asla doymuyorum ve ben 41 kiloyla hamile kaldım 50 kiloyum kendimi tanıyamıyorum dünyanın en iştahsız insanıydım . Şu gebelik döneminde görmediğim çekmediğim kalmadı gerçekten. Hamilelik inanılmaz bişey hayatımızı tepetaklak ediyor 😂

Back
X