Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Nstye tedbiren bağlamış sanırım, uzulmee bikac hafta önce demiştim ya bir hafta ileride gidiyordu iki hafta sonra normal tarihinden 9gun falan geride çıkmıştı, şimdi normal haftasindayim, toplam fark iki haftadan da fazla, hem bak söyle de bı durum var detaylı aciklamali ultrason fotoğrafı verildiyse dikkat et kolu bacağı karnı başı hep gün olarak birbirinden farklı, bunu fark ettiğim de şok yaşadım sordum doktora oda fabrika ürünü değil standarti yok falan dedi gelişimi anne babaya göre boylarina kilolarına göre değişir dedi, korkma sen, klasik doktorlar işte korkutuculuguna bakmadan herşeyi anneye anlatıp daha da korkutuyorlar, bu kontrolde bana boyunu söylemedi mesela sordum olcebilecegim durumda değil yanlış olur falan dedi, demek ki yanlışlık paylri da var önemli olan vakti saatinde sağlıkla doğması, zaten o vakte kadar da toparlanıp yetişir haftasına, hep birlikte dua edeceğiz sağlıkla gelsinler diye, korkutma kendini, bebeğini de strese sokma.
Ben boyunu hiç bilmiyorum doktorum söylemiyor, kızlar mesajları yakalayamadım birkaç kişi başka doktora git yazmış ben küçük bir ilçedeyim tek özel hastane onda tek kadın doğum doktoru var devlet iyi değil burada. Ondan gidemedim aynı doktordayıö. Toparlayacağız inş ☺️

Kızlar hepinizden Allah razı olsun, nstye neden bağladı hiçbir fikrim yok , bence gelişim geriliği nedeniyle bebek erken doğabilir ya da hayati değerleri düşebilir diye şüphelendi bilmiyorum bir şey demedi. Canım sıkkın işte hala olayın şokundayız 2 hafta geriden geliyor gelişimi özetle. Sağolun tekrar
Canım yeni okudum mesajları
İyisiniz inşallah 💐
Sıkma canının kötü bir durum olsa söylerdi doktor bence
Daha zamanımız var o zamana kadar ilerleyecektir inşallah korkma sıkıntı da yapma canım benim ❤️🤲🏻

Benim bebeğim de ne yazık ki hafta olarak çok ileride ve kilosu da fazla. Doktor bunun çok da sağlıklı bir kilo olmadığını şekerden dolayı olduğunu söyledi ve en az senin kadar endişeliyim. Durumlarımız tamamen zıt ama kalbimizdeki telaş aynı 🥹 her zaman her bebek ultrasonda aynı gitmiyormuş bunu bana üniversitede muayene olduğum doçent söylemişti . Hatta haftasıyla tam tamına uyumlu bebekler daha nadirmiş . Gönlünü ferah tut stres daha da kötüye itiyor kendimden biliyorum
Benim bebeğimde önde gidiyor canım
Şeker yüklemesi yapmamıştım bugün yaptırdım rahatlayalım diye ve çok şükür çıkmadı 🙏🏻
Sizde şeker var mıydı?

Merhabalar 🤗 yaklaşık bir aydır gebelik şekeriyle mücadele ediyorum son iki haftadır ancak kontrol altına alabildim . Ama iki gündür ne olduysa yine sınırlara yakın çıkıyor veya çok hafif sınırı geçiyor. Bebeğim iri , suyum fazlaydı dün normale dönmüş dedi doktorum . Bebek hafta olarak önde . Gerçekten çok sağlam diyet yapıyorum hiç kaçamak yapmıyorum şu şeker cihazına korkarak bakıyorum artık. Ağlamaktan içim dışıma çıktı bişey olacak diye korkuyorum. İnsüline de başlamıştım dozlarını düşürdüler ama bırakmıyorum . Benim durumumu daha önce yaşamış olan var mı sanırım desteğe ihtiyacım var 🥹
Bende diyetle başladım ama aç olduğum halde değerlerim yüksek çıkıyordu tokken arada yüksek oluyordu ama doktor durum kötü ilerlemesin diye insüline başlayalım dedi
Yine dikkat ediyorum tabi ama o kadar sıkmıyorum kendimi insülün ile zaten kontrol altında
Seninki de değerler normale düşmüş bir sıkıntı olmayacak inşallah dua edelim
Bu arada insülinü ne kadar kullanıyorsun kaç doz da

Canım kızlar bende protein kaçağı vardı. 24 saatlik idrar vermiştim 1 ay önce bugün yeniden tekrarladık ve 465 çıkmış 🥲
Moralim bozuldu tansiyonum çok şükür normal ama ileriki haftalarda yükselir mi acaba 🤔

Bende diyetle başladım ama aç olduğum halde değerlerim yüksek çıkıyordu tokken arada yüksek oluyordu ama doktor durum kötü ilerlemesin diye insüline başlayalım dedi
Yine dikkat ediyorum tabi ama o kadar sıkmıyorum kendimi insülün ile zaten kontrol altında
Seninki de değerler normale düşmüş bir sıkıntı olmayacak inşallah dua edelim
Bu arada insülinü ne kadar kullanıyorsun kaç doz da
Benim gece 4 ünite levemir sabah ve öğlen 4 novorapid akşam 6 novorapid şeklinde . Benim şekerim inanılmaz dengesiz birinci saatte çok yüksek ikinci saatte de hipoglisemi olacak kadar düşük çıkıyor bir defasında 52 şeker ile acillik oldum o kadar düşünün. O yüzden egzersiz +diyet+insülinle götürmeye çalışıyorum allaha şükür önceki halinden eser yok sadece ara ara yükseliyor o da gebelik haftası ilerledikçe istemesek de olacak bişey . Bebek büyüdükçe şekeri kontrol etmek zorlaşacak dozları arttıracaklar ne yazık ki

Kızlar bana çok güzel moral verdiniz çok teşekkür ederim iyi ki varsınız 🌸
Canım merhaba ben de bazen 2 haftaya kadar geriden gitmenin olağan bir şey olduğunu duyuyordum bir gittiğinde bakarsın açık kapanmış olur gebelikte drların dedikleriyle iniş çıkışlar o kadar çok oluyor ki ama herkesin de bebeği sağlıkla doğuyor. Bu aralar yine de bebişine kilo aldırmak için avokado ye ve kefir iç bunlar çok öneriliyor doğrudan bebişe kilo yaparmış. Ben de başlayacağım şifa olsun minnoşlarımıza 🙏🏼❤️

Evet maalesef şekerim çok yüksek çıktı şeker yüklemesinde . Çok sevindim allah kimseye vermesin çok zor 🥹
Yaa öyle mi çok geçmiş olsun 😔
Diyet yapıyorsunuzdur mutlaka eğer yeterli gelmediyse insülin başlamaları gerekir ve bence insülinden korkmayın
Çok okudum şekeri olanlarda bebek için gayet iyi bir şey 🙂
Benim bebeğim sizinkinden biraz daha kilolu korkmayın :)

Yaa öyle mi çok geçmiş olsun 😔
Diyet yapıyorsunuzdur mutlaka eğer yeterli gelmediyse insülin başlamaları gerekir ve bence insülinden korkmayın
Çok okudum şekeri olanlarda bebek için gayet iyi bir şey 🙂
Benim bebeğim sizinkinden biraz daha kilolu korkmayın :)
İnsülin de kullanıyorum hatta kendim de yapmaya başladım bu konuda çok haklısınız insülin gerçekten hayat kurtarıyor. Aynı şekilde şeker yüklemesi de öyle genelde negatif bakılıyor ama ben yaptırmasaydım bilmeden bebeğime çok zarar verecektim

İnsülin de kullanıyorum hatta kendim de yapmaya başladım bu konuda çok haklısınız insülin gerçekten hayat kurtarıyor. Aynı şekilde şeker yüklemesi de öyle genelde negatif bakılıyor ama ben yaptırmasaydım bilmeden bebeğime çok zarar verecektim
Evet kesinlikle haklısınız. Ben o suyu içemem diye günlük ölçüm yapıyordum ama bebek önde gidince çok korktum çok pişman oldum hemen yüklemeyi yaptırdım.
Çok şükür çıkmadı ama çıksa çok vicdan azabı çekerdim 😔
Sizede tekrardan çok geçmiş olsun inşallahh en sıkıntısız şekilde bu dönemleri atlatacaksınız 🙏🏻🙏🏻

Evet kesinlikle haklısınız. Ben o suyu içemem diye günlük ölçüm yapıyordum ama bebek önde gidince çok korktum çok pişman oldum hemen yüklemeyi yaptırdım.
Çok şükür çıkmadı ama çıksa çok vicdan azabı çekerdim 😔
Sizede tekrardan çok geçmiş olsun inşallahh en sıkıntısız şekilde bu dönemleri atlatacaksınız 🙏🏻🙏🏻
Çok teşekkür ederim. İnşallah Hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım bebeklerimizi

Benim gece 4 ünite levemir sabah ve öğlen 4 novorapid akşam 6 novorapid şeklinde . Benim şekerim inanılmaz dengesiz birinci saatte çok yüksek ikinci saatte de hipoglisemi olacak kadar düşük çıkıyor bir defasında 52 şeker ile acillik oldum o kadar düşünün. O yüzden egzersiz +diyet+insülinle götürmeye çalışıyorum allaha şükür önceki halinden eser yok sadece ara ara yükseliyor o da gebelik haftası ilerledikçe istemesek de olacak bişey . Bebek büyüdükçe şekeri kontrol etmek zorlaşacak dozları arttıracaklar ne yazık ki
Aaa sen günde üç defa vuruyorsun
Ben sadece gece 10 da yapıyorum 5 novorapid
Arada yürüyüş vs diyet öncekinden fazla yapmıyorum ama dikkat ediyorum bakalım kontrol gününde neler söyleyecek doktor bekliyorum

Aaa sen günde üç defa vuruyorsun
Ben sadece gece 10 da yapıyorum 5 novorapid
Arada yürüyüş vs diyet öncekinden fazla yapmıyorum ama dikkat ediyorum bakalım kontrol gününde neler söyleyecek doktor bekliyorum
Novorapid öğün öncesi yapılıyor diye biliyorum levemir yapıyor olabilir misiniz ? Tabi doktorunuz daha iyisini bilir kuzenim de şeker hastası o da novorapid kullanıyor her öğünden önce. Bana da ilk başta gece 4 levemir başladılar yetmeyince kısa etkili novorapide geçiş yaptık . Ölçüm yapıyor musunuz aç tokluk birinci saat ve tokluk ikinci saat şeklinde? Bana liste yaptırıyorlar her kontrolde götürüyorum o listeyi

Novorapid öğün öncesi yapılıyor diye biliyorum levemir yapıyor olabilir misiniz ? Tabi doktorunuz daha iyisini bilir kuzenim de şeker hastası o da novorapid kullanıyor her öğünden önce. Bana da ilk başta gece 4 levemir başladılar yetmeyince kısa etkili novorapide geçiş yaptık . Ölçüm yapıyor musunuz aç tokluk birinci saat ve tokluk ikinci saat şeklinde? Bana liste yaptırıyorlar her kontrolde götürüyorum o listeyi
Evet canım yapıyorum ölçümü lisete şeklinde onu da götürüyorum benim liste
Sabah öğlen akşam ve gece aç sonra tok iken bir saat sonrasında tekrardan ölçülüp yazılacak ama ölçüm yapma günüm az verildi beş gün sadece oda doktora gitmeden beş gün öncesi yapılacak
Evet evet levemir tokluk olarak yapıyorum yemek yedikten sonra gece 10 da yanlış yazmışım ben

Bundan sonra kilo almaması için her gün bacaklarım et kesene kadar yürüyorum. Ay bide canım o kadar çok şey çekiyor ki resmen yemek yedikten bir saat sonra günlerdir açmışım gibi hissediyorum asla doymuyorum ve ben 41 kiloyla hamile kaldım 50 kiloyum kendimi tanıyamıyorum dünyanın en iştahsız insanıydım . Şu gebelik döneminde görmediğim çekmediğim kalmadı gerçekten. Hamilelik inanılmaz bişey hayatımızı tepetaklak ediyor 😂
Evet iştahlar inanılmaz açılıyor daha çok enerjiye ihtiyaç duyuyoruz.
Yürüme işini önce doktoruna danış bence👀

Evet canım yapıyorum ölçümü lisete şeklinde onu da götürüyorum benim liste
Sabah öğlen akşam ve gece aç sonra tok iken bir saat sonrasında tekrardan ölçülüp yazılacak ama ölçüm yapma günüm az verildi beş gün sadece oda doktora gitmeden beş gün öncesi yapılacak
Evet evet levemir tokluk olarak yapıyorum yemek yedikten sonra gece 10 da yanlış yazmışım ben
Senin bir tık daha düşük sanırım bana göre şeker düzeyin . Benim şeker yüklemesinde açlık bile 140 çıkmıştı . En ufak bir çikolata kaçamağında bile 190-200 lere çıkıyor direkt . O yüzden insülin şart oldu ve haftanın her günü her öğünden önce ve sonra ölçüm yapıyorum insanı o da çok yıpratıyor .

Senin bir tık daha düşük sanırım bana göre şeker düzeyin . Benim şeker yüklemesinde açlık bile 140 çıkmıştı . En ufak bir çikolata kaçamağında bile 190-200 lere çıkıyor direkt . O yüzden insülin şart oldu ve haftanın her günü her öğünden önce ve sonra ölçüm yapıyorum insanı o da çok yıpratıyor .
Ooo baya yüksek çıkıyormuş seninki canım
Bende açken ölçtüğümde 110 120 arası oldu en sonki ölçümlerde tok ise hep 80-90 larda fazla yersem yemek vs 100 ü iki defa buldu
Sanırım benim seninkinden biraz daha düşük seviyede
Olsun bebişlerimiz sağlıklı olsun canım 🥰🤲🏻

Canım çok teşekkür ederim ❤️ 2 hafta olunca ve gelişim geriliği deyince zaten korktum bir de nstye bu kadar erken girince hala ağlıyorum çok zormuş böyle durumlarla yüzleşebilmek. Hepimizin bebeği sağlıkla gelişsin 🙏🏻

Ben de eşim de uzunuz canım işte ona canım sıkılıyor zaten, bir de boyu iyi ama asimetrik gelişiyor karnı sadece küçük bu da endişelendirdi

Ben de çabuk doyuyorum aslında doymama problemim yok ama eşim kızdı her gün et ve yumurta yiyecekmişim 1 hafta sonra bakacağız ne kadar etkilediğini. Kuruyemiş de ekledik beslenmeme. Sağol canım💜
Canım uzun olabilirsiniz ama kg farklı bir şey ben hiç kilolu bir insan olmadım. Eşim de kaç yaşına kadar hep zayıfmıs sonradan almış. Zaten bende zayıf doğmuşum. Genetik büyük çoğunlukla yani. Ve bebeğin pozisyonu bile etkiliyor bu ölçümleri. Hiç korkma. Kuruyemiş özellikle fındık ve ceviz, yumurta, avokado, muz, süt urunleri tüket. Et, balık,.tavuk ne seviyorsan daha çok tüket. Bak bende et ürünlerinin hiç biri yok mesela sadece köfte. Doktor bana bir multivitamin verdi onunla devam ediyorum.. Ama bebek alıyor bir şekilde. Takma kafana ve beslen, dua et. Bence hiçbir problem yok doktorun abartması yine söylüyorum. Geçmiş olsun tekrardan inşallah haftaya rahat bir nefes alacaksın ❤️🤲

Back
X