Kilo hemen hemen ayni cikiyo bizde ama boy bayagi bir farkediyo. İkisinede bakiyorum dikkatli olcerken dr da asm de duzgun olcuyo ama her 2sininde aletleri farkli o yuzden bu fark herhalde diyorum bendeBizimde öyle oluyor ben asm deki ölçümlere hiç güvenmiyorum kıyafetiyle kilo ölçüyo boyunu da düzgün ölçtüğüne inanmıyorum o yüzden doktorumuzun ölçümlerine daha çok güveniyorum
Biz yakında 11 aylık oluyoruz . Edindiğimiz bir sette artık teşvik etmemiz, eline kaşık çatal vermemiz gerektiği yazıyordu. Ben oğlumda da böyle başlamıştım sonra babamız sabote etti çocuk yemedikçe alternatif sundu kendi yedirmeye çalıştı oda tek tip beslenmeye başladı ve bizim elimize alıştı. Ama kızımda direneceğim. Dün ikinci gündü ve öykü yemediği yemekleri yine tattı. Onlara dokundu.Kahvaltıda omlet yapıyorum verdim bir kaç kez eline ama ağzına bir lokma gidiyorsa yere 5 lokma düşüyorsabırlı olmak lazım onun içinde hergün duş lazım bi süre daha erteledim o yüzden zaten daha yeni 9 aylık oldu nisan mayıs gibi havalar ısınınca başlıcam
Kız çocukları daha sıcak ve cilveli oluyor yada bana öyle geliyor. Ama ikisinin de yeri ayrı.Aminn canım inşallah sağlıkla kavuşmak nasip olsun
İlk oğlumu öğrendiğimizde çok üzülmüştüm kızımız olsun istiyordum hatta doğuma kadar doktor yanlış görmüştür belki diye içimde bir ümit vardıama tabi oğlum doğduktan sonra başka bir sevgi oluyormuş şimdi de kız dedi ya acaba oğlan mı olsaydı diye düşünüyorum arada sonra da yok yok iyi oldu iki duyguyuda yaşayacağız
bana hep yaşlarının yakın olması daha iyi olur gibi geliyordu daha rahat anlaşırlar diye düşünüyordum sizinkiler ne güzel anlaşıyorlar inşallah bizimkilerde anlaşır tabi anne babaya da çok iş düşüyor herhangi bir ayrımcılık hissettirmemek lazım büyük olana
Bizimki de durmuyor da saniyelik bir iş. Ben 3 aydır kontrole götürmedim o yüzden bi şekilde ölçtüm :)Kaan in gotu bi yerde durmadigi icin oyle bir sey yapamiyorumdenedim olcmeyi ama ya kafasini salliyo ya bacaklarini yere vuruyo yana açıyo sabit kalamiyo
En iyisi ideal boy ve kiloda olmasıdır. İri olması istenen bir şey değildir ki :)Benim evde kendi ölçtüklerimde hep daha uzun ölçüyorumsonra bakıyorum gözüme kısa geliyor birde hiç çocuk olmadığı için etrafımızda sanki bana küçük geliyor birde eltiminde oğlu var gerçi bizimkinden 10 ay büyük ama onlarla konuştukça sürekli boyu kaç kilosu kaç diye soruyorlar ister istemez bir kıyasa giriyorum hernekadar çok yanlış bişey olduğunu her çocuğun gelişiminin farklı olduğunu bilsemde
Benim oğluşum da 20 şubat doğumlu 71 cm. Seninkinden de kısa. Doktoru iyi diyo ama bende taktım bu çocuk niye uzamıyor diyeBoyu kaç olmuş canım ya bizimkini kasımın 19 unda ölçtüler 75 cm bana kısa geliyo sanki daha uzun olması gerekmiyor mu? 1 yaş kıyafetleri 80 cm 3 ay kaldı 1 yaşına sanki 3 ayda 5 cm uzamaz gibi geliyo bana
Bana da bizim kız uzamıyor kilo almıyor gibi geliyor. Herhalde önceki tontiş hali ile kıyaslıyorum. Doktora da götürmek istemiyorum. Zaten iyi bir doktor bulmak zor. Gidiyorsun geçiştiriyor.Benim oğluşum da 20 şubat doğumlu 71 cm. Seninkinden de kısa. Doktoru iyi diyo ama bende taktım bu çocuk niye uzamıyor diye
Benim eşim biraz sinirli bir yapıya sahip dediğin gibi çocukluktan kalma bişey bende tam tersi çok sakinimdir onlar hep babalarından korkarak büyümüşler ben hiç korkmadım babamdan korku yerine saygı daha önemli bence Allahtan eşimde farkında bu durumun çocuğa karşı sinirli bir tavrı hali yok. 2. Çocukta iş paylaşımı yapabilirmiyiz bilmiyorum çünkü eşim rahatına çok düşkün bir insan ilgiyi de çok sever 9 yıl çocuk olmayınca rahata iyice alışmıştı birde annemler olunca yanımızda işten ziyade çocukla oyun oynama kısmında bakalım 2. De nasıl olacakKız çocukları daha sıcak ve cilveli oluyor yada bana öyle geliyor. Ama ikisinin de yeri ayrı.
Ablamın çocukları arasındaki yaş bizimki gibiydi abi küçüğü (kızdı oda) maalesef biraz hırpaladı. Sürekli çelme takıp düşürdü. Onu da ben eniştemin oğluyla iletişimine bağlıyorum sert davranırdı çocuğa. Ama geçmişte babası da ona sert davranmış. Eniştem doktoralı bir avukat, babası da öğretmen. Maalesef eğitim bu işi çözemiyor. Ama şimdi bu hatasından döndü. Deniz bizden o şekilde bir muamele görmedi şiddet nedir bilmiyor. Farkında olmadan Psikolojik şiddet yapmaktan bile çok korkuyorum. Eşimin ailesi de hayvancılık tarım yapar ama çocuklarına hiç bu tür bir eylem gerçekleştirmediği için eşimde çocuklarına son derece sabırlı. Maalesef şiddetin her türlüsüne maruz kalanlar sabırsız tahammülsüz oluyor ve bir yerde istemeden de olsa yakınlarını üzebiliyor. Çocuklar bizim aynamız biz nasılsak onlarda öyle oluyor.
Çocuklara eşit değilde herkesin ihtiyacı ölçüsünde davranmak gerekiyor. Çünkü iki çocuğun ihtiyaçları farklı olacak. Sevgi eşit tabiki de. Eşinle görev paylaşımı yapmanız gerekecek.
ben hiç sevmiyorum zaten kıyas yapmayı sonuçta her çocuğun gelişimi genetiği farklı ama karşı taraftan böyle şeyler duyunca acaba kısa mı kaldı diye düşünmeye başlamıştımEn iyisi ideal boy ve kiloda olmasıdır. İri olması istenen bir şey değildir ki :)
Ya ben bide hamileyim ya ondan biraz da acaba sütüm azaldı o doymuyo mu da uzamıyo diyomBenim oğluşum da 20 şubat doğumlu 71 cm. Seninkinden de kısa. Doktoru iyi diyo ama bende taktım bu çocuk niye uzamıyor diye
Ben dün gece kuru fasulye verdim hiç umudum yoktu ama yedi. Annem yetiştirdi baya organik.Kızlar bebeklerinize nohut kurufasulye yedirdiniz mi ben daha vermedim. 10 aylık erken mi versem mi acaba?
Valla kaşla göz arasında nasıl beceriyorlar zarar yapmayıKaan in da o tombul bogum bogum bacaklari inceldi 1 tane kucuk bir bogumu kaldiuzadikca ve hareketleri arttikca eriyo onlar. Kaan i gorenlerde ayni seyi diyo ayy kilo vermis nereden biliyon bacim tarttin mi diyesim geliyo En son 9200du gecen ay bu ay hastaliktan dolayi yemedi icmedi ne kadar alir bilmiyorum.
Oglen tarhana corbasi yapmistim yiyo diye seviniyodum ki kaan in yaptigi sey;Eki Görüntüle 2731548
Yeri temizlemem daha kisa surdu. Mama sandalyesinin uzerine de döküldü kaan bayiliyo onlarla oynamaya 10 parmagiyla birlikte daldi her yerini corba yaptiValla kaşla göz arasında nasıl beceriyorlar zarar yapmayıHayır kırılsın dökülsün de sonra temizlemesi eziyet
Ben de vereyim inşallah bizimki de sever babasına cekdiyse bayılırBen dün gece kuru fasulye verdim hiç umudum yoktu ama yedi. Annem yetiştirdi baya organik.
Kolay gelsin. IKEA’nın renkli bardak, tabak, kase, çatal, bıçak ve kaşık seti var. Ne kadar sağlıklı zararlı bilmiyorum ama onu kullanıyorum. Yere atsalarda birşey olmuyor. Sağlık önemli ama güvenlikte önemli bir faktör. Bir tane de e bebekten almıştım. Düşünenlere fikir olabilir.Yeri temizlemem daha kisa surdu. Mama sandalyesinin uzerine de döküldü kaan bayiliyo onlarla oynamaya 10 parmagiyla birlikte daldi her yerini corba yapti
Eşim de çok sevdi. Haftada bir yap diyor. Ama deniz yemiyor ona alternatif yemek düşünmek yorucu oluyor. Bulgur pilavı da verdim çocuğu gazlara gark ettim.Ben de vereyim inşallah bizimki de sever babasına cekdiyse bayılır
Cam her zaman daha saglikli diye dusunmuyodum ama sanirim artik dusunuyorum bende almayiKolay gelsin. IKEA’nın renkli bardak, tabak, kase, çatal, bıçak ve kaşık seti var. Ne kadar sağlıklı zararlı bilmiyorum ama onu kullanıyorum. Yere atsalarda birşey olmuyor. Sağlık önemli ama güvenlikte önemli bir faktör. Bir tane de e bebekten almıştım. Düşünenlere fikir olabilir.
Aynen canım boyu uzun olacak diyor doktorMaşallah Bade ye kız bebekler daha kısa olur derler Bade selvi boylu olacak yani
Evet alet farklılığından kaynaklanıyordur ama 3-4 cm de fazla 1 cm yarım cm faln normalKilo hemen hemen ayni cikiyo bizde ama boy bayagi bir farkediyo. İkisinede bakiyorum dikkatli olcerken dr da asm de duzgun olcuyo ama her 2sininde aletleri farkli o yuzden bu fark herhalde diyorum bende
Badenin yemek ayırma huyu yok çok şükür kendi yediğinde daha çok hoşuna gidiyor farkındayım bende ama duş aldırıp da hasta ederim korkusundan erteliyorum blwyiBiz yakında 11 aylık oluyoruz . Edindiğimiz bir sette artık teşvik etmemiz, eline kaşık çatal vermemiz gerektiği yazıyordu. Ben oğlumda da böyle başlamıştım sonra babamız sabote etti çocuk yemedikçe alternatif sundu kendi yedirmeye çalıştı oda tek tip beslenmeye başladı ve bizim elimize alıştı. Ama kızımda direneceğim. Dün ikinci gündü ve öykü yemediği yemekleri yine tattı. Onlara dokundu.
Verebilirsin ben her hafta veriyorum ama diğer yemekler gibi doyacak kadar değil daha az veriyorum, biraz zor sindiriliyor tabiiKızlar bebeklerinize nohut kurufasulye yedirdiniz mi ben daha vermedim. 10 aylık erken mi versem mi acaba?