Zor bende diğer yaz taşıcam gözümde büyüyo şimdidenKızlar moralim baya bozulduev sahibimiz evini satacakmış bana da bebekle ev taşıması kaldı
Ben daha corbalara gecmedim bizim tadim isi biraz aralikli oldu pes pese gidemedik.Ek gıdaya başlayan anneler bebişler ne veriyorsunuzben havuç kabak patates salatalık verdim 2şer gün. Meyveden armut kayısı şeftali muz bugün Tarhana çorbası da tattırdım ama tıkandım bunları nasıl çeşitlendiricem. Sebze çorbası demişti doktor. İçine un koyabilir miyim dedim koy dedi. Varsa tarifleriniz ve önerileriniz açığım
MalesefYeni sahibi oturmayı mı düşünüyor.
Amin canım çok sağolAllah yardimcin olsun canim
600 tl zam mıZor bende diğer yaz taşıcam gözümde büyüyo şimdidenUmarım kolayca bulursunuz ev bulmakta zor . Bizdede şehir hastanesi millet bahçesi falan derken adam oturduğumuz halde 600 tl zam yapmaya kalktı neymiş kiralar artmış 300 e indirdik bu arada yapması gereken zam 250 bile değil
eşimin evi var kiracısı var yani biz bile o kadar yapmıyoruz şaşırdık herkez bizim gibi insaflı değil. Şu krediden paydalanıp ev almak istiyoruz kira ödüceğimize ama çok didikliyolar çıkmıyo malesef.
2çay bardağı tam buğday unu,2 çay bardağı pirinç unu, yarım çay bardağı irmik, 4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağ, su bardağından biraz az yoğurt.selozy
Bebe biskuvisi yapacaktin yaptin mi ?
Cogu tarifte pirinc unuda giriyor icine sen ne yaptin, tarifini paylasabilir misin yaptiysan ?
Senin tariftede varmis pirinc unu. Onu hic vermek istemiyorum da her tariftede var resmen onsuz olmuyo sanki2çay bardağı tam buğday unu,2 çay bardağı pirinç unu, yarım çay bardağı irmik, 4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağ, su bardağından biraz az yoğurt.
Ben yaptım güzel oldu ama ister istemez sert oluyor. Ufalanması için dövmek lazım. Tadını sevdim. Şekersiz ne kadar güzel olabilirse o kadar güzel :)
Verirken tatlandırıcaz zaten.
İşte doktorun yanında un geldi aklıma o da irmik koy yada pirinç koy falan demediBen daha corbalara gecmedim bizim tadim isi biraz aralikli oldu pes pese gidemedik.
kabak,havuc,patates tattik.
Meyvelere yeni gectik 2 gun armut yedi.
Corbaya neden un koymak istiyosun ? Un yerine bebek irmigi koyabilirsin undan daha besleyici olabilir.
Muhallebi vermeyi düşünmüyorum Büşracım.
Evet baya çıktı. Tabi irmiksiz de yapılır illaki ama tüm tepside yarım çay bardağı çok da problem değil. İllaki tahıla da ihtiyaçları varSenin tariftede varmis pirinc unu. Onu hic vermek istemiyorum da her tariftede var resmen onsuz olmuyo sanki
Bu arada tesekkurler tarif icin
Bende bir tane buldum ama malzemeleri daha az seninkisinden daha cok cikiyordur adet olarak.
Ben şu aşamada onu yapmıyorum çünkü onun yemeklerinde henüz salça et vs kullanmıyorum.Kızlar ben ek gıdayı kendimize pişirirken kıza tuzsuz ve baharatsız olarak ayırıyorum. Sofrada isteyen tuz baharat ekliyor. Köfte verdim tatsın diye baya hoşuna gitti. Oğlandaki gibi kasmıyorum. Ama bisküvi vermiyorum. Bu sabah geç kalktı yarım yumurta peynir tereyağı karıştırıp verdim. Zamanım olursa tek tek veriyorum. Eve dönünce ağırlık vereceğiz bu konuya artık.
Ya gece muhallebisi meyveli falan yapıyorlar ya irmikle bizim ki obur versem mi diye düşündümMuhallebi vermeyi düşünmüyorum Büşracım.
Tatlı diyemeyiz çünkü yapsak bile şekersiz yapıcaz zaten ama gerek yok ben akşam öğününde yoğurt düşünüyorumYa gece muhallebisi meyveli falan yapıyorlar ya irmikle bizim ki obur versem mi diye düşündümNeden düşünmüyorsun canım tatlı diye mi
Bende kullanmıyorum tuz salça baharatı eklemeden alıyorum genellikle çorba yiyor zaten. Yoksa et vermeye başlamadım. Köfte tadımlıktı. Ama zamanla ince çekilmiş kıyma koyabilirim. Yemek yerken çırpınıyor bana da verin diyeBen şu aşamada onu yapmıyorum çünkü onun yemeklerinde henüz salça et vs kullanmıyorum.
2-3 ay sonra bizimle yer :)
Bir gün mutfakta 4 yaşında yeğenimle tatlı yaptık şu cevizleri de dövelim dedim . Niye yaramazlık mi yapmış dedi2çay bardağı tam buğday unu,2 çay bardağı pirinç unu, yarım çay bardağı irmik, 4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağ, su bardağından biraz az yoğurt.
Ben yaptım güzel oldu ama ister istemez sert oluyor. Ufalanması için dövmek lazım. Tadını sevdim. Şekersiz ne kadar güzel olabilirse o kadar güzel :)
Verirken tatlandırıcaz zaten.