2020 Şubat Anneleri

Canım çok üzüldüm yaşadıklarına Allah yardımcın olsun bu kv deler neden böyle anlamıyorum :KK43: sizin ailenizin huzurunu bozdu şimdi rahatça uyuyabiliyor mu peki ! Hayret ediyorum Allah akıl fikir versin gerçekten dicek söz yok bu kadına...

Az çok bende sıkıntı yaşadım belki de sabrettiğim sustuğum için kavga etmedik kv deyle ama sabırları zorluyordu.Ben gurbet geliniyim ailem izmir de yaşıyor ve babam da kemoterapi gördüğü için 40 gün boyunca annem yanımda kalamadı. İki kere gelip gittiler toplamda 15 20 gn kalmışlardır bende yalnız iken kendim idare ettim.

Kv bana yakın sayılır otobsle gelmesi bize 5 10 dk sürüyor yürüyerek 20 dk da bizde oluyor.Aramadan sormadan 10:30 da sabah gelirdi çat kapı bazen kapıcı kapıyı açık bıraktığında direk dairenn kapısının ziline basardı uyuyan oğlum uyanırdı kaç defa uyardım ve çat kapı gelinmesinden de hiç hoşlanmam eşimde söyledi ama inadına taki bu corono çıkana kdr yani bebeğim 2. Aylık olana kadar devam etti sabah 9 da gelirdi 10 da gelirdi hep uyandrrdı bizi yardım da etmezdi öyle bakardı naptığıma ettiğime anca birilerinn dedikodularını anlatırdı bebeğim uyurdu bnm de gözümden uyku akardı esner dururdum uyuyamazdm gtmezdi... Bir gün hiç unutmam oğlum zaten zor emiyordu az çok anlatmıştım bazen süt sağar verr bazen mama bazen de zorla emzirrdm..bebeğimi yatak odasına aldm rahatça emziricektm buda geldi yatak odasına grdi snra karşıdan ay ayy dye seviyordu “gel gel ben emzireyim seni gel dyor” öyle sinirlendm ki suratımı astm tüm gün ama diyecek bşey bulamadm her geldiğinde bana inat annem annemmm dye severdi çocuğumu dengesiz bir insandı...

Bebeğimin bağışıklığı erken doğduğu için düşük olablr dye bu virüsten dolayı ekstra dkkt etmeye çalışıyorum ve benm de kronik lupus rahatsızlığım var o yzden kmseyle görüşmüyorum. Şuan da sürekli taciz halindeler devamlı görüntülü arayıp ne zmn görüşcez mıncıklıycaz yicez dyorlr deli oluyorummm artık çıldırcam bende ailemin yanına gdip hiç gelmemeyi planlıyorum artık delirdim ve bıktım cahille uğraşmak zor:KK43:
Çok sinir bozucu. Benimki de sürekli benim oğlum 4kilo doğdu diye geziniyordu ortada. Sanki erken doğurdum diye suçluyum :KK70:
İçerde çok büyüyüp beni darlamadı dışarda büyür merak etme dedim öyle de oldu :KK70:

Biz de bugün denize gittik su hafif serindi ama oğlum öyle sevdi ki görenler imrendi bir teyze hatta helal olsun hepimizden dirayetli çıktı ufacık titreme bile yok dedi. Neyse çıkarttık 5 dk sonra kaynanam başladı yeter bu kadar yeter bu kadar hasta edeceksiniz çocuğu, dedik bir şey olmaz alışsın soğuk suya bağışıklık kazanır. elimden alıp kucağına aldı hayır yeter deyip kuruluyor girmeyecek diyor ben de ben 5 dk sokmak için onca yolu getirmedim sevdi girecek dedim tutturdu hayır. En sonunda sinirlendim biraz sesim de yükseldi sanırım karışmayın ya girecek ne hasta olması dedim. Eşim de tartışmayın der gibi piştt yaptı neyse konu kapandı Allahtan çocuk uyudu. En sevmediğim şey emri vaki düzgünce söyleseler zaten uzatmam. Valla gelmişiz 30 yaşına kimse kusura bakmasın he deyip susamam.

Slm kızlar ben de Şubatın altısında Doğum yaptım ama erken Doğum oldu . Bebeğim küvezde kaldı . Sezaryen oldum ve ne olduğumu bilemeden her gün hastaneye git gel yaptım o ağrılarla hala düşünüyor ve şaşırıyorum kendime iyi gitmişim hastaneye rabbim bir güç vermiş ... çok şükür bebeğimin bir sıkıntısı yoktu ama küveze aldılar yine de gelişimi için .. eve onsuz dönmek , ani Doğum yapmak beni çok yıprattı . Travma etkisi yarattı bende . Sonrasında tam bir depresyona girdim . Eşim destek verdi kimsenin faydasını görmedim . Bebeğim eve gelince de tam bi toparlanma yaşayamadım . İlk üç ey filan emzirdim ama sonra sütüm yetmedi ben de çok adapte olamadım doktorumuz mamaya başlattı . Bebeğimin kilosu her şeyi iyi . Ama benim içimde emzirmek kaldı şimdi deniyorum asla almıyor ağzına memeyi sağsam da çok çıkmıyor ne yapsam bilemedim . Hamileliğim de sıkıntılı geçmişti doğumum da öyle oldu 😟
Slm canım bende aynı dertten muzdaribim. Çok ugraştım ugraşıyorum emmiyor yapacak bir şey yok. Biberon kolayına geliyor. Sütünü sagmayı arttırmalısın. Az deyip boşverme. En az 3 saatte bir 15 dk sagım yap. Allahın izniyle çogalacak. Mamayı azaltırsın hatta bırakırsın inşallah. Gece gündüz saati saatine sagıma devam et. Tabi emmesi içinde çaba sarfetki unutmasın. Belki günün birinde döner. Süt arttırıcı çaylar vs kullanabilirsin humana still tee işe yarıyor mesela. Sabahları marul yemek kahvaltıda bende etkili oluyor dene istersen.

Burun tıkanıklıgı için neler yapıyorsunuz. Burun solusyonu damlatıp yumuşayınca aspiratörle çekiyorum ama aspiratör zararlıymış mukozayı komple çektigi için savunması azalırmış solüsyonda kulak enfeksiyonuna neden oluyormuş fazlası. Azıda gidermiyo öyle oluncada uyuyamıyor napacagımı şaşırdım

Önce serum damlatıp sonrasında tabiki aspiratör. Doktorumuz önemli yapın dedi. Ama zararı oldugunu bilmiyordum. Dikkatli yapmak lazim o halde. Ayrica baska türlü çıkmıyor. Nefesini donduremiyor cocuk. Burnundan kabuk gibi çıkıyor yazık. Nasıl dursun öyle.

Ben umursamıyorum aslında ama herkes takmış kiloma. Kız kardeşim abla sen giderken böyle değildin diyor. Ne yapayım emziriyorum diyorum ama dinletemiyorum. Çok yiyormuşum. Ben öyle aman aman bir fark görmüyorum aslında 🤣 baskül yok ki tartılayım 😅 kız ek gıda işini sevdi artık kendimi spora verebilirim 👍 işin kötüsü bir ay sonra erkek kardeşim evleniyor bu halimle ne giyeceğim bilmiyorum 🤷‍♀️
hayirli olsun canimcim 😊

Kızlar konuşulmuşta bende sorayım aranızda hala adet olmayan var mı? Ben hala olmadım da? Olmakta istemiyorum ama😅 Ne zamana kadar normal sayılıyor adet olmamamk?🙈
Bende hala olmadım canım ama benim doğum kanamam da uzun sürmüştü 2 ay neredeyse. Şimdi de 4 buçuk aylığız vallahi bende olmak istemiyorum 😁

Kızlar hepiniz fazla kilodan bende zayıflıktan şikayet edicem böyle giderse çevremdeki herkes çok zayıflamışsın deyip duruyor 😏 evlndiğmde 45 kiloydum hamile kaldığımda 48 doğmda da 59-60 falndım ama hepsi gitti 49 geliyorum yine tartıldığımda boyum 1.68 şöyle 52-53 kalsaydım iyiydi. Birde kamburluk sorunum var bade’yi kucağımda taşırken yada mutfak tezgahında bi iş yaparken falan çok kambur duruyorum bu kezde sırtım omuzlarım çok ağrıyor ama bi türlü düzeltemiyorum bu durumu 😒

Slm kızlar ben de Şubatın altısında Doğum yaptım ama erken Doğum oldu . Bebeğim küvezde kaldı . Sezaryen oldum ve ne olduğumu bilemeden her gün hastaneye git gel yaptım o ağrılarla hala düşünüyor ve şaşırıyorum kendime iyi gitmişim hastaneye rabbim bir güç vermiş ... çok şükür bebeğimin bir sıkıntısı yoktu ama küveze aldılar yine de gelişimi için .. eve onsuz dönmek , ani Doğum yapmak beni çok yıprattı . Travma etkisi yarattı bende . Sonrasında tam bir depresyona girdim . Eşim destek verdi kimsenin faydasını görmedim . Bebeğim eve gelince de tam bi toparlanma yaşayamadım . İlk üç ey filan emzirdim ama sonra sütüm yetmedi ben de çok adapte olamadım doktorumuz mamaya başlattı . Bebeğimin kilosu her şeyi iyi . Ama benim içimde emzirmek kaldı şimdi deniyorum asla almıyor ağzına memeyi sağsam da çok çıkmıyor ne yapsam bilemedim . Hamileliğim de sıkıntılı geçmişti doğumum da öyle oldu 😟
Anlattıklarının nerdeyse aynısını yaşadım. Ama geçti gitti artık bebeğin de sağlıklı. Bunları düşünmeyi bırak. Süt konusunda da yapabileceğin 2-3 saatte bir sağmak. Zamanla artacaktır. Ben 6buçuk aydır sağarak besliyorum. Şu saatten sonra da çok dert etmiyorum ..

selozy selozy
Bebe biskuvisi yapacaktin yaptin mi ?
Cogu tarifte pirinc unuda giriyor icine sen ne yaptin, tarifini paylasabilir misin yaptiysan ?

X