2020 Şubat Anneleri

Ben baya yüz üstü yatıyorum çok güzel bir his. Gerçekten ikinci sezeryanım çok farklı doktoruma minnettarım. Onu çok seviyorum. 😘😘😘
BEnde öyle canım istesem yatarım ama yarımı seviyorum bende çok rahat bi doğum geçirdim sonrasıda öyle gerçekten bende çok minnettarım doktor eli fark ediyo sanırım çünkü ben hastaneden çıkarken bildiğin çok iyiydim sadece yatarken ve kalkarken ağrım oluyodu 1 hafta sonra oda geçti bi o spinalin boyun ağrısı beni mahfetti o kadar hiç böyle beklemiyodum annem falanda çok şaşırmıştı hatta,
Doktorumuda tesedüfen seçtik başka doktor için muane beklerken oda hastaneye yeni başlamış odaları geriyodu diğer drları biz eşimle gördük ben o an pozitif enerji aldım ve hastanedeki bütün doktorı biliyodum ısınmamıştım, dedik bi deniyelim 20. Haftalarda falan gittik çıkınca işte bu dedik eşimle 🤣ve iyiki karşılaşmışım gerçekten 🥰

Ben yattım canım tam yüz üstü değilde yarım yüz üstü 😂 ağrın mı var geçmedimi ?
Benim kontrolüm vardı en son bebeği götürdüğüm gün kendi doktorum izinliydi 2 kez gittim bişey yoktu kan ilacın bitince gel dedi gidemedim ne durumda acaba 1 ay oldu nerdeyse 🤦🏻‍♀️ Sargı bezide koymayı bıraktım bu hafta
Sargi bezi neden koydun ki cnm ben hastaneden cikdikda 3 gun sonrasi hic birsey koymadım

Benzer seyleri yaşıyoruz. Senin artin annenin olmasi, insallah hasarsiz atlatiriz su birkac ayi. 6aylik olsalar o zaman kardes kardes oylarlar belki buyukler kucuklerle :)

Ben şok :KK70:
Eger 20 dk 30 dk vs diye tribe girsem ben bittim mafoldum ozaman.
Kiz ben gunduz 2.5 saatte gece 3 saatte (ortalama) emziriyorum. Ve hic oyle uzun uzun da degil. 5 dk emer arkasından 5-10 dk bekletirim keyif yapar (malum hep besikte oluyor ablasindan dolayi) ve bu sistemde 1 ayda 1 kg almis. 2.7 dogmustu suan 4.5 civari dusun. Her emzirme oncesi ya da sonrasi alt acmada bezi mutlaka cisli kakali olur.
Klasik ama tek gercek şu; bezini alirken kuru degilse ve aglamiyorsa (kolik gaz hariç) doyuyordur. Aranma olayida, yalanci emzik tutarsa sanslisin, kizim tutmadi kac tane denemistim cok zorlanmistim. 27 aylıkken memeden kesmistim ve resmen emzik gibi kullanildim. Oglum cok sukur ilk emzigi tuttu ve meme sonrasi emme istegini emzikle gideriyorum. Inşallah tüm bebekler guzel guzel buyurler cok yipratmadan anneciklerini :)
Ay gercekten mi ya sadece 5 dk emmeyle 1 kilo aldiysa muhtesem cisli bezler ve ustlerimiz dolu ama ben inanmak istemiyorum sanirim 5 dk bana cook az geldigi icin :-)

@KARABATAK_ canım kullandığın emziği öğrenebilir miyim?
nuk kauçuk emzik denedim ama almıyor. beni emzik niyetine kullanıyor. bir haftalık oldu bugün tam, bu kadar erken verme niyetinde değildim ama çok fena alışacak.

annem gitmeden emziğe alıştırmam lazım yoksa yanarım. doyuyor ama o meme ağzında duracak illa uyurken. hem meme hem kucak yandım ben yaa 🙄 inşallah emziğe alışır :KK17:

Benim kontrolüm vardı en son bebeği götürdüğüm gün kendi doktorum izinliydi 2 kez gittim bişey yoktu kan ilacın bitince gel dedi gidemedim ne durumda acaba 1 ay oldu nerdeyse 🤦🏻‍♀️ Sargı bezide koymayı bıraktım bu hafta
Sargı bezi mi ? Nereye ben hiç bişey koymadım oraya neden koyuyordun sargı. Bezini dikişlere mi

Selam kızlar tecrübeli annelerden ya da bilenlerden yardım istiyorum.3.160g doğmuştu bebeğim 3 gün sonrasında 2.720 ye düştüğü için doktor mama başlattı sonraki kontrolümüzde 2.950 çıkınca azaltma kararı aldık.Tam kesmedik mamayı ama azalttık. Pazartesi kontrolümüzde 3.350 çıktı ve doktor herşeyin yolunda olduğunu artık sütle devam etmemeiz gerektiğini 1 hafta sonra kontrolde eğer 150-200 gr almışsa sütün besleyici olduğu ve mamayı tamamen kaldıracağını söyledi. Pazartesi 3.350 çıkan çocuk bugün sağlık ocağında 3.370 çıktı yani totalde 20 gram almış. Sütüm yetmiyor mu besleyemiyor muyum? Yağını nasıl çoğaltabilirim? Bebeğimi mama değil sadece süt ile beslemek istiyorum. Şimdiden hepinize teşekkür ederim

@KARABATAK_ canım kullandığın emziği öğrenebilir miyim?
nuk kauçuk emzik denedim ama almıyor. beni emzik niyetine kullanıyor. bir haftalık oldu bugün tam, bu kadar erken verme niyetinde değildim ama çok fena alışacak.

annem gitmeden emziğe alıştırmam lazım yoksa yanarım. doyuyor ama o meme ağzında duracak illa uyurken. hem meme hem kucak yandım ben yaa 🙄 inşallah emziğe alışır :KK17:
Slm cnm.

Philips avent ultra air

Slm cnm.

Philips avent ultra air

çok teşekkür ederim canım.
slikon ve damaklıydı bu emzik di mi?
alıcam mutlaka, gerekirse tüm emzikleri sırayla deneyeceğim 😂

Sen Deniz’e kaçıncı gününde emzik verdin? ben verince atıyor ya, istemiyor. ama kızım da öyleydi, pes etmemiştim ve alışmıştı.

uyanık kaldığı zamanlar emmeden duramıyor. halbuki biliyorum karnı tok, bayağı emiyor çünkü. ama illa o memede duracak süt çekmese bile.

bu arada Bahar’ı kreşe vermemek için çok direndin ama bir denemekten zarar çıkmaz. onun da enerjisini atmaya ihtiyacı var.
benden sana tavsiye haftanın her günü öğleden sonra yarım gün şeklinde vermen.

Selam kızlar tecrübeli annelerden ya da bilenlerden yardım istiyorum.3.160g doğmuştu bebeğim 3 gün sonrasında 2.720 ye düştüğü için doktor mama başlattı sonraki kontrolümüzde 2.950 çıkınca azaltma kararı aldık.Tam kesmedik mamayı ama azalttık. Pazartesi kontrolümüzde 3.350 çıktı ve doktor herşeyin yolunda olduğunu artık sütle devam etmemeiz gerektiğini 1 hafta sonra kontrolde eğer 150-200 gr almışsa sütün besleyici olduğu ve mamayı tamamen kaldıracağını söyledi. Pazartesi 3.350 çıkan çocuk bugün sağlık ocağında 3.370 çıktı yani totalde 20 gram almış. Sütüm yetmiyor mu besleyemiyor muyum? Yağını nasıl çoğaltabilirim? Bebeğimi mama değil sadece süt ile beslemek istiyorum. Şimdiden hepinize teşekkür ederim
Eğer 3 saatte bir her altını açtığında bezi ıslaksa, sarı kakasını 2-3 kez yapıyorsa doyuyor demektir. kilo alımı da devam ediyorsa bir sorun yoktur bence.

süt için en önemli şeyler su, banyo, uyku ve moral.

22. Gündeyim canım bugün bi kaç gündür kendime geldim biliyor musun gerçekten doktordan doktora değişiyormuş o kadar ağrı çektim ki şimdi hiç bir arkadaşıma 2.bebek düşünüyor musun diye sormuyorum bu ağrılar yüzünden😁

Benzer seyleri yaşıyoruz. Senin artin annenin olmasi, insallah hasarsiz atlatiriz su birkac ayi. 6aylik olsalar o zaman kardes kardes oylarlar belki buyukler kucuklerle :)

Ben şok :KK70:
Eger 20 dk 30 dk vs diye tribe girsem ben bittim mafoldum ozaman.
Kiz ben gunduz 2.5 saatte gece 3 saatte (ortalama) emziriyorum. Ve hic oyle uzun uzun da degil. 5 dk emer arkasından 5-10 dk bekletirim keyif yapar (malum hep besikte oluyor ablasindan dolayi) ve bu sistemde 1 ayda 1 kg almis. 2.7 dogmustu suan 4.5 civari dusun. Her emzirme oncesi ya da sonrasi alt acmada bezi mutlaka cisli kakali olur.
Klasik ama tek gercek şu; bezini alirken kuru degilse ve aglamiyorsa (kolik gaz hariç) doyuyordur. Aranma olayida, yalanci emzik tutarsa sanslisin, kizim tutmadi kac tane denemistim cok zorlanmistim. 27 aylıkken memeden kesmistim ve resmen emzik gibi kullanildim. Oglum cok sukur ilk emzigi tuttu ve meme sonrasi emme istegini emzikle gideriyorum. Inşallah tüm bebekler guzel guzel buyurler cok yipratmadan anneciklerini :)
Ay o günler bir gelse. Deniz oynamayı çok seviyor ama hiç arkadaşı yok . Çocuk bize sarmış durumda. Annem var gerçekten çok yardımcı ama bazen kabuğuna çekiliyor çocuklarla kalıyorum ortada. Sabahtan akşama kadar süt sağma makinasını yıkamak için fırsat bulamadım . Tuvalete gidecek olsam çabuk ol diyorlar kıza bakın dersem sende şunu yap diyorlar. Daha tek başıma kalıp uyuyamadım. Ben çalışmaya başlayınca nasıl olacak hiç bilmiyorum. Evliliğe ve çocuk sahibi olmaya geç kalmışım gibi hissediyorum 😩

Eğer 3 saatte bir her altını açtığında bezi ıslaksa, sarı kakasını 2-3 kez yapıyorsa doyuyor demektir. kilo alımı da devam ediyorsa bir sorun yoktur bence.

süt için en önemli şeyler su, banyo, uyku ve moral.
Çok teşekkür ederim canım ama çişimiz oldukça fazla lakin 2 gündür kakamız yok.

X