- 28 Mayıs 2015
- 2.926
- 6.357
Canım keşke bizdende alsalardı hastane çıkışı 2 gün sonra 18 değerle yatış yapıldı 20 sınır 10. Gün 17 oldu ama doktor umursamadı ilk 10 gün tehlikeliymiş . Belki baştan bakılsaydı yatış olmayacaktı.Kac gunluk olduguna gore referans araliklari değişiyor.
Artis oldugu icin dr tedbir amacli bakmak istemiş tekrar.
11.3
9.9
8.3 bizim ama dususte oldugu halde 2.ay tekrar bakilacak mesela. Cunku dususte olsa dahi gunune gore olmasi gereken degerde olmuyor mesela. Yukselmedigi surece zaten yatis verilmiyor.
Daha 1 aylik oglumdan simsiye kadar
2 topuk 3 elden 5 defa kan alindi
Mete kuzununda sariligi düşer merak etme, sen 2 saatte emzir kafi.
Prensesin nasil bu arada?
Insallah iyilesmisdir cimcime
Vala ben 16 gundur uykuyu unutum dun sabaha kadar bi yanimda bi ayagimdaydi en son sabaha karsi ayagima aldm ve oyle uyumusum uyumak denirse her an her dk salladm durdum sersem gibiyim oglumun bebekligi ne guzelmis megerDuran kız bugün durmuyo uyumadı resmen ben delirdim bugün gerçekten
Istisnalar haric onlar bizler oluyoruz canimKızlar yenidoğan bebekler hani çok uyuyordu 2 gündür uyumuyoruzçok yoruldum neden uyumuyor
Sürekli ağlamak isteyen biride benBu lohusa depresyonu beni de esir aldı galiba. Sürekli ağlamak istiyorum. Çok sinirleniyorum. Beceremedim ben bu işi
Emme düzeni ne bana sık sık emzir demişlerdi bende uyanık olduğu sürece emziriyorumBugün bı kere biberon verdim sadece oda doyup doymadigini anlamak içindi onun dışında memeden ve kaşıkla besledim
Gece verdim ağlamasına dayanamadım umarım yavaş yavaş azaltiriz
Sen biberonu nasıl veriyosun önce memeden emip sonramı veriyosun
Reddemeyecegini bilsem biberondan bende vermek istiyorum
Çünkü bebişim küçük doğdu 40.haftada 2340 kg dogdu
Instagram'da bı ebeyle konustum prematüre bebekleri bile emzirmeye alistiriyoruz çabala sabret demiş zaten gogsumu aliyo şükür ama memeden sonra biberonla verip yine ona alismasindan korkum
Bide diyorlar ya emme düzeni diye daha onu oturtamamaktan korkuyorum
Benimde sadece kucağımda uyuyor ne yapacam bilmiyorum kilosu yeterli olmadığı için şimdilik toparlanana kadar böyle devam edeceğimIstisnalar haric onlar bizler oluyoruz canim
Benim annem var. Ama oda herşeyi bana danışıp yapmak istiyor. Oğlandan dolayı kıza nöbetleşe bakıyoruz, Tuvalete gidicem az tutun diyorum çabuk ol diyorlar. Annem bakarken ben iş yapıyorum. Hiç dinlenemiyorum. Deniz zaten çıldırttıyor sürekli beni. Allah yardımcımız olsun. Gerçekten çok yoruluyorum ve yıpranıyorum.Vala al bndende o kadar evde tekim birde delirmezsem iyi
Benim de aynı ama sürekli emmiyor uykuya dalıyor birde sizde de öyle miAyni ben olmussun sendememe tiryakisi bunlar
Bizimki çok emiyor ve kusuyor bende kilo alması için sürekli emziriyorumBizim kızda başladı kusmaya yeğenim vardı çok kusardı herkesin üstünü batırırdı inş. Kızım öyle olmaz. Az emiyor aslında.
Emme düzeni derken memeyi reddetmemesini kastettim aslında canım hani biberona falan değilde memeye alismasiEmme düzeni ne bana sık sık emzir demişlerdi bende uyanık olduğu sürece emziriyorum
Bu insanlara şaşırıyorum gerçekten normalde eltinle Aran nasıldır acaba dedim o mu illa tutturdu yarın gidelim diye bence tepkini belli etki anlasınlar şu durumda daha zor senin için otobüs toplu taşıma sonuçta emanetsin birde onlara canım sıkma canını senBenim bir sorunum var. Bebeklerden gazlardan emmelerden fırsat bulup fikir belirtirseniz çok sevinirim.40. Haftamdayım.doğurdum doğuracağım karnım burnumda.eşim Yok görevde giderkende beni ve bebeği ailesine emanet etti.ben kontrollere bugüne kadar hep yalnız gittim annemin hastalığından dolayı ailem yanımda olamadı.eşimin ailesi ise yanımda olmadı olma gereği duymadı.ama şimdi sona geldik 5 güne doğumum olacak belki.yarın kontrolüm var. Altlarında araba var. Bana diyor ki KV yarın otobüsle gideriz(yol bir saat bu arada) sebebide kayınbabam eltimgil için kredi çekmeye gidecekmiş bankada işleri varmış.39 haftaya kadar ben zaten otobüsle gitmişim yalnız gitmişim. Benim işimi görecekleri son bir iki kontrol kalmış onunda yerini yaptı. Ben çok sinirlendim çokta üzüldüm. Annem yok eşim yok ben bu insanlara emanetim.Kredi haftanın 5 günü çekilebilir. Benim kontrol günüm olması şart mı? Veya bana diyebilir kızım yarın babanın işi var perşembe gidelim diye.size sormak istediğim şu: tepkimi belli etmeli miyim . Yoksa Allaha havale edip otobüsle mi gitmeliyim. Otobüsle gidersem yanımda KV yi napayım ne gerek var gelmesine
Ya keşke biraz düşünceli olsalarmışUzun yazdım biliyorum kusura bakmayın ama, kendim çıkamadım işin içinden. İlk torunları olacak ya. İki saat götürseler eline yapışmaz.durumlarıda müsait.kendi kendime hırs yapmak istemiyorum. O yüzden size sormak istedim. Siz olsanız ne yaparsınız. Bir yanım diyor atla otobüse git kendin bunlara da hiç haber verme.bir yanımda diyor yolda Doğum başlar birşey olur tek kalma. Annem olsa bunları hiç düşünmezdimeminim onlarda kendi kızlarını 40. Haftada otobüsle göndermezdi.hatta öyle ki , görümcem alışverişe gideceği zaman alır götürür bırakırlar. Ama benimki Doğum yani.ağrılarımda var ağrım var dediğim halde otobüsle gidicez babanın işi var diyo iş de iş olsa
Annemde sürekli kucağında uyutuyor yerine bırak diyorum benim kızım böyle rahat uyuyor diyor. Şimdi yerine koyunca ağlıyor. Oğlum hep yatağında yatmıştı çok rahat etmiştim. Anneme sen bakacaksın ben anlamam dedim .Benimde sadece kucağımda uyuyor ne yapacam bilmiyorum kilosu yeterli olmadığı için şimdilik toparlanana kadar böyle devam edeceğim
Evet canim aglarken kendini yirtiyo resmen uykusunun arasinda sanirsin ki dunyalari yiyecek memeyle bulusunca 2 firttan sonra derin uykuya devam maalesef ki acliktan degil meme emme isteginden yapiyo canim inanilmaz aciyo artik emerken meme uclarim inceldi resmen sizliyolarBenim de aynı ama sürekli emmiyor uykuya dalıyor birde sizde de öyle mi
İnşallahh yarın bir hareketlenme olur canım insan artık gelsin istiyorYa diyorum şaka gibi başta çekmediğim bulantıları şimdi çekiyorumyarın kontrolümüz var bakalım bizimde ne yapıyor hanımefendi gelmicek daha muhtemelen
Ya insanlar niye karışır anlamıyorum ki bırak çocuğuma nasıl bakmak istiyosam öyle bakayım dimi ama eltinde hemen laf söylese oda yıkatmasaymış çocuğunuKızlar benim yanımda hem annem hem kaynanam var kaynanam biraz degisiktir zatende cocugun göbeği düşmeden çocuğu yikamiyorum diye soylenip duruyo biz yikadikta otekilerinkini bilmem ne diyo büyük eltimde bizimkileri yıkadın onunkini niye yikamiyon demiş gelmiş ben çocuğu emzirmeye çalışırken bana bunu soyluyo enfeksiyon kaparsa gelir bakarlar dedim sinirimden başka bişi gelmedi aklıma
Kimseyi kırmak istemiyorum ama çocuğu sevme stili zaten bı değişik
Annemle doğru düzgün anlasamiyolar annemdede var herseyine laf soyluyo kadının anne karışma desemde zor dinliyo beni
Kaynanam komut vermeyi çok seviyo anneme dahi
Yemekleri genelde kaynanam yapıyor mutfağın hali içler acısı çok doluyum ya
Annen varken kv gelmese ? Bizimki de ilk 1 hafta kaldi sonra gitti annem var diye. Annem 40 ciktiktan sonra gidecek kv o zaman kalacakKızlar benim yanımda hem annem hem kaynanam var kaynanam biraz degisiktir zatende cocugun göbeği düşmeden çocuğu yikamiyorum diye soylenip duruyo biz yikadikta otekilerinkini bilmem ne diyo büyük eltimde bizimkileri yıkadın onunkini niye yikamiyon demiş gelmiş ben çocuğu emzirmeye çalışırken bana bunu soyluyo enfeksiyon kaparsa gelir bakarlar dedim sinirimden başka bişi gelmedi aklıma
Annemle doğru düzgün anlasamiyolar annemdede var herseyine laf soyluyo kadının anne karışma desemde zor dinliyo beni
tahminim 40miz cikana kadar birilerinin yardimina devamli olarak ihtiyac duyucaz ,insallah kuzucuk emzik tutar valla rahat edersin ,gerekirse tüm emzikleri sırayla denicem canım yoksa yandım
şu an düzenimiz tamamen bozuldu, hem Begümün hastalığı hem de doğum üst üste geldi. normalde okula gitmesi gerek ama sabah 8 buçukta babası kaldırıp bişeyler atıştırması için veriyor, hazırlıyor ve hastaneye götürüyor. o ara ben Mete ile ilgileniyorum, annem evi havalandırıyor etrafı toplayıp kahvaltı hazırlıyor. 1 buçuk saat sonra geliyolar, o ara uyuyor işte oğluş, kahvaltı yapıyoruz.
şu an böyle bir düzenimiz var ama okula başladığında ben ilgilenemezsem anneannesi ilgilenicek mecbur. eşim de işe başlayacak çünkü. tamamen iyileşmeden, doktor gidebilir demeden okula göndermicem. ama 7 mart doğum günü, söz verdim ona okulda kutlayacağız. inşallah toparlanır iyice.
annem gidene kadar da emziğe alıştırıp bir düzen kurmam lazım. yaşasın emzikinşallah alışır allahımm
sen nasılsın canımcım? yarın büyük günEla nasıl oldu? kaç gün kalacağın belli mi? yarın kendine gelince bir kelime de olsa yaz olur mu çok merak ederim ya. inşallah sağlıkla kucağına alırsın Ece kuzuyu ❤ saat kaçta olacaktı?
cok zor bir durum cnm ya benimkide ya kucak ya sallamayla uyuyo gun boyu boyle gece de ole esim bi yardm edio bi edemio seslenemiyorum ama hic dinlenemiyorum da o yuzden sutum dolmuyor uyumadigim icin yipratici bir surec ama artik salicam yani mamayla buyur en fazla napim her seyi deniyorum yiyorum iciyorm ama nafile uyku olmayinca olmuyor malesefBenimde sadece kucağımda uyuyor ne yapacam bilmiyorum kilosu yeterli olmadığı için şimdilik toparlanana kadar böyle devam edeceğim
seninkide zor cnm ya annen gidince daha da zorlasacak nasil basedeceksin bu durumla oglun durmuo tuvalete bile gidemezsin gerci benimki duruoda noluo kiz ortaligi birbirine katinca gecen kucagima aldm ole gittim lavaboyaBenim annem var. Ama oda herşeyi bana danışıp yapmak istiyor. Oğlandan dolayı kıza nöbetleşe bakıyoruz, Tuvalete gidicem az tutun diyorum çabuk ol diyorlar. Annem bakarken ben iş yapıyorum. Hiç dinlenemiyorum. Deniz zaten çıldırttıyor sürekli beni. Allah yardımcımız olsun. Gerçekten çok yoruluyorum ve yıpranıyorum.
Ayy canim senin isinde cok zor ya ikisiyle gecim saglamak ve cocuk bakimiyla ilgili milletin karismasindan nefret ederm bende düşene kadar yikamadm 8. Gun düştü yikadm neden bu kadar acele ediolarki nasil olsa dusecek bence takma sen bunu ve yikama dusene kadar doktor ne dediyse uygula evin halini de dusunmemeye calis canim ya biliyorum moralin bozuluyordur ama suan bunu deil bebeginle ilgilen ve kendini toparlamaya calis en kisa zamandaKızlar benim yanımda hem annem hem kaynanam var kaynanam biraz degisiktir zatende cocugun göbeği düşmeden çocuğu yikamiyorum diye soylenip duruyo biz yikadikta otekilerinkini bilmem ne diyo büyük eltimde bizimkileri yıkadın onunkini niye yikamiyon demiş gelmiş ben çocuğu emzirmeye çalışırken bana bunu soyluyo enfeksiyon kaparsa gelir bakarlar dedim sinirimden başka bişi gelmedi aklıma