2020 Şubat Anneleri

Kızlar ya bizim göbeğimiz düşeli 5-6 gün oluyo ama hafif kan lekesi var burda başına gelen olmuştu galiba ne yapmamız lazım
Kanama olunca doktor yakıyormuş sanırım göbeği ,bize öyle söylemişti. Sizdeki kan lekesi sanırım. Banyo yaptıkça yeniden oluşuyor mu? Buna bakmak lazım

Alanlar anahtarın bir tanesi sizde dursun yeni araba alana kadar diyor ama eşim kabul etmemiş. Emanetin canı az olur diyor. Bende kabul etmezdim. Bana da kullandırmıyor 😡 Depoyu haftasonu fullemişti 🤣 Artık gerçekten hayırlısı inş. Kısa zamanda buluruz.
Anladım canım inşallah bulursunuz merak etme sen😇

Alanlar anahtarın bir tanesi sizde dursun yeni araba alana kadar diyor ama eşim kabul etmemiş. Emanetin canı az olur diyor. Bende kabul etmezdim. Bana da kullandırmıyor 😡 Depoyu haftasonu fullemişti 🤣 Artık gerçekten hayırlısı inş. Kısa zamanda buluruz.
Canim ya kotu bir zamanda satmis🙄 insallah alir en kisa zamanda

Bu lohusa depresyonu beni de esir aldı galiba. Sürekli ağlamak istiyorum. Çok sinirleniyorum. Beceremedim ben bu işi 😰
Niye boyle oluyorsunuz 🙄 cok sukur bende hic depresyon lohusalik psikolojisi falan olmadi ama benim depresyonum 40indan sonra annem gidince baslayacak ondan cok eminim 😢😢

Benim bir sorunum var. Bebeklerden gazlardan emmelerden fırsat bulup fikir belirtirseniz çok sevinirim.40. Haftamdayım.doğurdum doğuracağım karnım burnumda.eşim Yok görevde giderkende beni ve bebeği ailesine emanet etti.ben kontrollere bugüne kadar hep yalnız gittim annemin hastalığından dolayı ailem yanımda olamadı.eşimin ailesi ise yanımda olmadı olma gereği duymadı.ama şimdi sona geldik 5 güne doğumum olacak belki.yarın kontrolüm var. Altlarında araba var. Bana diyor ki KV yarın otobüsle gideriz(yol bir saat bu arada) sebebide kayınbabam eltimgil için kredi çekmeye gidecekmiş bankada işleri varmış.39 haftaya kadar ben zaten otobüsle gitmişim yalnız gitmişim. Benim işimi görecekleri son bir iki kontrol kalmış onunda yerini yaptı. Ben çok sinirlendim çokta üzüldüm. Annem yok eşim yok ben bu insanlara emanetim.Kredi haftanın 5 günü çekilebilir. Benim kontrol günüm olması şart mı? Veya bana diyebilir kızım yarın babanın işi var perşembe gidelim diye.size sormak istediğim şu: tepkimi belli etmeli miyim . Yoksa Allaha havale edip otobüsle mi gitmeliyim. Otobüsle gidersem yanımda KV yi napayım ne gerek var gelmesine

Uzun yazdım biliyorum kusura bakmayın ama, kendim çıkamadım işin içinden. İlk torunları olacak ya. İki saat götürseler eline yapışmaz.durumlarıda müsait.kendi kendime hırs yapmak istemiyorum. O yüzden size sormak istedim. Siz olsanız ne yaparsınız. Bir yanım diyor atla otobüse git kendin bunlara da hiç haber verme.bir yanımda diyor yolda Doğum başlar birşey olur tek kalma. Annem olsa bunları hiç düşünmezdim 😢 eminim onlarda kendi kızlarını 40. Haftada otobüsle göndermezdi.hatta öyle ki , görümcem alışverişe gideceği zaman alır götürür bırakırlar. Ama benimki Doğum yani.ağrılarımda var ağrım var dediğim halde otobüsle gidicez babanın işi var diyo 😣 iş de iş olsa

Geçmiş olsun cnm ne zmn sezeryan oldun bilmiyorum ama bende aynı öyleydim vallahi bu ikincide çok zor geçti ilk günler aynı ağrıları yaşadım ama gün geçtikçe hafifliycek merak etme😔 bebeğin için de üzülme sabır gerekiyor biraz benim ilk oğlumda aynıydı almıyordu memeyi o ağlıyordu ben ağlıyordum sütün emmediği için gelmez hemen ama gelicek merak etme sağma makinasıyla sağma yap az az ggelicek sağdığını içir bebeğine süt gelince emcek zaten inan ve sabret pes etme emzirmeyi dene sürekli 👍🏻
Sakin ol bu bikaç gün sürecek ve bitecek. Sütün de yakında gelir. Sonuçta ciddi bi ameliyat geçirdin, omzundaki içinde kalan havanın gaz sancısı. Bende de oldu oturarak uyudum. Burada normal yada sezaryen doğum yapan çoğu kişi ilk günler mama verdiler. Süt genelde ilk 2-3 gün içinde az az gelmeye başlar. Her şey düzelecek.
Canim dur sakin ol üzülme zamanla düzeleceksin oglumda bende dogrulamamisdm ama hareketi cok yap inan bana daha cabuk toparliyorsun mama konusuna gelince malesef herkes sut gelene kafar verio ben oglumda hic vermemisdm ama kizda sutum az takviye vercem mecburen 15 gunluguz henuz sende kendini toplamalisin canim bebegini dusun dinlen ki sutun cabuk gelsin inan bana uyku ve dinlenme cok ise yarıyor
Benim ilk sezaryanımda seninki gibiydi. Karnımın acısı göğsümün acısı beni çok yoruyordu. Oturmak kalkmak o kadar zordu ki. Sürekli hareket etmeye çalış . Uzun süre oturursan kalkmaz çok zor olur. Emzirirken karnıma yastık koymuştum onunla bastırıyordum karnıma. Çok ağladım bende. Göğsünün yani kahverengi kısmının çoğunu vermeye çalış o zaman daha az acır. Ucunu yakalıyorsa oda zamanla hassasiyete sonra yara olmasına neden oluyor. Makinen varsa sağarsan göğsün uyarıldıkça süt salınımı olur. Masaj yap Göğsüne, sırtına masaj yaptır, duş al. Allah yardımcın olsun. İnan geçiyor sabretmeye çalış 🤗
Yetemiyorum duygusu bende de var canım sürekli hastanedeyiz bakamadım kızıma diye elimden geleni yapıyorum ama Allah yardımcımız olsun o duygu hep olacak beslenmesi zamanla düzene girer inşallah canım ama şunu öğrendim ben iyi olunca oda iyi oluyor idarar da enfeksiyon çıktı bizdede koz çocuğu yanlış yaptım bir yerlerde demekki ama elimden gelen buydu Allah yaradımcımız olsun
Öncelikle lütfen sakin oluyorsun.Kendine ve sütüne güveniyorsun.Sütünün gelmemiş olması gelmeyeceği anlamına gelmiyor.Sezeryan olmuşsun damarların bile kendini toplaması için belli bir süre lazım. Sütün emin ol yavaş yavaş gelecektir. Benimde sütüm azdı elimden geldiğince okudum araştırdım süt arttırıcı ne varsa uygulamaya çalıştım. Çok fazla su tüket,bol bol yeşillik ye en fazla dereotu birde eğer eltilerin yapabiliyorlarsa beyaz dut Kurusunu u kaynatsınlar hoşaf gibi onu iç.(incirde olabilir) hurma ye. Ve uukunu güzel al. Banyoda sıcak su ile göğüslerine masaj yap youtube da bununla ilgili videolar mevcut.Önce sen inan dene. Sütün bol olsun inşallah.

Kızlar hepinizin önerilerini okudum. Teşekkür etmek için şimdi fırsatım oldu. Dediğiniz gibi her şey geçiyor. Ama o an ki ruh hali ile düşünemedim demek ki. Önerileriniz ile sütüm geldi çok şükür tam bir mucize bence gece yatarken bir anda göğüslerim çatlayacak gibi doldu müthiş bir ağrı ile uyandım. Baktım akıyor kendiliğinden. Kızım memeyi almıyordu ve yine almadı. Ama umursamadım sağmaya çalıştım ve kaşıkla verdim. Tam boşaltamadım sancım arttı falan. Asm deki ebeyi aradım duş alıp sıcak kompres yapmamı ve mutlaka emzirmemi söyledi. Kız emmedi nasıl bir ağlama krizi. Yılmadım tutturdum. Sol memeyi almıyordu. Bugun onu da aldı.
Niye bu kadar uzun yazdım daha doğum yapmamış benim gibi ilk doğumu olup da ağlama krizlerine girecek mutlaka olacaktır. Zamanla oluyor her şey ama o bebişin her anı çok özel. Kaçırmamak lazım.

Yarın 5. günümüz asm de topuk kanı alınacak. Hastanede de kontrol var hem çocuk doktoru hem kadın doğum görecek

Bu arada resmen aşk yaşıyorum kızımla. Çok bekledim onu Allah sonunda dualarımı kabul etti. Ama bu kadar beklemenin mükafatı bu kadar mı güzel olur. Resmen zaman geçmesin her anı doya doya yaşayayım istiyorum.

Allah isteyen herkese hayırlısı ile nasip etsin inşallah. Herkesin evladına da hayırlı sağlıklı mutlu uzun ömürler nasip etsin inşallah.

benim 2 sene emzirip 2 sene regl olmayan arkadasim var , ben dogum yaptim ertesi gun regl.olmaya basladim 1 ay surdu sonra normal ayda bir olmaya devam.ettim .kisiden kisiye gore degisiyor
Bende sezaryen oldum aynı gün kanama oldu yoğun sonra azaldı ara ata oluyorum 18. Günümüz 40 gün sürer diyorlar

Ben biberonla veriyorum ama memeyi de tutuyo. Her bebek reddetmez. Sen şimdilik doktorun dediğini uygula bebeğin aç kalmasın. İnşallah ilerde memenden emer. Şimdi düşünüp stres olma
Bugün bı kere biberon verdim sadece oda doyup doymadigini anlamak içindi onun dışında memeden ve kaşıkla besledim
Gece verdim ağlamasına dayanamadım umarım yavaş yavaş azaltiriz
Sen biberonu nasıl veriyosun önce memeden emip sonramı veriyosun
Reddemeyecegini bilsem biberondan bende vermek istiyorum
Çünkü bebişim küçük doğdu 40.haftada 2340 kg dogdu
Instagram'da bı ebeyle konustum prematüre bebekleri bile emzirmeye alistiriyoruz çabala sabret demiş zaten gogsumu aliyo şükür ama memeden sonra biberonla verip yine ona alismasindan korkum
Bide diyorlar ya emme düzeni diye daha onu oturtamamaktan korkuyorum

Benimde ilk sezaryenim. Aynı şeyleri yaşıyorum arabaya binerken inerken bıçak saplanmış gibi acıyor yanıyor oturmadan gecmıyor maksımum 2 dk yuruyebiliyoruum inşallah geçer Allah kımseye yaşatmasın çok zormuş
Çok zor gerçekten ilk günler ama tek çaresi yürüyüş ben hiç oturmadım 1 haftaya kendime geldim

Benim bir sorunum var. Bebeklerden gazlardan emmelerden fırsat bulup fikir belirtirseniz çok sevinirim.40. Haftamdayım.doğurdum doğuracağım karnım burnumda.eşim Yok görevde giderkende beni ve bebeği ailesine emanet etti.ben kontrollere bugüne kadar hep yalnız gittim annemin hastalığından dolayı ailem yanımda olamadı.eşimin ailesi ise yanımda olmadı olma gereği duymadı.ama şimdi sona geldik 5 güne doğumum olacak belki.yarın kontrolüm var. Altlarında araba var. Bana diyor ki KV yarın otobüsle gideriz(yol bir saat bu arada) sebebide kayınbabam eltimgil için kredi çekmeye gidecekmiş bankada işleri varmış.39 haftaya kadar ben zaten otobüsle gitmişim yalnız gitmişim. Benim işimi görecekleri son bir iki kontrol kalmış onunda yerini yaptı. Ben çok sinirlendim çokta üzüldüm. Annem yok eşim yok ben bu insanlara emanetim.Kredi haftanın 5 günü çekilebilir. Benim kontrol günüm olması şart mı? Veya bana diyebilir kızım yarın babanın işi var perşembe gidelim diye.size sormak istediğim şu: tepkimi belli etmeli miyim . Yoksa Allaha havale edip otobüsle mi gitmeliyim. Otobüsle gidersem yanımda KV yi napayım ne gerek var gelmesine
Onların düşünmesi gerek ama nerde Bu düşünceee
Bence tepkini belli et ağrılarım sancım var otobüsle gidemiceğini perşembeye gideriz o zaman yada işini hallettikten sonra gidelim diye bilirsin
Hiç olmadı eşinle konuş yarın otbüsle gidicekmişiz ama benim ağrılarım var böyle böyle de arasın o konuşsun eşinin söylemesi daha farklı olur zaten

Uzun yazdım biliyorum kusura bakmayın ama, kendim çıkamadım işin içinden. İlk torunları olacak ya. İki saat götürseler eline yapışmaz.durumlarıda müsait.kendi kendime hırs yapmak istemiyorum. O yüzden size sormak istedim. Siz olsanız ne yaparsınız. Bir yanım diyor atla otobüse git kendin bunlara da hiç haber verme.bir yanımda diyor yolda Doğum başlar birşey olur tek kalma. Annem olsa bunları hiç düşünmezdim 😢 eminim onlarda kendi kızlarını 40. Haftada otobüsle göndermezdi.hatta öyle ki , görümcem alışverişe gideceği zaman alır götürür bırakırlar. Ama benimki Doğum yani.ağrılarımda var ağrım var dediğim halde otobüsle gidicez babanın işi var diyo 😣 iş de iş olsa
Vala canim ne desem olmuyacak sahsen kendi fikrim kendim giderdim dogum dedigin hemen olmuyor doktormarda bunu soyluyor ama sen bence alttan laf sokabilirsin kredi olayina 😐🙄 yakin olsan vala ben gotururdum

X