- 29 Temmuz 2019
- 3.742
- 6.111
- 40
Bizim kızda başladı kusmaya yeğenim vardı çok kusardı herkesin üstünü batırırdı inş. Kızım öyle olmaz. Az emiyor aslında.
Seninki büyüyünce de memeci olursa yandın. Meme diye bağırıp toplum içinde yakanı açmaya çalışabilir. Ablamın ki avm de bas bağırmıştı meme diyeCanim emzigi tutmuyo bos geldigi icin sinirleniyo atiyo agzindan 2 turlu emzigi var biri normal digeri damakli 2sinede ayni muameleyi yapiyomemedende
ayrilmiyo emmese bile illa ucu agzinda duracak bende memnun degilim bu durumdan meme uclarim artik kopacakmis gibi hissediyorum ama elimdende baska bir sey gelmiyo sesi kisiliyo aglamaktan kiyamiyorum mecbur mememde tutuyorumelimden gelen tek sey beslenme aralarinda surekli gaz cikarmak bagirsaklara inmeden gazi yakalamak
Kiizzzz Allah korusunnnSeninki büyüyünce de memeci olursa yandın. Meme diye bağırıp toplum içinde yakanı açmaya çalışabilir. Ablamın ki avm de bas bağırmıştı meme diye
Ben de ağır yaşıyorum lohusalık kafasını merak etme.. 13.gün ve ben kafa olarak daha kötü oluyorum özellikle akşamları daha da artıyor bu durum. Ağlama krizleri, bitmek bilmeyen vesveseler, uyku isteği gibi gibiDoğum yapanlara geçmiş olsun. Bekleyenlere Allah kolaylık versin. Lohusalık dedikleri gebelikten daha zor gerçekten 3 kriz yaşadım 5 6 günde.. dikiş yerim iyi de ensem ve sırtım tutuldu çok ağrım var. Jel sürülüyo ovuluyo ama işe yaramıyor. Sağ göğsümün altında da çok ağrım var. Yaptığınız bişeyler var mı başka?
5. Gün kontrolünü olduk dün hastanede iyi dedi. Zaten küçük doğmuştu 2450 geldi. Emiyosa alır bundan sonra dedi. sarılık için 2 gün daha dikkat edin bol bol emzirin dedi. yarın da asmye gidilecek. Topuk kanını hastanede aldılardı. Asm de bir daha alınacakmış. Neden 2 alınıyor acaba?
Lohusalığın kısa sürede bitmesini diliyorum.:/
Benimki karnını doyurunca 15 dk kucağımda dik duruyo doktor böyle demişti. Uyuyacaksa o ara uyuyo zaten yatırıyorum. Ama diyelim üstü battı değiştirmek zorundayım ve gazını çıkarıp yatırdım, kesin kusuyo. İlle dik duracak.Bizim kızda başladı kusmaya yeğenim vardı çok kusardı herkesin üstünü batırırdı inş. Kızım öyle olmaz. Az emiyor aslında.
eyvah eyvah insallah emzige alisir canim rahat edersin , 2 saat emzirirken begum ne yapti peki durdumu,kahvalti hazirlayamadin dimi ,begumu annenmi yedirdi,Günaydın
kızlar inanır mısınız sabah 7 buçukta emzirmeye başladım saat 9 buçuk oldu hala memede. o arada iki kere kaka yaptı onu hallettim. doyuyor sonra memede uykuya dalarken kaka yapıyor, altını değiştirirken uyanıyor. sonra sil baştan
hatta fazla emdiği için kustu, ama hala ağzı kuş yavrusu gibi açık aranıyor meme diye. memeyi bulamazsa eldivenini battaniyesini emmeye çalışıyor. uyanıkken 10 dakika emmeden durduğu nadirdir yani. ay napıcam ben bilemedimsırf merakımdan emzik denedim ama almadı. damaklı emzik vardı bende bir de damaksız almam lazım. umarım emziğe alışır yoksa yandım. çünkü bu sıpa beni resmen emzik yaptı
Bizimki de gazı çıkarsa ve dediğin gibi dik tutarsan kusmuyor. Emerken altını kirletiyor temizlersem kusuyor temizlemezsem kızarıyor popiş. İki arada kalıyorum. Sürekli dik tutmak ne mümkün Denizden sakınacam derken midesi çalkalanıyor kuzumun.Benimki karnını doyurunca 15 dk kucağımda dik duruyo doktor böyle demişti. Uyuyacaksa o ara uyuyo zaten yatırıyorum. Ama diyelim üstü battı değiştirmek zorundayım ve gazını çıkarıp yatırdım, kesin kusuyo. İlle dik duracak.
O yüzden sürekli emen bebekler hep kusar gibi düşündüm :)
Hayırlısı olsun canım öyle düşünme sizinde nasibiniz bir yerde bekliyordur bulunur bir an önce inşallah bir önceki arabamızı benim eşimde öyle satmıştı ve benim bekarlık arabamdı bakıma diye götürdü sattı çıktı kızdım ama elden de bişey gelmedi tabi sende güzel düşün bir an önce bulursunuz inşallahBizim emektar araba satılmış kocaya trip attım. Çünkü yeni arabayı hemen nasıl bulacağız. Bu kış da temiz araba arayacağız. Hemde tam karşı lojman ilk arabamızdı. Bağ kurmuşum galiba duygulandım. Alanın eşi yeni ehliyet aldı K. Pederininkini vurmuş hemenben vururlarsa görmek istemem dedim.
Bence de erkenden git canım doğum fln olur bakarsın erken hastanede olmak en iyisiBende 2 günde bisey degismez diye düşünüyodum ama yinede pes etmeyelim elimizden geleni yapalim belki işe yararçarşamba gel dedi ama saat belirtmedi. Öğleden önce giderim büyük ihtimal çünkü öğleden sonra cok kalabalık oluyor genelde.
Sabahları yada yemek yedikten sonra bende de oluyor mide bulantısı canım hatta midem ağrıyo zaman zamanSabahları bulantı çeken varmı kızlar ya başlarda çekmediğim bulantıları çekiyorum resmen
gerekirse tüm emzikleri sırayla denicem canım yoksa yandımeyvah eyvah insallah emzige alisir canim rahat edersin , 2 saat emzirirken begum ne yapti peki durdumu,kahvalti hazirlayamadin dimi ,begumu annenmi yedirdi,
19. Günümüz 14 günlükken azdı kilosu idrar yolu enfeksiyonu çıkmıştı. Evet illa bişeyler çıkıyormuş bende zamana bıraktım 1 ay sonra kilo alsa bari diye dua ediyorum yiyorum badem ceviz rezene. Et tavuk balık ayırtetmeden yiyorum ağzım boş durmuyor bakalım inşallah beebişlerimşz sağlıkla büyürNe kadarlıksınız? Ne kadar vermiş? Hepimizin süreçleri farklı ama benimde bebeğim doğumdan sonra kilo verdi ve bunu doktorlar fazla buldular hatta kan alalım böbrekleri bozukduysa hastanede yatacak denildi. Hemen mama başlandı. İstemeyerek vermek zorunda kaldım. Şimdi yavaş yavaş sütüm geliyor.Sezeryan sonrası vücudlar zor toplanıyor anca süt üretiyor ya da besin değeri zenginleşiyor sütün tabi yediğimize içtiğimize de dikkat etmeli.
Ya diyorum şaka gibi başta çekmediğim bulantıları şimdi çekiyorumBence de erkenden git canım doğum fln olur bakarsın erken hastanede olmak en iyisi
Sabahları yada yemek yedikten sonra bende de oluyor mide bulantısı canım hatta midem ağrıyo zaman zaman
Sağol canım. Bizimki hep böyle şeyleri benim işim olunca yapar. Kırkımız çıkacak bir kaç güne. Kuaför ve doktor kontrolüm vardı arabayı da doğum zamanı çaldırmıştı. Zamanlaması müthiş gerçekten. Temiz ve güvenilir araba bulmak zor. Cuma devir teslim var. Arabayı garaja çekecek kullanmayacakmış o güne kadar. Depoyu da fullemişti.Hayırlısı olsun canım öyle düşünme sizinde nasibiniz bir yerde bekliyordur bulunur bir an önce inşallah bir önceki arabamızı benim eşimde öyle satmıştı ve benim bekarlık arabamdı bakıma diye götürdü sattı çıktı kızdım ama elden de bişey gelmedi tabi sende güzel düşün bir an önce bulursunuz inşallah
Kuru kan gibimi koyu renk kurumuş şekildeyse banyo yaptıkça dökülüyo o bizdede o olmuştuKızlar ya bizim göbeğimiz düşeli 5-6 gün oluyo ama hafif kan lekesi var burda başına gelen olmuştu galiba ne yapmamız lazım
Arttırmaya çalışıyorum canım ama canımdan can gidiyor yürürken Allahım benimki kadar acıyı kımseye yaşatmasıncanim A Alisdendef dedigi gibj 2 dk yurumek cok az bunu daha uzun tutmalisin inan canin cok yanicak ama bende disimi sika sika 1 haftada hersey normale bindi şükür oglumda senin gibi surunuyordum hareket etmiyodum bunda cok hareket ettm ve hemen toparlamdm 16. Gunumdeyim
canim ya neden cihazla bakmiyorlar yabizden kan almiolar tenine temas eden cihaz hemen olcuyo 8 de cok yuksek deil ayrica yatmasi icin cok yukselmeai lazım arkadasmin 35 lerde gezerdi dusmuyordu 4 ay cekmisdi bizimkilerin degeri gayet iyi bence doktorlar abartıyor ya ben olsam aldrmazdm kan kizimda 5 cikdi ertesi gun çağırdılar goturmedim 1 hafta sonra 7 çıkdı gayet iyi dedi yolladı
Sormaaa ne haldeyim sormaaa nobetlerdeyimmbu sarkiyi bizlere armagan ediyorum gunaydin
Ya evet zamanlama gerçekten kötü olmuş aynı sitedeyse en azından bekletseydi biraz daha işlerini halledebilseydin keşke depoyu fullemeside valla bilemedim yaniSağol canım. Bizimki hep böyle şeyleri benim işim olunca yapar. Kırkımız çıkacak bir kaç güne. Kuaför ve doktor kontrolüm vardı arabayı da doğum zamanı çaldırmıştı. Zamanlaması müthiş gerçekten. Temiz ve güvenilir araba bulmak zor. Cuma devir teslim var. Arabayı garaja çekecek kullanmayacakmış o güne kadar. Depoyu da fullemişti.
Alanlar anahtarın bir tanesi sizde dursun yeni araba alana kadar diyor ama eşim kabul etmemiş. Emanetin canı az olur diyor. Bende kabul etmezdim. Bana da kullandırmıyorYa evet zamanlama gerçekten kötü olmuş aynı sitedeyse en azından bekletseydi biraz daha işlerini halledebilseydin keşke depoyu fullemeside valla bilemedim yaniHayırlısı olsun canım