- 8 Temmuz 2018
- 728
- 722
- 53
- 38
Evet sizi de anlıyorum çok kötü olaylara tanık oluyorsunuz ama burada biz en kötü hissettiğimiz o an ki duyguyu ifade edebiliyoruz destek olan anlayan biri bir şey yazdığında iyi hissediyor insan. Sizin bu şekilde düşünmenize sebep kim ne yazdı kaçırdım belki dert sahibi olmanızı gerektirecek bir durum olamaz içiniz ferah olsun burada kimsenin kimseye kötü şeyler söyleme gibi Bi hakkı yok siz kalbinizden geçenleri biliyorsanız kimse bilmesede olur Rabbım herşeyi bilirDogum sonrası oğlumu bıraktığım ilk is gununde baktigim davada bebek dogum sirasinda ölmüs, annenin dogum sirasinda rahmi yırtılmış, daha gencecik kadin gunlerce yogun bakimda kalmis, kanamasi devam edince rahmi alinmis, dogumda kaybettigi yavrusu biskuvi kutusunda morgda bekletilmisti! Aglaya aglaya eve gidip yavruma sarildim dakikalarca!
Daha gecen gun baktigim bir davada 33 haftalik hamile anne kanamasi olunca bi ilce devlet hastanesine gidiyor ordan baska hastaneye ordan baska.. bu sevk zincirinde anne ve bebek hayatini kaybediyordu. Geride biri 3 biri 5 yasinda iki kizi kaliyor! (Oglum 3 yaşında)
Yine daha gecen gun baktigim bir davada, bebek dogum sirasinda kanalda havasız kaliyor. Dogumdan sonra gerekli mudahale edilmiyor. Ve cocuk su an %100 engelli. Adli tip DOKTOR HATASİ dedi (ki kolay kolay demez).
Yogun bakimda bilinci kapaliylen tecavuze ugrayan hastalar, ikili testte bebegin saglikli denip down sendromlu bebegi olanlar, yenidogan yogun bakimda kafa ustu dusurulup engelli kalan bebekler, hastanede karistirilan bebekler, vs vs...
Daha anlatayim mi?
Cocugum olduktan sonra her seye aci verici derecede empati kurmaya basladim. Meslek de malum. Buraya kafa dagitmaya ya da en azindan bilgi paylasiminda bulunmaya geliyorum; yazıyor, okuyorum. Aman sus sus kimse bi sey demesin derdinde degilim. Ama ust uste geldi belki dikkatimi cekti sadece.
Aslında kim hakli kim haksiz mevzu yok ortada. Bencil ya da sorumsuz olan da yok. Beklentiler farkli sadece. Kimseyi kirmak incitmek degildi niyetim. Sadece duygularim cok yiprandi yapmayin nolur daha da yoruluyorum dedim. Benzer sorunlari yasayan ve anlatip birbirini anlamak isteyen sayisi daha fazlaymis demek ki. Allah tekrarini yasatmasin insallah. Hepiniz adina cok Uzgunum.
Ama yazilan cevaplardan kendi adima da cok uzuldugum yorum su oldu; kendi basiniza gelmez sanmayin ne yasayacaginiz belli olmaz...! Tesekkur ederim gul gibi bi dert sebebim daha oldu. YA İNCİTTİM DİYE İNCİNİRSEM?
Anlayis beklerken bile nasil bu kadar anlayissiz olabiliyorsunuz gercekten anlayamıyorum. Halbuki düşünceleri ifade etmenin her zaman daha naif yontemleri var.
Ama yazilan cevaplardan kendi adima da cok uzuldugum yorum su oldu; kendi basiniza gelmez sanmayin ne yasayacaginiz belli olmaz...! Tesekkur ederim gul gibi bi dert sebebim daha oldu. YA İNCİTTİM DİYE İNCİNİRSEM?
decavit en iyi vitaminmiş bana emzirirkende kullancaksın dediler decaviti.hemde devlet ödüyormuş iyi doktorlara denk gelelim inşBen hiç folik asit kullanmadım benim doktorum ilk öğrendiğimizden bu yana decavit verdi sadece. İçinde folik asit ve vitaminlerin olduğunu diyerek yazdı hemde
tamam canım umarım benim genetik göründüğü gibi sağlamdırCnm pahalı kremler almanıza gerek yok, benim almadığım krem kalmadı. Yinede çook çatladım. Bence genetik, dahada çatlamamak için önlem amaçlı, badem yagı baharatçılardan alabilirsin
Çok sevgiyle yazmışsınız mesajınızı zaten hissettim sevgiler dilemenize bile gerek yoktuMesaj yeterince uzun olduğu için detay vermemiştim. Ama bu mesajda açıklayayım :) Benim tiroid değerim 3.68 çıkmıştı. Doktorum benim için kritik değer 5.5tir dedi. Buradaki birçok arkadaşın 3-3.5 gibi değerler ile tiroid tedavisi aldığını gördüm. Kızlara sordum nedir ne değildir diye. 2.5 olması gerekiyor değer dediler, ardından çeşitli makaleler okudum ve hamileler için sınır değerin 2.5 yazdıklarını gördüm. Ben de bunun üzerine başka bir hastaneye gidip tiroidimi ölçtürdüm ve 2.35 çıktı, ardından rahatladım. 3.68 olduğunu bile bile bir önceki değerimin, rahatlayamazdım. Aldığım eğitim desteğe ihtiyacım olduğu ve olmadığı noktayı ayırt etmeme izin veriyor, ama çok teşekkür ederim yine de tavsiyeniz için. Sitenin belirlediği yasaklar dışında zaten hiçbirimiz hiçbir şeye yasak diyemeyiz. Sadece bazılarımız endişelerimizi paylaşarak rahatlıyoruz, bazılarımız da endişelerimizi rafa kaldırarak. Aradaki fark bu. Sevgiler!
tesekkur ederim. Ben gercekten size bu kadar iyi hissettirdigini tahmin etmedim. Zaten dedigim gibi fikrimi, bana hissttirdiklerini yazdim. Belki kotu tecrubeleri paylasirken bu durum goz ardi ediliyordur farkinda olunmadan diye dusunerek. Karsilikli kar zarar analizi yapar en basta sorunu cozerdik yoksa. Sacmaladigim imasi yapanlara sinirlendim zaten. Yoksa ben de insanim, “bana iyi geliyor” diyene olsun yine de sus diyemem ki. Ne haddimeEvet sizi de anlıyorum çok kötü olaylara tanık oluyorsunuz ama burada biz en kötü hissettiğimiz o an ki duyguyu ifade edebiliyoruz destek olan anlayan biri bir şey yazdığında iyi hissediyor insan. Sizin bu şekilde düşünmenize sebep kim ne yazdı kaçırdım belki dert sahibi olmanızı gerektirecek bir durum olamaz içiniz ferah olsun burada kimsenin kimseye kötü şeyler söyleme gibi Bi hakkı yok siz kalbinizden geçenleri biliyorsanız kimse bilmesede olur Rabbım herşeyi bilir
Yok siz degildiniz. Zaten art niyetle denildigini düşünmüyorum. Ben kendime dert ettim sadece pisman oldum. Allah hepsini korusun gözetsin. Hepsi Allaha emanetBen boyle bir yorum hatırlamıyorum yazılanlarda ama siz de o kısımda hassas davranmış olabilir misiniz? "İlerleyen dönemlerde hangimiz ne yaşayacağız belli değil, o zaman burada paylaşmayacak mıyız?" demişti bir arkadaşımız onu hatırlıyorum. Onu hatırlıyor olabilir misiniz? Neyse önemli olan niyet tam kelimelerden ziyade. Ben öyle bir şey dediysem kendi adıma özür dilerim -ki demedim-, arkadaşlarımızdan biri dediyse onun adına da özür dilerim, düşünememiştir. Burda herkes bu kadar hassasken, kimse kimsenin yavrusu ile ilgili olumsuz birşey düşünmez, endişelenmeyin sakın. Hepimizin derdi aynı, hepimiz aynı yolun yolcusuyuz. Sevgiler
afiyet olsun :) keşke bende yesem diyorum bulantıdan birde boğa burcuyum normalde aşırı iştahlıyken hamilelik bana değişik geldi.eskiden olsa of diye iç geçirdiğim şeylerden şimdi ögg diye kaçıyorum.eti gong da gayet masum zaten ya :)Yediklerime dikkat ediyordum ams tutamadim kendimi bir paket eti gong yedim ara ögün niyetine
Ben de bugun cips yedim. Gunah cikaralim hadiYediklerime dikkat ediyordum ams tutamadim kendimi bir paket eti gong yedim ara ögün niyetine
Hiççç korkmma zaten çok erken daha son aylara girince ağırlaşınca diyeceksin bir an evvel doğsa keşke de gözümün önünde olsa baksam rahat rahat diye. Doğumda o kokusunu içine çekince gerçekten anneye güç geliyor. Ben asla uykusuzluğa dayanamazdım ilk 3 gün toplam 2 saat uykuyla durdum sonraki 3 ay da hep az uyudum ama vücut alışıyor zamanla bir de senin annen de yakınmış daha ne istiyosun :)) ben hep kendiö baktım çok şükür üstesinden geldim. Arada sıkıştıkça annemler geldi yardıma tabiağrı çok muydu sezeryanda, sonrası çok mu zor bebekle ilgilenebiliyormusun yani ,ben annemle aynı binada oturuyorum kaynanam karşı binada ondan biraz şanslıyım ama şu doğum korkumu atlatırsam sıkıntı olmayacak diye düşünüyorm :)
Gerçekten sevgiyle yazmıştım aslında. İlk cümlenizi okuyunca "Aa ne güzel, hissettirebilmişim kendimi" dedim kendi kendime. Sonrasını okuyunca da şaşırdım epey, hiç tartışma niyetim yok, yaşadıklarımı anlattım size sadece. Neden negatif algıladınız hiç anlayamadım ama kusura bakmayın yine de. Benim de kimse ile problem yaşamaya hiç derdim yok. Zaten yaşadığım zorluklar bana yetiyor, burası da benim sadece destek aldığım yer olsun istiyorum. İnşallah hep böyle devam eder. Gerçekten sevgilerÇok sevgiyle yazmışsınız mesajınızı zaten hissettim sevgiler dilemenize bile gerek yoktuneyse kendime ve bebeğime verdiğim sözü tutuyorum ve tartışmalardan uzak duruyorum.. sağlıcakla kalın üzgünüm tartışma havasına soktuğunuz bu saçma konuyu sürdürüp kendimi ve bebeğimi gereksiz strese sokamam. Burası benim için asla tartışma yeri olmayacak. Hatta 9 ay boyunca hiçbiryer olmayacak. Size ve tümmm anne adaylarına da (kendim dahil) aynı şeyi tavsiye ediyorum :) tüm güzel ve pozitif duygularımla sağlıklı hayırlı musssmutlu huzurlu tatlı ballı bebişlerinizi kucağınıza almanızı diliyorum :)
Benim genetikler çatır çatır çatlamışlartamam canım umarım benim genetik göründüğü gibi sağlamdır
Sağ ol canım. Söylemek istemedi. Önce kıza benziyor dedi. Sonra yok dedi, şüpheli dedi. Haftaya kesin söylerim dedi.
Gzun aydin cnm cinsiyeti soylemedi mi suleyman bey
umraniye afiyet hastanesi vefa hanimdi doktorum .cok memnun kalmistimKızlar istanbul anadolu yakasında devam ettiğiniz memnun kaldığınız yada daha önce hastası olduğunuz yada doğum yaptığınız bir doktor var mı? Özellikle ataşehir kadıköy üsküdar civarı olabilir..??
İnşlh cnm,tamam canım umarım benim genetik göründüğü gibi sağlamdır
Acaba cikolata yiyip mi gitsek :) cinsiyet icin ugrasmak istememis bencedoktorun odasındakinde yaptılar ama 10 dk sürdü bebeğin pozisyon alması ve sıçraması lazımmış hatta hafifçe vurdu doktor karnıma napıyosunuz dedim sıratıyorum içerideki sıvı bebeğini bu şekilde vurmayı bırak kaza dahi yaşasan koruyacak nitelikte korkma dedi.baş popo mesafesi burun kemiği ve ensesine odasındaki ultrasonda baktı.cinsiyeti sordum bu cihaz iyi değil 10 gün sonra özele git dedi devlette söylenmiyormuş oda ayrı saçma geldi
Benim anlamadığım konu şu! Bu topik açıldı ilk zamanlarda ben de erken öğrenmiştim gebeliği, hemen girip bakmıştım. Bir kaç arkadaşla belki sizlerle konuşmuştuk ve kayıpalrdan heppp bahsettik ayy nadıl denk gelmişiz dedik hatta hepimizin kayıbı var kader arkadaşı gibiyiz dedik. Ama nedense şimdi bu konudan bahsedince bazı arkadaşlar cephe aldı psikololeri bozuldu savaşa mı gidiyoruz Allah aşkınızaGerçekten sevgiyle yazmıştım aslında. İlk cümlenizi okuyunca "Aa ne güzel, hissettirebilmişim kendimi" dedim kendi kendime. Sonrasını okuyunca da şaşırdım epey, hiç tartışma niyetim yok, yaşadıklarımı anlattım size sadece. Neden negatif algıladınız hiç anlayamadım ama kusura bakmayın yine de. Benim de kimse ile problem yaşamaya hiç derdim yok. Zaten yaşadığım zorluklar bana yetiyor, burası da benim sadece destek aldığım yer olsun istiyorum. İnşallah hep böyle devam eder. Gerçekten sevgiler
Evet bana dr 15inde gideceğim, yemek ye, tatlı da ye hatta çikolata bol su iç öyle gel dedi aklınızda olsun. Daha hareketli oluyorlarAcaba cikolata yiyip mi gitsek :) cinsiyet icin ugrasmak istememis bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?