• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Dogum sonrası oğlumu bıraktığım ilk is gununde baktigim davada bebek dogum sirasinda ölmüs, annenin dogum sirasinda rahmi yırtılmış, daha gencecik kadin gunlerce yogun bakimda kalmis, kanamasi devam edince rahmi alinmis, dogumda kaybettigi yavrusu biskuvi kutusunda morgda bekletilmisti! Aglaya aglaya eve gidip yavruma sarildim dakikalarca!

Daha gecen gun baktigim bir davada 33 haftalik hamile anne kanamasi olunca bi ilce devlet hastanesine gidiyor ordan baska hastaneye ordan baska.. bu sevk zincirinde anne ve bebek hayatini kaybediyordu. Geride biri 3 biri 5 yasinda iki kizi kaliyor! (Oglum 3 yaşında)

Yine daha gecen gun baktigim bir davada, bebek dogum sirasinda kanalda havasız kaliyor. Dogumdan sonra gerekli mudahale edilmiyor. Ve cocuk su an %100 engelli. Adli tip DOKTOR HATASİ dedi (ki kolay kolay demez).

Yogun bakimda bilinci kapaliylen tecavuze ugrayan hastalar, ikili testte bebegin saglikli denip down sendromlu bebegi olanlar, yenidogan yogun bakimda kafa ustu dusurulup engelli kalan bebekler, hastanede karistirilan bebekler, vs vs...

Daha anlatayim mi? 😢

Cocugum olduktan sonra her seye aci verici derecede empati kurmaya basladim. Meslek de malum. Buraya kafa dagitmaya ya da en azindan bilgi paylasiminda bulunmaya geliyorum; yazıyor, okuyorum. Aman sus sus kimse bi sey demesin derdinde degilim. Ama ust uste geldi belki dikkatimi cekti sadece.

Aslında kim hakli kim haksiz mevzu yok ortada. Bencil ya da sorumsuz olan da yok. Beklentiler farkli sadece. Kimseyi kirmak incitmek degildi niyetim. Sadece duygularim cok yiprandi yapmayin nolur daha da yoruluyorum dedim. Benzer sorunlari yasayan ve anlatip birbirini anlamak isteyen sayisi daha fazlaymis demek ki. Allah tekrarini yasatmasin insallah. Hepiniz adina cok Uzgunum.

Ama yazilan cevaplardan kendi adima da cok uzuldugum yorum su oldu; kendi basiniza gelmez sanmayin ne yasayacaginiz belli olmaz...! Tesekkur ederim gul gibi bi dert sebebim daha oldu. YA İNCİTTİM DİYE İNCİNİRSEM?

Anlayis beklerken bile nasil bu kadar anlayissiz olabiliyorsunuz gercekten anlayamıyorum. Halbuki düşünceleri ifade etmenin her zaman daha naif yontemleri var.
Bence siz çokkk hassasınız, kendi söyledikleriniz bizi nasıl acıttı üsdü farkına varamadınız amaa .. sanırım benim, ilerleyen aylarda da kayıp yaşayabilirz riskli yada risksiz hepimizin bebekleri Allah a emanet ama hangimizin sağlık garantisi var pardon da? Sizin ya yaşınız çok genç, el bebek büyümüşsünüz belki kötü şeyler yaşamaktan hep kprkmuşsunuz ve kaçmaya çalışıyorsunuz okumak duymak istemiyorsunuz. Ama bu forumlar sizin için tehlikeli bence. bizim 1 cümlemize bile bu kadar takıldınız insanlar neler neler yazıyor. Yazık gebeliğiniz stresli geçmesin diye diyorum bu kadar çok kafaya takıyorsanız .. sağlıklı gebelikler diliyorum herkese, herkes sağlıkla dünyaya getirsin bebeğini bu konuşulanlar çok boş.

hazal1595 hazal1595 kizlar herkese tekrardan merhaba 70li sayfalardayken yazmistim gerçi ama çok geride kaldi yaşım 31 kocaelide oturuorum ilk gebeliğim cinsiyetide daha bugün öğrendik erkekmiş bu da minik oğluşum 😊

Eklentiler

• IMG_20190702_122029.jpg
    IMG_20190702_122029.jpg
    92,2 KB · Görüntüleme: 51
Kızlar şu tartışma ortamı bile bebişlerimizi o kadar geriyor ki tahmin bile edemezsiniz. Gittiğim psikoloğun bana hanilelikten sonra ilk verdiği ödev pozitif düşünüp pozitife odaklanmak! Benim de kaybım var hemde muhtemelen bir çoğunuzdan daha acı bir kayıp 12 saat sancıyla bebeğimi doğurtarak aldılar çünkü çok büyüktü ve hareketini bir gün öncesinde hissetmeye başlamıştım. Psikolojik destek almasam atlatamazdım. 17 haftayı geçmişti ve ben hep bi daha hamile kalırsam o haftaya kadar hep diken üzerinde olurum diyordum. Ama psikoloğum bana bunun bir işe yaramayacağını ve sadece bebeği içeride strese soktuğunu. Yaşadığım kötü deneyimleriyeni bebeğime yansıtmanın haksızlık olacağını anlattı. Gerçekten şimdi düşünüyorum evet aklıma gelmiyor mu geliyor! Ama sonra hemen karnıma dokunup merak etme korkmuyorum sana bişey olmayacak herşey çok güzel gidiyor endişelenme bebeğim annen seni koruyor diyip hem kendimi hem de bebeğimi sakinleştiriyorum. Bir de hamilelik haberini bekleyen ve bebeği olmayan çevremde o kadar çok yakın arkadaş ve akrabam var ki... ben hamile kalmışken (-ki tedavi ile oldu yani kolay bir süreç değildi) bu hamileliği kendime bebeğime ve çevremdeki insanlara zehir etmek asıl büyük bencillik olur diye düşünüp sakinleşip ne kadr şanslı olduğuma odaklanıyorum çünkü karnımda bir mucize taşıyorum 😍 tıpkı sizler gibi! Onun için kayıp yaşamama rağmen arkadaşın yazdığını anlıyor ve pozitife odaklanmamız konusunda ona katılıyorum. Hee elbette yasaklı konu diye birşey yok ama birbirimizi kendimizi ve bebeğimizi motive etmemiz gerektiği de bi gerçek 😊 ayy ne uzun yazmışım 🙈
Ya ne güzel yazmışsın gerçekten pozitif düşünmek lazım elimizden geldiğince . Aşağı yukarı aynı şeyleri yaşamışız bende 17 saat sancı sonunda bebeğime veda ettim . 16 haftalıktı bebeğim psikoloğa gitmediğime pişmanım bazen gitmeyi düşünüyorum belki yol gösterir bir faydası olur . Olabildiğince olumlu düşünmeye çalışıyorum çok dua ediyorum . Dua meditasyon gibi geliyor kendimi pozitif hissediyorum . İnşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız bir daha hiçbir olumsuzluk yaşamayız

hazal1595 hazal1595 kizlar herkese tekrardan merhaba 70li sayfalardayken yazmistim gerçi ama çok geride kaldi yaşım 31 kocaelide oturuorum ilk gebeliğim cinsiyetide daha bugün öğrendik erkekmiş bu da minik oğluşum 😊
özelde mi öğrendin acaba cinsiyeti hayırlı ugurlu olsun sağlıkla alırsın kucağına inşallah

Bende seker çıktı ama bir kucuk cikolata yiyeyim bari
Yok o zaman yemeyin, yemek yiyin sağlam yiyin ama :) meyve suyu da içinde şeker var gerçi ben oğlumda yemek yemiştim, çikolata yiyip elimde 1 kutu da meyvesuyuyla girmiştim yerinde duramıyordu :)

Yok o zaman yemeyin, yemek yiyin sağlam yiyin ama :) meyve suyu da içinde şeker var gerçi ben oğlumda yemek yemiştim, çikolata yiyip elimde 1 kutu da meyvesuyuyla girmiştim yerinde duramıyordu :)
Meyve suyu da yasak canim :) bitter cikolata bi kare yiyebilirim sanirim

Ayyy maşallahh 😍😍🙏🏽 yalnız ağırlık erkek bebiş oldu ocak ayı bebişleri bakalım bizimkilere ne diyecekler 😍 sağlıkla gelsinler 🙏🏽

özelde mi öğrendin acaba cinsiyeti hayırlı ugurlu olsun sağlıkla alırsın kucağına inşallah
Ozele gidiyorum doktor 1hafta sonra görürüz ama istiyosan alttan ultrason ile bakıp soyleyebilirim dedi ben tabi dünden razı 🤭 tamam dedim ilk görüntü de direk gösterdi zaten doktor erkek demeden ben atladım erkek diye ☺️

Kızlar ya siz normal kahvaltı hazırlayıp herşeyden yiyebiliyo musunuz ya ben kahvaltıda sadece peynir ve domates yiyebiliyorum akşam yemeğinde de normal bi şekilde soğan kavurup yemek yapamıyorum o yüzden çok iyi bir öğün olmuyor siz herşeyi pişirip yiyebiliyo musunuz merak ettim İnşAllah bu durum uzun sürmez yoksa bebeğim yeterli beslenemeyecek diye çok endişeleniyorum 🙄
merhaba canım ben hamilelikte 4 kg verdim ama bebek beslenmesi son derece iyiymiş , kusmaktan beslenemediğini düşündüm çok ağır geçti 2 gün serum aldım hastanede yattım ama bebek 10 gün ilerden gidiyor doktorumun dediği bebek sen cevizde yesen soğanda yesen senden ihtiyacı olanı alacak , beslenemediğinde bendeki yağları yakıp kendine besin üretmiş o yüzden kilo vermen dedi, vitaminlerini alıyosan ve meyve özellikle elma benim mideme iyi geliyodu yiyebiliyosan bu süreci inş çabuk atlatırsın.ama bebek beslenemiyor diye stres yapma dedi ilk gittiğimde cok stres yapmıstım kusmaktan bebek ayaklarını karnına çekip büzüşme pozisyonu almış . 2 dk da bile aldıklarının vitaminleri hücrelerine geçiyormuş dedi doktorum ,zaten yiyip çıkartma sürecim 10 15 dk içerisinde oluyordu.ben apartmanda bile soğan kavurma kokusuna dayanamıyorum eşim aynı şekilde bazen eve giriyor kapıda üstünü çıkartıyorum herşey kokuyor geliyor.sadece üstüne gitme kötü gelen kokuların .tiksindiysen ara ver soğansızda yemek olur , yumurtasız kahvaltıda olur.yeterki sen kasma ve bulantı için ben zofer kullanıyorum iyi geliyor.doktoruna danışıp alabilirsin.prospektüsünde hamileler için önerilmez diyor ancak benim doktorum özelde ve devletteki içebilirsin dedi.

Ayyy maşallahh 😍😍🙏🏽 yalnız ağırlık erkek bebiş oldu ocak ayı bebişleri bakalım bizimkilere ne diyecekler 😍 sağlıkla gelsinler 🙏🏽
Amin hepimizin inşallah ☺️ Allah biliyo kız çok istiyodum eşim hep dalga geçiyordu erkek olucak oturup ağlama öğrenince diye ama erkek olduğunu öğrenince de kalbim pır pır atmaya başladı garip bişey ya Allah önce sağlık sıhhat versin bebislerimize de bize de💗💗

Benim anlamadığım konu şu! Bu topik açıldı ilk zamanlarda ben de erken öğrenmiştim gebeliği, hemen girip bakmıştım. Bir kaç arkadaşla belki sizlerle konuşmuştuk ve kayıpalrdan heppp bahsettik ayy nadıl denk gelmişiz dedik hatta hepimizin kayıbı var kader arkadaşı gibiyiz dedik. Ama nedense şimdi bu konudan bahsedince bazı arkadaşlar cephe aldı psikololeri bozuldu savaşa mı gidiyoruz Allah aşkınıza 😁 ne kavgası ne tartışması? Konu kapanamıyor bir türlü .. Kim ne konuşmak isterse konuşacak başka türlüsü olamaz. Olursa rahatsız olan çıkar bu her zaman böyle olur her topikte ..
Yok benim acım daha büyük, yok benim yaşadığımın zerrwsini yaşammaışsınızdır da yani bunlar bana saçma geliyor. Hepimiz yaşadığımız acıları mı yazalım buraya baştan sona ..
5 yıllık evliyim,
1 ölü doğum 48 saat sancı çektim normal doğumla kaybettim.
1 dış gebelik
1 kalp durması
2 kimyasal
Bunlar 5 yıl içinde oldu şükürler olsun ki oğlum sağlıkla doğdu. Benim psikolokim bozuk falan değil. Sadece kaygımız var bizim her kontrole gidince, kaygıyla acaba ile gidiyoruz ve birbirimizi anlıyoruz. Hiç negatif bakmıyoeum. Bunu da kaybedeicem diye de bakmıyorum. Şükürler olsun Allah a inancım sonsuz, o nasıl uygun görürse razıyım. Herşeyin güzel olacağına da inanıyprum 🙏🏽 tek duam hepimiz sağlıkla alalım kucağımıza. Konuyu uzatmaya da cidden gerek yok artık
Bence siz çokkk hassasınız, kendi söyledikleriniz bizi nasıl acıttı üsdü farkına varamadınız amaa .. sanırım benim, ilerleyen aylarda da kayıp yaşayabilirz riskli yada risksiz hepimizin bebekleri Allah a emanet ama hangimizin sağlık garantisi var pardon da? Sizin ya yaşınız çok genç, el bebek büyümüşsünüz belki kötü şeyler yaşamaktan hep kprkmuşsunuz ve kaçmaya çalışıyorsunuz okumak duymak istemiyorsunuz. Ama bu forumlar sizin için tehlikeli bence. bizim 1 cümlemize bile bu kadar takıldınız insanlar neler neler yazıyor. Yazık gebeliğiniz stresli geçmesin diye diyorum bu kadar çok kafaya takıyorsanız .. sağlıklı gebelikler diliyorum herkese, herkes sağlıkla dünyaya getirsin bebeğini bu konuşulanlar çok boş.
Vallahi bazi insanlara laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zor. Ben diyorum ki “size bu kadar iyi hissettirdigini bilmiyordum ama bana kotu hissettiriyor diye kendi acimdan uyardim”, siz diyorsunuz ki “yok cephe aldiniz yok hemen psikolojiniz bozuldu yok beğenmiyorsanız cekin gidin yok istedigimizi yazariz kimse karisamaz” vs vs.
Hala diyorsunuz ki sizin saglik garantiniz mi var?! Ben mi anlatamiyorum acaba. Zaten sorun da bu garantisi yok iste.
Ne alakasi var el bebek gul bebek buyumekle Allah askina. Benim hayatim surekli toplumun aci ceken, sorun yasayan insanlarinin hakkini aramaya calismakla geciyor. Emin olun cok da saglam bi psikoloji gerekiyor!
Hala dalga gecer gibi emojiler, cumleler, ti’ye almalar.
Herkes tartisma kulturune sahip degil, sasirmiyorum.
Siz haric diger arkadaslar cok guzel ifade etti kendini, ben de oyle oldugunu dusunuyorum. Bence -yine siz haric- birbirimizi iyi anladik konuyu kapattik karsilikli nezaket cercevesinde.
(Bu size son cevabim)

Vallahi bazi insanlara laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zor. Ben diyorum ki “size bu kadar iyi hissettirdigini bilmiyordum ama bana kotu hissettiriyor diye kendi acimdan uyardim”, siz diyorsunuz ki “yok cephe aldiniz yok hemen psikolojiniz bozuldu yok beğenmiyorsanız cekin gidin yok istedigimizi yazariz kimse karisamaz” vs vs.
Hala diyorsunuz ki sizin saglik garantiniz mi var?! Ben mi anlatamiyorum acaba. Zaten sorun da bu garantisi yok iste.
Ne alakasi var el bebek gul bebek buyumekle Allah askina. Benim hayatim surekli toplumun aci ceken, sorun yasayan insanlarinin hakkini aramaya calismakla geciyor. Emin olun cok da saglam bi psikoloji gerekiyor!
Hala dalga gecer gibi emojiler, cumleler, ti’ye almalar.
Herkes tartisma kulturune sahip degil, sasirmiyorum.
Siz haric diger arkadaslar cok guzel ifade etti kendini, ben de oyle oldugunu dusunuyorum. Bence -yine siz haric- birbirimizi iyi anladik konuyu kapattik karsilikli nezaket cercevesinde.
(Bu size son cevabim)
Az önce psikolojiniz bozulmuştu ya ondan yazdım öyle demekki gayet iyisiniz sorun yok 😊 herkes istediğini yazar konuşur. Benimde size son msj ım. Mutlu gebelikler ..

Amin hepimizin inşallah ☺ Allah biliyo kız çok istiyodum eşim hep dalga geçiyordu erkek olucak oturup ağlama öğrenince diye ama erkek olduğunu öğrenince de kalbim pır pır atmaya başladı garip bişey ya Allah önce sağlık sıhhat versin bebislerimize de bize de💗💗
ilk hamileligimde kiza benzedigini soylemisti sonra erkek demisti oturup gunletce oglum olacak diye aglamistim. ama simdi diyorumki iyi ki oglum olmus. simdi insallah kizin olur diyorlar ama inanin ki eger oglim gibi iyi kalpli hassas sevgi pitircigi olacakda yine oglum olsun farketmez diyorum.allah herkesin gonlune gore nasip etsin.ama bence hayirli evlat olsunlar kzizda bir ogluda bir

Amin hepimizin inşallah ☺️ Allah biliyo kız çok istiyodum eşim hep dalga geçiyordu erkek olucak oturup ağlama öğrenince diye ama erkek olduğunu öğrenince de kalbim pır pır atmaya başladı garip bişey ya Allah önce sağlık sıhhat versin bebislerimize de bize de💗💗
Bende oğlumda öyleydim kız isterdim ama oğlum olunca çokk farklı sevinmiştim 😍🙏🏽 hem oğlanlar anneye daha düşkün oluyor daha iyi sizin adınıza 😁

Selam kızlar bende ocak 2020 annesiyim. Cinsiyeti yarın öğrencem. Yanlız bi ultrason görüntüm var geçen haftaki ultrasondan, orda bi çıkıntı var ama dr cinsiyeti söylemedi. Sizce bu çıkıntı göbek bağı mı pipi mi?

Eklentiler

• IMG_20190628_113434.jpg
    IMG_20190628_113434.jpg
    98,8 KB · Görüntüleme: 59
Back