Dogum sonrası oğlumu bıraktığım ilk is gununde baktigim davada bebek dogum sirasinda ölmüs, annenin dogum sirasinda rahmi yırtılmış, daha gencecik kadin gunlerce yogun bakimda kalmis, kanamasi devam edince rahmi alinmis, dogumda kaybettigi yavrusu biskuvi kutusunda morgda bekletilmisti! Aglaya aglaya eve gidip yavruma sarildim dakikalarca!
Daha gecen gun baktigim bir davada 33 haftalik hamile anne kanamasi olunca bi ilce devlet hastanesine gidiyor ordan baska hastaneye ordan baska.. bu sevk zincirinde anne ve bebek hayatini kaybediyordu. Geride biri 3 biri 5 yasinda iki kizi kaliyor! (Oglum 3 yaşında)
Yine daha gecen gun baktigim bir davada, bebek dogum sirasinda kanalda havasız kaliyor. Dogumdan sonra gerekli mudahale edilmiyor. Ve cocuk su an %100 engelli. Adli tip DOKTOR HATASİ dedi (ki kolay kolay demez).
Yogun bakimda bilinci kapaliylen tecavuze ugrayan hastalar, ikili testte bebegin saglikli denip down sendromlu bebegi olanlar, yenidogan yogun bakimda kafa ustu dusurulup engelli kalan bebekler, hastanede karistirilan bebekler, vs vs...
Daha anlatayim mi?
Cocugum olduktan sonra her seye aci verici derecede empati kurmaya basladim. Meslek de malum. Buraya kafa dagitmaya ya da en azindan bilgi paylasiminda bulunmaya geliyorum; yazıyor, okuyorum. Aman sus sus kimse bi sey demesin derdinde degilim. Ama ust uste geldi belki dikkatimi cekti sadece.
Aslında kim hakli kim haksiz mevzu yok ortada. Bencil ya da sorumsuz olan da yok. Beklentiler farkli sadece. Kimseyi kirmak incitmek degildi niyetim. Sadece duygularim cok yiprandi yapmayin nolur daha da yoruluyorum dedim. Benzer sorunlari yasayan ve anlatip birbirini anlamak isteyen sayisi daha fazlaymis demek ki. Allah tekrarini yasatmasin insallah. Hepiniz adina cok Uzgunum.
Ama yazilan cevaplardan kendi adima da cok uzuldugum yorum su oldu; kendi basiniza gelmez sanmayin ne yasayacaginiz belli olmaz...! Tesekkur ederim gul gibi bi dert sebebim daha oldu. YA İNCİTTİM DİYE İNCİNİRSEM?
Anlayis beklerken bile nasil bu kadar anlayissiz olabiliyorsunuz gercekten anlayamıyorum. Halbuki düşünceleri ifade etmenin her zaman daha naif yontemleri var.