Ben LİERAC kullandim doktorumun onerisiyle. Surdugum yerler hiic catlamadi masallah. Ama kalcamin catlayacagi hic aklima gelmedi ve surmedim bir tek o bölge catladi. Yani davul gibi olan karnim bile catlamadiysa demek ki ise yaradi diye dusundumArkadaşlar peki çatlak kremleri var önerilen markaların onlardan kullanan olupta hala çatlayan oldu mu ☝
Benim geç döllenme olduğu için önden gitmiyor ama arkadaşımın 2 hafta önden gidiyor tabi onun 30. haftası yani sizin doktorunuzun size söylediğini arkadaşıma doktoru yaklaşık 1 ay önce söyledi. Sizin doktor henüz 3 aylık gebelik için neden 37 38 de alırım diyor kibirde bir sorum olacak aslında ben sat tarihime göre 11w+6 gibi olmam lazımken doktor değiştirtti,10 nisanken son adetim 1 nisana çekti yumurtlamamı .sizinde önden gidiyormu hamileliğiniz ve işin kötüsü bir hafta daha öne gelirse evlenmeden cocuk sahibi olduğum düşünülecek :) 3 martta evlendm son adetim 10 nisandı 1 nisana çekti ve 37 38 de sezeryana alırım dedi :) dedikodulara maruz kalacağım korkusuda oluştu malesef :)
BEnimde 8 gün önde gidiyor canım çünkü benimkide erken döllenme adetimin bitisinin ertesi günü gebe kalmısım yanı mıllet 14. Gun çatlarken ben 9. Gunde catlamısım buda 5 gün öne atmaya sebep oluyo birazda iri dedi dr oyuzden ilkkinde 29 ocak dogum göstersede ıkı kontroldür 20 ocak oldu dr sorun deıl erken döllenme oyuzden dedi ve tarıhımız öne geldi... hemen gebe kalabılırsın kime ne boşver sadece önde olmadı dr ve senın arada kalsın mıllete normal tarıhını soylersın dogum düşünmek için erken cok takılma belli olmaz benim kızım 41. Haftada dogdu meselabirde bir sorum olacak aslında ben sat tarihime göre 11w+6 gibi olmam lazımken doktor değiştirtti,10 nisanken son adetim 1 nisana çekti yumurtlamamı .sizinde önden gidiyormu hamileliğiniz ve işin kötüsü bir hafta daha öne gelirse evlenmeden cocuk sahibi olduğum düşünülecek :) 3 martta evlendm son adetim 10 nisandı 1 nisana çekti ve 37 38 de sezeryana alırım dedi :) dedikodulara maruz kalacağım korkusuda oluştu malesef :)
hamile personeli işten cıkaramaz cnm işveren ,işe iade davası açabilirsin,
benimde erken dollenme oldugu soyledi dr yaklasik bir hafta ama kendi kafasina gore one cekmedi normal adet tarihimi girip bebegin gelisimine ve ilk cocugumun dogum gunune gore olasi dogum tarihini verdi. dr kafasi karismistir bence takilma2008 den beri avukatlarin yaninda calisiyorum. tabiki is veren cok sevgiki avukatim hamilelekten dolayi isten cikartmadi.baska sebep gosterdogi icin dava acamam. tek soyleyecegim cocugumin hakki haram olsun.
birde bir sorum olacak aslında ben sat tarihime göre 11w+6 gibi olmam lazımken doktor değiştirtti,10 nisanken son adetim 1 nisana çekti yumurtlamamı .sizinde önden gidiyormu hamileliğiniz ve işin kötüsü bir hafta daha öne gelirse evlenmeden cocuk sahibi olduğum düşünülecek :) 3 martta evlendm son adetim 10 nisandı 1 nisana çekti ve 37 38 de sezeryana alırım dedi :) dedikodulara maruz kalacağım korkusuda oluştu malesef :)
Ben 10 sayfa kadar geriden geliyorum bildirim gelmemis. Gercekten cok iyi bir krem. Ben kullandim. Surdugum yerler hic catlamadi karnim dahil. Aklima gelmeyen ve surmedigim yer catladi sadece. Komple surseymisim hic catlamayacakmisim demek kiBen internette bayağı araştırdım ama en çok kullanılan ve önerilen çatlak kremi LİERAC mış fiyat olarak 200 tl cik miş almayı düşünüyorum ama yine de kullananlar var mı diye öğrenmek istedim
He o zaman doğrudur canım haklısın hiç sağlık açısından düşünmedim ama yinede bebiş ne kadar içeride dursa kar inanın, en az 38 39 a kadar inşallah sıkıntısız gidersin canımBenim geç döllenme olduğu için önden gitmiyor ama arkadaşımın 2 hafta önden gidiyor tabi onun 30. haftası yani sizin doktorunuzun size söylediğini arkadaşıma doktoru yaklaşık 1 ay önce söyledi. Sizinbende aşırı tansiyon düşüklüğü ve panikatak var cnm doğum korkusu çok yüksek.4 6 tansiyonum normalde ve korku panik olduğu anda strese girince daha beter oluyorum aniden çıkıp düştüğünden birde geçen yıl bel fıtıgı sorunum olduğu için sezeryan ile başladık direk görüşmeye.İlk kez böyle bişey duydum canım. Kafasına göre nasıl sezryana alır ki :)
Benim oğlum önce 10 gün sonra tam 3 hafta öne geçti doğuma kadar ve dr hiç bi zaman tarihi değişmedi. Kaldı ki 40.haftaya geldik ne açılma ne sancı hiçbişey olmadı :) 41.hfatada sezeryana aldı dr yoksa dr um ısrarla normali deneyelim demişti ama olmadı. 4.100 gr doğdu oğlum yani iri olmasıyla erken doğum falan ilgisi pek yok zayıf bebeklerde de erken doğum oluyor ne zaman geleceklerse o zaman geliyorlar :)
birde bir sorum olacak aslında ben sat tarihime göre 11w+6 gibi olmam lazımken doktor değiştirtti,10 nisanken son adetim 1 nisana çekti yumurtlamamı .sizinde önden gidiyormu hamileliğiniz ve işin kötüsü bir hafta daha öne gelirse evlenmeden cocuk sahibi olduğum düşünülecek :) 3 martta evlendm son adetim 10 nisandı 1 nisana çekti ve 37 38 de sezeryana alırım dedi :) dedikodulara maruz kalacağım korkusuda oluştu malesef :)
inşallah canım ilk olunca birde hiç beklenmeyen anda hemen gelince inanın daha evliliği anlamadan bebiş haberi hem mutlu etti hem panik etti,ilaç kullanıyordum hemen kestim aksi gibi diş tedavisi görüyordum o kadar iğneye rağmen tutundu rabbim bi hediye gönderdi diyorum sadece kendimi sakinleştirmek zor oluyor.hepinize yorumlarınız için çok teşekkürler.birde bir önerim normal doğum videosu çok izledim hamilelik başlangıcında korkularım ondan çok arttı. çevremde herkes normali öneriyor ancak sağlık ve strese girmemden dolayı bu şekilde baştan konuşup devam edebildim.gece rüyamda normal doğurduğumu görüp bağıra çağıra uyanıyordum :) hepimiz inşallah ocağa kdr bekleyip sağlıkla alırız bebişlerimizi kucağımıza.He o zaman doğrudur canım haklısın hiç sağlık açısından düşünmedim ama yinede bebiş ne kadar içeride dursa kar inanın, en az 38 39 a kadar inşallah sıkıntısız gidersin canım
inşallah canım ilk olunca birde hiç beklenmeyen anda hemen gelince inanın daha evliliği anlamadan bebiş haberi hem mutlu etti hem panik etti,ilaç kullanıyordum hemen kestim aksi gibi diş tedavisi görüyordum o kadar iğneye rağmen tutundu rabbim bi hediye gönderdi diyorum sadece kendimi sakinleştirmek zor oluyor.hepinize yorumlarınız için çok teşekkürler.birde bir önerim normal doğum videosu çok izledim hamilelik başlangıcında korkularım ondan çok arttı. çevremde herkes normali öneriyor ancak sağlık ve strese girmemden dolayı bu şekilde baştan konuşup devam edebildim.gece rüyamda normal doğurduğumu görüp bağıra çağıra uyanıyordum :) hepimiz inşallah ocağa kdr bekleyip sağlıkla alırız bebişlerimizi kucağımıza.
ağrı çok muydu sezeryanda, sonrası çok mu zor bebekle ilgilenebiliyormusun yani ,ben annemle aynı binada oturuyorum kaynanam karşı binada ondan biraz şanslıyım ama şu doğum korkumu atlatırsam sıkıntı olmayacak diye düşünüyorm :)Bende korkardım ama dr um çok ggüzel sakinleştirmişti beni ama oğlumun omzu geniş benim çatı dardı yani o kadar hazırladım kendimi korkmama rağmen sonuç sezeryan odlum ama dr sezeryan oluvaksan bile ne kadar bekelrsek o kadar iyi anne karnında durabildiği kadar dursun demişti oğlum bi doğdu zaten maşallah 1 2 aylık bebek gbiydigelişimi de hep ilerde gitti. Sağlıklı olsunlarda valla nasıl doğarlarsa doğsunlar benim şimdi sezeryan hakkım kesin mecburi ama yine 39 40 a kadar bekelrm ben sancı vs sağlık sıkıntım olmadığı sürece beklerim inşallah 39 dan sonra doğumu tercih ederim
Ben de uzman klinik psikoloğum. Şöyle ki, tabi ki pozitif düşünce ve olumluya odaklanmak çok gerekli bir şey ama bunun bir de diğer boyutu var. Olumsuz duygularınla ne yaptığın. Bebek kaybı ciddi bir travmadır ve travmaları atlatmadaki en önemli şey duyguları anlamak ve bunları ifade etmektir. Bir çok filmde görmüşsünüzdür mesela paylaşım grupları vardır ve orada travmalarından bahseder insanlar. Herkes aynı şeyi yaşadığı için birbirlerini anlarlar ve birbirlerine destek verirler. Biz burada aynen bunu yaşayabiliyoruz. Bu sebeple teklif etmiştim aslına bakarsanız ayrı bir grup kurabilir miyiz acaba kendi travmamızdan konuşabileceğimiz diye. Benim birçok arkadaşım anlayamıyor hissettiklerimi. Bir eşim anlıyor, o da bebeğini kaybettiği için. Bir de buradaki kadınlar. Kızlar randevum var kaygılandım dediğimde, canım seni o kadar iyi anlıyorum'la başlayan cümle bana nasıl iyi geldi dün anlatamam size. Terapide düdüklü tencere metaforu kullanırız biz. Olumsuz duyguları hiç dışarı atmazsanız eğer, düdüklü tencerenin havasını almamaya benzer bu durum. Patlayıverir mazallah. Olumsuz duygular öcü değildir. Onları tanımalıyız, ifade etmeliyiz ve sonra regüle etmeliyiz. Yani olumsuz duygularımızı bastırmamız, yok saymamız, çok çok daha zararlı birşeydir. Ben (ve eminim burada kayıp yaşamış tüm arkadaşlarım da öyledir) kaybımızın ardından günlerce ağladık. Çok şükür şu an hamileyiz, çok mutluyuz, çok umutluyuz. Ama insanız, kaygılarımız da var. Ay ay kaygı yok, endişe yok, bak kuş geçiyor gibi bir algıyla yaşayamayız. Hiç birimiz şu an günün 24 saati kaygılanıp ya bu bebeğim de giderse diye negatife odaklanmıyoruz. Hepimiz biliyoruz stresin bebeğimize zarar verebileceğini. Hepimiz zaten birbirimize bu sefer iyi olcak canım, atlatıcaz, bebeğimiz sağlıklı olcak diyoruz. A kişisi kaygılıyken ben ona diyorum, ben kaygılıyken o bana diyor. Yani olumluya odaklanmak için elimizden geleni yapıyoruz merak etmeyin. Ama arada kaygımız arttığında da bunu birbirimizle paylaşabilmek bize iyi geliyor. Arkadaşım sırtımı sıvazlamış, bana sarılmış gibi hissediyorum ben. Şişmişken gazım alınmış gibi hissediyorum. Bilmem anlatabiliyor muyum derdimi? Sonra ben böyle hissederken bana deniyor ki, hayır bu sana iyi gelmiyor. Öyle değil işte, geliyor. Negatif duygum basınca, ondan kurtulmuş oluyorum paylaşarak.Kızlar şu tartışma ortamı bile bebişlerimizi o kadar geriyor ki tahmin bile edemezsiniz. Gittiğim psikoloğun bana hanilelikten sonra ilk verdiği ödev pozitif düşünüp pozitife odaklanmak! Benim de kaybım var hemde muhtemelen bir çoğunuzdan daha acı bir kayıp 12 saat sancıyla bebeğimi doğurtarak aldılar çünkü çok büyüktü ve hareketini bir gün öncesinde hissetmeye başlamıştım. Psikolojik destek almasam atlatamazdım. 17 haftayı geçmişti ve ben hep bi daha hamile kalırsam o haftaya kadar hep diken üzerinde olurum diyordum. Ama psikoloğum bana bunun bir işe yaramayacağını ve sadece bebeği içeride strese soktuğunu. Yaşadığım kötü deneyimleriyeni bebeğime yansıtmanın haksızlık olacağını anlattı. Gerçekten şimdi düşünüyorum evet aklıma gelmiyor mu geliyor! Ama sonra hemen karnıma dokunup merak etme korkmuyorum sana bişey olmayacak herşey çok güzel gidiyor endişelenme bebeğim annen seni koruyor diyip hem kendimi hem de bebeğimi sakinleştiriyorum. Bir de hamilelik haberini bekleyen ve bebeği olmayan çevremde o kadar çok yakın arkadaş ve akrabam var ki... ben hamile kalmışken (-ki tedavi ile oldu yani kolay bir süreç değildi) bu hamileliği kendime bebeğime ve çevremdeki insanlara zehir etmek asıl büyük bencillik olur diye düşünüp sakinleşip ne kadr şanslı olduğuma odaklanıyorum çünkü karnımda bir mucize taşıyorumtıpkı sizler gibi! Onun için kayıp yaşamama rağmen arkadaşın yazdığını anlıyor ve pozitife odaklanmamız konusunda ona katılıyorum. Hee elbette yasaklı konu diye birşey yok ama birbirimizi kendimizi ve bebeğimizi motive etmemiz gerektiği de bi gerçek ayy ne uzun yazmışım
Canim badem yagi tuylenme yapiyor diye duydum. Onun yerine kakao yagini oneriyorlar genelde.:)Cnm pahalı kremler almanıza gerek yok, benim almadığım krem kalmadı. Yinede çook çatladım. Bence genetik, dahada çatlamamak için önlem amaçlı, badem yagı baharatçılardan alabilirsin
Ben de uzman klinik psikoloğum. Şöyle ki, tabi ki pozitif düşünce ve olumluya odaklanmak çok gerekli bir şey ama bunun bir de diğer boyutu var. Olumsuz duygularınla ne yaptığın. Bebek kaybı ciddi bir travmadır ve travmaları atlatmadaki en önemli şey duyguları anlamak ve bunları ifade etmektir. Bir çok filmde görmüşsünüzdür mesela paylaşım grupları vardır ve orada travmalarından bahseder insanlar. Herkes aynı şeyi yaşadığı için birbirlerini anlarlar ve birbirlerine destek verirler. Biz burada aynen bunu yaşayabiliyoruz. Bu sebeple teklif etmiştim aslına bakarsanız ayrı bir grup kurabilir miyiz acaba kendi travmamızdan konuşabileceğimiz diye. Benim birçok arkadaşım anlayamıyor hissettiklerimi. Bir eşim anlıyor, o da bebeğini kaybettiği için. Bir de buradaki kadınlar. Kızlar randevum var kaygılandım dediğimde, canım seni o kadar iyi anlıyorum'la başlayan cümle bana nasıl iyi geldi dün anlatamam size. Terapide düdüklü tencere metaforu kullanırız biz. Olumsuz duyguları hiç dışarı atmazsanız eğer, düdüklü tencerenin havasını almamaya benzer bu durum. Patlayıverir mazallah. Olumsuz duygular öcü değildir. Onları tanımalıyız, ifade etmeliyiz ve sonra regüle etmeliyiz. Yani olumsuz duygularımızı bastırmamız, yok saymamız, çok çok daha zararlı birşeydir. Ben (ve eminim burada kayıp yaşamış tüm arkadaşlarım da öyledir) kaybımızın ardından günlerce ağladık. Çok şükür şu an hamileyiz, çok mutluyuz, çok umutluyuz. Ama insanız, kaygılarımız da var. Ay ay kaygı yok, endişe yok, bak kuş geçiyor gibi bir algıyla yaşayamayız. Hiç birimiz şu an günün 24 saati kaygılanıp ya bu bebeğim de giderse diye negatife odaklanmıyoruz. Hepimiz biliyoruz stresin bebeğimize zarar verebileceğini. Hepimiz zaten birbirimize bu sefer iyi olcak canım, atlatıcaz, bebeğimiz sağlıklı olcak diyoruz. A kişisi kaygılıyken ben ona diyorum, ben kaygılıyken o bana diyor. Yani olumluya odaklanmak için elimizden geleni yapıyoruz merak etmeyin. Ama arada kaygımız arttığında da bunu birbirimizle paylaşabilmek bize iyi geliyor. Arkadaşım sırtımı sıvazlamış, bana sarılmış gibi hissediyorum ben. Şişmişken gazım alınmış gibi hissediyorum. Bilmem anlatabiliyor muyum derdimi? Sonra ben böyle hissederken bana deniyor ki, hayır bu sana iyi gelmiyor. Öyle değil işte, geliyor. Negatif duygum basınca, ondan kurtulmuş oluyorum paylaşarak.
Ha bir de grubun sırf bebek kaybı olanlar açısından negatif etkisi yok ki. Ben herkes "aşırı mide bulantım var, göğüslerim aşırı ağrıyo" dediğinde, benim neden o kadar çok belirtim yok diye endişeleniyorum. Benim tiroidim şöyle çıktı, böyle tedavi görüyorum dediklerinde, doktorum değerin normal demiş olmasına rağmen gidip tiroidimi ölçtürdüm ben. Artısı da var eksisi de var paylaşım gruplarının. Ben de düne kadar artısının eksisinden daha fazla olduğunu düşünerek devam ettim. Çok uzun oldu özür dilerim. Herkese sevgilerimi gönderiyorum
Yani hem.uygunu hem hepsini kapsayan bir vitamin varken neden ekstra pahalisini yazmaya merakli bu doktorlar bende 50 lira verdimen azından birdahaki ay kontrole gidince söylersin canım decavit almam mümkün mü diye, çünkü doktorlar verdikleri elenatali işaretledikleri broşürün altına ne yazık ki kaşelerinide basıyormuş ve prim gibi bir oluşum oluyormuş, decavit prospektüsünü okudum baya zengin tüm vitaminler , eczacımızda 21 yıllık aile dostumuz yoksa tabiki doktor daha iyi bilir diyeceğim ama doktorumda ikiletmeden yazdı decaviti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?