• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Canım benim 3 yaşında 19 kg oğlum sürekli sırtıma atlıyo, belime vuruyo oyun gibi, üstüme atlıyo ben farkına varmadan tabi 😔 bazen arabada inatlaşır kucağımda oturur gideriz. Yani Allah a emanetler ben dr a söylemiştim dikkat et ama ufak tefek vurmalardan bişey olmaz o rahimde korur kendini dedi. İşte çocuk anlamıyor ki oyun sanıyor

İnsan da kıyamıyor bir şey demeye:(

Yani bir atasözü var eşekten düşeni eşekten düşen anlar die.. hele bide ben o eşekten 9 ay arayla düşünce yaralarım büyük ve derin maalesef... bu dönemlerde ne yerdeyim ne gökteyim oyüzden herkez lafını bilmeli... eminim herşey güzelde olucak hepimiz mutlu olucaz ama hepimizin birbirine güzel dualar etmeye ihtiyacımız var 🤲
Cnm RABBİM hepimizin, yavrusunu sağlıklı, hayırlı sağlıklı birşekilde kucağımıza almayı nasip etsin, hamilelerin duaları kabul olurmuş. Bol bol dua ile bu stresleri günleri atlatıcaz inşlh 🙏🙏

Kesinlikle iyi düşünmeliyiz benimde 1 düşük 1 kımyasal 1 de 9 haftada kalbi durdu o yüzden tedirginim tabiki ama amaç kimseyi strese sokmak değil sadece paylaşmak inşallah bundan sonrası Hepimiz için güzel olacak

Yani bir atasözü var eşekten düşeni eşekten düşen anlar die.. hele bide ben o eşekten 9 ay arayla düşünce yaralarım büyük ve derin maalesef... bu dönemlerde ne yerdeyim ne gökteyim oyüzden herkez lafını bilmeli... eminim herşey güzelde olucak hepimiz mutlu olucaz ama hepimizin birbirine güzel dualar etmeye ihtiyacımız var 🤲
Canım benim, geçti bitti inşallah o sıkıntılar. Sağlıkla alıcaz minnoşlarımızı kucağımıza inşallah :dua: Bazen çok zor oluyor ama genellikle ne zaman olumsuz düşüncelere kaysam hemen elimi karnıma koyup ya konuşuyorum, ya da şarkı söylüyorum :) Çok mu sağlıklıymış benim minnoşum, aman da çok mu güzel mi büyüyormuş temalı: :)))) öyle saçmalarken de azalıyor biraz sıkıntım sen de dene saçma besteler yap, komik oluyor :)) Şu 1-2 haftayı da atlatalım biraz daha rahatlıycaz inşallah :KK200:

Şimdi kızlar, benim omega 3 ile ilgili sorularım var. Bilen varsa çok mutlu olacağım. Malum balık yememiz gerek ama ben kokusuna dahi tahammül edemiyorum. Mecbur omega 3 kullanıcam. Biliyorsunuz balık civa miktarı yüksek olanlardan yemememiz gerekiyor. Aynı sıkıntı omega 3te de varmış. Civa oranı yüksek balıklardan yapabiliyorlarmış ilacı. Biraz araştırdım, soğuk pres yöntemi ile üretilmiş olanlardan kullanılmalı yazıyor. Ayrıca da "Kanın pıhtılaşmasını önleyici ilaç kullananların doktora başvurmaları önerilir." diyor ilaç bilgileri kısmında. Ben ve benim gibi olanlar hep ilaç ya da iğne kullanıyoruz kan pıhtılaşmasını önleyici. Sizlerin doktorları bunlar ile ilgili birşeyler söyledi mi sizlere? Sizler ne marka omega 3 kullanıyorsunuz? Soğuk pres yöntemi ile üretilmiştir yazıyor mu? Çok soru sordum pardon :KK48: Yarın da randevu var, doktor ben böyle çok araştırıp gidince sinir oluyor bana, o benim işim, sen hamileliğine bak diyor ama elimde değil benim:110:

Kizlar karniniz cikti mi 😍😍
Çıktı benim:KK48: Gündüzleri daha az, akşamları daha çok oluyor ama sanırım bu kısmı şişkinlik gibi bişi :anneadayı: Akşamları da gerginliği baya bi rahatsız ediyor, sanki aşırı aşırı yemek yemişim de karnım patlıycakmış gibi bişi :)

Çok saçma. Hiçbir grupta şimdiye kadar böyle birşey yaşamadım duymadım okumadım. Şu konuyu konuşun bu kpnuyu kpnuşmayın diye birşey olamaz. Siz hassasanız okumadan geçin. Biz keyfimizde paylaşmıyoruz. Allah size yaşatmasın ama biz kayıp yaşamışız arkadaşlarımızla ortak konumuz var ve konuşuyoruz. Yaşayan anlar demekki sadece yaşamayan da aaayyyyy ben dinlemek istemiyorum der korkar veballi gibi yaklaşır. Bu doğuma kadar bebeklerimize bişey olmayacak anlamına gelmiyor. Sizlerinde acı bir durumu olduğunda, hastalık vs çıktıpında yazmayackmsınız aman dur burada yazılmıyor böyle şeyler yasak mı diyeceksizniz. Ha öyleyse ben de yazmam zaten artık.
Aman Allahım 🙈 şimdi biri çıksa peşpeşe 3 kez doğurdum hiç de düşük yapmafım düşük de neymiş dese bende o zaman dicem ki aaaa bize mi nispetin 😁🙈 bak biz zor ana oluyoruz ben bi tane doğurana kadar 2 kayıp verdim. Şimdi 2. İçin bile zor oldu kayıplar oldu bu da zaten meçhul, buradaki herkes ne kadar riskli ise ben de riskiyim. Yani kimse bilemez doğuma kadar ne yaşayacağını, Allah ın ona ne yaşatacağını bilemez, kimse bizm başımıza asla gelmez demesin ama tabiki rahatsız oluyorsa da bişey diyemem. Psikolojileri bozuluyorsaa yazmaylım napalım 🙈
Çok haklısın bende üzerime alındım hatta dün Dr a giderken ki yaşadıklarımı anlatamadım bile yazmayın denildi diye ama kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez ben üzerimden aklımdan atamıyorum burada herzaman çok rahatça duygularımı paylaşıp benimle aynı şeyleri yaşamış insanlarla konuşup destek almak daha umutlu olmamamı sağlıyor aksine burada başka grup kurmamızda yasak sanırım zaten benim bir topiğim vardı buraya taşındı herkes herkese cevap vermek zorunda değil burada daha çok günlerimiz olacak bazen korkup endişelenicez belki belki sevinicez burada toplanma amacımız bu süreçte neler yaşayıp nasıl geçireceğimiz bunları paylaşmak için buradayız ❤
Günaydın arkadaşlar . Yazılanların çoğunu okudum ilk gebeliğimde hiç kaybım yokken de çok endişelenirdim ama kayıptan sonra endişelerimle kıyaslanamaz bile . Endişeli olan anlatmasın psikolojim bozuluyor demek bana bencilce geldi kusura bakmayın . Bu forumda o kadar endişe verici şeyler var ki . İlk 12 hafta endişelerin tavan olması da çok normal . Ki ben bebeğimi 16. Haftada kaybettim şu an 13 te olmama rağmen rahatlamış değilim bebeğimin hareketlerini hissedene kadar her kontrole yüreğim ağzımda gideceğim . Buraya herkes istediğini yazabilir hakaret vs olmadığı sürece kimse kimseyi kısıtlayamaz diye düşünüyorum . Herkese sevgiler .
Ya işte başına gelmeyen bilmiyor ve bazı insanlar böyle tuhaf sanki vebalı gibi davranıyor. Kesinlkle onlar düşünmeye korkuyor ama biz yaşadık. Bu dünyada herkesin bir sınavı var bizim sınavımızda belki bu şekildeydi. Çok sinirlendim bende ne kadar gereksiz konuşmalar. Kimse kimsenin yazdığına karışamaz. O zaman bizde aaa biz riskliyiz bizim yanımızda iyi şeyler yazmayın zaten korkuyoruz mu diyelim 🤔 herkes kendini düşünüyor tabi karşısındaki kırılırmı incinir mi diye tartmak yok.
Yazilanlari okuyunca sok oldum. Hepsini tek tek cevaplamam mumkun degil. Ama genel hatlariyla sunlaei soyleyim. Birincisi soylediginizin aksine kirilir mi incinir mi diye dusunmedigim tamamen yalan, uslubumdan belli. Sizin gibi fikrimi en azindan ifade ederken gidin baska grupta dertlesin aaa bu ne sacmalik falan demedim. Hem kendinizi hem bizi yormayin pozitif olalim dedim. Yine de uzduysem ozur dilerim. İkincisi, bizim basimiza asla gelmez desem bu kadar etkilenmem. Aa tuh kotu olmus der kikirdamaya devam ederim. Ayrica ne demek kimin basina ne gelecegi belli olmaz?? Beddua eder gibi. Asil sizin yaptiginiz cok yanlis. Üçüncüsü tecrubelerin paylasilmasi BENCE misal catlagim oldu diyorlar bu konuda neler yapilabilir’i konusuyoruz. Bulantim var diyoruz ne yiyelim ne yapalim bunu konusuyoruz. En kotu cok sıkıldım yaziyoruz ay ben de falan yazip geciyoruz. Ama catlagi olmayan bulantisi olmayan asiri derecede etkilenmiyordur. Arkadaşlar bebekler daha hareket etmiyor. Surekli ultrasona giremiyoruz. Gecen sene bugun kalbi durmustu dediginizde anliyorum dertleşiyorsunuz vallahi cok iyi anliyorum kahretsin fazlasiyla anliyorum!daha gecen ay abim kaybetti bebeğini zaten cocugu olmuyordu. Ama yengemle konustugumda bana “kac haftalik? Hii 12 mi benim de tam 12 haftalikken kalbi durmustu” dese inanin kimseye bir faydasi yok. Kimse kimseyi -kendini dahi- uzmesin incitmesin istedim. Naçizane ifade ettim. Bu da benim forumdaki hakkimdi. Uzduysem tekrar ozur dilerim. Ama boyle linc edilmeyi de haketmedim. Yok sacmaliyormusum yok bencilmisim. Lutfen ama. Ben size bencilsiniz dertlesecek baska yer mi yok diyerek mi ifade ettim kendimi. Ne yazik

Ki arkadaslar kimsenin mesajina yazdigina -tabi ki hakaret vs olmadigi surece- karisma hakkim yok. Ama belki yazarken dusunmedigi bir seyi soyledim. Sadece hislerimi ifade ettim. Yine de yazan olursa “yazmayin demedik mi” diye mi diklenececegim. Asla tarzim degil

Kızlar nasılsınız? Dün şeker kontrolü için dahiliye doktoruna gittim. Çok şükür diyetle şekerim düzene girmiş ama başka bir şey çıktı bu sefer. Crp değerim 10. Kanda enfeksiyona işaretmiş. Sonucumu bugün doktora göstereceğim. Dua edin lütfen kötü bir şey çıkmasın. Bugün aynı zamanda cinsiyet öğrenme günüm. Enfeksiyonu düşünmekten, buna sevinemedim. 😞

Kızlar nasılsınız? Dün şeker kontrolü için dahiliye doktoruna gittim. Çok şükür diyetle şekerim düzene girmiş ama başka bir şey çıktı bu sefer. Crp değerim 10. Kanda enfeksiyona işaretmiş. Sonucumu bugün doktora göstereceğim. Dua edin lütfen kötü bir şey çıkmasın. Bugün aynı zamanda cinsiyet öğrenme günüm. Enfeksiyonu düşünmekten, buna sevinemedim. 😞
Canımcım, geçen hafta benim de kan değerlerime bakıldı. Benim de crp 8 çıktı. Doktor bu değer basit bir üst solunum yolları enfeksiyonunda gördüğümüz bir değer, endişelencek birşey yok merak etme dedi bana. İnternetten biraz araştırdım,
sıkıntılı durumlarda insanların 200-400 falan çıkıyormuş. 10'da hiçbir şey yok korkma :KK200: :KK200:

Canım tahlil sonuçlarında yüksek yada alçak değer görür görmez hemen endişelenmeyin. Çünkü o değer aralıkları normal insanlar için ve gebelikte bu aralıklar değişebiliyormuş. Yani belki de senin yüksek olarak gördüğün değer gebelikte normaldir. Doktoruna sormadan hiçbirini kafana takma 😉

Stres yapma canım arkadaşımında 35 çıkmıştı doktoru antibiyotik yazmıştı

Back