2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Anlattıklarınıza göre bebeğinizde çok da anormal bir durum yok. Benim oğlum da baba nerde ya da Tayfun(babası) nerde dediğimde dönüp bakmıyor. Babası işten geldiğinde anahtar sesini bile duysa çığlık çığlığa kapıya koşuyor. Komşunun kızını görünce gülücükler saçıyor. Vücudunu ben de tanıtmaya çalışıyorum ama umursamıyor. Sar sar makarayı oynuyoruz sadece el çırpma hareketini yapıyor. Topları ya da meyveleri kutuya doldurmasını istiyorum 1 ya da 2 tane atıyor sonra bırakıyor. Ama topları koltuk altına atmaya bayılıyor. Hiçbir hece ya da sözcüğü yok. İstediği bir şeyi işaret ettiğine hiç denk gelmedim. Bebeklerimizi takip etmeliyiz ama sanki beklentimiz fazla ya da çok kıyas yapıyoruz. Her bebeğin gelişimi farklı. Sizi çok iyi anlıyorum dönem dönem ben de endişeleniyorum ama zamanla öğrendiği şeyleri görünce zamana ihtiyacı varmış diyorum
Haklisiniz annelik iste hep bir evhamliyiz 😊😊

Onu anlamadim iste el saplatinca şşt falan yapinca donup bakiyor ada deyince bakmiyor.birseyi ogretirken cok ugrasiyorum.bazen ogrenmiyor uzmana sordugumda her adini soylediginde donup bakmali aile bireylerini tanimali diyor.fakat taklit var mimik goz kontagi var ce ee oyununa kahkaha atiyor bizimle iletisimi var ama emin olamiyorum.sadece 1 2 gundur tutunup ayaga kalkma.cabalari basladi birkac kere basardi dun ilk defa 1 2 adim emekledi ve birakti hemen birdaha yapmadi
Bazen bebekler bilerek ismine tepki vermiyor. Oyun yapıyorlar. Benim oğlumda ismiyle çağırdığımds bazen hiç sesini çıkarmıyor ama bıyık altından sırıtıyor.

Bazen bebekler bilerek ismine tepki vermiyor. Oyun yapıyorlar. Benim oğlumda ismiyle çağırdığımds bazen hiç sesini çıkarmıyor ama bıyık altından sırıtıyor.
Suan gozlemliyorum ablalariyla beraber feci sekilde kuduruyor heryeri altust ettiler:)) kahkahalarla peslerinden gidiyor oyuna dalmis durumda benim beklentim yuksek sanirim abartiyorum artik:))))

Suan gozlemliyorum ablalariyla beraber feci sekilde kuduruyor heryeri altust ettiler:)) kahkahalarla peslerinden gidiyor oyuna dalmis durumda benim beklentim yuksek sanirim abartiyorum artik:))))
Ablalarıyla oyun kurması çok iyi. Onlar oyun sırasında ismiyle seslensinler. Çocuk çocuğun dilinden daha iyi anlar. Takip edin, elinizden geldiğince eğitim verin ama bence kendinizi yormayın. Bu aylarda yapması beklenilen şeyleri bekliyorsunuz abartı değil ama bizimkiler ya kendini yormak istemiyor ya da numara yapıyorlar

kızlar merhaba, bir konuyu sizlere sormak istiyorum. benden daha tecrübelisinizdir sonuçta, benim bebiş 7 aylık oldu.
bazen elleri titredigini görüyorum.
hani bazen ıııhhhhh ıııhhhhhh diye sesler çıkartırya, o sesi çıkartırken sanki biraz kendini kasar gibi bir yüz ifadesi oluşuyor yüzünde, ve o esnada ellerinin titredigini görüyorum.
siz de yaşıyormusunuz/yşadınızmı böyle birşey ?bir fikriniz veya yorumunuz varmı acaba ?

kızlar merhaba, bir konuyu sizlere sormak istiyorum. benden daha tecrübelisinizdir sonuçta, benim bebiş 7 aylık oldu.
hani bazen ıııhhhhh ıııhhhhhh diye sesler çıkartırya, o sesi çıkartırken sanki biraz kendini kasar gibi bir yüz ifadesi oluşuyor yüzünde, ve o esnada ellerinin titredigini görüyorum.
siz de yaşıyormusunuz/yşadınızmı böyle birşey ?bir fikriniz veya yorumunuz varmı acaba ?
Kiyamam kucuk kuzu gazdan yapiyordur bizde de olmustu sonradan gaz problemi ortadan kalkinca duzeldi

Ablalarıyla oyun kurması çok iyi. Onlar oyun sırasında ismiyle seslensinler. Çocuk çocuğun dilinden daha iyi anlar. Takip edin, elinizden geldiğince eğitim verin ama bence kendinizi yormayın. Bu aylarda yapması beklenilen şeyleri bekliyorsunuz abartı değil ama bizimkiler ya kendini yormak istemiyor ya da numara yapıyorlar
Tembeller sanirim ehli keyifler :)) saglikli olsunlarda varsin gec yapsinlar

yok yaaa gazdan degil. gazının olmadıgına eminim. sanki heyecanlanıyor, veya birşeye sinirleniyor, tam o zamanlarda elleri titriyor.
Bizde gaz degil acaba epilepsimi diye dr goturdugumuzde dr gaz dedi inatla gaz doneminin bittigini saniyorduk.iciniz rahat edecekse dr a gosterin ama soylediklerinizin birebir aynisini yaşadık

Osman Gönülal'a bu tarz soru sormuşlardı. O da videosunu çekip doktorunuza gösterin demişti. Bazı titremeler normal bazıları normal olmayabilir bunu görerek söylemek lazım demişti.

Osman Gönülal'a bu tarz soru sormuşlardı. O da videosunu çekip doktorunuza gösterin demişti. Bazı titremeler normal bazıları normal olmayabilir bunu görerek söylemek lazım demişti.
Aynnen oyle biz de goturmustuk dr a o demisti gaz diye tabi gozlemlemek lazim cogu bebek yapiyor tabi olmayadabilir.en iyisini dr soyler.gaz cikaramadigi icin kendini kasiyormus meger.

Aynnen oyle biz de goturmustuk dr a o demisti gaz diye tabi gozlemlemek lazim cogu bebek yapiyor tabi olmayadabilir.en iyisini dr soyler.gaz cikaramadigi icin kendini kasiyormus meger.
Normal ya da değil lafını doktordan duyana kadar evham yapıyoruz. Erken dönemde konulan teşhisler hayat kurtardığı için aslında doğru olanı da yapıyoruz. Bütün bebişler sağlıkla büyüsün anneleriyle mutlu olsunlar

Kızlar merhaba,
Büyük kızım salı günü 2 senenin ardindan tekrar ameliyat olacak..
Rabb'im beterinden korusun,dermansiz dert vermesin 🤲
Ama yüreğim pır pır tahmin edersiniz ki..
Bize dua eder misiniz ..
Bademcikler alinacak bu sefer, kulaklarina takilan 2 tüp de zara doğru gömülmüş,onlarin acilen cikarilmasi gerekti..

K kelebek1979 benim 10 aylık kızım da istedigi olmadiginda ellerini yumruk yapip sıkarak titetip agliyor, ama tamamen sinirinden yapıyor , cikardigi o ses ve yuzundeki ifadeden anlaşılıyor.sizinkide bizimki gibi sinirli bir bebek olabilir mi?
Bu arada normalde cok gulectir, kahkahalar atar ama istedigini elde edemediginde çıldırıyor.bugun 1 kaşık fazla yemesi icin zorladim, dogdugu gun bu kadar aglamamistir inanın, apartman ayaga kalkti

Kızlar merhaba,
Bize dua eder misiniz ..
Bademcikler alinacak bu sefer, kulaklarina takilan 2 tüp de zara doğru gömülmüş,onlarin acilen cikarilmasi gerekti..
Cok gecmis olsun allah sifa versin insallah hemencecik iyilessin.

Cok gecmis olsun allah sifa versin insallah hemencecik iyilessin.
Amin canım inşallah, işin kötüsü pandemi nedeniyle tek refakatçi alınıyor, eşim biz gideriz kızımla diyor, ben de gitmek istiyorum, sen gidersen ben ufaklikla gece naparim diyo..anneme birakip gitsem birimiz arabada yaticaz falan of kafam hic yerinde degil..

Amin canım inşallah, işin kötüsü pandemi nedeniyle tek refakatçi alınıyor, eşim biz gideriz kızımla diyor, ben de gitmek istiyorum, sen gidersen ben ufaklikla gece naparim diyo..anneme birakip gitsem birimiz arabada yaticaz falan of kafam hic yerinde degil..
Allah yardimciniz olsun insallah beterinden korusun.annecigi olarak elinizden gelenin en iyisini yaparsinkz.dert etmeyin kendinize.

Kızlar merhaba,
Bize dua eder misiniz ..
Canım Rabbim hayırlı acil şifalar versin inşallah.Annesi sende çok dua et.Bir an önce atlatırsınız.En hayırlı bir şekilde en güzeli ile.Çok dua edicem.Rabbim sevdiği kulları hürmetine şifa versin.

Canım Rabbim hayırlı acil şifalar versin inşallah.Annesi sende çok dua et.Bir an önce atlatırsınız.En hayırlı bir şekilde en güzeli ile.Çok dua edicem.Rabbim sevdiği kulları hürmetine şifa versin.
Allah razı olsun canım 🙏

Allah yardimciniz olsun insallah beterinden korusun.annecigi olarak elinizden gelenin en iyisini yaparsinkz.dert etmeyin kendinize.
Allah razı olsun 🙏
Bakalım yatirmayabiliriz duruma gore dediler, hemencecik toparlar inşallah

X