2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Merhabalar herkese,
Benim kızım iki gün sonra 9 ayı dolduracak. Bir buçuk aydır emekliyor, aynı günlerde de tutunarak kalkmaya başladı zaten. Şimdi sıralıyor, oyuncağı düşünce eğilip alabiliyor. A-ba-ba, bıs-vıs-tız gibi kelimeleri var. Birleştirip bir şeyler anlatıyor. Maşallah böyle görmek çok güzel. Yalnız bize şöyle bir zorluk çıktı, akşamları uyumak istemiyor, hep sıralamak ya da oyun istiyor. Emzirerek uyutuyordum hep, şimdi uyku saatinde emerken bir şekerleme yapıyor sonra kalkıp oturuyor. Tekrar yatırıyorum yok olmuyor, ağlıyor krize giriyor. Kaldırıp yere koyuyorum, yatağa tutunup ayağa kalkıyor, o ağlayan çocuk bir anda gülmeye başlıyor. Heyecan mı yapıyor ne oluyor bilmiyorum. Ben yatırıyorum o kalkıyor, uyumaya zorlayınca ağlıyor, inatlaşıyor. İstediği gibi bırakıyorum bu sefer de uykusuzluktan yorgun düşüyor ağlıyor, yatırıyorum ama inatla yatmıyor, onlarca defa tekrarlanıyor aynı sahneler. Bir oturma odasındayız, bir yatak odasında. Gece 12-1 hatta 2 oluyor tekrar uyuması. Yaklaşık bir aydır böyleyiz.
Hem zor hem komik kısmı da yazayım. Alt değiştirme işi zorlaştı. Evin içinde elimde pamuk popo peşinde koşuyorum, bazen de kakalı popo peşindeyim😬 etrafa bulaşmasın diye olimpiyatlık efor sarfediyorum 🙈 yenisini bağlarken de kaçıp gidiyor sürekli. Elimde 3 paket daha bez varken dün gittim külot bez aldım ya😂
Ha daha önce de sormuştum bay bay, gel gel, çak gibi el hareketleri gösteriyorum daha yapmıyor. Eşim alkış göstermiş onu yapıyor. Eşim mi iyi öğretici, yoksa kız mı babacı bilemedim 🤷🏻‍♀️😂

Son düzenleme:
Pazar günü bizimkini 1,5 saat babaannesine götürdü babasi...aylar sonra ev toplandi, hızlı hızlı da olsa gönlümce temizlik yaptım...
Bizimki de tutunarak kalkma denemelerine başladı. Ama emeklemiyor
Aynen bizde de bir pazar günü babaannesine gitti. Eşim yarım saat sonra bu durmadı diye geri getirmişti🤪 😂

Son düzenleme:
Beklediğim şeyleri genelde yapmıyor ama bakalım 😬 bebisim hala sesli gülmüyor alkış yapmıyor 😂 sesli gulen bebeğe bayılırım ❣️diyetimi 5 ayda açmaya başladım 6 ayda yumurta diyetimi actim ilk pismisle bebisede 7 yada yogirt peynir yumurta şeklinde 1 er hafta şeklinde verdim :) hergun yoğurt peynir veriyorum yumurtayı haftada 1-2 veriyordum smdi gün aşırı veriyorum .
Bebişe 7 bucuga kadar tek besin 2 günde 2 kere veriyordum 7 buçuktan sonra pankeklere başladık kahvaltı ogunune başladım + 3 kaşık yoğurt 8 den sonra öğle yemeği ekledim hergun 1 küp et ve sebze veriyorum akşamda yemekte bizle otursun diye önüne sebze veriyorum
Size hazırladığım birkaç tabağı paylaşayım 🥰❣️
Maşallah bebeğiniz hepsini yiyor mu? Bayıldım doğrusu... Bizimki iştahsız değil ama öyle aman aman da yemiyor, süt alerjisi de olduğundan seçenekler kısıtlı. Sabah genelde yulaf lapası yapıyorum, öğlen meyve, akşam çorba, mücver gibi şeyler... Zorlamak istemiyorum gelişimi iyi görünüyor. 6. diş geldi, koltukta sıralıyor, gel, bay bay, babası gelsin var, seslerle anlatma var. Ama çok özendim sizin tabaklara yaaa...

Merhabalar herkese,
Benim kızım iki gün sonra 9 ayı dolduracak. Bir buçuk aydır emekliyor, aynı günlerde de tutunarak kalkmaya başladı zaten. Şimdi sıralıyor, oyuncağı düşünce eğilip alabiliyor. A-ba-ba, bıs-vıs-tız gibi kelimeleri var. Birleştirip bir şeyler anlatıyor. Maşallah böyle görmek çok güzel. Yalnız bize şöyle bir zorluk çıktı, akşamları uyumak istemiyor, hep sıralamak ya da oyun istiyor. Emzirerek uyutuyordum hep, şimdi uyku saatinde emerken bir şekerleme yapıyor sonra kalkıp oturuyor. Tekrar yatırıyorum yok olmuyor, ağlıyor krize giriyor. Kaldırıp yere koyuyorum, yatağa tutunup ayağa kalkıyor, o ağlayan çocuk bir anda gülmeye başlıyor. Heyecan mı yapıyor ne oluyor bilmiyorum. Ben yatırıyorum o kalkıyor, uyumaya zorlayınca ağlıyor, inatlaşıyor. İstediği gibi bırakıyorum bu sefer de uykusuzluktan yorgun düşüyor ağlıyor, yatırıyorum ama inatla yatmıyor, onlarca defa tekrarlanıyor aynı sahneler. Bir oturma odasındayız, bir yatak odasında. Gece 12-1 hatta 2 oluyor tekrar uyuması. Yaklaşık bir aydır böyleyiz.
Hem zor hem komik kısmı da yazayım. Alt değiştirme işi zorlaştı. Evin içinde elimde pamuk popo peşinde koşuyorum, bazen de kakalı popo peşindeyim😬 etrafa bulaşmasın diye olimpiyatlık efor sarfediyorum 🙈 yenisini bağlarken de kaçıp gidiyor sürekli. Elimde 3 paket daha bez varken dün gittim külot bez aldım ya😂
Ha daha önce de sormuştum bay bay, gel gel, çak gibi el hareketleri gösteriyorum daha yapmıyor. Eşim alkış göstermiş onu yapıyor. Eşim mi iyi öğretici, yoksa kız mı babacı bilemedim 🤷🏻‍♀️😂
Maşallah bebişe.Dişten olabilirmi uyumama durumu?Düzeleceğini düşünüyorum.Bende çok zor bezliyorum poposunu maşallah gücüm yetmiyor komandoya😅

Maşallah bebişe.Dişten olabilirmi uyumama durumu?Düzeleceğini düşünüyorum.Bende çok zor bezliyorum poposunu maşallah gücüm yetmiyor komandoya😅
Diş değil, üst yan dişleri çıkarıyor şimdi. En çok İlk alt dişleri çıkarken zorlandık ama onda bile böyle uykusuzluk olmamıştı. Bu tamamen öğrendiklerini gece boyu tekrarlama isteği🤓 İnşallah düzelir. Hem kızım gece uykusunu iyi alsın istiyorum, hem de bu durum evde sorun olmaya başladı çünkü.

Maşallah bebeğiniz hepsini yiyor mu? Bayıldım doğrusu... Bizimki iştahsız değil ama öyle aman aman da yemiyor, süt alerjisi de olduğundan seçenekler kısıtlı. Sabah genelde yulaf lapası yapıyorum, öğlen meyve, akşam çorba, mücver gibi şeyler... Zorlamak istemiyorum gelişimi iyi görünüyor. 6. diş geldi, koltukta sıralıyor, gel, bay bay, babası gelsin var, seslerle anlatma var. Ama çok özendim sizin tabaklara yaaa...
Teşekkür ederim sizdende bekliyorum tatlis krepler 🥰🥰 Yiyor yemediğini öğlen veriyorum yanına bir küp etle :) ben yaptıkça o yiyor o yedikçe ben yapıyorum 😍🥰
Benim kızında 6 dişi var ama yemesine dişler cok etki etmiyor damagi ile eziyor :) Blw ile başladım ekgidaya öle de devam ediyorum kendi hakim olmayı atıp tutmayı seviyor 😍
Umarim alerjiniz yoktur besin hassasiyeti vardır hemencik gecer 🙏🙏

Diş değil, üst yan dişleri çıkarıyor şimdi. En çok İlk alt dişleri çıkarken zorlandık ama onda bile böyle uykusuzluk olmamıştı. Bu tamamen öğrendiklerini gece boyu tekrarlama isteği🤓 İnşallah düzelir. Hem kızım gece uykusunu iyi alsın istiyorum, hem de bu durum evde sorun olmaya başladı çünkü.
Bizde de durum ayni ust alt toplam 4 dis cikardi ust yanlar kabarmis.gece saat basi uyanıyor bide hasta oldu burnu tikali ruh gibiyim uykusuzluktan diger kizlarimla lgilenemez oldum

merhaba kızlar,
çok yorgunum çok..
saç diplerim bile sızlıyor artık,uyumak nasıl bir şeydi hatırlamıyorum.
size bir şey sorucam bizim 4 disimiz çıktı diş gözüküyor ama saydam açık mavi gibi, ilk çıkarken öyle mi gözüküyordu hatırlamıyorum hiç 🤷
alt diş siyah gibi hatta, napcam bilemedim kendi doktorumuza 10.ayda gidicem.fotosuni çekeyim dedim ağzını açmadığı icin cekemedim.
demir ilacindan ya da ek gidadan olduğunu zannetmiyorum,damlalikla iciriyorum dişe temas etmiyor.
her ek gida sonrasi nemli bezle dislerini temizliyoruz, gun icinde 1 kez de karbonatli su ile siliyorum hatta damagini bile..sizin dislerde ilk cikmaya basladiginda boyle saydam bir görüntüde miydi? netten bayagi arastirdim hic böyle birşeyle karsilasmadim.
yani disin direk siyah ve çürük çıkması olası değildir dimi 😞

merhaba kızlar,
çok yorgunum çok..
size bir şey sorucam bizim 4 disimiz çıktı diş gözüküyor ama saydam açık mavi gibi, ilk çıkarken öyle mi gözüküyordu hatırlamıyorum hiç 🤷
alt diş siyah gibi hatta, napcam bilemedim kendi doktorumuza 10.ayda gidicem.fotosuni çekeyim dedim ağzını açmadığı icin cekemedim.
demir ilacindan ya da ek gidadan olduğunu zannetmiyorum,damlalikla iciriyorum dişe temas etmiyor.
her ek gida sonrasi nemli bezle dislerini temizliyoruz, gun icinde 1 kez de karbonatli su ile siliyorum hatta damagini bile..sizin dislerde ilk cikmaya basladiginda boyle saydam bir görüntüde miydi? netten bayagi arastirdim hic böyle birşeyle karsilasmadim.
Yeni dis curuk cikmaz meraklanmayin demir ilacı cok boyuyor nekadar damlalikla versenizde tukurle salyayla dislere degiyor.disler ilk cikarken bizde de gibi oldu uzadikca inci gibi oluyorlar.hatta buyuk.kizimin ddisleri demirden zift gibiydi hergun steril bez ile silerdim bırakınca gecti

Yeni dis curuk cikmaz meraklanmayin demir ilacı cok boyuyor nekadar damlalikla versenizde tukurle salyayla dislere degiyor.disler ilk cikarken bizde de gibi oldu uzadikca inci gibi oluyorlar.hatta buyuk.kizimin ddisleri demirden zift gibiydi hergun steril bez ile silerdim bırakınca gecti

İnşallah
demir mahvediyor dış yüzeyini dişlerin
10. ayda tahlil vericez duruma göre kesicez bakalim

İnşallah
demir mahvediyor dış yüzeyini dişlerin
10. ayda tahlil vericez duruma göre kesicez bakalim
Ben hergün verniyorum her yemegine kemik suyu et suyu kiyma vs koyuyorum haftada 2 3 defa 1 cay kasigi pekmez veriyorum demiri 2 gunde 1 veriyorum p.tesi kan tahlili var ama saglikli suan icin

Ben hergün verniyorum her yemegine kemik suyu et suyu kiyma vs koyuyorum haftada 2 3 defa 1 cay kasigi pekmez veriyorum demiri 2 gunde 1 veriyorum p.tesi kan tahlili var ama saglikli suan icin

bende bütün bu saydıklarına ek olarak demir damlasi veriyorum hergun.
ilk kızımda kullanmamistim degerleri de iyiydi..
bu sefer doktorun ısrarı ile kullandik

bende bütün bu saydıklarına ek olarak demir damlasi veriyorum hergun.
ilk kızımda kullanmamistim degerleri de iyiydi..
bu sefer doktorun ısrarı ile kullandik
Bende 2 gunde 1 veriyorum ne olur ne olmaz diye dr umuz saglikli beslendigi surece gun aşırı vermende sakinca yok dedi tahlil sonucjna gore tamamen de kesebilirmisiz p.tesi belli olucak aman saglikli olsun kuzucuklarimiz

Bizde de durum ayni ust alt toplam 4 dis cikardi ust yanlar kabarmis.gece saat basi uyanıyor bide hasta oldu burnu tikali ruh gibiyim uykusuzluktan diger kizlarimla lgilenemez oldum
Çok geçmiş olsun. Yılbaşı haftası hem kızım hem ben hastalanmıştık. Burnu akıyordu sürekli, emerken zorlanıyordu. 1 hafta sürdü atlattık çok şükür.

Çok geçmiş olsun. Yılbaşı haftası hem kızım hem ben hastalanmıştık. Burnu akıyordu sürekli, emerken zorlanıyordu. 1 hafta sürdü atlattık çok şükür.
Size de cok.gecmis olsun bebek icin burun tikanikligi cok zor serum fizyolojik+otri bebe olarak.ilerliyoruz aama faydasiz kendiliginden gecmesini beklicez artik

Kesinlikle külot bez hareketli bebekler için birebir ben öyle biraz rahatladım durmuyor artık çünkü 😁yürüme yakında gelecek gibi 👍hala diş yok 🤔 hareketli oldukları için gece de uyumak istemiyorlar her uyandığında besige tutunup ayağa kalkıyor uyku hali ile nasıl hemen kalkıyorsun demi ama kalkıyorlar işte
Merhabalar herkese,

Çok şükür biz de diş patlattık 2 si birlikte çıktı sanki. Dışte siyahlı da konuşulmuş. Benim 8bucuk yaşında oğlum var . Süt dişleri döküldu dökülüyor devam ediyor . Yeni gelen dişler tartarli 😣 ya da çıkar çıkmaz oldu . Böyle birşey yaşayan var mı .geçer mi ki. Yoksa hepsini çıkarınca temizletiriz tabi ama can sıkıcı şu an Demir damlasindan olur diyorlar hep . Açıkçası ne kadar süre kullandım hatırlamıyorum .

merhaba kızlar,
çok yorgunum çok..
Merhaba, benim bebeğimin alt iki dişi de çıkarken ilk ıslanmış pirinç gibi görünüyor diyordum herkese. Saydam bir beyaz gibiydi çok dikkatli bakınca görünüyordu. Bir problem olduğunu sanmam daha korpecik dişler benbeyaz çıkar rahat olun. Demirden vs renklenmesi de ancak dış çıktıktan sonra olur diye düşünüyorum

X