2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Allah sabırlar versin. Böyle saçma sapan hareket yapıyorlar yüzün gülmeyince de gelin bizi istemiyor ya da gelinin suratı 5 karıştı diyorlar. Vicdan meselesi ya. El insaf bebeği olan kadına habersiz gel sonra da bir bardak çay bile doldurmadan hizmet bekle. İnsan bu gibi durumlarda hizmet etmeyi falan geçiyor çocuklarını gereksiz yere ihmal ettiğine üzülüyor. Oğlunun evi gelsin torunlarını görsün ama her şeyin bir edebi adabı var. Umarım sık tekrarlanmıyordur.
Yapiyorlarboyle ara ara dun yasadigim yorgunluktam vr durumdan barut gibiydim

Benim kaynanam herkesten daha beterdir sanirim.dun sabah 10 da telefon actilar saglik ocagindaydim biz geliyoruz dediler son dk belki musait degilim?neyse geldiler gelirken bir ekmek.dahi almamislar.markete gidememis olabilirdim olurya insan hali alamamista olabilirdim kahvaltilik falan.3 cocukla aksama.kadar.hizmet eettirdiler kendilerkne kahvalti bulasik.sonra cay fasli kahve fasli tatli yap vs ayrica evin kendi
Benim kaynanam herkesten daha beterdir sanirim.dun sabah 10 da telefon actilar saglik ocagindaydim biz geliyoruz dediler son dk belki musait degilim?neyse geldiler gelirken bir ekmek.dahi almamislar.markete gidememis olabilirdim olurya insan hali alamamista olabilirdim kahvaltilik falan.3 cocukla aksama.kadar.hizmet eettirdiler kendilerkne kahvalti bulasik.sonra cay fasli kahve fasli tatli yap vs ayrica evin kendi isleri vardi onlarida aptim.kayinvalidemle beraber 42 yasindski gorumcem 18 yasindaki kizi ve 9 yasindaki ogluda geldi gorumcemle kizi bir koltuga yayildilar kayinvalidemle kayinpederim ayri koltuga yayildilar ben hicbir ise yetisemiyorum goruyorlar biride kalkip.yardim etmedi sofradan bir tabak alip.makinaya koymadilr sinirden eliye dondum gereksiz dedikodularida cabssiydi offff
eziyet etmeye gelmişler resmen desene🤦‍♀️ Ben tek bebekle zor yetişiyorum ev işlerine. Allah sana güç kuvvet versin gerçekten. Tahmin bile edemiyorum nasıl baş ediyorsun.

Benim kaynanam herkesten daha beterdir sanirim.dun sabah 10 da telefon actilar saglik ocagindaydim biz geliyoruz dediler son dk belki musait degilim?neyse geldiler gelirken bir ekmek.dahi almamislar.markete gidememis olabilirdim olurya insan hali alamamista olabilirdim kahvaltilik falan.3 cocukla aksama.kadar.hizmet eettirdiler kendilerkne kahvalti bulasik.sonra cay fasli kahve fasli tatli yap vs ayrica evin kendi isleri vardi onlarida aptim.kayinvalidemle beraber 42 yasindski gorumcem 18 yasindaki kizi ve 9 yasindaki ogluda geldi gorumcemle kizi bir koltuga yayildilar kayinvalidemle kayinpederim ayri koltuga yayildilar ben hicbir ise yetisemiyorum goruyorlar biride kalkip.yardim etmedi sofradan bir tabak alip.makinaya koymadilr sinirden eliye dondum gereksiz dedikodularida cabssiydi offff
Allah sabır versin arkadaşım zor bir durum 😑 ne desem bilemedim. Eminin laftan anlayacak insanlar değillerdir . Keşke birsey vesile olsa da gorusmeseniz😣 eşiniz ne diyo

Allah sabır versin arkadaşım zor bir durum 😑 ne desem bilemedim. Eminin laftan anlayacak insanlar değillerdir . Keşke birsey vesile olsa da gorusmeseniz😣 eşiniz ne diyo
Esim.yillardir konusuyor onlarla ama anlamadigindan degil tamamen inat ve art niyetten yapiyorlar artik.biktim onlardan diyor

6erym 6erym merhaba.Özelden mesaj atmak istiyorum size de kapalı.Tek arterle ilgili sorum var.Yardımcı olursanız sevinirim❤️

Kızlar bizde de 2 dis var altta ustten de çıkacak gibi.
Köfte,ekmek, balik, tavuk, hindi eti falan veriyor musunuz?Ben sadece corbalarina et suyu ve kuzu kiyma koyuyorum. Ayrıca corbalar dışında blw yapıyoruz bu saydığım gıdaları kendi daha yiyemez galiba. Omlet, sebze,krep tarzi şeyleri kendi yiyor, sebze ogunlerinden sonra az yogurt da veriyorum onu da goturuyor. Ayrıca biz yerken onun mama sandalyesine de birseyler koymazsak ortalık yıkılıyor, düzen bozuluyor:)
Bizim yemeklerimizde de mutlaka sofraya oturmak istiyor.
Sizinkiler de böyle mi?mesela siz yemek yerken nerede duruyorlar

Köfte,ekmek, balik, tavuk, hindi eti falan veriyor musunuz?Ben sadece corbalarina et suyu ve kuzu kiyma koyuyorum. Ayrıca corbalar dışında blw yapıyoruz bu saydığım gıdaları kendi daha yiyemez galiba. Omlet, sebze,krep tarzi şeyleri kendi yiyor, sebze ogunlerinden sonra az yogurt da veriyorum onu da goturuyor. Ayrıca biz yerken onun mama sandalyesine de birseyler koymazsak ortalık yıkılıyor, düzen bozuluyor:)
Bizim altı dişimiz var ama etli birşey hazırladığım zaman robottan geçiriyorum mecburen. Benim ki kaşıkla beslenmeye alıştı gerçi. Tavuk ve kuzu eti yiyoruz. Balık bir yaşından sonra dedi doktorumuz. Kızım dört aylıkken balık yıyordu ama oğlumun bünyesi alerjik. Temkinli davranıyorum. Sabah kahvaltısı ve akşam yemeğinde yanımızda oturtup ona da ufak tabak hazırlıyorum karnı tok olsa bile. Ama ara öğünlerde örümceğe oturtup yediriyorum.

Ahahahaha bizimki de öyle. Bizi dövecek ona da vermesek 😂
Ama sanırım bu blw alışkanlığından. Biz de blw’ciyiz. En başından beri hep birlikte yedik sabah biz kahvaltı ederken eder. Öğlen genelde yoğurt veya meyve veririm bizle yer. Akşam zaten fiks. Babayı bekliyoruz birlikte yeriz. Mama sandalyesini dayıyıruz masaya. O da bizle masada gibi. Bizden gördükçe daha çok yiyor. Mümkün olsa bizimle 2 kadeh bişiler içiçek 😂😂

Ben hepsini veriyorum hattakraker bile yiyor ama.kraker icin ustten 2 tane cikarmasini bekledim ondan sonra ama et balik.tavuk kofte ekmek hatta 2 ye bolerek kuru uzum vs 2 disi varken gayet yiyordu ufak ufak ama tabi kendi degil ssadee butun kofte ekmek ve krakeri tek yiyor😁😁 yemek yerken yanimizda.oluyor ben de oyle olmasi taraftariyim suan anlamiyorlar belki ama sofra kulturunu hep beraber oturmayi nasil yemek yenir gorgu kurallar nelerdir uzun vadede ogrensin istiyorum.hem de herseyden tadiyor ki ileride ayrim.yapmasin tum cocuklarimi mama sandalyesiyle sofrada yedirdim suan cok faydasini goruyorum.o da bir birey annesi sizin gibi.olmak ister🤩

Son düzenleme:
Ben hepsini veriyorum hattakraker bile yiyor ama.kraker icin ustten 2 tane cikarmasini bekledim ondan sonra ama et balik.tavuk kofte ekmek hatta 2 ye bolerek kuru uzum vs 2 disi varken gayet yiyordu ufak ufak ama tabi kendi degil ssadee butun kofte ekmek ve krakeri tek yiyor😁😁 yemek yerken yanimizda.oluyor ben de oyle olmasi taraftariyim suan anlamiyorlar belki ama sofra kulturunu hep beraber oturmayi nasil yemek yenir gorgu kurallar nelerdir uzun vadede ogrensin istiyorum.hem de herseyden tadiyor ki ileride ayrim.yapmasin tum cocuklarimi mama sandalyesiyle sofrada yedirdim suan cok faydasini goruyorum.o da bir birey annesi sizin gibi.olmak ister🤩
Benimki zaten sofralara bayılıyor, sofrada ufacık bir şey yese bile ağzı sapır supur:) ben hep parmak gıda şeklinde yedirdim ama eti becerebilir mi bilmiyorum.
Tabi o yemek yerken de hep kontrolumuzde asla yalnız birakmiyoruz

Ahahahaha bizimki de öyle. Bizi dövecek ona da vermesek 😂
Ama sanırım bu blw alışkanlığından. Biz de blw’ciyiz. En başından beri hep birlikte yedik sabah biz kahvaltı ederken eder. Öğlen genelde yoğurt veya meyve veririm bizle yer. Akşam zaten fiks. Babayı bekliyoruz birlikte yeriz. Mama sandalyesini dayıyıruz masaya. O da bizle masada gibi. Bizden gördükçe daha çok yiyor. Mümkün olsa bizimle 2 kadeh bişiler içiçek 😂😂
Aynen canım bizimki de sabah ve akşam bizle yiyor.
Ogle yemeklerimiz denk gelmiyor maalesef (hanim kızımız fosur fosur uyudugu için). Peki sizinki kofte ve et yiyor mu elinde?
Bir de yogurdu nasil veriyorsunuz? Yani onu da kendi mi yiyor?Ben yogurdu ve corbalari kaşıkla verdim diğer her şeyi kendi yiyor.
Sabah kahvaltisinda eline ne tür bir peynir veriyorsunuz?

Bizim altı dişimiz var ama etli birşey hazırladığım zaman robottan geçiriyorum mecburen. Benim ki kaşıkla beslenmeye alıştı gerçi. Tavuk ve kuzu eti yiyoruz. Balık bir yaşından sonra dedi doktorumuz. Kızım dört aylıkken balık yıyordu ama oğlumun bünyesi alerjik. Temkinli davranıyorum. Sabah kahvaltısı ve akşam yemeğinde yanımızda oturtup ona da ufak tabak hazırlıyorum karnı tok olsa bile. Ama ara öğünlerde örümceğe oturtup yediriyorum.
Ara ogunlerle birlikte kac öğün veriyorsunuz?Ben ara ogune başlamadım daha

Benimki zaten sofralara bayılıyor, sofrada ufacık bir şey yese bile ağzı sapır supur:) ben hep parmak gıda şeklinde yedirdim ama eti becerebilir mi bilmiyorum.
Masallah kuzuya Ozaman kofteyide parmak seklinde yapin verin yesin oluyorsa bende demin pankek denedim.heryerine surdu isirdi tukurdu oyuna cevirdi vazgectim ben yedirdim:)))

Eklentiler

• 20210212_120639.jpg
    20210212_120639.jpg
    91,6 KB · Görüntüleme: 56
Maşallah ne güzel kendi yiyormuş. Ilk zamanlar benim kızım da atti tuttu yiyecekleri ama artık önüne koyunca yemesi gerektigini anladi, arada yere atsa da çoğunu yiyor.
Bence siz de hergun en az 1 öğün parmak gida verin, kendi yemeyi erkenden öğretelim de rahat edelim:)

X