- 11 Eylül 2019
- 754
- 706
Canimm cok tesekkur ederimm. Cok sağol bende de var bu kitaptan başladım ama bitiremedim.. en kısa zamanda bitireyim.bu rutin son bölümde mi acaba kacirdimmi.. belki de parça parça okudum cok ara verdim bastamiydi acaba.. onsallah bir hafta nasılsın kizlar biz de 21 . 00 uyumaya başladık yazabilirimA Aysegulllllalas Ben Tracy Hogg un Easy methodunu kullanmaya çalışıyorum canım. Çok gazı olduğu için genelde gündüz uyuyamıyor pek ama en azından bir rutinimiz olduğu için uyumucaksa bile uyku vaktini yatakta geçirmesini sağlıyorum. Belki biliyorsundur bu methodu. Rutin sırasıyla E ( eat : Yemek) + A ( aktivite) + S ( Sleep: uyku) + Y ( yourtime sana kalan zaman) . Bebeğin günü hep bu akış içinde geçiyor. Emme aralığı 3 saatlik olan rutini uygulamaya çalışıyorum. Tabi benim kız 3 saate çoğu zaman dayanmıyor ama olsun önemli olan rutin. Emzirdikten sonra 1 saat falan yorman gerekiyor çocuğu sonra uyumaya geçiş. Uyumaya geçişte de her defasında aynı şeyleri yapmaya çalışınca çocuk uyku vakti olduğunu anlıyor. Uykudan önce kundaklamak ve aynı ninninyi söylemek mesela. Kitaptan örnek bir rutin atıyorum işine yarar belki. Ama asıl olan o 3 saatlik döngü saatlerin pek önemi yok
Gündüz mesela 1 uzun uyku 2 saat oda ben sallıyorm aralarda yoksa kalkıyorCanim bizim gündüzümuz iyi aslinda uyuyor .sabah 8 de kalkiyor 9.30 gibi esnemeye basliyor 10 da uyumus oluyor. İlk gunduz uykusu 2 saat hatta bıraksam 3 saat falan uyur fazla uyumasın diye uyandiriyorum. Bundan sonra 2 gunduz uykusu daha yapiyor onlar genellikle 40_50 dk sürüyor. 3 gunduz uykusu yapiyor. Gunduz uykulqtina kolay geciyir. Gece çıldırtıyor. Esneme takipi yapacagim belki de atak haftasındayız diye böyledir.. gece 3lerden 5lerdsn 12 lere kadar çekmiştim.. simdi yine 1.30 2 lerde uyumaya basladi.. sizinki gündüzleri bu kadar da mi uyumuyor.bir kere de gunduz uyumasın gece uyusun diye gunduz uykularını atlamistim pek ise yaşamamıştım ama yine denerim
Bir de emerken hep uyuyor emmelerimiz de uzun sürüyor 40 _50 dk bence esas uykusunu orada aliyor zaten
Merhabalar bebeğim 2aylikken kalça ultrosunu çekildi sol kalçada gelişim geriliği tespit edildi ortopediye yönlendirdi doktorumuz tıp ıı2A onun için tubinger cihazını takmanız gerektiğini söyledi doktor Aralık 14te takıldı Ocak 25te kontrole gittik film çekildi maşallah toparlamis yavaş yavaş birakicaz cihaz kullanımını normalde tedavi süresini 3 4ay demişti doktor çok şükür çok üzüldük ağladım çünkü takip çıkartırken çok zorlandım umarım bir daha böyle birşey yaşamayız çift bez falan aman sakın kullanmayın başımıza geldi öğrendik çocuk ortopediye gidin arkadaşlarEvet canım bizdede cıktı tam 2aylıkken yaptırdık tip 2a cıktı . Tübingen ortezi verdi onu takıyoruz.bebeğim basta çok agladı ama şimdi alıştı. Siz kacıncı ayınızda yaptırdınız? 1.ayda kontrol veriliyormuş ama 2.ayda ortez veya pavlik bandaj verilşyırmuş.bebeğin İlk üç ayı cok önemli imiş. Kemikler henüz kıkırdak oldugundan vok cabuk tedavi oluyormuş. Canım eğer 2.ayınızda iseniz lütfen bi ortopedi uzmanına danısın. Yoksa 3.ayın sonunda düzelmez ise bu kez alcıya alıyorlar. Peki alfa beta acıları kac cıktı? Bizim sol normal sag alfa 55 beta 44
Merhaba, bebeğiniz güle güle sağlıkla büyütün inşallah, benimde ayrıntılı ultrasonda bebeğin midesinin küçük olduğunu söylediler ve suyum sınırdaymış,26 haftalık hamileyim, kafama çok takıyorumKızlar hepiniz yazmışsınız ama doğumdu sonrasındaki şeylerdi derken cevap veremedim.
Cumartesiyi pazara bağlayan gece yatarken aniden suyum boşaldı. Ne ağrım ne sancım ne de açılmam yoktu. Öncesinde hiçbir belirti de olmadı. Evde yalnızdım hemen taksi çağırdım hastaneye acilden girdim. Beni hemen nst ye aldılar bebeğin suyu hala azar azar geliyordu her yer battı. Nst de bebeğin kalp atışları çok şükür vardı ama susuz kaldığı için çok korktum. Çatı muayenesi yapmaya çalıştılar canım çok yandığı için tam yapamadı bile ama çatında basıklık var bebeğin başıda kanalda değil yukarda dediler. Doktorumu aradılar zaten sezaryen planlamıştık 26 ekime. Doktorda o an sezaryen e hazırlayın dedi. Spinal anestezi ile Sezaryen oldum. Anestezi tutmak bilmedi birkaç kere denediler. Sonra ilk uyuştuğunda mide bulantısı hissettim. Bir iki kere öğürdüm ama kusmadım. İki dk sonra bebeğimin ağlama sesini duydum doktora yukardan bir kere gösterdi Allahım çok küçük dedim sadece. Sonra çocuk doktoru hemen muayene etti ve şükürler olsun ki bebekte yemek borusu ile alakalı bir problem görülmedi. O an o kadar sevindim ki dikişlerim atılırken ben mutluluktan ağlıyordum. Sonra beni titreme tuttu 1 saat kadar yoğun bakımda her ihtimale karşı beklettiler sonra odama çıkardılar. Bebeği de bir iki saat Yenidoğanda tutmuşlar her sezaryen bebeğinde yapıyorlarmış bunu. Daha sonra yanıma getirdiler. Çok şükür iyiydi bir sorunu yoktu. Ama benim ağrılarım çok fazla. İyileşemedim. Herkese sağlıklı hayırlı doğumlar
Cok iyi anlıyorum canım seni bizim de gunduz ve gecemiz aynıydı cok zor daliyordu.. nasilsa belki oste o tracy nin kitabından rutinleri yapmaya çalışmak belki gaz azaldı gunduz düzeldi cok sukur ama gece neredeyse 3_4 saat uğraşıyorum. Aksamim tamamen onun unutmakla geciyor.. onsaallqh duzelir. Kizlar aklınıza gelenleri yazin da biz de deneyelim.. akiha cnm ben kitabi yanlis uyguluyorum galiba swn bendeki yanlışlıkları fqrkedwrsen soyle canimGündüz mesela 1 uzun uyku 2 saat oda ben sallıyorm aralarda yoksa kalkıyor
2 kısa uyku yarm saat falam oluyor.gecede 1 gibi memede bayılıyor koyuyorum kalkıyor bidaha meme derken bazen 3-4 sefer yapıyorum aynı işi snra uyuyor 2 saat snra geri kalkıyor emmeye öyle geçiyor
Gündüz nekadar güzel uyursa gecede öyle devam ederms bu aylarda. 1.5 saatlik zamanı bende takip etmeye basladım dünden beri. Sorun şu uykuya geç dalıyor
Mesela uyancak brazdan emecek braz oyna alt değiştir derken uyku zamanı bdaha emmek istemiyor bende kundaklayıp sallıyorm ama ağlıyor çok uzun sürüyor
Çare olarak ne demişti peki canımBende de hipotiroidi var. Benim hamilelikten öncede olmustu elim ayağım üşürken kafamdan boynumdan terlediğimi bi dönem olmustu endokrin doktoru ondan olduğunu söyledi
Canım benimki de çok gazlı aslında çok uykusu var sürekli mayışık bir modda yazık ama uyutunca devam ettiremiyor gündüz. Ya kusarak uyanıyor ya okunarak pırtlayarak uyanıyor sürekli. Ama yine de pes etmiyorum her seferinde kundaklayıp en sevdiğin ninniyi söyleyip ayağımda sallayarak uyutmaya çalışıyorum . Rutin tabi bazen bozuluyor o kadarının önemi yok bence. Salıncak aldık biz de ama katiyen uykuya dalmıyor ondaKitap çok faydalı bende uygulamak istiyorum birkaç gündür okuyorm ama bebegm okadar gazlıki hep kaçırıyorum rutinleri. Uykuya geçişler sıkıntı gündüz nasıl uyutuyorsun nen kundaklayıp salıncağı var onda sallıyorm pış pış muzk açıyorm çok geç uyuyor çabuk uyanıor gazdan oda
Gece döngüsüne nasıl geçircem bilmiyorm. Dedigin gibi masaj yapsam emzirsem bile yatırıyoem hop gene kalkıyor tüm akşamım yatak odasında geçiyor eşim salonda tv de. Bebegmz kaç günlük??
Yok canım o kadar uyusa dünyanın en mutlusu olurum herhalde. Ben bikere uzun uykuya geçebilirse göbek atıyorum. Uyuyor ama devam ettiremiyor gazdan dolayı. Aslında çok uyumuyormuş seninki gündüz ama emerken yaptığı şekerlemelerle birleşince fazla mı oluyor acabaCanim bizim gündüzümuz iyi aslinda uyuyor .sabah 8 de kalkiyor 9.30 gibi esnemeye basliyor 10 da uyumus oluyor. İlk gunduz uykusu 2 saat hatta bıraksam 3 saat falan uyur fazla uyumasın diye uyandiriyorum. Bundan sonra 2 gunduz uykusu daha yapiyor onlar genellikle 40_50 dk sürüyor. 3 gunduz uykusu yapiyor. Gunduz uykulqtina kolay geciyir. Gece çıldırtıyor. Esneme takipi yapacagim belki de atak haftasındayız diye böyledir.. gece 3lerden 5lerdsn 12 lere kadar çekmiştim.. simdi yine 1.30 2 lerde uyumaya basladi.. sizinki gündüzleri bu kadar da mi uyumuyor.bir kere de gunduz uyumasın gece uyusun diye gunduz uykularını atlamistim pek ise yaşamamıştım ama yine denerim
Bir de emerken hep uyuyor emmelerimiz de uzun sürüyor 40 _50 dk bence esas uykusunu orada aliyor zaten
Başlarında vardı canım. İnşallah yapabilirsin her çocuğun sıkıntısı farklı oluyor işte rutinde de bitmiyor tamamen iş.. seninki gündüz iyi uyuyor benimki uyumuyor mesela. Ama inatla aynı şeyleri uygulamaya devam etmek lazım. Bebekler düzeni severmiş çünkü. Bir de uyku için yatağına geçirdiğinde uyumazsa oyun oynama canım agularsa falan. Ağlarsa sakinleştirip devam et uyutmaya. Ya da başka bir odaya götürüp ilgilen yor biraz sonra bir daha dene yatağına götürüpCanimm cok tesekkur ederimm. Cok sağol bende de var bu kitaptan başladım ama bitiremedim.. en kısa zamanda bitireyim.bu rutin son bölümde mi acaba kacirdimmi.. belki de parça parça okudum cok ara verdim bastamiydi acaba.. onsallah bir hafta nasılsın kizlar biz de 21 . 00 uyumaya başladık yazabilirim
tabi az alacaklar artık. her ay 1kg aldığını düşünseneÜçüncü ayda kilo alımlarınız nasıl arkadaşlar. Benim ki 700 gr aldı. Sınırda bi deger. Sadece anne sütü alıyo.
Artık geceleri emmiyor uyuyor. 2 de emip yatıyor 5 saat emmiyor. Acaba o yuzden mi kilo az aldı yoksa normal mi
ay ay daha mı az kilo alacaklar bi fikri olan doktorundan bu konuda yorum almış olan var mı ki
şöyle gece uykusuna bu ara 11gibi geçiyor. sabah 5:30gibi uyanıyor emiyor geri uyuyor. 8i geçerken tekrar uyanıyor.emiyor uyumaya devam ediyor 10gibi kalkıyor.Canim peki gune kaçta başlıyor ve gece uykusuna kaçta geçiriyorsunuz.. ben nasilsa 3 saatte uyuyacak diye erkenden geçtim odaya olmadi tam her zaman uyudugu saatte geçtim yone olmadi.. saatlere göre ayarlamaya çalışayım belki ise yarar 1 haftadir huy değiştiyse atak haftasindan olabilir..
Yok canım o kadar uyusa dünyanın en mutlusu olurum herhalde. Ben bikere uzun uykuya geçebilirse göbek atıyorum. Uyuyor ama devam ettiremiyor gazdan dolayı. Aslında çok uyumuyormuş seninki gündüz ama emerken yaptığı şekerlemelerle birleşince fazla mı oluyor acaba
Başlarında vardı canım. İnşallah yapabilirsin her çocuğun sıkıntısı farklı oluyor işte rutinde de bitmiyor tamamen iş.. seninki gündüz iyi uyuyor benimki uyumuyor mesela. Ama inatla aynı şeyleri uygulamaya devam etmek lazım. Bebekler düzeni severmiş çünkü. Bir de uyku için yatağına geçirdiğinde uyumazsa oyun oynama canım agularsa falan. Ağlarsa sakinleştirip devam et uyutmaya. Ya da başka bir odaya götürüp ilgilen yor biraz sonra bir daha dene yatağına götürüp
Kızlar siz bu uyku düzenini nasıl sağladınız bizim bir günümüz diğerini tutmuyor gündüz uykularıda gece uykularıda hep farklı saatlerde. Bide biz gece 12 gibi yatak odasına geçiyoruz ondan önce uyuduğunda salonda yanımızda oluyor yanlış mı yapıyorum.Hala odada tek bırakamıyoruz yani 9-10 gibi yatak odasına yatırsam benimde başında beklemem gerekecektabi az alacaklar artık. her ay 1kg aldığını düşünsenebundan sonra min 500gr alması lazım. 700sınırda diil sınır 500. benimki gece 7saate yakın uyuyor. sadece anne sütü alıyor.
şöyle gece uykusuna bu ara 11gibi geçiyor. sabah 5:30gibi uyanıyor emiyor geri uyuyor. 8i geçerken tekrar uyanıyor.emiyor uyumaya devam ediyor 10gibi kalkıyor.
Dediklerim dışında pek birşey yapmıyorum canım belki bebekle ilgilidir. Belki benimki karanlıkta kolay uyuyordur bilmiyorum. Ama karnımdayken de öyleydi ben erken uyurdum en geç 11 gibi sabah erkenden kalkardım o da öyleydi benimle uyurdu hiç hareket etmezdi sabaha kadar ben uyanınca başlardı tıkır tıkır hareketeKızlar siz bu uyku düzenini nasıl sağladınız bizim bir günümüz diğerini tutmuyor gündüz uykularıda gece uykularıda hep farklı saatlerde. Bide biz gece 12 gibi yatak odasına geçiyoruz ondan önce uyuduğunda salonda yanımızda oluyor yanlış mı yapıyorum.Hala odada tek bırakamıyoruz yani 9-10 gibi yatak odasına yatırsam benimde başında beklemem gerekecek
Canim sendeki bu kitap mi.. benim kitabımda senin yolladığın not yok.. bu kitapsa rica etsem sayfa sayısı yazabilir misin.. inatla devam edeceğim insaallah .. ben hamileliğimde 2 de 3 de yattım hep uykuyu pek sevmem sabah geç kalkarım ama gunduz de hic uyumam . Lohusaligimda cok sıkıntı çektim cocuk uyudukça uyu dediler asla uyuyamadım. Simdi çocuktan ne bekliyorsamYok canım o kadar uyusa dünyanın en mutlusu olurum herhalde. Ben bikere uzun uykuya geçebilirse göbek atıyorum. Uyuyor ama devam ettiremiyor gazdan dolayı. Aslında çok uyumuyormuş seninki gündüz ama emerken yaptığı şekerlemelerle birleşince fazla mı oluyor acaba
Başlarında vardı canım. İnşallah yapabilirsin her çocuğun sıkıntısı farklı oluyor işte rutinde de bitmiyor tamamen iş.. seninki gündüz iyi uyuyor benimki uyumuyor mesela. Ama inatla aynı şeyleri uygulamaya devam etmek lazım. Bebekler düzeni severmiş çünkü. Bir de uyku için yatağına geçirdiğinde uyumazsa oyun oynama canım agularsa falan. Ağlarsa sakinleştirip devam et uyutmaya. Ya da başka bir odaya götürüp ilgilen yor biraz sonra bir daha dene yatağına götürüp
Canim sendeki bu kitap mi.. benim kitabımda senin yolladığın not yok.. bu kitapsa rica etsem sayfa sayısı yazabilir misin.. inatla devam edeceğim insaallah .. ben hamileliğimdeYok canım o kadar uyusa dünyanın en mutlusu olurum herhalde. Ben bikere uzun uykuya geçebilirse göbek atıyorum. Uyuyor ama devam ettiremiyor gazdan dolayı. Aslında çok uyumuyormuş seninki gündüz ama emerken yaptığı şekerlemelerle birleşince fazla mı oluyor acaba
tabi az alacaklar artık. her ay 1kg aldığını düşünsenebundan sonra min 500gr alması lazım. 700sınırda diil sınır 500. benimki gece 7saate yakın uyuyor. sadece anne sütü alıyor.
şöyle gece uykusuna bu ara 11gibi geçiyor. sabah 5:30gibi uyanıyor emiyor geri uyuyor. 8i geçerken tekrar uyanıyor.emiyor uyumaya devam ediyor 10gibi kalkıyor.
2 ay 8 günlük canım aynıymışız. Tamamen aynı tüm günüm uyutmaya çalışarak geçiyor uyuyor gaza uyanıyor dedigin gibi. Bugun hiç dalamadı dalıyor kalkıypr 15 dk falan cok yoruldum ya. Tracy bizim eve gelse keşkeCanım benimki de çok gazlı aslında çok uykusu var sürekli mayışık bir modda yazık ama uyutunca devam ettiremiyor gündüz. Ya kusarak uyanıyor ya okunarak pırtlayarak uyanıyor sürekli. Ama yine de pes etmiyorum her seferinde kundaklayıp en sevdiğin ninniyi söyleyip ayağımda sallayarak uyutmaya çalışıyorum . Rutin tabi bazen bozuluyor o kadarının önemi yok bence. Salıncak aldık biz de ama katiyen uykuya dalmıyor ondaGece gündüz farkına varması için gündüz aydınlık ortamda uyuttun değil mi canım? Benimki 2 ay 6 günlük seninki kaç?
Allahım bende istiyorum böyle uykutabi az alacaklar artık. her ay 1kg aldığını düşünsenebundan sonra min 500gr alması lazım. 700sınırda diil sınır 500. benimki gece 7saate yakın uyuyor. sadece anne sütü alıyor.
Merhaba cok gecmiş olsun. Bizimde dün kontrolümüz vardı. Çok şükür düzelmiş biZimde . Doktor yinede 6.aya kadar takacagız dedi. Size cıkarabileceğinizi söyleyen cocuk doktoru mu? Bizde 8 aralıkta takmaya basladık. Film çekildi demişsiniz. Röntgen mi çekildi yoksa ultrason ile mi baktıkar?ilk basta üzüldüm bende ama sonra çözümü olan birşey olunca üzülmeyi bıraktım. Allah dermansız dert vermesin arkadasım.Merhabalar bebeğim 2aylikken kalça ultrosunu çekildi sol kalçada gelişim geriliği tespit edildi ortopediye yönlendirdi doktorumuz tıp ıı2A onun için tubinger cihazını takmanız gerektiğini söyledi doktor Aralık 14te takıldı Ocak 25te kontrole gittik film çekildi maşallah toparlamis yavaş yavaş birakicaz cihaz kullanımını normalde tedavi süresini 3 4ay demişti doktor çok şükür çok üzüldük ağladım çünkü takip çıkartırken çok zorlandım umarım bir daha böyle birşey yaşamayız çift bez falan aman sakın kullanmayın başımıza geldi öğrendik çocuk ortopediye gidin arkadaşlar
Dediklerim dışında pek birşey yapmıyorum canım belki bebekle ilgilidir. Belki benimki karanlıkta kolay uyuyordur bilmiyorum. Ama karnımdayken de öyleydi ben erken uyurdum en geç 11 gibi sabah erkenden kalkardım o da öyleydi benimle uyurdu hiç hareket etmezdi sabaha kadar ben uyanınca başlardı tıkır tıkır hareketeSorma canım o konuda ben de yalnız bırakamıyorum. Eşim de geliyor bilgisayardan bişeyler izliyoruz öyle geçiyo vakit. Bazen nadiren de olsa masajını yapıp emzirip salonda uyutuyorum o zaman da salonun ışığını kapatıyoruz TV nin sesini kısıyoruz. Kendimiz yatacağımız zaman da tekrar emzirip yatırıyorum. Ama böyle olmuyor bebek telsizi almaya karar verdim
cnm 9-10aslında gece uykusu saatidir. sen uyandıktan sonra onu uykuya devam ettirmen lazım o saatten sonra. ettirmediğinde uykusu açılıp uyuma süresi azalıyordur.ben de çok gittim erkenden odaya yeri geldi 3saat uyutamadım ama sonra alıştı. mesela şu an uyumak üzere. uyuyunca odada bırakıp kendim oturma odama geliyorum.Kızlar siz bu uyku düzenini nasıl sağladınız bizim bir günümüz diğerini tutmuyor gündüz uykularıda gece uykularıda hep farklı saatlerde. Bide biz gece 12 gibi yatak odasına geçiyoruz ondan önce uyuduğunda salonda yanımızda oluyor yanlış mı yapıyorum.Hala odada tek bırakamıyoruz yani 9-10 gibi yatak odasına yatırsam benimde başında beklemem gerekecek