Rapor 28.10 da başlıyor ya o haftadan itibaren 16 hafta ileri say direkt 17.02 de bitiyo hafta.Rapor baslangıc 28.10 ve ıse baslama tarihim 18.02. Hesaplıyorum yanlıs geliyor. Ve 36 haftadaki 29.10da baslıyor. Benim 29.02de baslamam. gerekmiyor mu? 18 subat dogum gunum ve o gun oglumu sunnet ettirmeyi düsünüyordum. Bu aktarım nasıl ve ne zaman yapılıyordu?
Eşim yine korkar diye göstermedi sabah gösteririz dediCanim benim buzdolabının ön kısmı tamamen ayna, ben hep mutfaktayken minderle dolabin onune koyuyorum ,ordan takio ediyor, hatta 2 haftadir falan ordan beni fark ediyor falan. Göz muayenesi yaptırmadık, dediğin gibi takip de falan bi sıkıntısı yok şükür
Cnm sımdı gordum samp simblex gibi birşeydi sanırımİsmi ne ilacın acaba
Benımkııde 4-5 saat uyuyor. Normal demekki artıkÜçüncü ayda kilo alımlarınız nasıl arkadaşlar. Benim ki 700 gr aldı. Sınırda bi deger. Sadece anne sütü alıyo.
Artık geceleri emmiyor uyuyor. 2 de emip yatıyor 5 saat emmiyor. Acaba o yuzden mi kilo az aldı yoksa normal mi
ay ay daha mı az kilo alacaklar bi fikri olan doktorundan bu konuda yorum almış olan var mı ki
Samp simblex di sanırım canımIlqcin adi ne canim
Bizim oğlanın da yüzü öyleydi daha sonra egzamaya döndü doktor çok hafif bi ilaç verdi kortizonluymuş çok düşük dozda, ismi hipokort hatta benim de egzama azdı şu an onu sürdümKızlar uyumayanlar vardır elbetBırsey sorucam, benım bebısın yanakları pütürlü pürüzsüz degıl bıtkısel bırsey deneyen memnun kalan yada krem falan varmı süreyim. Vücududa cok kuru doktor bepantol sensıderm verdi . Uzerınde kasıntı ve kuruluk ııcn yazıyor . Ama vucuddu ıcın verdı yuzune sormadm ben yınede bugun yuzune hafıf sürdüm . Kullanan varmı bebıslerıne??yada baska onerısı olan
Bepanthol sensiderm bende yüzü için kullandım çok fayda etti hiç birşey kalmadi yüzünde vücudunda kullanmadım yüz için kullanılıyor bepanthol sensidermKızlar uyumayanlar vardır elbetBırsey sorucam, benım bebısın yanakları pütürlü pürüzsüz degıl bıtkısel bırsey deneyen memnun kalan yada krem falan varmı süreyim. Vücududa cok kuru doktor bepantol sensıderm verdi . Uzerınde kasıntı ve kuruluk ııcn yazıyor . Ama vucuddu ıcın verdı yuzune sormadm ben yınede bugun yuzune hafıf sürdüm . Kullanan varmı bebıslerıne??yada baska onerısı olan
Hipokort a hiç gerek yok tu doktorun yazdığına bakma onlar kolayca yazıyorlar kortizonlu kremleri kullanma bepanthol sensiderm kullan mustelanin stelatopia serisi ni bende aldim bir arko classic kadar bile memnun kalmadim yinede sampuanini kullanıyorum yine de sen bilirsin ama ciddi bir şey olmadığı sürece asla kortizonlu kremleri kullanmaBizim oğlanın da yüzü öyleydi daha sonra egzamaya döndü doktor çok hafif bi ilaç verdi kortizonluymuş çok düşük dozda, ismi hipokort hatta benim de egzama azdı şu an onu sürdümbir kere çok ince sürdüm yüzüne tekrar kullanmadım yıllardır egzama ilaçları kullanırım azdıkça sürülür. Bir de yanında mustela stelatopia yüz kremini önerdi her gün kullan özellikle dışarı çıkarken sür çok çabuk kuruyor dedi gerçekten de sürüyorum şu an yüzü pamuk gibi hiçbir şey kalmadı
Derken yeni uyudu oglum saat 03.30 ne zaman artık düzeliyor daha iyi desem böyle oluyorBizimde günümüz günümüzü tutmuyor. Geceleri 2 3 4 e kadar otururduk gezerdik 1 haftadır saat 1 1 buçuk arası uyuyor yavaş yavaş normal saatlere alışacaklar inşallah
Canım hiç fotoğrafını çekmeyi akıl edemedim ama bizimkinin yüzünün her yanı sulu sulu egzama oldu bendeki gibi ben yıllardır çektiğim için biliyorum başka türlü geçmeyeceğini o yüzden mecburen bir kere kullandım etki etti keşke gerek olmasaydı ama gerçekten baya azmıştı şimdi tekrar olmadığı için bir daha kullanmadım nemlendirmeye çalışıyorum sürekli tekrarlamasın diyeHipokort a hiç gerek yok tu doktorun yazdığına bakma onlar kolayca yazıyorlar kortizonlu kremleri kullanma bepanthol sensiderm kullan mustelanin stelatopia serisi ni bende aldim bir arko classic kadar bile memnun kalmadim yinede sampuanini kullanıyorum yine de sen bilirsin ama ciddi bir şey olmadığı sürece asla kortizonlu kremleri kullanma
Birkaç gün var tartiya gitmemize yazarım canımÜçüncü ayda kilo alımlarınız nasıl arkadaşlar. Benim ki 700 gr aldı. Sınırda bi deger. Sadece anne sütü alıyo.
Artık geceleri emmiyor uyuyor. 2 de emip yatıyor 5 saat emmiyor. Acaba o yuzden mi kilo az aldı yoksa normal mi
ay ay daha mı az kilo alacaklar bi fikri olan doktorundan bu konuda yorum almış olan var mı ki
Oy kurban olurum inşallah bir daha hiç olmaz tekrarlamaz gerek de kalmaz o kremlere ama mecbur olunca çok alevlenince çare olmuyor ben sizin çok fazlalastigini düşünmemiştim bizimki gibidir diye düşündümCanım hiç fotoğrafını çekmeyi akıl edemedim ama bizimkinin yüzünün her yanı sulu sulu egzama oldu bendeki gibi ben yıllardır çektiğim için biliyorum başka türlü geçmeyeceğini o yüzden mecburen bir kere kullandım etki etti keşke gerek olmasaydı ama gerçekten baya azmıştı şimdi tekrar olmadığı için bir daha kullanmadım nemlendirmeye çalışıyorum sürekli tekrarlamasın diye
Canim peki gune kaçta başlıyor ve gece uykusuna kaçta geçiriyorsunuz.. ben nasilsa 3 saatte uyuyacak diye erkenden geçtim odaya olmadi tam her zaman uyudugu saatte geçtim yone olmadi.. saatlere göre ayarlamaya çalışayım belki ise yarar 1 haftadir huy değiştiyse atak haftasindan olabilir..Facebookta Anne sütü olanlar olmayanları bulsunlar diye bir grup var oraya yazdım. ordan ihtiyacı olan dönüş yaptı. gelip aldılar aynı şehirde olmak lazım çünkü.
önceden alt değişim pijama giyme ve emzirme ile yatak odasında gece lambası ile uyutuyordum. 1hafta önce yatak odasına gelince kıyametleri koparmaya başladı. bende oturduğumuz odada bu rutini yapıyorum uyuyunca getiriyorum. bazen memede bazen kucağımda uyuyakalıyor. uyumazsa ayağımda hafif sallıyorum uyuyor.
Canim peki gece kaçta uyku rutinlerinize başlıyorsunuz ve sabah kaçta uyaniyor.. ona göre ben de saatleri ayaamaya çalışayım..Benim bebeğim gündüz pek uyumuyor ama gece rahat uyuyor. Odaya geçiyorum gece lambasını açıyorum. Elektrikli sobayı açıp önünde masaj yapıyorum masaj yaparken de hep dinlediğimiz sakinleştirici bir müzik çalıyor. Masajdan sonra rahatlıyor biraz sonra alt değiştirme emzirme. Her uyku vaktinde dinlettiğim ninniyi açıyorum gaz çıkarırken. Eğer çok yorgunsa ve ya banyo yaptırdıysam gaz çıkarırken uyuyakalıyor. Kalmazsa ninni söyleyerek ya ayağımda sallıyorum ya da poposunu pış pışlıyorum öylelikle uyuyor.
Çok yardımcı oldun canım sağolkittenlyy ve @olmazsanolmaz ben çok bahsettim burda. yine bahsedeyüm neler yaptığımı.
süt yoğunluğunuzu bilemiyorum. ben 30ekim itibariyle bir göğsü emzirirken diğer göğse mochi taktım. biriktirip belirli cclerde attım buzluğa. ocak ayında solgara başlayıp sütümü arttırdım ve gün içinde mochi kullanıp sabah ve akşam yatmadan da sağdım. sabahları oğlanı emzirdikten sonra ikisini de sağıyordum. bu şekilde günde en az 2-3 paket 100cc lik stok yapabiliyordum.
evden çalışma kararı olduğu
için elektrikliyi bıraktım şu an yine ara ara mochi kullanıyorum günde 1 veya 2günde 1 atıyorum stoğa. solgarında 2günde 1 tek tablet alıyorum.
benim 40-50poşet sütüm olunca kasım ve aralık ayı sütlerimi tüketemeyeceğim için kanserli bir hastaya bağışladım geçen gün. çünkü az da olsa stokluyorum. sağımı da tam bırakmak istemiyorum çünkü süt üretimini düzene koyduğuna inanıyorum.
Uyku belirtisi gösterince götürsen aslında esnemesini falan takip ediyor musun? Işığı açıp aguluyor falan diyince acaba çok yorgun değil de ondan oyun mu oynamak istiyor? Gündüz ne kadar uyutuyorsun gündüz uykularını bir kontrol et istersen. Bebeklerin gündüz uykuları bazen gece uykularından çalabiliyormuşIsogi kapatiyorum los yapiyorum herkes boyle yqpiyor boyle qnlatiyor deliriyor kiz bas bas bagiriyor. Kucagimda pispisliuirum besiginw yatiriyorum kaldırıp konuşuyorum yok ciyak ciyak.. ışığı qctigim anda gülmeye agulamaya basliyor. Hic abartmıyorum 10 sn geçmeden degisiyor hali tavrı simdi gülücükler saçıyor benle konusuyor.. kizlar nqpacagimi şaşırdım cocuvu ciyak ciyak uyutamam degil mi herkesin bebegi farklıdır isik acik mi denesem.. boyle de cok yoruluyor diyorlar ondan dalamiyor diyorlar..
Ben en geç 7 buçuk gibi odaya geçiyorum canım zaten gündüz çok uyumadığı için baya yorgun oluyor. Masaj emzir uyut falan derken 9 da uyuyor tabi bazen çok huysuz gazı varsa 11 de birdaha emip öyle uyuyor. Sonra 11 12 gibi bir gece öğünü yapıyoruz yarı uyur vaziyette emip uyuyor. Bazen gece 5 de kalkıyor bazen 3 de kalkıyor tekrar emmeye büyüme dönemine göre farkediyor heralde. Sonra da sabah 8 - 8 buçuk gibi güne başlıyoruzCanim peki gece kaçta uyku rutinlerinize başlıyorsunuz ve sabah kaçta uyaniyor.. ona göre ben de saatleri ayaamaya çalışayım..
Kitap çok faydalı bende uygulamak istiyorum birkaç gündür okuyorm ama bebegm okadar gazlıki hep kaçırıyorum rutinleri. Uykuya geçişler sıkıntı gündüz nasıl uyutuyorsun nen kundaklayıp salıncağı var onda sallıyorm pış pış muzk açıyorm çok geç uyuyor çabuk uyanıor gazdan odaA Aysegulllllalas Ben Tracy Hogg un Easy methodunu kullanmaya çalışıyorum canım. Çok gazı olduğu için genelde gündüz uyuyamıyor pek ama en azından bir rutinimiz olduğu için uyumucaksa bile uyku vaktini yatakta geçirmesini sağlıyorum. Belki biliyorsundur bu methodu. Rutin sırasıyla E ( eat : Yemek) + A ( aktivite) + S ( Sleep: uyku) + Y ( yourtime sana kalan zaman) . Bebeğin günü hep bu akış içinde geçiyor. Emme aralığı 3 saatlik olan rutini uygulamaya çalışıyorum. Tabi benim kız 3 saate çoğu zaman dayanmıyor ama olsun önemli olan rutin. Emzirdikten sonra 1 saat falan yorman gerekiyor çocuğu sonra uyumaya geçiş. Uyumaya geçişte de her defasında aynı şeyleri yapmaya çalışınca çocuk uyku vakti olduğunu anlıyor. Uykudan önce kundaklamak ve aynı ninninyi söylemek mesela. Kitaptan örnek bir rutin atıyorum işine yarar belki. Ama asıl olan o 3 saatlik döngü saatlerin pek önemi yok
Canim bizim gündüzümuz iyi aslinda uyuyor .sabah 8 de kalkiyor 9.30 gibi esnemeye basliyor 10 da uyumus oluyor. İlk gunduz uykusu 2 saat hatta bıraksam 3 saat falan uyur fazla uyumasın diye uyandiriyorum. Bundan sonra 2 gunduz uykusu daha yapiyor onlar genellikle 40_50 dk sürüyor. 3 gunduz uykusu yapiyor. Gunduz uykulqtina kolay geciyir. Gece çıldırtıyor. Esneme takipi yapacagim belki de atak haftasındayız diye böyledir.. gece 3lerden 5lerdsn 12 lere kadar çekmiştim.. simdi yine 1.30 2 lerde uyumaya basladi.. sizinki gündüzleri bu kadar da mi uyumuyor.bir kere de gunduz uyumasın gece uyusun diye gunduz uykularını atlamistim pek ise yaşamamıştım ama yine denerimUyku belirtisi gösterince götürsen aslında esnemesini falan takip ediyor musun? Işığı açıp aguluyor falan diyince acaba çok yorgun değil de ondan oyun mu oynamak istiyor? Gündüz ne kadar uyutuyorsun gündüz uykularını bir kontrol et istersen. Bebeklerin gündüz uykuları bazen gece uykularından çalabiliyormuş
Ben en geç 7 buçuk gibi odaya geçiyorum canım zaten gündüz çok uyumadığı için baya yorgun oluyor. Masaj emzir uyut falan derken 9 da uyuyor tabi bazen çok huysuz gazı varsa 11 de birdaha emip öyle uyuyor. Sonra 11 12 gibi bir gece öğünü yapıyoruz yarı uyur vaziyette emip uyuyor. Bazen gece 5 de kalkıyor bazen 3 de kalkıyor tekrar emmeye büyüme dönemine göre farkediyor heralde. Sonra da sabah 8 - 8 buçuk gibi güne başlıyoruz