2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Kızlar ben bir şey soracaktım. Bebislerin burnunu nasıl aspiratör ile açıyorsunuz? Bende wee babynin var ama artık etki etmiyor öneriniz var mı neler kullanıyorsunuz?

Kızlar ben bir şey soracaktım. Bebislerin burnunu nasıl aspiratör ile açıyorsunuz? Bende wee babynin var ama artık etki etmiyor öneriniz var mı neler kullanıyorsunuz?
Wee baby nin el aspiratör ünü kullanıyorduk.
Bebeğim boğaz enfekfiyonu geçirdiği dönemde yeterli gelmediğini düşünüp ağız ile çekilenini aldık.
Ama eşim haznesi iki hortumun tam ortasında olanından almış. Pek kullanışlı değil.
Videoda izlemiştim. Haznesi bebeğin burnu için olan hortumun tam yanında öylesi daha kullanışlı bence.
Çünkü okadar. Çekilecekte hortumdan hazneye dolacak. Hortumun tıkanma ihtimali de yüksek.
Eşim arada kullanıyor.
Ben küçük el aspiratörü ile devam.

Evet canım biz de ilk baştan beri korunduk ama artık zamanı geldi demek ki geldi başımıza. Allah şifa versin bize, size, herkese inşallah zor ama geçecek inşallah.

Ya canım biz en başta kapmisiz günlerce uyumadı Ela ben ordan anladım hep karnı ağrıdı. Evet aynen öyleymiş ben 5. Gün verdim işte test Elayı doktora götürecektim sonraki gün de. Bir baktım pozitif çok üzüldüm tabi Ela için. Ben ayakta atlattım resmen çabuk yoruluyorum sadece başka bir belirti yok. Ama eşimin ağır geçti biraz tat koku gitti onda bende bir şey yok. Sen nasılsın? Sen de ver 5. Günde mutlaka çünkü zaten ilk günler belli olmuyor diye 5. Günde istiyorlarmış. Ben hiç beklemiyordum negatif çıkar ben iyiyim diyordum bir baktım pozitif. İnşallah sende ve çocuklarda yoktur ya. Size de çok geçmiş olsun canım inşallah en kısa zamanda atlatırsiniz siz de. 🌷
Kızım bugun 2 3 seferdir karnım ağrıyor diyo akşam üstü bı tik ateşlendi şuan için karın ağrısı da ateşi de yok eşim yarın test verdirelim diyor ben de bigun daha bekleyelim diyorum covid değilse hastaneye git gel kapcak çocuk Allah korusun. Ela nasıl şuan karın ağrısı falan devam mı. İnşallah canım hepimiz kolaylıkla atlatalim o kadar korunduk ettik çekirge misali bu sefer sicrayamadik😬😄

Me
Nasılsınız güzel anneler 🌸 Az önce tesadüfen otizim ile ilgili bir yazıya denk geldim de normalde hiç böyle bir düşüncem yoktu ama yazıdan sonra bi tedirgin oldum ya. Oğlum 13 ay 7 günlük. Gayet normal bi bebek 😅 Ama istediği bir şeyi işaret etmiyor. Ne nerde diye sorsam gözüyle bakıyor. Kitabını getir diyorum getiriyor, yeşil topu getir diyorum getiriyor. Al ver yapar. Göz teması hep vardı. İsmine bakar. Bay bay alkış falan bunlarda var. Yani hiç şüpheleneceğim bir durum olmadı ama parmağıyla işaret etmesi önemliymiş yazıda öyle diyordu. Düşününce yeğenimde şuan 9 yaşında bir kere bile parmakla göstermedi hiç birşeyi, gayette akıllı bi çocuk ama ne bileyim bu durum normal mi? Sizde durumlarda nasıl?
Merhaba canım tek başına bir kriter olamaz bence. En önemlisi göz teması diye biliyorum bir de adına tepki vermesi dönüp bakması. Sadece işaret etmesi mi seni tedirgin eden yoksa başka sebep var mı ? Benim bebeğim herşeyi istiyor ıh ıh sürekli gösteriyor bu da bazen yorucu oluyor sürekli bişey istiyor😅

Kızlar bugün ben de teste gittim ve pozitifim. Şimdi en büyük korkum Ela. Ona da bulasti muhtemelen ondan mı çok karnı ağrıyor acaba.. napicam ben şimdi? Bebeğimi nasıl koruyamadim diye deliriyorum. Maskeyle emzirmeye kalksam tutup tutup çekmeye kalkiyo maskeyi her fırsatta. Artık büyüdü eli ayağı durmuyor ki. Bana sokulmak istiyor sürekli nasıl olacak kızlar. 😭
Çok geçmil olsun canım öncelikle bu kimsenin suçu değil kendini suçlama sakın. Ayrıca ela şimdi senden antikor alıcak emiyor olması büyük avantaj belki de hiç belirtisiz atlatacak. Şu an önemli olan sen nasılsın basıl geçiriyorsun. Takviye olarak c ve d vitamini almalısın baya toparlıyor insanı

Me

Merhaba canım tek başına bir kriter olamaz bence. En önemlisi göz teması diye biliyorum bir de adına tepki vermesi dönüp bakması. Sadece işaret etmesi mi seni tedirgin eden yoksa başka sebep var mı ? Benim bebeğim herşeyi istiyor ıh ıh sürekli gösteriyor bu da bazen yorucu oluyor sürekli bişey istiyor😅
Aslında istediği şeyi gösterdiği yada getir dediğim bişeyi getirdiği için hiç aklıma bu tarz bişey gelmemişti canım. Ama işaret etmesi de gerekiyormuş. Demir’de bişey istediğinde ıh ıh diye ısrar ediyor sadece parmakla işaret etmiyor. Onun dışında şüphelendiğim bi durum olmadı. Mesela göz teması demek sadece sana bakıp sonra dönmesi demek değilmiş sen bişey anlattığında dinlemesi gerekiyormuş bi süre. Demir öyle dinler, ağzımı inceler, bakar. Adına da aynı şekilde seslendiğimde bakar. Ama mesela parmakla göstermediği için, bişey istediğinde ya beni alır götürür yada kendi alır getirir. Bence bunda da bi sorun yok ama okuduğum yazıya göre bunu yapmaması gerekiyormuş. Ama yazı o kadar abartıydı ki bi ara ironi mi acaba dedim ya 😅 sonra başka bir çok kaynağa da baktım içim rahatladı.
Buarada parmakla gösterme 12-14 ay arasıymış, ben erkenden takılmış olabilirim 😄 yani beni okuyan anneler tedirgin olmasın ben gibi 🥰

Aslında istediği şeyi gösterdiği yada getir dediğim bişeyi getirdiği için hiç aklıma bu tarz bişey gelmemişti canım. Ama işaret etmesi de gerekiyormuş. Demir’de bişey istediğinde ıh ıh diye ısrar ediyor sadece parmakla işaret etmiyor. Onun dışında şüphelendiğim bi durum olmadı. Mesela göz teması demek sadece sana bakıp sonra dönmesi demek değilmiş sen bişey anlattığında dinlemesi gerekiyormuş bi süre. Demir öyle dinler, ağzımı inceler, bakar. Adına da aynı şekilde seslendiğimde bakar. Ama mesela parmakla göstermediği için, bişey istediğinde ya beni alır götürür yada kendi alır getirir. Bence bunda da bi sorun yok ama okuduğum yazıya göre bunu yapmaması gerekiyormuş. Ama yazı o kadar abartıydı ki bi ara ironi mi acaba dedim ya 😅 sonra başka bir çok kaynağa da baktım içim rahatladı.
Buarada parmakla gösterme 12-14 ay arasıymış, ben erkenden takılmış olabilirim 😄 yani beni okuyan anneler tedirgin olmasın ben gibi 🥰
Annelik delilik diyorlar ya heh ondan işte🥰🙈 onlar iyi olsunlar yeter ki biz de aklımızı kaçırmadan büyütelim 😅 ilkimde bende çok didiklerdim ama ikincide bir rahatlık geldi sanırım🙈

Selam kızlar ben mastit mi oldum acaba daha önce olan anneler yardımcı olabilir mi ? Sağ göğsümün alt kısmı çok sert el değmiyor çok acıyor emzirirken de canım yanıyor ateşim falan yok ne yapmalıyım 😢

Annelik delilik diyorlar ya heh ondan işte🥰🙈 onlar iyi olsunlar yeter ki biz de aklımızı kaçırmadan büyütelim 😅 ilkimde bende çok didiklerdim ama ikincide bir rahatlık geldi sanırım🙈
Aynen öyle canım 😅😅 ilk olunca daha bi panik oluyor tabi insan 🤦🏼‍♀️ Ya bir de tek bakıyorum öyle gelenim gidenim de sayılıdır, çocuk insanda görmüyor ki yine iyi yani güleryüzlü oğlum 😄 oyun grubu araştırıyorum en azından 2 çocuk görsün, sosyalleşsin 😄
Bütün kuzular sağlıkla büyüsün inşallah 🙏♥️

Selam kızlar ben mastit mi oldum acaba daha önce olan anneler yardımcı olabilir mi ? Sağ göğsümün alt kısmı çok sert el değmiyor çok acıyor emzirirken de canım yanıyor ateşim falan yok ne yapmalıyım 😢
Geçmiş olsun kuzum, bu dönemde olabiliyor mu bilmiyorum ama ben 2 kere oldum hamileliğimin başında. Göğsünde sıcaklık hissediyor musun? Benim öyle olmuştu. Sıcak duşta o sert kısma hafif hafif masaj yaparak açmaya çalış canım. Ben duşta masajdan sonra elimle sağım yapıp çıktığımda da soğuk kompres yapmıştım iyi gelmişti. Bir de lahana yaprağı çok iyi geliyormuş bana gerek kalmadı ama sen dene istersen

Geçmiş olsun kızlar hepinize. Eşimde rahatsız ateşi vardı Dr.grip demis serum takıp göndermiş bende suphelendim aslinda

Lahanayı buz dolabına koy canım biraz sogusun gogsune koy sütü çekermiş yapraği yengeme sordum bu sekılde soyledı

Eklentiler

• C3C9C8C9-706C-4796-A96D-3E909D603572.png
    C3C9C8C9-706C-4796-A96D-3E909D603572.png
    332,6 KB · Görüntüleme: 18
Geçmiş olsun kuzum, bu dönemde olabiliyor mu bilmiyorum ama ben 2 kere oldum hamileliğimin başında. Göğsünde sıcaklık hissediyor musun? Benim öyle olmuştu. Sıcak duşta o sert kısma hafif hafif masaj yaparak açmaya çalış canım. Ben duşta masajdan sonra elimle sağım yapıp çıktığımda da soğuk kompres yapmıştım iyi gelmişti. Bir de lahana yaprağı çok iyi geliyormuş bana gerek kalmadı ama sen dene istersen
Sağol canımm ya hafif sıcak gibi ama öyle kızarıklık falan yok daha önce de hiç mastit olmadım bu zamandan sonra olur mu bende anlamadım ana dün bişeyim yoktu sabah böyle kalktım bir anda sertlik ve ağrı mastit geldi aklıma duşu deneyeceğim yarın da ilk işim lahana almak.

Ahh önceki gün lahana sarmıştım bilsem atmazdım kalan parçaları. Yarın alıp deniyim canım sağol🙏 Haşlamak gerekiyor mu acaba
Canım sıcak duşta su tut bol bol ve masaj yap kanallar açılsın, çıkınca pompan varsa çek sütünü açılıyor yoksada bebeğini ters taraftan yatırarak emzir güçlü çekerse o düğümler açılır.

Canım sıcak duşta su tut bol bol ve masaj yap kanallar açılsın, çıkınca pompan varsa çek sütünü açılıyor yoksada bebeğini ters taraftan yatırarak emzir güçlü çekerse o düğümler açılır.
Çok sağol canım dün sıcak suyun altında durdum baya, çıkınca emzirdim, biraz makineyle de sağdım ama pek çıkmadı. Gece sık sık emzirdim bugün daha iyi baya yumuşadı. Hepinize çok teşekkür ederim Allah razı olsun 🙏🥰

Birşeyi canım çekince de öyle oluyo . Süt eskisi kadar olmasa da açıkçası benimde öyle oluyo ve bahsedince herkes süt biseyi ummustur diyolar 🤷 hatta öyle bı durumda avucunu üç kez yala diyende oldu terimi de zaten burdan doguyormus eskilerin tuhaf şeyleri 😶 ateş filan yoksa zaten korkulacak bişey yok iyi gelmiş zaten bol emzirmek yinede diyim dedim 🤭

Kizlar tam okuyamadım ama hasta olanlara acil şifa olsun inşallah . Bizim ciddi anlamda uyku problemimiz var. Normal uyusa bile 4 kes rahat uyanıyor ama geri dalıyor .En son uyku dört buçuk beste bitiyor. Sonrasında 11 de uyuyor ama son bir haftadır onu üç uyku yapiyomus gibi 40 dk da uyanıyor ve geri gece 4 buçukta uyuyor Yani hasta filan değil ağlamıyor da ben gerçekten anlayamıyorum . Gündüz iki uyku yapıyor degisiyo bazen kırk dk bazen bir saat iki saati bulmiyor. Tek uykuya düşürmeyi denesem oyalayamiyorum bı yerlerde uyuyor yada o iki uykudan erken uyandirsam da aynı şey oluyor. Dünden örnek veriyim hava güzel biraz daha oyalansin diye gezdirdim on dk içinde uyuyuverdi 😆 dalamiyor diye bebek arabasini bile eve çıkardık aklıma artık gercekten bişey gelmiyor ve büyüme hormonu etki etmeyecek diye çok üzülüyorum . sabahta en geç 9 da kalkıyoruz .Bebekleriniz gün içerisinde kaçtan kaça kadar uyuyor ?

X