• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    39
Ya kızlar biliyorum net değil görüntü ama yorum yapabilecek olan varmı ya cinsiyet için 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Eklentiler

• IMG_20250108_172910.jpg
    IMG_20250108_172910.jpg
    105,1 KB · Görüntüleme: 49
Canım benim ❤️ 😍 çok güzel haberlerle dönmüşsün aramıza. O kadar çok sevindim ki bebeğinin sana tutunmasina iyi olmasına çok sevindim. 😍❤️ İkiniz de çok güçlüsünüz ❤️😍

Erkek gibi doğdu içime sağlıkla gelsin minik 🥰 gerçekten çok düşünceli yerim ben onun duruşunu 🥰😍❤️
Çok teşekkür ederim ☺️ aslında ben hiç de o kadar güçlü değilim günlük hayatta bi görseniz kaç kez ölüp ölüp diriliyorum gün içinde 😅

Selam kızlar hepiniz iyisinizdir umarım. Doktor ocean extramag magnezyum verdi fakat benim hap yutamama problemim var ve magnezyum hapı çok büyük😔 Bölerek içsem bir problem olur mu? Var mıdır bir fikri olan? 🙄🙄
Kırabilirsin hiç sorun olmaz.
Çocuğun anne baba üstündeki ilk ve en önemli hakları;
-Ebeveynin, anne yada babasını iyi seçmesi.
-Ona anlamı güzel bi isim koyması. (Kişi ismine rücu eder)
-Çocuğa iyi bir terbiye ve eğitim vermesi.

Ben genelekselciyim. :KK51:
Eski, manası gerçekten güzel olan (öyle Google da yazan her isim anlamına güvenmeyin, sallıyorlar) ve eskiden yaşamış büyük şahsiyetlerin isimlerini tercih ederim.

Kendi ismimi çok beğeniyorum misal. Adım olmasaydı kızıma verirdim. :KK70:

Bi de bazı dönemler moda olan isimler vardır. O furya beni itiyor. :bicak: Misal bi dönem Ada ismi çok vardı. Çocuğunuzun sınıfında görürsünüz. Bir sürü Tuana , Eymen, Yağız, Eylül olur.

Kendi ismi yada çocuğunun ismi bu olanlar alınmasın.💙 Mevzu isim değil, herkesin o dönem doğan her çocuğa aynı ismi vermesi.
Aynı şekilde farklı olacak diye, yeni duyulmamış anlamı da olmayan şeyler verilmesi de..

Dedimmmmm, sabah beri yine bulantı varrrr:KK45:
hay ben bu dilimiiiiiii… :eek:
İsmini merak ettim doğrusu, benim bir kızım bir oğlum var ikisine de içimize sinen beğendiğimiz isimleri koyduk. 3. Sürpriz yumurta olduğu için hazırlıksız yakalandık. Kız için güzel bir isim bulduk ama erkek konusunda uzlaşamıyoruz.
Kızlar bugün hatıra defteri aldım ultrasonları yapıştıracağım 🥲 doktora gittikçe gelişmeleri not edeyim dedim birde ilk tekme vs hepsini not alacağım Allah izin verirse daha önce yapan var mı prit ultrasona zarar verir mi acaba?
USG çıktılarını PVC kaplatabilirsin yüzeyi eskimez.
Arkadaşlar herkese merhaba,

Foruma gebeliğimi öğrendiğim andan itibaren girip 8. haftaya kadar boş gebelik olduğunu sandığımız için o zaman çıkmıştım. Uzun zamandır sadece yazdıklarınızı okuyorum biraz sancılı süreçler geçirdim. Geç yumurtlama geç döllenme vs durumları varmış ama şükür gebeliği sonlandırmadan farkedildi. Ben de kendi belirtilerimi girmek istedim belki aynı durumları yaşayan arkadaşlara fikir olur.

Şu an itibariyle 12+4 teyiz. Fetal yaptırmadık dün ikili teste girdim. Ense kalınlığı 0,95 çıktı burun ve alın kemikleri de mevcut. Kol ve bacaklarını yukarıya doğru uzatmış uyuyordu bizimki. O yüzden bacak arasını görmek zor olmadı. Doktor birkaç kez gösterip bacak arası boş ama şimdilik kız da erkek de diyemem dedi (ben kız isteyip hissediyorum başından beri).

Benim satım 10 ekim normalde ama her gittiğimde değiştiriyor doktor artık bilmiyorum. 20 kasımdan beri de yatıyorum (nezle olup yatmıştım 3 gün sonra da bulantılarım başladı.). O dönemden beri sadece işe gitmek için kalkıyorum sürekli mide bulantısı şikayetim var ne yersem ne ilaç içersem fayda etmiyor. 2 haftadır evde yemek pişirmek yasak sürekli dışarda yiyoruz o yüzden. (İkimizde memleketlerimizden çok uzaktayız o yüzden beni mental olarak çok yıprattı bu yemek olayı). Sürekli uyuyorum yataktan çıkmam nerdeyse imkansız. Dün serum tedavisi gördüm bugün biraz daha iyi gibiyim ama hala yataktan yazıyorum 😂

Cinsiyet için de (ben pek ihtimal vermiyorum böyle şeylere ama) asla tatlı yiyemediğim bir dönem olmuştu. Normal ekmeğin içindeki şeker bile aşırı midemi bulandırıyordu. Alakalı alakasız her şeye limon sıkıp yedim. Sadece tuzlu ve ekşi şeylerle beslendim. Hala kız mı bilmiyoruz ama kızlarda mide bulantısı ve ekşi yemek çok olur diyorlar. 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Bir de benim ne kanamam ne mide yanmam ne bir yerimde ağrım oldu şükür. Belki de sürekli yatmaktandır bilemiyorum ama bu mide bulantısı beni aldı aldı duvarlara vurdu. Her gün bir miktar ağlama seansı ve eşime ‘senin yüzünden bu haldeyim beni ne hale soktun. Bak bu günlerimizi sakın unutma 2.yi isterken lazım olur’ falan serzenişleri ve kapanış yaşıyoruz.

Biraz (biraz mı 🫢🫢) uzun oldu kusura bakmayın. İnşallah şu günleri sağ salim atlatıp bebeklerimizi kucağımıza alabiliriz. 🤗🤗

Bir soru: Daha önce doğum yapmış arkadaşlar gerçekten eski sağlıklı (hamile kalmadan önceki günler) halimize dönebilecek miyiz? Sanki artık hayatım böyle geçecekmiş gibi hissediyorum. 😢😭
Senin adına çok sevindim tekrar hoşgeldin
Yaa bende bir de kabızlık başladı söylemesi ayıp, şiddetli değil hafif ama hiç başlarda böyle bir sorunum yoktu, demir ilacı da kullanmıyorum henuz, gobegim zaten 5 aylıktı 6 aylık oldu 😂
2. Trimester da progestan artışından dolayı diz kaslarda gevşeme oluyor bu da kabızlığı tetikliyor bol lifli gıda ile beslenmeye çalış bir de magnezyum takviyesi de kabızlığa iyi gelir

😍😍 Yaaa bayiliyorum saçlı bebeklere, şanslı bahtlı uzun omurlu olsun insallah... Canım bunun bilimsel araştırması bile var, kız bebekte bulantı olmayabiliyor, erkek bebekte bulantı olabiliyor ama ağırlık olarak kız bebek gebeliklerinde mide sorunlari daha fazla olabiliyormuş, sanirimm östrojen hormonu arttığı için 😊 bı de saç 12. hafta çıkmaya başlıyor🤭 ay benim bugün hafiften midem yandı sanki, acaba bebikimin saçları çıkıyor olabilir mi ya😍her hamilelik birbirinden farklı ama ondan eminim 😊 ya bugun beegimi görünce öyle heyecanlanmıştım ki dönüşte ultrason görüntüsünü kaybettim, bı yerde düşürdüm heralde😔😀 neyse sağlık olsun...
İnşallah canım belki olabilir doğrudur 😍 çıkıyordur tabi saclari 😍 kıyamam olsun bebeğin iyiymiş ya önemli olan o 😍❤️
Çok teşekkür ederim ☺️ aslında ben hiç de o kadar güçlü değilim günlük hayatta bi görseniz kaç kez ölüp ölüp diriliyorum gün içinde 😅
Ölüp ölüp dirilmek de anneliğin şanından be kuzum 🤣 ben günde kaç kez ölüp bitip toparlaniyorum bir bilsen 🤣 ayakta kalabilmek önemli 🤣❤️😍

Yaa durus
İyi haberlerle geldim kızlar bende 🤩 Çok şükür bebek iyiymiş içeride. Her şey yolundaymış 🙏🏻 Ense kalınlığı, burun kemiği her şey iyi çıktı. Cinsiyeti en erken 2 hafta sonra belli olurmuş. Var mı içine doğan cinsiyet konusunda tahmini olan 🤗 Baksanıza içeride kara kara düşünüyor sanki 😄Eki Görüntüle 3533578
Yaa duruşa bak maşallah bencede erkek gibi heybetli duruşu var Allah nazardan saklasın ☺️

Ayy bizim isim bulduk oğluşumuzaaaa😍

Alp Han🩵
Hayırlı olsun isminiz Alp li isimlere hep yanlış telaffuz edildiği için mesafeliyim çok sevmeme rağmen. Öztürkçe bir isim halbuki ama sanki İsviçrede bulunan Alp dağları gibi telaffuz ediliyor gıcık oluyorum

Kızlar ya ağdaya giden var mı gebelik döneminde nasıl oluyor acaba riskli mi? Veya giden olduysa nasıl alıyorlar yüz üstü yatamıyorum batıyor karnım 😫 lazerim daha bitmemişti yarısı kaldı traş bıçağı ile yine coşturmak istemiyorum

Dün sizlere ağrım var diye yazmıştım bugün acile gittim ve vajinit olduğumu öğrendim. İdrar tahlilim temiz çıktı ama alttan muayenede doktor vajinit olmuşsun dedi.
Daha önce gebelikte vajinit olan var mı 😓

Ahhh ahhh. Buraya içim giderek geldim kızlar. Selamlar hepinize. Ben 2024kasım annelerindendim ama bebeğimi 5 aylıkken kaybettim. Bir sürü zor zamanlar işte. Şimdi bu ay ben de bu grupta olurum umarım. Doktorun korunma için verdiği süre bitti. Biliyor musunuz kızlar anne olma isteğim içimde ölmedi veya korku ağır basmadı.
Sizlerle hep birlikte bu heyecanı yaşarız inş. 🥹🥹🥹
Lutfen yardim bende nasip olursa temmuz annesi olacağım ama dün gece vertigom tuttu ve bu sabah WC ye gittim küçük abdesti yaptıktan sonra büyük abdestte geldi o anda 2 /3 gündür de böyle büyük abdestim cıvık ve onunla birlikte akıntı akıntıya eşlik eden kanama geldi ve belimde hafif ağrı düşük mu yapıyorum randevum 10.20 de ve vazinada batma

Lutfen yardim bende nasip olursa temmuz annesi olacağım ama dün gece vertigom tuttu ve bu sabah WC ye gittim küçük abdesti yaptıktan sonra büyük abdestte geldi o anda 2 /3 gündür de böyle büyük abdestim cıvık ve onunla birlikte akıntı akıntıya eşlik eden kanama geldi ve belimde hafif ağrı düşük mu yapıyorum randevum 10.20 de ve vazinada batma
Konuyla ilgili bir fikrim yok ama geçmiş olsun demek istedim sadece. Büyük abdest ile düşüğün alakası olmayabilir diye düşündüm ama doktor en doğru muayeneyi yapar. İnşallah siz de bebeğiniz de iyisinizdir.🙏💐

Back