2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Merhaba arkadaşlar Covid oldum bugün 3. günüm biraz öncede bebeğim ateşlenmeye başladı. Her ne kadar maskeyle emzirsemde ona da bulaştı sanırım. Bebeğim için ne tavsiye edersiniz bu durumu yaşayanınız var mı? Ateş düşürücü içirdik. Kendi hastalığımı unuttum ona üzülüyorum :KK43:
Canım çok geçmiş olsun çok üzüldüm. . Rabbim şifa versin inşallah ya .. Bebeğinin doktorunu arayıp sormanı tavsiye ederim en doğrusunu o bilir canım. 😔

😣 niye oldum diye takıyorum şimdi kafama ..sutum azaldığı için mi oldum yoksa olacağı vardı oyuzden mi ? Yanı halk arasında sütun kesilmesi bile denilebiliyormus. Çok uzuldum çok..
Umarım herşey normaldir.. azaldığını nasıl anladın? Ben sagmiyorum
Bence sütün kesilmesiyle alakası yok, dediğim gibi ben 4. ayda regl olmaya başladım ki o aylarda sütüm inanılmaz fazlaydı. Sürekli sağım yapmak zorunda kalıyordum. Sonrasında terbiye oldu da rahatladım 😅 6. ay’a kadar da sadece anne sütü ile geldik. Sıkma canını yani sadece 1-2 gün azalıp eski haline dönüyor. O dönemde bol bol protein ağırlıklı beslenebilirsin.

Bende @Esyas ‘ın dediklerini yazacaktım. Hangi şehirdesin bilmiyorum ama şehirdeki oranlara göre 9. ayda başlanabiliyor. Yoksa 12. ayda yapılıyor. Ben İzmir’deyim ebe 1 yaşı geçtiği ertesi gün geleceksin aşısı var dedi. Ama mesela kayınvalidem Adana’da ebe, orada 9. ayda başlamıyormuş. Yani istemezsen 12. ayda yaptırabilirsin sanırım 9. ay da ki dozu senin tercihine bıraktı.
Bizimde tercihe bırakmadılar canım önceki yıllarda kızamık aşısında tek dozun yeterli olduğu fakat göçler sonrası yine menenjit gibi bu aşınında 2 doza çıkarıldığı tek dozun yeterli olmadığı söylendi, salı günü yaptırıcaz bizde inşallah ilk dozunu.
Kızlar bir şey soracaktım
Dün eşim akşam kıyma getirdi oğlan için normal de porsiyonkayıp dondururdum unutmuşum sabaha kadar buzdolabında +4 de durdu birsey olmuşumudur
Buzdolabında bir şey olmaz canım yapabilirsin.

Merhaba arkadaşlar Covid oldum bugün 3. günüm biraz öncede bebeğim ateşlenmeye başladı. Her ne kadar maskeyle emzirsemde ona da bulaştı sanırım. Bebeğim için ne tavsiye edersiniz bu durumu yaşayanınız var mı? Ateş düşürücü içirdik. Kendi hastalığımı unuttum ona üzülüyorum :KK43:
Çok geçmiş olsun, ıhlamur hem kendiniz içebilirsiniz hemde bebeğe içirebilrisiniz iyi gelir, ateş öksürük boğaz ağrısını hafifletir. İnşallah kısa zamanda atlatırsınız.

Toplam 400-450 cc kadar mama alıyor. Maalesef 8.ayda sütüm tamamen kesildi.

Canım benimde bayag azaldı sütüm, tek göğüs devam ediyoruz malesef.
Benimde 8. Ay başlarında bıraktı memeyi sağıyorum ama anne sütü alsında ne şekilde alırsa alsın bu aralar onu da pek içmiyor ondan merak ettim

Canım makineyle mi sağıyorsun? Oğlumda bi göğsümü ısrarla emmek istemiyor. En başından beri sut az geliyordu onda. Elle sanıyorum ama cok az çıkıyor.
Bizde tek meme ile devam edıyoruz . Ek gıdada da kötüyüz . Devam sütü aklımdan gecıyor bakalım .bide mesela kahvaltı yapmayı severdı bizle sofraya oturuyor ya ekmegı görür görmez çıldırıyo istiyoki sadece ekmek kemirsin 🤣
Bende günde bir veya iki defa devam sütü veriyorum canım sütüm iyice azaldı. Son günlerde biraz stresliydim sanırım ondan oldu 😶 emzirirken aldığım kilolarından vermeye çalışıyorum, yemeyince süt olmuyor ya kim ne derse desin 🥲
😣 niye oldum diye takıyorum şimdi kafama ..sutum azaldığı için mi oldum yoksa olacağı vardı oyuzden mi ? Yanı halk arasında sütun kesilmesi bile denilebiliyormus. Çok uzuldum çok..

Bende 7. Ayda regl oldum. Gecen gün annem yine emzir bebek daha yaşında bile değil diye beni baskıladı. Sanki süt var da ben çocuğundan esirgiyorum 😅😅 Regl olman normal canım, süt onla azalmıyor.

Kızlar yaaa.. Çok tatlış olmadı mı bu fındıklar yalnız ya deli ediyo beni yemek istiyorum 😂❤️😍 sürekli konuşmaya çalışıyor ba ba ba ge ge gell diyo anniii neee falan diye bağırıyor he he diyor eliyle sürekli gel gel yapıyo bay bay yapıyo alkışlıyo deli oluyorum. 😍❤️🥰

Kızlar yaaa.. Çok tatlış olmadı mı bu fındıklar yalnız ya deli ediyo beni yemek istiyorum 😂❤️😍 sürekli konuşmaya çalışıyor ba ba ba ge ge gell diyo anniii neee falan diye bağırıyor he he diyor eliyle sürekli gel gel yapıyo bay bay yapıyo alkışlıyo deli oluyorum. 😍❤️🥰
Aynen canım her anları ayrı bi güzel benımki komando gbi sürünüyo artık 😂 rabbim yokluklarını göstermesin 🤲🏻

Canım makineyle mi sağıyorsun? Oğlumda bi göğsümü ısrarla emmek istemiyor. En başından beri sut az geliyordu onda. Elle sanıyorum ama cok az çıkıyor.

Bende günde bir veya iki defa devam sütü veriyorum canım sütüm iyice azaldı. Son günlerde biraz stresliydim sanırım ondan oldu 😶 emzirirken aldığım kilolarından vermeye çalışıyorum, yemeyince süt olmuyor ya kim ne derse desin 🥲

Bende 7. Ayda regl oldum. Gecen gün annem yine emzir bebek daha yaşında bile değil diye beni baskıladı. Sanki süt var da ben çocuğundan esirgiyorum 😅😅 Regl olman normal canım, süt onla azalmıyor.
Canım Bol bol su iç en önemlı nokta bu bence. Yeşillik bulgur da arttıuruyı . Bide ben kahvaltıda tahın pekmez yada mutlaka helva yerım oda arttırıyo. En onemlı faktorde gece emzirmelerı sütü inanaılmaz arttırıyo

Canım benım annemın masallah sütü bol olurdu ama ıkıncı aydan adet olurdu . Bu belkı olmuyor yanı

Canım kayısı, hurma, incir, badem, fındık cevizli sucuk, pestil bu tür ürünleri ve bol su tüket sütün artar yine. Makineyle çekince de güzel artıyor bikaç güne kalmadan.

Hanımlar bu gün başıma neler geldi bilemezsiniz .
Madem özlediniz 🤣🤣
Ahahahaha 😂😂😂😂 Kız bir an ciddi okudum yeminlen ne geldi falan oldum 😂 ben adam olmam ya çok müsaitim kandırılmaya 😂 anlat dinliyoruz çok boş kaldı buralar 😄
Aynen canım her anları ayrı bi güzel benımki komando gbi sürünüyo artık 😂 rabbim yokluklarını göstermesin 🤲🏻
Ya yerimm benim ki yuvarlanıyor ama pek sürünmüyor. 😊 Amiiinnn inşallah ya.. kimseyi evladıyla sınamasın Rabbim. ❤️

X