2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Bizim ebe ayın 9 unda aşısı var gel dedi sormadı yani. Ama menenjit aşısı var 12. Aya kadar yaptırılması gereken özel aşı onu genelde 9. Ay da yazıyorlar belki odur. Ben menenjit yaptırmadım daha, doktor ne zaman derse o zaman yaptıracağım.
Ona ebe karışmıyor menenjit özel aşı

Niye bu aşı bize bağlı onu anlamadım
Kizamik asisinda ekstra bir doz canim, kampanya dozu diyorlar. Normalde 9.ayda yok bu asi ama kizamik oranlari arttiginda bakanlik bazi yillar 9.aya ekstra doz koyuyormus, ondan zorunlu tutmuyorlar. Malum gocmenler arttikca ulkelerinden asisiz gelebiliyorlar, oranlar artabiliyor. Ben yaptiracagim 9.ayi dolunca. Bir de 12.ayda var sanirim ayni asi, sonraki dozlar 4 yas falandi.

Merhaba arkadaşlar Covid oldum bugün 3. günüm biraz öncede bebeğim ateşlenmeye başladı. Her ne kadar maskeyle emzirsemde ona da bulaştı sanırım. Bebeğim için ne tavsiye edersiniz bu durumu yaşayanınız var mı? Ateş düşürücü içirdik. Kendi hastalığımı unuttum ona üzülüyorum :KK43:

Merhaba arkadaşlar Covid oldum bugün 3. günüm biraz öncede bebeğim ateşlenmeye başladı. Her ne kadar maskeyle emzirsemde ona da bulaştı sanırım. Bebeğim için ne tavsiye edersiniz bu durumu yaşayanınız var mı? Ateş düşürücü içirdik. Kendi hastalığımı unuttum ona üzülüyorum :KK43:
Canım birşey bilmiyorum :KK43: çok çok geçmiş olsun. Sende bebeğinde bir an evvel sağlıkla atlatırsınız inşallah

Çok geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah 🙏🏼🙏🏼 Ben hamileyken covid şüphesi vardı karantinaya alınmıştım yarım çay kaşığı bal, biraz zencefil tozu, biraz karabiber, 2-3 damla limon hepsini karıştırıp iç demişti kadın doğum doktorum. Bi yararı olur mu bilmiyorum ama sabah akşam içiyordum ben boğaz ağrım falan kalmamıştı. Birazda olsa dinç tutuyordu. Bebiş için de bi bilgim yok ama inşallah bir şey olmamıştır.

Gecmıs olsun canım . Bol bol emzir cunku eğer ki bebek hastalanmıssa anne sütü bebegın ihtiyacına göre degısıyormus . İlacı zaten senın sütün

Kızlar bizim ebe aradi 9.ay aşısı var yigitin dedi ama yaptırıp yaptırmamak size bağlı dedi yaptırdınız mi sizler

Kizamik asisinda ekstra bir doz canim, kampanya dozu diyorlar. Normalde 9.ayda yok bu asi ama kizamik oranlari arttiginda bakanlik bazi yillar 9.aya ekstra doz koyuyormus, ondan zorunlu tutmuyorlar. Malum gocmenler arttikca ulkelerinden asisiz gelebiliyorlar, oranlar artabiliyor. Ben yaptiracagim 9.ayi dolunca. Bir de 12.ayda var sanirim ayni asi, sonraki dozlar 4 yas falandi.
Bende Esyas Esyas ‘ın dediklerini yazacaktım. Hangi şehirdesin bilmiyorum ama şehirdeki oranlara göre 9. ayda başlanabiliyor. Yoksa 12. ayda yapılıyor. Ben İzmir’deyim ebe 1 yaşı geçtiği ertesi gün geleceksin aşısı var dedi. Ama mesela kayınvalidem Adana’da ebe, orada 9. ayda başlamıyormuş. Yani istemezsen 12. ayda yaptırabilirsin sanırım 9. ay da ki dozu senin tercihine bıraktı.

Anlaşıldı canım şimdi durumu çözdüm ilk cocugumda duymadım şimdi size bağlı diyince kafam karıştı teşekkür ederim

Bizimde gecelerimiz öyle ağzından meme çıktığı an uyanıyor. Gün içinde emzirip ayağımda sallıyorum. Sabah emziriyorum 1-2 saat sonra kahvaltı sonra yine emziriyorum oynuyoruz bidaha emziriyorum sonra uyutuyorum. Uyanınca da emiyor sonra yemek yiyor. Akşama kadar bu döngü. Ara öğünler de genelde hep emzirmeye çalışıyorum ek bir şey vermiyorum. Diş dönemi olduğu için bir iki gün emmedi yemedi sonraki gün daha çok emmek istedi. Tabi bebekten bebeğe değişiyor ama. Birde ben sürekli ceviz badem kuru incir kuru kayısı yedim sütümün tadı tatlı olsun biraz da artsın diye bende işe yaradı günde 3 litreye yakında su içtim deneyebilirsiniz 🙏🏼
Sallayarak uyumuyor malesef 😣 hattâ ağlıyor illaki göğsümde olmak istiyor büyük ihtimal sütun tadı değişti. Gece bir sorun olmadı emdi fakat gündüz bakalım emecek mi ?

Bende bu ay adet oldum canım bayada yogundu. Sütüm adet sürecinde azaldı sonra düzeldi cok sukur
😣 niye oldum diye takıyorum şimdi kafama ..sutum azaldığı için mi oldum yoksa olacağı vardı oyuzden mi ? Yanı halk arasında sütun kesilmesi bile denilebiliyormus. Çok uzuldum çok..
Umarım herşey normaldir.. azaldığını nasıl anladın? Ben sagmiyorum

Evet bende meraktan girdim baktım başka nerelerde ne yazmış diye valla 2 Çoçuk annesiyim hani Çoçuk nasıl yapılır az buçuk biliyorum☺️Ben utandım midem bulandı
Evet ya kimse kimseyi bilmiyor olabilir ama o kadar ayrıntıdan da insan utanır yani. Senin evde ne yaptığından ne kadar saat yattığından millete ne 😂 tövbeee.. 😂
Benim kız 10 aylık olacak daha yeni yeni emeklemelere başlıyo dişi 2 gündür çıkarmaya başladı her çocuk farklı amaaan takılma kimseye
Aynen canım en iyisi takılmamak benim kız da 9 buçuk aylık işte canım ama tık yok. Diş çıkardı da emekleme yok ..
Arkadaslar, emzirirken adet olunur mu?
Ben bugün regl oldum. Çok şaşırdım.
Sütüm azalmamıştır değil mi?
Normal mi?
Evet canım olunur ben 3 aylıkkenden beri oluyorum. Ve sütün tadı değişiyormuş ondan biraz istemeyebilir. Ela hiç reddetmedi şükür ama belli olmaz iśte bebişler. Azalmıyor ama tad değişiyor.
Kızlar bizim ebe aradi 9.ay aşısı var yigitin dedi ama yaptırıp yaptırmamak size bağlı dedi yaptırdınız mi sizler
Ben yaptırdım canım 2 hafta önce. Bana hiç size bağlı demedi valla gittik yaptırdık bir dahaki aşısı da yaşındaymış.

Kızlar bir şey soracaktım
Dün eşim akşam kıyma getirdi oğlan için normal de porsiyonkayıp dondururdum unutmuşum sabaha kadar buzdolabında +4 de durdu birsey olmuşumudur

Sallayarak uyumuyor malesef 😣 hattâ ağlıyor illaki göğsümde olmak istiyor büyük ihtimal sütun tadı değişti. Gece bir sorun olmadı emdi fakat gündüz bakalım emecek mi ?
Ben 4. ayından beri emzirdiğim halde regl oluyorum canım. Tek fark regl olmadan 1-2 gün önce sütümde azalma oluyor. Tadı değişiyor mu bilmiyorum ama süt azaldığı için sürekli memede olmak istiyordu şimdi ek gıdaya geçtiğimiz için biraz daha rahatladı

Kızlar bir şey soracaktım
Dün eşim akşam kıyma getirdi oğlan için normal de porsiyonkayıp dondururdum unutmuşum sabaha kadar buzdolabında +4 de durdu birsey olmuşumudur
O kadar sürede bir şey olacağını sanmıyorum ama bebekler için hafif pişirip öyle buzluğa atmak gerekiyormuş. Ben bilmiyordum pişirmeden porsiyonladım.

X