2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Günaydın
Ek gıdaya geçenler sebzeleri blender ile mi eziyorsunuz yoksa çatalla mı ?
Doktorlar blender pek tavsiye etmediği için dün ilk defa havucu çatalla ezip verdim çok az yedi ama sonra içimi bir korku sardı daha 5.5 aylık erken mi pütürlü vermeye başladım diye.

Ben yeni başlayanlardanım canım.
Patates ve kabak denedim.
3 gün patates verdim
Kabağın 2.günündeyiz
Haşlayıp tel süzgeçten geçiriyorum
Az da suyundan ekliyorum.
Daha sonra buharda haşlayıp çatalla ezmeyi düşünüyorum.

Bizimki bir hafta sonra 7 aylık olucak inşallah daha bizde de dönme yok

Tamamen püre halinde vermişsin yani canım.
Ben de öyle alışırsa daha sonra pütürlü yemiyor diye çok okudum dün bir cesaret çatalla havucu ezip çok az verdim ama sonra korktum acele mi ediyorum diye.

ben hep catalla ezerek veriyorum

Ben buharda haşlayıp çatalla iyice ezip verdim. Kabakla başladık pek sevmedi ama en azından ağzında tutup çiğnemeye çalıştı. Zamanla alışır diye düşünüyorum. Blendera alışan bebeklerin sonrasında pütürlü gıdalara geçmesi daha zor oluyor o yüzden çatalla iyice ezip vermek daha sağlıklı geliyor bana.
6 ay 4 günlük oğlum ben 2 gün önce vermeye başladım. 5,5 ay da ideal bir ay ama kilo alımı iyiyse tam 6 ayı doldurmasını bekleyebilirsin

Ben se çatalla eziyorum ama baya eziyorum biraz da su ekliyorum kolay yiyebilsin diye 10 gün sanra 6 aylık olucaz

Ben de öyle alışırsa daha sonra pütürlü yemiyor diye çok okudum dün bir cesaret çatalla havucu ezip çok az verdim ama sonra korktum acele mi ediyorum diye.
Canım benim dinlediğim.1 hafta 10 gün tamamen pütürlü
Daha sonra çatalla ezme şeklinde.
10 gün değil de 3 gün patates 3 gün kabak
Daha öncesi de 1 haftaya yakın yoğurt vermiştim
Yarın dan sonra çatalla ezmeye geçerim herhalde
Zaten aynı gün yumurta sarısı vermeyi düşünüyorum
Olumsuz bi bilgi karşıma çıkmazsa

Bu arada6 ayımızı 4 gün geçtik canım

Yanlış yazmışım tamamen püre yazacaktım

kızlar aranızda bebeği dönmeyen var mı hala? Benim bücür yan dönüyor ama sırtüstünden yüzükoyun dönmüyor hala
Canım benim de aynı ama donemediginden değil bey efendi yüz üstü durmayı hiç sevmiyo ve bilerek dönmüyor ben döndürmeye çalıştıkça komik bir şekilde kendini geri atıyor belki senin ki de ondandır

Kizlar sıkı da bagliyorum ama hep bu durumdayiz napim bi akim verin ya tecrubesiz de degilim ki ucuncu cocuk Allahim:)

Bende 15-20 gün önce ufak ufak başladım canım, 6 ayımızın dolmasına 3 gün kaldı havuçu çatalla ezip biraz zeytinyağı karıştırıp verdim hiç sevmedi, patateside aynı şekilde sevmedi, yumurta sarısınıda sevmedi ek gıda beklediğim gibi olmadı bir kabak kaldı denemediğim sadece peynir ve yoğurt sevdi kızım şimdilik birde meyveleri artık rastgele deniyorum.
Bu arada blender hiç kullanmadım.Pürüzsüz kıvama alışırsa sonraları mide bulantısı oluyor çünkü.

ben hep catalla ezerek veriyorum
Ben de iki gündür çatalla ezdim ama korku olunca sizlerle de soraym dedim
Doktor tavsiyesiyle başladık kilo alımımız azmış tadimlara başlayabilirsin dedi
Ben de aynı şekilde çatalla güzelce ezdim ama kendim de tadına baktm pütürlü geliyor ağza.
İnşallah alışırlar zamanla.
Ben se çatalla eziyorum ama baya eziyorum biraz da su ekliyorum kolay yiyebilsin diye 10 gün sanra 6 aylık olucaz
Ben de bugün çatalla ezip biraz zeytinyağı biraz anne sütü ekledim havuca ama pek bayıldığı söylenemez
Anladm canım yumurta 6. Ayda hemen başlanıyor mu acaba onu sormadım doktora biraz alerjik sanırım o.
Biz de yoğurt ve havuç taddık sadece. Yoğurdu sevdi gibi ama havuç için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
Kaşığını çok seviyor ama o yüzden sanırım elimden asılıyor ben de her seferinde az az veriyorum kendi yiyor bir nevi öyle kandırıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…