• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Dişler olabilir.. bizim de öyleydi kulağını tutuyor mu?
Kesinlikle bir sebebi vardır ateş var mı idrar yolu enfeksiyonu dış ağrısı herşey olabilir. Emmek istememesi burun tıkanıklığı olabilir..
Yani dişten mi acaba diye düşündüm. Ya da karnı mı ağrıyo acaba diye düşündüm 1-1,5 saat sonra kakasını yaptı. Ateş falan yok çiş durumu iyi. Ağladığı zaman emmek istemedi sadece o da burun tıkanıklığından değildi burnu temizdi bir sıkıntısı olduğu içindi ama bilemedim bende. Kulağına elini her zaman götürmüyor çok nadir gördüm. Dişinden veya karnındandı sanırım bir daha yapmadı öyle ama o an çok çaresiz hissettim kendimi ve buraya bir danışayım dedim canım. Bu arada çok teşekkür ederim cevap verdiğin için çok sağol. 🌸

Canım benım oglum ozellıkle emerken kulagını elınde yoguruyor resmen bazende kwndı saclarını yoluyor . Diş olsa cıkardı sanırım smdıye baska bi arkadas da doktora gitmişti ona diş demısler di bilemıyorum ki 🤷🏼‍♀️
Benim kizim da emerek uyuyor, ayni sekilde emerken kulak, sac vs cekistiriyor surekli. Uykuya dalma olarak dusunuyorum ben, dis henuz bizde de yok.

Kizlar hep çok sık kaka yapan bebeğim 3 gün oldu yapmadi. Çok huzursuz haliyle yarın 4.gün olacak. Ne yapmalıyım? Ek gidaya da başlamadık daha ama kayısı kaynatip suyundan versem mi acaba diyorum🤔 ben yesem kayısı sütten ona geçer etki eder mi ki?
Yeşilçay içebılırsın canım bebeğe gecıyor dıye biliyorum hatta ishal olmasın diye cok fazla icmek de önerilmiyo emzirirken

Evet biz 3
defa dr lük olduk okadar çok kulağı açıyordu ki orta kulak iltihabi mı diye 2 kez durumuza 1 kez de acile gittik. Bakti sorun yok dedi ve dışın kulağa varabileceğini söyledi ı ay da dışımız cikti
Bende götürdüm doktora bir şey yok dedi.
Kıyamam ya şu dişler çıksa da kurtulsalar😊

Ek gıdaya gectin mi canım onla baglantısı olabılırmı ? Benım oglum ilk zamanlar fırt fırt süreklı yapıyordu smdi bingun yapıyorsa diğer gün yapmayabılıyo. Fitil erkek bebeklere zararlı diyede hic denemedım . Sadece bi kere zeytınyagı kulak ççöpüne batırıp totosunu uyardım o zaman yapmıstı. Eger bi sıkıntı hıssemıyosam beklıyorum ben. Bu arada dün spa merkezine gotürdüm dünden beri kaka yönünden daha rahatız 🧿

Canim sen bunu bikac defa daha yazdın, fitil bebeklere zararlı diye. Benim oğlumun aşırı gaz sancıları vardi biz ara ara fitil kullandık halada kullanıyoruz doktor tavsiyesiyle. 6 veya 7 güne kaka yaptığı için lavman da yapıyoruz bazen. Ne gibi bi zarari var fitilini? Yada kim söyledi acaba merak ettim.

Canım biz 28 aralık dogumluyuz 5ayu yenı gectık yanı bende hafif tadımlara baslayım dedim ilk elma muz püresi verdim kavanozda olanlardan daha sonrada yogurt denedım ama ılk gunler bıse olmadı 3 gun ıkı kere kustu ara verdim . Ayımızda dolmadıgu ıcın acelem yok şuan sadece anne sütü alıyor. Bi hafta falan gecsın yogurdu tekrar denıcem
Senenin sonunu yakalamış bebiş.🤣
Aynen senin çok acele etmene gerek yokmuş.👍
Benim düzene koymam gerek.

Canim sen bunu bikac defa daha yazdın, fitil bebeklere zararlı diye. Benim oğlumun aşırı gaz sancıları vardi biz ara ara fitil kullandık halada kullanıyoruz doktor tavsiyesiyle. 6 veya 7 güne kaka yaptığı için lavman da yapıyoruz bazen. Ne gibi bi zarari var fitilini? Yada kim söyledi acaba merak ettim.
Canım cevremde de soylenmıstı cok kulak asmam ben ama bi hemşire ve doktordan da duyunnca içime sinmedi vermedim . Erkek bebeklerde farklı seylere yönelım olmaması acısından ilk bikaç aydan sonra önerilmiyo .sadece fitil degıl popoyu uyaran hersey tavsiye edilmiyor .

Arkadaşlar Bebeğimin iki kulağının da arkasında kızarıklık oluştu Sık sık banyo yaptırıyorum Mustela krem sürdüm ama geçmedi korkuyorum ne olabilir biraz beyaz tenli iyiyiz Yanakları da kızardı geçer mi kayası denemiştim alerji mi oldu acaba Çocuğum daha beş buçukta aylığız

Arkadaşlar Bebeğimin iki kulağının da arkasında kızarıklık oluştu Sık sık banyo yaptırıyorum Mustela krem sürdüm ama geçmedi korkuyorum ne olabilir biraz beyaz tenli iyiyiz Yanakları da kızardı geçer mi kayası denemiştim alerji mi oldu acaba Çocuğum daha beş buçukta aylığız
alerji olabilir kayisi verme bakalim duzelecek mi

Selammm anneler 🍀bu hafta ikinci kez sag memede sut tıkanıklığı yaşıyorum hemde daha ağrılı :KK43: en cok emdiği aslında sag meme neden bu kadar sık oluyor acaba yaşayan var mı?
5 ay da en az 5 kez oldum 🤦‍♀️

Seninkinin markası ne canim?

Güle güle kullanın kuzum. Bende chicco ohlala bakınıyorum. Güzel yorumları var. Yoyko travel almıştım cok ağır.

Hahahaha 😆😆 maşallah canim sağlıkla büyüsün kuzucuk. Düşününce bende kardeşi olsa diyorum ama bazen öyle zorlanıyorum ki tövbeler ediyorum.
İlk 3 yıl bende aynıydim canım 😁😁😁

Kızlar 6 aylık aşısını yaptırdınız mi bizim ki sünnetten dolayı ertelendi 2 hafta haftaya çarşamba olacağız bir rota nin ikincisi var

Ek gıdaya gectin mi canım onla baglantısı olabılırmı ? Benım oglum ilk zamanlar fırt fırt süreklı yapıyordu smdi bingun yapıyorsa diğer gün yapmayabılıyo. Fitil erkek bebeklere zararlı diyede hic denemedım . Sadece bi kere zeytınyagı kulak ççöpüne batırıp totosunu uyardım o zaman yapmıstı. Eger bi sıkıntı hıssemıyosam beklıyorum ben. Bu arada dün spa merkezine gotürdüm dünden beri kaka yönünden daha rahatız 🧿
5 buçuk aylık bebeğim geçmedik henüz ek gidaya, doktoru aradim bugün zeytinyağı verebilirsin dedi. Çok huzursuzsa bir fitil söyledi onu al yarım ver dedi. Bu gece de yapmazsa yarın alacağım mecbur. Sicak duş karın masajı her şeyi denedim

Canım cevremde de soylenmıstı cok kulak asmam ben ama bi hemşire ve doktordan da duyunnca içime sinmedi vermedim . Erkek bebeklerde farklı seylere yönelım olmaması acısından ilk bikaç aydan sonra önerilmiyo .sadece fitil degıl popoyu uyaran hersey tavsiye edilmiyor .

Mecbur kalınca verdim fitil doktor tavsiyesiyle ama bahsettiğin durumun hormonal bozukluklardan kaynaklandığını düşünüyorum. Ayrica hiç fitil verilmemiş bir erkek çocuğuda cinsel merak döneminde veya ergenlikte bu gibi şeyleri merak edebilir. Bize düşen gerekli açıklamaları yapıp doğru şekilde yönlendirebilmek. Allah esirgesin inşallah yavrularinizi. Instagramda bi posta iki kız kuzenlerin merak içinde böyle bir durumunu paylaşmıştı bi doktor ne yapılması gerektiğini açıkladığı yazıda. Olabiliyor kısacası.

kızlar aranızda bebeği dönmeyen var mı hala? Benim bücür yan dönüyor ama sırtüstünden yüzükoyun dönmüyor hala :KK43:
Bu konu benımde canımı cok sıkıyor yan dönüyo aynen ama tan dönüş olmadı hala görsen yılan gibi kıvrılıyor ama kıvrılıyor sadece tam dönüş yok 😒

Kızlar 6 aylık aşısını yaptırdınız mi bizim ki sünnetten dolayı ertelendi 2 hafta haftaya çarşamba olacağız bir rota nin ikincisi var
Biz bugün sabah yaptırdık, şimdilik bir sorun olmadı çok şükür 🙏 Oğluşun nasıl oldu canım?

kızlar aranızda bebeği dönmeyen var mı hala? Benim bücür yan dönüyor ama sırtüstünden yüzükoyun dönmüyor hala :KK43:
Benimki de dönmüyor birkaç defa yastıktayken döndü sonra biraktı. Kilosu üst sınırda tosuncuk biraz o yüzden dönemiyor bence. Kuzenimin bebeği 7 ayı doldurdu oturuyor ama hala dönmüyor sorun değil diye biliyorum. Hatta doktor hiç dönmeden yürüyen bebekler bile var demişti

Back