• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Bizim ciddi bı sorun yok aslında. Ayakta sallamiyorum ya da memede uyumuyo kucağıma alıp oturuyorum ninni söylüyorum uyuyo çok şükür ama bazen çok direniyo uykuya. Uyku aralıkları ve dakikalarında güzel. Gündüzleri 2 saatte bir minimum 30 dk uyuyo. Sadece gece uyutmak için bazen 1 saate kadar uğraşıyorum. Yatağına koyunca uyusa keşke diyorum. Beşiğinde ya da hamakta sallayarak uyutmakta istemiyorum sallanmaya alışır diye. 5 aylık yeni oldu tam zamanı galiba eğitim için. Cesaretlendim ya sizin çok güzel sonuçlanmış darısı bize.. 🙏
Ben aylarca arastırdım genellikle 5.ayda öneriyorlar hem 4.ay uyku gerilemesi geçiyormuş hemde bebekler kendi kendini sakinleştirmeyi 5.ayda öğrenirlermiş.bırakılması en zor alışkanlık memede uyumaymış sizinki daha kolay olur muhtemelen.

Ben aylarca arastırdım genellikle 5.ayda öneriyorlar hem 4.ay uyku gerilemesi geçiyormuş hemde bebekler kendi kendini sakinleştirmeyi 5.ayda öğrenirlermiş.bırakılması en zor alışkanlık memede uyumaymış sizinki daha kolay olur muhtemelen.
Umarım öyle olur. Bizim süt alerjimiz var diyet açıyoruz şuan huzursuzluk hat safhada. Şuan eğitim için doğru zaman mi acaba önce onu ogrenmem lazim

Umarım öyle olur. Bizim süt alerjimiz var diyet açıyoruz şuan huzursuzluk hat safhada. Şuan eğitim için doğru zaman mi acaba önce onu ogrenmem lazim
Ben karar vermeden önce arastırdığım uyku eğitmenlerine tek tek mesaj atmıştım fiyat sormuştum tam ne zaman baslamalıyım filan diye.sizde öyle yapabilirsiniz zatrn bugun karar verınce yarın baslayamıyorsunuz onlar randevu oluşturuyor 15-20 gün bazen 1ay önceden belirli kişi sayısı ,takip etmek açısından.

Canim kolik bir bebekten sonra nasıl 2. Ye cesaret ettin? İlk 3 ay neler çektim ya düşündükçe içim daralıyor benim. Hala da gece sık uyaniyor.

Teşekkür ederim kuzum merak edip sordugun için, cok incesin 🥰 alışmaya çalışıyorum gündüzleri idare ediyorum rahatım ama gece uykusuna yatırmak cok zor bikac gündür. Sürekli agliyor ve uyumak istemiyor. Bende onunla yatmaya başladım başka türlü dayanmak mümkün değil yalnız. Eşim en azından arada uyutup oynatiyodu. Dün yıkadım 🤭 biraz zorlandım ama oldu. Insallah eşimin tayini çabucak cikar dua edin lütfen 😍

Kesinlikle zor canim, birden fazla çocuğu olan kadınlara saygı duyuyorum. Herkesin harcı değil bence. Allah kolaylaştırsin ❤
Valla canım ben de bilmiyorum ama kardessiz olmaz dedim yaherro ya merro dedim 🤣🤣🤣🤣

Amin canım, Allah yardımcımız olsun.

6. Aya kadar madde devamlılığı algısı olmadığı için odadan çıkınca anne veya babayı kayboldu sanıyorlar canım bebekler ondan da agliyor olabilir. Insallah alışır da rahatlarsın.

Ya etraftakilerin dediklerine göre her aşama felaket. İnsan yaşadıkça zaten zorluğunu görüyor. Öncesinden moral bozmanın mantığını anlamıyorum. Yok diş daha zor gazdan yok emekleyince daha zor. Ne yapalım yani evet zor.
Sorma moral vermek yerine bozuyorlar..ben yürüsün diye hayal kurarken ...simdi kara kara düşünüyorum

Öyle program filan belirlemedim dr yoğurt tat dir elmanın suyundan ver filan dedi ben kendi tecrübelerimle gidicem ramazanda yoğurt tattirmistim şimdi yarım çay bardağı yiyebiliyor çay Bardak larına mayaladığım yoğurdu hergün bi tane çıkarıyorum yarısını öğlen veriyorum diğer yarısına 1 tane bebe biskuvisi koyup öyle veriyorum ne zman ki yarım çay bardagindan fazla yemeye başlayacak o zman sebzelere meyvelere gecerim
Farklı bir yöntem.. tarımlar çay kaşığı çorba kaşığı şeklinde gitmiyormuydu
Ben dün itibariyle başladım. Kızım tam 24 haftalık. Çok hareketli bir bebek ve ben ekstra enerjiye ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum. Dün 1 tatlı kaşığı buharda pişmiş havucu yedi 🧿 tabii sürekli benim gözüme bakıyor bende hep gülerek neşeli ağız şapırdatarak teşvik ettim hiç öğürmedi bu sefer maşallah. O yüzden devam etmeye karar verdim. Silikon önlük,minik 30 ml cam suluk ve meyve süzgeci aldım kaşıklarımız vardı şimdilik başka birşey almayacağım. İleri doğru yedikleri çeşitlensin diye organik yulaf tarhana vs alırım şu an sadece sebze tattırıyorum. Bir de çok tatlı minik kavanozlar aldım yoğurt mayalamak için, sebzeden sonra yoğurda geçeceğim
Süper bende bu şekild e hayal etmiştim. Yazdiklarini aldım.. minik kavanozlar da iyi fikirmiş onlardan da bulayım..
Suyu istediği kadar mı vereceğiz?

İstediğiniz kadar alıştırmaya çalışın kızlar bebekler alışmıyor malesef benım bebegım hep besıgındeydı sonrada oyun halısında kucaga almadım yanı süreklı . Ama buna ragmen son gunlerde hep mızmız hep benı arıyor gozlerı .süreklı kucagımda olmak istıyor süreklı yanında olayım istiyor . Cunku bebeklerın gördüğü kadar varız göremıyorsa yokuz . Dikkat edın bebekler elındekı oyuncak dusünce aglıyor cunku onu yok oldu sanıyor . Bi süre katlanıcaz mecbur gazamız mübarek rabbim yardımcımız olsun 😂🌺
🤣😂😂 amiinn..

Farklı bir yöntem.. tarımlar çay kaşığı çorba kaşığı şeklinde gitmiyormuydu

Süper bende bu şekild e hayal etmiştim. Yazdiklarini aldım.. minik kavanozlar da iyi fikirmiş onlardan da bulayım..
Suyu istediği kadar mı vereceğiz?
Karnı doyduktan sonra verebilirsin bence o ihtiyacını bilir zaten 💜

Kızlar bu aralar bebeğim ara ara ağlama krizlerine giriyor başına gelen var mı? Evde sürekli gezdiriyorum ne emmek istiyor ne de başka bir şey kriz tuttu mu deli gibi ağlıyor sakinleştiremiyorum bir türlü. Böyle huyu yoktu hiç bir iki gündür yapıyor ve ben napıcamı bilemiyorum. 1 saattir ağlıyor zorla camdan bakıtarak sakinleştirdim zorla emdi ve uyudu şimdi. Başına gelen var mı böyle? Dişler mi böyle yapıyo anlamıyorum 😢
Dişler olabilir.. bizim de öyleydi kulağını tutuyor mu?
Kesinlikle bir sebebi vardır ateş var mı idrar yolu enfeksiyonu dış ağrısı herşey olabilir. Emmek istememesi burun tıkanıklığı olabilir..

Ben karar vermeden önce arastırdığım uyku eğitmenlerine tek tek mesaj atmıştım fiyat sormuştum tam ne zaman baslamalıyım filan diye.sizde öyle yapabilirsiniz zatrn bugun karar verınce yarın baslayamıyorsunuz onlar randevu oluşturuyor 15-20 gün bazen 1ay önceden belirli kişi sayısı ,takip etmek açısından.
Bende öyle yapayım o zaman. Teşekkür ederim 🙏🥰

Öyle program filan belirlemedim dr yoğurt tat dir elmanın suyundan ver filan dedi ben kendi tecrübelerimle gidicem ramazanda yoğurt tattirmistim şimdi yarım çay bardağı yiyebiliyor çay Bardak larına mayaladığım yoğurdu hergün bi tane çıkarıyorum yarısını öğlen veriyorum diğer yarısına 1 tane bebe biskuvisi koyup öyle veriyorum ne zman ki yarım çay bardagindan fazla yemeye başlayacak o zman sebzelere meyvelere gecerim
Yoğurdu gümde ne kadar verebiliriz acaba.
Tafım aşamasını geçtik

Selamm ✋
Ek gıda seruvenleri baslamis oh miss iştahlı olsun minikler insallah aminn 😉
Benim minik Aslan 10 gün sonra 6 aylık bende o gün başlayacağım ve cok heyecanlıyım 2. Cocuk olmasına rağmen 🙈
Aslanın kalbinde ufak bir üfürüm vardi kardiyoloji gittik şükürler olsun herhangi bir hastalık yok tedbir amaçlı 1 yıl sonra kontrol olacak.
Goz kontrol olduk görme iyi cok sukur ama bizim sağ gözümüz bebeklikten beri capaklaniyor ve halen düzelmedi dr baya tıkalı dedi masaj zaten yapıyordum ve damla ekledik. Duzelmezse ki jnsallah düzelir saglikla, 1 yasinda kucuk bir operasyon geçirebilir. Kalpte ki şüpheden dolayı sünnette olamadık, cocuk hareketlendi iyice. Geç kaldık vardır bunda da bir hayır bakalim 🍀
Oğlumun da uykulari değişiyor arada buna en önemli sebep bu dönemde dişler saglikla kolaylıkla çıkar insallah ✌
Kokulu kokulu opuyorum minikleri 💋

Sorma moral vermek yerine bozuyorlar..ben yürüsün diye hayal kurarken ...simdi kara kara düşünüyorum
Evet her aşama zor ama zaman gectıkce bebekleeımız hareketlendıkce algıları acıldıkca daha eglenceli oluyor bnce zor ama keyıflı bi sürec gbi gelıyor bana hani gülü seven dıkenıne katlanır derler ya o misal ☺️

Iyi aksamlar hanimlar, Allah nasip ederse inş aralik annesi olucagim.sizlere sorum şu, asiri derecede bulantu, kusma, tiksinme ,agizda aci tat. tukuruk salgisi vs 11+1 oldum bugun artik dayanilmaz oldu bu agzimdaki aci tat sizlerde varmiydi varsa nzm gecti?
Öncelıkle hayırlı olsun canım az kalmıs 3 ayda yada 4 . Ayda geçiyor genelde . Ben serumlarla ayakta kalmıstım hatta okdr kusuyyodum kı kanamalqrım baslamıs düşük tehlıkem vardı . Benımkı 5 ayda tamamıyle bitti diyebılırım . Sana önerebılcegım inankı sadece zamana bırakmak ve sabretmek 💙 arada bi serum alabılırsın bi hafta rahatlarsın bulantı yönünden

Dişler olabilir.. bizim de öyleydi kulağını tutuyor mu?
Kesinlikle bir sebebi vardır ateş var mı idrar yolu enfeksiyonu dış ağrısı herşey olabilir. Emmek istememesi burun tıkanıklığı olabilir..
Kulak tutması dış belirtisi mi? Benim bebeğim sürekli tutuyor. Ağlamıyor acısa ağlar diyorum ama hep eli kulağında

Senin adına sevindim ek gidaya geçmiştin kaşık mamasi veriyordun dimi hangisini kullaniyorsun
5. Ay da kasik maması verdim hipp in organik tahilli maması vardı 4+ onu kullandım bir de şekersiz bebe biskuvisi vardı keçiboynuzu unundan yapılıyo içine 1 tane bazen 2 tane ondan koydum caanim. Ek gıdaya da 6. Ayının dolmasına 3 4 gün vardi başladım .

Öncelıkle hayırlı olsun canım az kalmıs 3 ayda yada 4 . Ayda geçiyor genelde . Ben serumlarla ayakta kalmıstım hatta okdr kusuyyodum kı kanamalqrım baslamıs düşük tehlıkem vardı . Benımkı 5 ayda tamamıyle bitti diyebılırım . Sana önerebılcegım inankı sadece zamana bırakmak ve sabretmek 💙 arada bi serum alabılırsın bi hafta rahatlarsın bulantı yönünden
Amin cok tsk ederim. Ins cabuk gecer sizde saglikla buyutun yavrunuzu❤

Back