• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Merhaba arkadaşlar,benim kızım çok hasta oldu. Ateş,kusma,ishal,halsizlik ne varsa oldu. 3 kere kan aldılar,idrar ve gaita testi de oldu ama bir şey çıkmadı. Sürekli uyuyordu,30 ml bile yemiyordu.Serumlarla kendine geldi.Doktor salgın var dedi, musluk suyu kullanma dedi. Zaten kullanmıyorum ama banyoda kaçar dedi. Neyse Allah'a şükür iyi oldu gibi ama bu süreçte emmeyi bıraktı. Ne zaman denesem kendini paralayarak kafasını geri geri atıyor. Hem çok üzülüyorum hem sürekli sağım yapmaktan çok yorgun düştüm. Onu nasıl memeye döndürürüm? Sizce mümkün mü?Hastalık süreci 2 haftadir böyle bu durum.
Canım çok geçmiş olsun yatarak emzirmeyi denedin mi benimki çok uykusu olduğunda yatarken uyurken emmek istiyor burda her şeyi deniyecen her yöntemi ten tene teması dene üst tarafını soy sen kendinkide cikar öyle dene baktın olmuyor duşa girin dusta dene değişik emzirme pozisyonları var netten bak onları dene benim büyük kız 7 aylıkken memeyi birakacakti ozaman sırt üstü yere yatardim oda üzerime yatardi öyle emerdi her şeyi dene eds yöntemini bile

Ek gıda için uygulayacaginiz bir program var mı ben de yavaş yavaş hazırlık yapayım diyorum
Ben dün itibariyle başladım. Kızım tam 24 haftalık. Çok hareketli bir bebek ve ben ekstra enerjiye ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum. Dün 1 tatlı kaşığı buharda pişmiş havucu yedi 🧿 tabii sürekli benim gözüme bakıyor bende hep gülerek neşeli ağız şapırdatarak teşvik ettim hiç öğürmedi bu sefer maşallah. O yüzden devam etmeye karar verdim. Silikon önlük,minik 30 ml cam suluk ve meyve süzgeci aldım kaşıklarımız vardı şimdilik başka birşey almayacağım. İleri doğru yedikleri çeşitlensin diye organik yulaf tarhana vs alırım şu an sadece sebze tattırıyorum. Bir de çok tatlı minik kavanozlar aldım yoğurt mayalamak için, sebzeden sonra yoğurda geçeceğim

Canım benim kız alerjik gözaltı hem mor hem gözaltı torbası var gibi maalesef 😔ama belki seninki öyle değildir hemen kötü düşünme ,uykusuzsa o da etkilemiş olabilir
Dediğin gibi uykusuzluktan da olabilir belki canım doktora gidince soracağım bir de bebeğim çok beyaz hatta sarışın açık tenlilerde de olabiliyormuş. Bir de atak dönemiymiş belki ondan kaynaklıdır. Senin bebeğin nasıl oldu karaciğer değerlerini sen koymuştun değil mi karıştırıyor da olabilirim

Merhaba arkadaşlar,benim kızım çok hasta oldu. Ateş,kusma,ishal,halsizlik ne varsa oldu. 3 kere kan aldılar,idrar ve gaita testi de oldu ama bir şey çıkmadı. Sürekli uyuyordu,30 ml bile yemiyordu.Serumlarla kendine geldi.Doktor salgın var dedi, musluk suyu kullanma dedi. Zaten kullanmıyorum ama banyoda kaçar dedi. Neyse Allah'a şükür iyi oldu gibi ama bu süreçte emmeyi bıraktı. Ne zaman denesem kendini paralayarak kafasını geri geri atıyor. Hem çok üzülüyorum hem sürekli sağım yapmaktan çok yorgun düştüm. Onu nasıl memeye döndürürüm? Sizce mümkün mü?Hastalık süreci 2 haftadir böyle bu durum.
Çok geçmiş olsun canım bebeğim şimdi iyidir umarım 🙏 çok minikler insan kıyamıyor. Biberonla besliyorsundur sanırım emmiyorsa, biberonu kesmen lazım canım yoksa memeye dönmek çok zor. Kaşıkla içirmeyi dene istersen inşallah döner

Ben atak felan anlamam 🤣37 yaşındayım bu ikinci çocuğum ilk çocuğum kolik bir bebekti ve neler yaşadığımı bir ben bir Allah bilir bu çocuğum da kolik değil ama gündüzleri fon makinesi sesi ile yine en fazla yarım saat uyur genelde ayakta geceleri doğduğundan beri uykuyu sevmiyor sürekli uyanır tek farkımız önceden 8 9 kez uyanirdi şimdi çok şükür 5 e düştü o yüzden benim tek bildiğim şey Allah sabır versin bende hep imrendim uyuyan bebeklere ama olmadı buna da şükür
Canim kolik bir bebekten sonra nasıl 2. Ye cesaret ettin? İlk 3 ay neler çektim ya düşündükçe içim daralıyor benim. Hala da gece sık uyaniyor.
Canım nasılsın alışabıldnmı yenı düzenine
Teşekkür ederim kuzum merak edip sordugun için, cok incesin 🥰 alışmaya çalışıyorum gündüzleri idare ediyorum rahatım ama gece uykusuna yatırmak cok zor bikac gündür. Sürekli agliyor ve uyumak istemiyor. Bende onunla yatmaya başladım başka türlü dayanmak mümkün değil yalnız. Eşim en azından arada uyutup oynatiyodu. Dün yıkadım 🤭 biraz zorlandım ama oldu. Insallah eşimin tayini çabucak cikar dua edin lütfen 😍
Çocuk bakimi yardımcın olsa bile zor düşün benim evde iki tane yetiskin kizim var yinede zor çünkü anneye bağımlı kızlara veriyorum bakinda ben bi iş yapiyim diye odadan çıkıyorum basıyor çığlığı nasil agliyor sanki dovmusuz gözlerden yaşlar pıt pıt dün kucagumda tek elimle bulasik makinesini bosalttim ama benim kollar bitti derman kalmadi böyle böyle buyucekler her ani her yaşı zor kolay diyen bi tarafından atmis derim ama sakin bi bebek,çocuk olur,yiyen çocuk olur,karistirmayan cocuk olur,fazla hareketli olmaz çok hastalanmaz bunlar büyütür ken ki rahatlıklar ama dağın görünen kısmı olduğu kadar görünmeyen kısmı da var velhasıl çocuk zor büyüyor ama o gulusleri kokuları herseyi unurturuyor ki o girdabin içine tekrar tekrar dusuyorsun (4 çocuklu bir anne olarak soyluyorum)

Kesinlikle zor canim, birden fazla çocuğu olan kadınlara saygı duyuyorum. Herkesin harcı değil bence. Allah kolaylaştırsin ❤

Çok geçmiş olsun.
Allah kolaylık versin
Belki denemişsinizdir ama ayakta gezerek denemistim ben işe yaradı şükür
Ve bu şekilde uyuyor
İlk vaşlarda tam uyuyana kadar bekliyordum.
Simdilerde yarı uyanıkken yatıyoruz
Gezmeyi sallamayı bırakıp uyumaya alışması için
Gölzünü açsada o şekilde biraz devam ediyor sonra uyuyor.
Tam dalıncada yanından kalkıyorum

Ben de bu saatte hala bebeğini uyutamayanlardanım bebeğim uyandı ve geri sabaha kadar uyumuyor 2 gündür 😕 Şimdiye kadar reflü yataginda yatıyordu, kolları artık dar geliyor diye dün kaldırdım ama bu sefer dönme problemimiz var yatağında hemen dönüyor yastık mı koymam lazım acaba kenarlara uzmanlar yatakta yastık olmamalı diyorlar, yanı yüzüstü durumdayken endişeleniyorum nefes alamaz diye sizler nasıl yapiyosunuz bebeklerimiz kendini kurtarabilecek durumda mı acaba?
Bu aralar uyku konusunda gece gündüz zorlanıyor dişlerden kaynaklı diye düşünüyorum. Reflü yatağını bende kaldırdım ama öyle yüzüstü falan dönmüyor sırt üstü uyurken yanlara dönüyor sadece olduğu yerde daire çiziyor falan uyurken o kadar. Ama zorlanıyor sadece emerek uyuyor. Başka türlü uyutamıyorum kesinlikle.
Kızlar bebekleriniz emekleme konusunda ne alemdeler bizimkinin hiç niyeti yok gibi
Canım bebeğim hiç yüzüstü yatmak istemiyor sürekli oturcakmış hanımefendi. Yatırdığımda 5 dk ya duruyor ya durmuyor ama poposunu kaldırıp indiriyor sürekli ve parmak uçlarıyla ayaklarıyla kendini ittirmeye çalışıyor. Çabası var yani.

Canım çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin kıyamam. Öyle uzun uzun meme reddi olmadı bizim ama emmek istemediği zaman yatağa yatırıp üzerine eğilip emzirdiğim oldu hiçbir şekilde almazsa bunu aldı. Bu yöntemi de annesütüdoktoru diye bir sayfa var instagramda orada gördüm. O sayfayı incelemeni şiddetle tavsiye ederim meme reddiyle ilgili falan herşey var. Ve biberonu kesinlikle bırakmalısınız yoksa alışmaz sana. Çok geçmiş olsun canım benim inşallah en kısa zamanda bu problem de çözülür.

Kizlar bebek arabası travel sistem almıştım cok ağır geliyor ve arabanın bagajina sığmıyor. 6. Ayı da tamamlamak üzereyiz baston bebek arabalarından almayı düşünüyorum. Siz ne yaptınız? Hangi marka önerirsiniz?

Kizlar bebek arabası travel sistem almıştım cok ağır geliyor ve arabanın bagajina sığmıyor. 6. Ayı da tamamlamak üzereyiz baston bebek arabalarından almayı düşünüyorum. Siz ne yaptınız? Hangi marka önerirsiniz?
Ben kabin tip araba aldım canım.
Baya araştırdım çok memnunum.
Yer kaplamıyor 5.8 kilo ağırlığı ve tek elle açıp kapatıyorum çok kullanışlı.

Ben en başından chicco liteway aldım canım, tek elle kapanıyor ama hafif, sürümü kolay, tentesi büyük ve tam yatar pozisyonu var. Ben memnunum

Kızlar bu aralar bebeğim ara ara ağlama krizlerine giriyor başına gelen var mı? Evde sürekli gezdiriyorum ne emmek istiyor ne de başka bir şey kriz tuttu mu deli gibi ağlıyor sakinleştiremiyorum bir türlü. Böyle huyu yoktu hiç bir iki gündür yapıyor ve ben napıcamı bilemiyorum. 1 saattir ağlıyor zorla camdan bakıtarak sakinleştirdim zorla emdi ve uyudu şimdi. Başına gelen var mı böyle? Dişler mi böyle yapıyo anlamıyorum 😢

Kızlar bu aralar bebeğim ara ara ağlama krizlerine giriyor başına gelen var mı? Evde sürekli gezdiriyorum ne emmek istiyor ne de başka bir şey kriz tuttu mu deli gibi ağlıyor sakinleştiremiyorum bir türlü. Böyle huyu yoktu hiç bir iki gündür yapıyor ve ben napıcamı bilemiyorum. 1 saattir ağlıyor zorla camdan bakıtarak sakinleştirdim zorla emdi ve uyudu şimdi. Başına gelen var mı böyle? Dişler mi böyle yapıyo anlamıyorum 😢

Biz Nuna pepp next modelini aldık. Sürüşü çok iyi. Açması kapanması taşıması travelden sonra çok pratik geldi bize rahat ettik

Back