• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Kendi kendilerine uyumayı ogretebilen var mı? Yani beşiğine koysam oda uyusa. Çok mu erken alıştırmak için. Benimki beşine koyup bırakınca oyun oynayasi geliyo. Kur yapiyo bana kucağıma alayım diye . Sallamiyorum çok şükür ona alistirmadim ama yatağına bıraktığında uyusun istiyorum.
Ben yeni eğitim verdim uzmanla.artık kendi kendine uyuyor eğitimimiz 14 gundu bugün bitti

Canim kolik bir bebekten sonra nasıl 2. Ye cesaret ettin? İlk 3 ay neler çektim ya düşündükçe içim daralıyor benim. Hala da gece sık uyaniyor.

Teşekkür ederim kuzum merak edip sordugun için, cok incesin 🥰 alışmaya çalışıyorum gündüzleri idare ediyorum rahatım ama gece uykusuna yatırmak cok zor bikac gündür. Sürekli agliyor ve uyumak istemiyor. Bende onunla yatmaya başladım başka türlü dayanmak mümkün değil yalnız. Eşim en azından arada uyutup oynatiyodu. Dün yıkadım 🤭 biraz zorlandım ama oldu. Insallah eşimin tayini çabucak cikar dua edin lütfen 😍

Kesinlikle zor canim, birden fazla çocuğu olan kadınlara saygı duyuyorum. Herkesin harcı değil bence. Allah kolaylaştırsin ❤
İnşaAllah canım rabbim tez zamanda kavustursun 🧡

Kızlar bende bu gün oğlumu spa merkezine goturdüm biraz suyun ıcınde yuzdu sonra masaj yapıldı . Düzenli aralıklarla goturmeyı dusunuyorum baya iyi gelıyormus bebeklere özellikle uyku ve gaz problemı olan annnelere tavsiyemdir 🌺

Merhaba sizinle yazışmıştık.ben uyku eğitimi verdim bir uzmanla ve bugun bitti eğitimimiz.valla 14 gün öncesinden eser yok.biraz sabırla sonucu çok güzel oluyor☺️
Nasıl bir süreç izlediz, daha önceki uyuma alışkanlığı nasıldı? Ben kaldır koy yöntemini denemeye çalıştım ama sadece 1 gün sürdü uyumadı ve çok ağladı uykusuzluktan çıldırdı bu sefer meme istedi. Vermedim sallayarak uyuttum o gece meme diye diye uyudu yavrum. Nasıl alıştırabilirim bu şekilde bilmiyorum

Nasıl bir süreç izlediz, daha önceki uyuma alışkanlığı nasıldı? Ben kaldır koy yöntemini denemeye çalıştım ama sadece 1 gün sürdü uyumadı ve çok ağladı uykusuzluktan çıldırdı bu sefer meme istedi. Vermedim sallayarak uyuttum o gece meme diye diye uyudu yavrum. Nasıl alıştırabilirim bu şekilde bilmiyorum
5ay boyunca ağzında memeyle uyuyan meme ağzından çıkınca uyanan bir bebekti.5ay boyunca sadece kucakta uyuyan bir bebekti.ilk 2,5 ay gece de kucakta uyurdu sonra yataga alıştırmıştı geceleri ama meme için 10 kere kalkardı.5aylık olunca basladık eğitime. Yatır kaldır yaptık ilk 2 gün çok ağladı ama etkisi drek ilk gece gösterdi.asla bıkıp meme vermedim.asla emzikte almazdı fakat bu süreçte aldı yardım aldığım eğtmen emzikle sakinleştiriyo demekki kendini sorun yok dedi.şimdi emziği verip yataga koyuyorum kendi kendine 10-15 dk da dalıyor mızırdanmıyor bile

5ay boyunca ağzında memeyle uyuyan meme ağzından çıkınca uyanan bir bebekti.5ay boyunca sadece kucakta uyuyan bir bebekti.ilk 2,5 ay gece de kucakta uyurdu sonra yataga alıştırmıştı geceleri ama meme için 10 kere kalkardı.5aylık olunca basladık eğitime. Yatır kaldır yaptık ilk 2 gün çok ağladı ama etkisi drek ilk gece gösterdi.asla bıkıp meme vermedim.asla emzikte almazdı fakat bu süreçte aldı yardım aldığım eğtmen emzikle sakinleştiriyo demekki kendini sorun yok dedi.şimdi emziği verip yataga koyuyorum kendi kendine 10-15 dk da dalıyor mızırdanmıyor bile
Bu aşırı ağlamalar başlangıçta normal mi yani? Kaç gün devam ediyor böyle, ilk günden de ağlayıp en sonunda yorgun düşüp mü uyudu? Ben baya direndim ama çocuk uykusuzluktan perişan olunca uyuttum ağlamaktan uyumuyordu çünkü

Öğrenilmiş caresizlik

Bu aşırı ağlamalar başlangıçta normal mi yani? Kaç gün devam ediyor böyle, ilk günden de ağlayıp en sonunda yorgun düşüp mü uyudu? Ben baya direndim ama çocuk uykusuzluktan perişan olunca uyuttum ağlamaktan uyumuyordu çünkü
Şöyle ağlaması normal çünkü nasıl uyuyacagını bilmiyor alışkanlığını değiştiriyoruz. İlk gun sabah 45 dk denedim uyumadı odadan çıkardım 1saat sonra tekrar göturdum yıne agladı ama artık uykusuzdu uyudu. İlk 3 gün zoru 3gun gecınce mucize gibi birşey oluyor☺️ben ilk kızıma kendim eğitim vermiştim ama bu bu kızımın çok uyku problemleri vardı hangi krız anında nasıl davrancagımı bilemiyordum ayrıca sabrımda kalmamıştı onun için uzmanla çalıştım kendime kalsa ilk gun pes ederdim.ama ne gece ne gunduz asla taviz vermek yok ayrıca birsuru kural dıkkat edilecek noktada var yanı surecte sadece yatır kaldır yapmadık.

Öğrenilmiş caresizlik
Sürecte bebeği sakinleştırıyorsunuz kucagınıza alıyorsunuz öpüyorsunuz istediğiniz gibi temas ediyorsunuz ayrıca bebekleri memede yada sallayarak uyutmayada alıştıran bizleriz.bu benim düşüncem.ayrıca ben doğdugundan berı 5 ay boyunca agzında memeyle uyuttum ve 2saat bile uyusa verimli bir uyku olmuyordu o 2saat boyunca sureklı ama sureklı emerek uyuyordu.gece gunduz yatakodasında karanlıkta kucağımla bekliyordum.ben bebeğime uygun gördüm ve yaptım siz halinizden memnunsanız bebegınızde saglıklı ve mutluysa sizin için sorun yok☺️

Oğlum bu ay 500 550 gram almış 😊 geçen ay 350 gram almıştı demek ki gerçekten sütüm yetmiyormuş ay çok sevindim ya inşallah bundan sonrası daha güzel olacak 😊
Senin adına sevindim ek gidaya geçmiştin kaşık mamasi veriyordun dimi hangisini kullaniyorsun

Annesi peki gecede kaç defa uyanıyor?

Bende düşünüyorum eğitim almak. 14 günde mucize.olduysa hemen alalım valla ☺️
Valla tabiki sayfasını araştırın instagramda begenirseniz karar verirsiniz ben ilk geceden etkisini görmüştüm. ama benim eğitimden önce çok kötüydü hiç oluru yoktu yani.5ay boyunca sadece 4 kere salona gelmiştim akşamları ,bunun 2si zaten ates yapan aşılar bebeğimde uyku yapmıştı 2 side işte yatacagı varmış yatmış☺️.şimdi emziği veriyorum beşiğe koyuyorum uyuyunca odadan çıkıyorum.tek problemimiz gunduz uykularında 30.dk hala uyanıyor onuda 25.dk durtup uzatıyorum 2saatr kadar.eğitmen en inatçı bebekte 6hafta sürer bu durum devam et dedi.

Iyi aksamlar hanimlar, Allah nasip ederse inş aralik annesi olucagim.sizlere sorum şu, asiri derecede bulantu, kusma, tiksinme ,agizda aci tat. tukuruk salgisi vs 11+1 oldum bugun artik dayanilmaz oldu bu agzimdaki aci tat sizlerde varmiydi varsa nzm gecti?

Valla tabiki sayfasını araştırın instagramda begenirseniz karar verirsiniz ben ilk geceden etkisini görmüştüm. ama benim eğitimden önce çok kötüydü hiç oluru yoktu yani.5ay boyunca sadece 4 kere salona gelmiştim akşamları ,bunun 2si zaten ates yapan aşılar bebeğimde uyku yapmıştı 2 side işte yatacagı varmış yatmış☺️.şimdi emziği veriyorum beşiğe koyuyorum uyuyunca odadan çıkıyorum.tek problemimiz gunduz uykularında 30.dk hala uyanıyor onuda 25.dk durtup uzatıyorum 2saatr kadar.eğitmen en inatçı bebekte 6hafta sürer bu durum devam et dedi.
Bizim ciddi bı sorun yok aslında. Ayakta sallamiyorum ya da memede uyumuyo kucağıma alıp oturuyorum ninni söylüyorum uyuyo çok şükür ama bazen çok direniyo uykuya. Uyku aralıkları ve dakikalarında güzel. Gündüzleri 2 saatte bir minimum 30 dk uyuyo. Sadece gece uyutmak için bazen 1 saate kadar uğraşıyorum. Yatağına koyunca uyusa keşke diyorum. Beşiğinde ya da hamakta sallayarak uyutmakta istemiyorum sallanmaya alışır diye. 5 aylık yeni oldu tam zamanı galiba eğitim için. Cesaretlendim ya sizin çok güzel sonuçlanmış darısı bize.. 🙏

Back