• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
R RabiaIslam canım bide dikiş yerınde agrıdan ıslaklıktan bahsetmişssin sanırım orada iltihap olusmus normal sartlarda suanda iyileşmiş olman gerekıyodu istersen bi doktora goster canım

Sizce gebelik varmı

Eklentiler

• IMG_20210507_001352.jpg
    IMG_20210507_001352.jpg
    54,5 KB · Görüntüleme: 51
Canım ben birşey mi kaçırdım. Uyuyan bebeği neden dürtüyoruz 🤔🤔🤔
Bebeklerin 30-35 veya 40. dk’da ( her bebeğe göre değişiyor ) uyku döngüleri oluyor canım. Mesela benim oğlumun uyku döngüsü tam 40 dk. ondan sonra uykuya dönmeyi bilemeyen bebekler uyanıyor ki oğlum şu an öyle. Bu döngüleri atlatmaları için 40. dk’da uyanan bebeği 35. dk’da hafif dürtüp hareket etmesini sağlıyorsun ki 40. dk’da döngüsünü atlatabilsin. Ya da yine destekli uyuyorsa (emzik, sallama, kucak gibi) uyandığında hangi destekle uyuyorsa tekrar o şekilde uykuya döndürmeye çalışıyorsun burada maksat bebeğe uyuması gerektiğini anlatmak. Bu şekilde kısa gündüz uykuları uzayabiliyormuş.
Ben bi kaç kez denedim bazen işe yaradı bazen yaramadı. Hatta bir keresinde dürterken uyuyan çocuğu uyandırdım 😅
Bu dürtme yöntemi genelde 5. aydan sonra işe yaramaya başlıyormuş. Bakalım o zamana kadar bizimkinin uykuları uzamazsa bende deneyeceğim.

Valla benim kız 6 aylık olmak üzere ama hala deli gibi dökülüyor ve hala çözüm bulamadım ne yazık ki. Yaptığım tek şey zeytinyağı sürmek onu da bebişten bir kere yapabildim.
İnsanın morali bozuluyor ya ne güzel toparlanmıştı saçlarım seviniyordum şimdi hepsi gidiyor. Durdurmanın bir yolu olmalı 🥲
Ama öyle saatlerce yağ sürüp beklemeden malum zamanımız kısıtlı 😄 ben yasaklardan sonra doktora gitmeyi bile düşünüyorum

İnstagramda biliyorsunuuzdur belki uyku eğitmeni irlandalıanne,onun canlı yayınını izlemiştim bunun hakkında konuşuyordu merak etmeyin 6.ayda uzuyor artık defi.6.aydan sonra uzamamsının sebebi genellikle uyku aralıklarınıniyi takip edilememesiymiş. Ayrıca baska bir uyku eğitmenın de açıklaması su: bazı anneler aylarca ugrasıyorum ama uzamıyor diyorlar uzaması için sadece tekrar uykuya döndurmek yada durtmek olmaz uyku bir butundur duzen rutın destek hepsi duzeltilirse ozaman bu 30dklar uzar diyor.ben dogdugundan beri uyku sorunu yasıyorum epeycede uyku egitmeni arastırıyorum malesef🤦🏼‍♀️ ama tabi sizinki 4.ay atagında ortaya çıkan birşeyse duzelir benimki önceden olan birşey aylardır deniyorum durtme ya da uzatmaya çalışma hala 30.dk uyanıyor
Yok benimki de en baştan beri böle o yüzden sizi anladığım için yazdım direk 😊😊 ben şu anda eğitim veriyorum kızıma yani kesinlikle şu çok doğru. UYKU SAAT ARALIKLARI. Herkes hep yazmış bsn eğitime başlayana kadar çok önemsememiştim. Ama kesinlikle olay bunda bitiyor.biraz da sabırla beklemek tabiki 😁😁

Şimdi görebildim mesajı müstelanın nemlendiricini kullanıyorum hassas ciltler için olanı bu aralar salyası azaldıği için yüzüde normale döndü şükür ama yüzünü kaşıyor bazen o da kabartıyor hemen sürüyorum
Teşekkür ederim sağolun

Kızlar meraba bayadır yazamadım umarım herkesın bebişi iyidir . Tüm sayfaları tek tek okudum . Benim oğlumda sünnetini oldu cok sukur iyileşiyo onu da atlattık şükür . R RabiaIslam canım yer soguksa bile yatagının üzerinde bırak kucakta yada besıkte oldugu sürece dönmeside emeklemeside gecıkır . 6 aydan once doktorlar su vermeyı önermiyo anne sütünün %70 i suymus zaten. Ama illa vercem dıyosan içme suyunu kaynatıp ılıtıp ver canım . 😘 @Meles uyku egitimi inş işe yarar canım takipteyım ☺️
Maşaallah canım benim. Darısı düğününü görmeye inşallah ❤️🌹

Kızlar hayırlı günler.
Bugün 4. Ay aşılarımızı olduk ateş yapıyor mu yaptıranlar cevap verirse çok sevinirim.
Bir de verdikleri demir ilacını kullanmak istemiyorum ocean alacam bunu kullananlar ne kadar kullanıyorsunuz?
Ateş olmadı bizde.
2.ay aşılarında da olmamıştı.

Kızlar belki cok erken bu soru icin ama aylar gecmesini bekleyemedim .
Hamileyken emziren oldu mu?
Göğüs uçlarının uyarılmasını rahim kaslarını etkiliyor biliyorum.
Kullandığınızz vitaminler kan sulandırıcı vs nasıl etkiledi emzirmeyi ve gebeliği.

Kızlar belki cok erken bu soru icin ama aylar gecmesini bekleyemedim .
Hamileyken emziren oldu mu?
Göğüs uçlarının uyarılmasını rahim kaslarını etkiliyor biliyorum.
Kullandığınızz vitaminler kan sulandırıcı vs nasıl etkiledi emzirmeyi ve gebeliği.

Canim hamilemisin? Sen de Aralık annelerinden doğum yapmamismiydin?

İnsanın morali bozuluyor ya ne güzel toparlanmıştı saçlarım seviniyordum şimdi hepsi gidiyor. Durdurmanın bir yolu olmalı 🥲
Ama öyle saatlerce yağ sürüp beklemeden malum zamanımız kısıtlı 😄 ben yasaklardan sonra doktora gitmeyi bile düşünüyorum
Valla hiç sorma ben evde eşime kestirdim upuzundu kıyamaya kıyamaya orta boy yaptırdım çocuğun elinden üstünden uzun uzun toplayınca dayanamadım. Elanın doktora sordum bende geçecek hala lohusa sayılırsın bu dönem bitecek geçecek toparlanacak dedi. 😘
Aynen ya cok fena dokuluyo sut vermemizle alakali olabilir mi sizce
Yok hamileyken kan akışı fazla mı ne oluyormuş sonra hamilelikten sonra hormonlar normale dönünce saçlar da dökülmeye başlıyormuş canım. Geçecek elbet. 😘

Back