• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Merhaba.bwnim bebegım 1 aylıktan beridir 30dklık uykular yapıyor yani 4.ay atagıyla ilgili değil benimki uzuuun uzuuun arastırmalarım sonucu☺️ bu 30 40 dklar uykudönguleriymiş uyanır geri devam ederlermiş ama bazı bebekler geri dönmek için bu destegı ararlarmış. Bu uykular için 2 yöntem var ya tekrar aynı destekle uzatma ki bunun sonucunu ortalama 1 ay sonra alırsınız diyorlar ya da uyumak için uyandır yani uyanacagı dk dan 5 dk önce durt ki bu yöntemlerde genelde 5.aydan sonra işe yararmış. Ama iyi bir haber de biz müdahale etmesekte 6.aydan sonra uzarmış kendiliğinden. Ben bayaa sıkıntılıyımda bu konuda😬😁
Benim kızım da 30 dk uyuyor. Dürtme işe yaramadı bizde. Ben tekrar uyutma deniyorum o daha mantıklı bence. Biraz yorucu ama olsun. 6.aydan sonra uzamama ihtimali de var. Geç kalmadan kendim çözmek istedim. Kızım 5 ay 10 günlük

Merhaba kızlar nasılsınız neler yapıyorsunuzz? Bebişler de iyidir inşallah 😍 Eşim kapanmadan dolayı evde onunla sürekli etrafı düzenliyoruz kızımızla ilgileniyoruz. Yazılanları görüyorum ama cevap vermeye fırsatım olmuyor. 😘 Bebeklerin dönmeleri ile ilgili konuşulmuş benim kızım kendi yüzüstü dönmüyor yani sağa ve sola kendi dönüyor evet ama tam yüzüstü dönmedi hiç. Benden aldığı en ufak destek yetiyor kendini itip dönüyor ama kendi dönmedi. Takmıyorum da kafaya ama illa dönecektir vakti gelince. Üzülen arkadaşlar üzülmeyin hiçbir çiçek vaktinden önce açmaz. Dönmeden emeklemeye geçen bebekler var veya emeklemeden direk yürüyen. İlla yapacaktır bunları o yüzden üzülmüyorum. Ben de sık sık ilgileniyorum yerde, yatağımızın üstünde, koltuğun üstünde aynı videodaki gibi döndürüyorum. Sürekli destekli oturtuyorum. Bugün ilk defa desteksiz 5 dk kendi oturdu halının üstünde mesela ben şaşırdım. Ama dediğim gibi her çocuk farklı vakti gelince illa yapacaklardır siz de üzülmeyin canımmm anneler. 😘 😍

Merhaba.bwnim bebegım 1 aylıktan beridir 30dklık uykular yapıyor yani 4.ay atagıyla ilgili değil benimki uzuuun uzuuun arastırmalarım sonucu☺️ bu 30 40 dklar uykudönguleriymiş uyanır geri devam ederlermiş ama bazı bebekler geri dönmek için bu destegı ararlarmış. Bu uykular için 2 yöntem var ya tekrar aynı destekle uzatma ki bunun sonucunu ortalama 1 ay sonra alırsınız diyorlar ya da uyumak için uyandır yani uyanacagı dk dan 5 dk önce durt ki bu yöntemlerde genelde 5.aydan sonra işe yararmış. Ama iyi bir haber de biz müdahale etmesekte 6.aydan sonra uzarmış kendiliğinden. Ben bayaa sıkıntılıyımda bu konuda😬😁
Bende öyle düşünüyorum 6. Aydan sonra kendiliğinden düzene gireceğine inanıyorum. Büyüyecekler ek gıdaya başlıyacaklar çeşitli aktivitelerle ilgilenebilecekler haliyle uykularıda uzayacak bence. Dürtme yöntemini uyguluyorum bazen işe yarıyor bazen yaramıyor. Bakalım artık bekleyip görcez allah sağlık versin napalım 🤗

Bende öyle düşünüyorum 6. Aydan sonra kendiliğinden düzene gireceğine inanıyorum. Büyüyecekler ek gıdaya başlıyacaklar çeşitli aktivitelerle ilgilenebilecekler haliyle uykularıda uzayacak bence. Dürtme yöntemini uyguluyorum bazen işe yarıyor bazen yaramıyor. Bakalım artık bekleyip görcez allah sağlık versin napalım 🤗

Bugun tam dürteyim diye dakika sayarken bastı bagirtiyi 🤣🤣🤣

Benim kızım da 30 dk uyuyor. Dürtme işe yaramadı bizde. Ben tekrar uyutma deniyorum o daha mantıklı bence. Biraz yorucu ama olsun. 6.aydan sonra uzamama ihtimali de var. Geç kalmadan kendim çözmek istedim. Kızım 5 ay 10 günlük
İnstagramda biliyorsunuuzdur belki uyku eğitmeni irlandalıanne,onun canlı yayınını izlemiştim bunun hakkında konuşuyordu merak etmeyin 6.ayda uzuyor artık defi.6.aydan sonra uzamamsının sebebi genellikle uyku aralıklarınıniyi takip edilememesiymiş. Ayrıca baska bir uyku eğitmenın de açıklaması su: bazı anneler aylarca ugrasıyorum ama uzamıyor diyorlar uzaması için sadece tekrar uykuya döndurmek yada durtmek olmaz uyku bir butundur duzen rutın destek hepsi duzeltilirse ozaman bu 30dklar uzar diyor.ben dogdugundan beri uyku sorunu yasıyorum epeycede uyku egitmeni arastırıyorum malesef🤦🏼‍♀️ ama tabi sizinki 4.ay atagında ortaya çıkan birşeyse duzelir benimki önceden olan birşey aylardır deniyorum durtme ya da uzatmaya çalışma hala 30.dk uyanıyor

Meme reddi için klasik çözümlerin (uykuluyken emzirme, farklı emzirme pozisyonları, yan yatarak emzirme vs..) haricinde benim bebeğimde yuzde seksen işe yarayan şey duş alıp ustumu değiştirmem. Çok acelem varsa gögüslerimi ve koltukaltımı yıkayıp tshurtumu değiştiriyorum. Bunu bazen gunde 3-4 kez yapıyorum ama öncesinde emmeyen bebek sonrasında hemen emiyor çoğunlukla. Lohusalığın başından beri çok terliyorum ve bebeğim buna çok hassas. Memedeki onceki sütün tadını da rahatsız edici buluyor. Duşun işe yaramadığı zamanlarda da sağıp öyle veriyorum sütü çunku benimki için biberon meme çok farketmiyor. Çare arayanlara bir de bunu denemelerini oneririm.

Sütü arttırmak için hastane tipi pompa kiralamayı düşünen varsa Medela Lactina modelinin bir aylık kirası 200 tlymis. 3 aylıkta ay başına 150 ve kendinize ozel pompa seti alıyorsunuz bir defalık. Tek gögüs için 90 tl. Tek veya cift kullanılabiliyor. Bugün instagram hesabından böyle bilgi verdiler bana.

Canım uykusu çok geldiğinde uyku aralığını çok açtığımızda bizimki de öyle yapıyor deli gibi ağlıyor sanki bi yerine bişey olmuş gibi. Belki uykusu çok geldiği için uyuyamadığı için ağlamış olabilir
Evet aynen öyle oldu son care Battaniye ye koyduk salladik öyle uyudu bakalim bu gece napicaklar bide onun yüzünden sahurada kalkamadik😅

Hamak salincagimiz var onda bile sallanmak istemiyo bazen babasiylacarsafta saklıyoruz cok mizildaniyo bu ara 4.ay zormuş cidden
Ayy bizde dün Battaniye ye koyup salladik acaba hamak mi alsam dedim ama senin yazını görünce kararsız kaldim

Evet aynen öyle oldu son care Battaniye ye koyduk salladik öyle uyudu bakalim bu gece napicaklar bide onun yüzünden sahurada kalkamadik😅
Ana baba olmak kolay değil 🤣 yemezsin yedirirsin uyumazsın uyutursun 🤣 Uyku aralıklarını her zamankinden fazla açmamaya çalış. Yoksa uyusun diye battaniyeye alıştırırsın 🤭

Sütü arttırmak için hastane tipi pompa kiralamayı düşünen varsa Medela Lactina modelinin bir aylık kirası 200 tlymis. 3 aylıkta ay başına 150 ve kendinize ozel pompa seti alıyorsunuz bir defalık. Tek gögüs için 90 tl. Tek veya cift kullanılabiliyor. Bugün instagram hesabından böyle bilgi verdiler bana.
Medelanin ev tipi sağma makinesi var çok memnunum heleki evli günkü mastit te kurtarıçim oldu

Kızlar saç dökülmesine çare bulan varmi hamilelikte vucudumun kasikla verdigini şimdi kepceyle geri alıyor avuç avuç dökülüyor

Benim de yeni başladı ya baya avuç avuç dökülüyor buaralar 🥲 Çözüm bulabilen var mı?
Valla benim kız 6 aylık olmak üzere ama hala deli gibi dökülüyor ve hala çözüm bulamadım ne yazık ki. Yaptığım tek şey zeytinyağı sürmek onu da bebişten bir kere yapabildim.

Meme reddi için klasik çözümlerin (uykuluyken emzirme, farklı emzirme pozisyonları, yan yatarak emzirme vs..) haricinde benim bebeğimde yuzde seksen işe yarayan şey duş alıp ustumu değiştirmem. Çok acelem varsa gögüslerimi ve koltukaltımı yıkayıp tshurtumu değiştiriyorum. Bunu bazen gunde 3-4 kez yapıyorum ama öncesinde emmeyen bebek sonrasında hemen emiyor çoğunlukla. Lohusalığın başından beri çok terliyorum ve bebeğim buna çok hassas. Memedeki onceki sütün tadını da rahatsız edici buluyor. Duşun işe yaramadığı zamanlarda da sağıp öyle veriyorum sütü çunku benimki için biberon meme çok farketmiyor. Çare arayanlara bir de bunu denemelerini oneririm.
Ben de çare arıyorum.

Canım ben birşey mi kaçırdım. Uyuyan bebeği neden dürtüyoruz 🤔🤔🤔
Bizim bebişler Uyuduktan 30-40-45 dakika sonra uyandıkları için o dakikalar gelmeden önce kımıldamasını sağlıyoruz döngüyü atlatması için. Sonuç aldınız mı dersen bazen aldık çoğu zaman alamadık 🤣

Kızlar meraba bayadır yazamadım umarım herkesın bebişi iyidir . Tüm sayfaları tek tek okudum . Benim oğlumda sünnetini oldu cok sukur iyileşiyo onu da atlattık şükür . R RabiaIslam canım yer soguksa bile yatagının üzerinde bırak kucakta yada besıkte oldugu sürece dönmeside emeklemeside gecıkır . 6 aydan once doktorlar su vermeyı önermiyo anne sütünün %70 i suymus zaten. Ama illa vercem dıyosan içme suyunu kaynatıp ılıtıp ver canım . 😘 Meles Meles uyku egitimi inş işe yarar canım takipteyım ☺️

Back