• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Eğer biberon alıyorsa onu kesmeden meme reddinden kurtulmak biraz zor canım. Biberon verme bir süre tekrar alacaktır memeyi. Emzik veriyorsan onu da kesebilir veya azaltabilirsin. Benim kızımda zaman zaman almak istemeyebiliyor, bir ara tek meme emiyordu mesela, bir de çok sık teklif ettiysem de almak istemiyor en az 3 saat geçmesi gerek yoksa emmiyor, ama biberon ve emzik kullanmıyor o yüzden çok uzun sürmedi
Mama takviyesi yapıyorum maalesef biberon vermek zorundayım yani :(

Sabah 10:30 da bi cay fincaniyla dibek kahvesi icmistim oğlum bu saate kadar uyumadi 🥺🥺

Canbebenin bezi cok hoşuma gitti kızlar tavsiye ederim. On, arka ve yandan korumalı ve yumuşak bayağ, sleepy natural, goon, molfix pure denedim en çok molfix ve canbebeyi beğendim.

Sabah 10:30 da bi cay fincaniyla dibek kahvesi icmistim oğlum bu saate kadar uyumadi 🥺🥺

Canbebenin bezi cok hoşuma gitti kızlar tavsiye ederim. On, arka ve yandan korumalı ve yumuşak bayağ, sleepy natural, goon, molfix pure denedim en çok molfix ve canbebeyi beğendim.
Annesi kahveyle alakalı değildir sanmam.
ben günde üç fincan içiyorum.
Kaldı ki süte bile nerdeyse şimdi geçiyordur kahve. 😊bu Arada afiyet olsun 😋

kızlar selam nasılsınız?
kızımda meme reddi var yaklaşık bir haftadır sadece biberon alıyor memeye aldığım anda kıyamet kopuyor.
yaşayan arkadaşlar olmuştu neler yaptınız düzeldi mi?
Canım bende de aynısı oldu bi ay önce biberon vermedim hiç. Bacaklarını çıplak çok sever bacaklarını açıp emzirdim ağladığı zamanlarda da hiç zorlamadım birde karnı çok aç olduğunda da memeyi tutmuyordu sütümü sağıp kaşıkla verdim mamayı kaşıkla verdim bi kaç kaşık sonra memeyi vermeye çalıştım. 4-5 gün sürdü sonrada tekrar emmeye başladı. Allah yardımcın olsun inşallah tutar tekrar.

Her dr işleyişi farklı bizim 2.gün sargı bezi (dr cikarrdi)ciktiktan sonra başladık itme hareketine ve krem surmeye kremi bi hafta kullanndim 4.gün banyo yaptırabilirsiniz dedi ve sık sık banyo dedi (ama ben yaptiramadim havalar soğuk gitti)dikisleri çabuk düşmesini sagliyomus banyo oyüzden bizim dikişler geç düştü ve dikiş yerlerinde minik bezeler ve iltihap oldu oda pipin şişmesi sebeb oldu işte şimdi tekrar bi krem kullanıyoruz 15 gün sonra kontrol var
Çok geçmiş olsun bir an önce iyileşir inşallah 🙏

Evet her doktorun sistemi farklı demek ki. Bizimki yapışmayan sargı bezi ile sardı eve gittiğinizde çıkmış olabilir hiç sorun değil çıkmazsa ertesi gün sabah çıkarırsınız dedi. Üstüne ıslanacak şekilde kantaron yağı dökün demişti. Bizim sargı bezi akşamına çıktı bende karton bardak koymaya başladım. Her altını aldığımda önce kantaron yağı sıkıyorum sırıngayla üstüne krem sürüp kapatıyorum. Bugün sonunda suya soktum çocuğu düzeni bozuldu çünkü ben her gün uyumadan önce yıkıyordum alışmıştı. 3 gündür yıkamadım uyurken zorlandı biraz.
bizim doktor 7 günden sonra yıkarken banyo süngeriyle hafif hafif sürtün dikişleri daha düzenli dökülsün dedi.
Bu arada krem sürüp itme işlemini yaptık pipi ucu dışarı çıktı bu yapışmadığını mı gösterir?

Kızlar bebeğinde reflü olan var mi aramızda? Varsa eğer emzirirken sorun yaşıyor musunuz?

kızlar selam nasılsınız?
kızımda meme reddi var yaklaşık bir haftadır sadece biberon alıyor memeye aldığım anda kıyamet kopuyor.
Ben de 3 aydır var 🙈 ara ara düzeldi ara ara yine reddetti geçen hafta tam düzeldi dedim gene başladı reddetmeye. Emzirmek benim için resmen kâbus bitse de kurtulsam gözüyle bakıyorum resmen. Ama büyük ihtimal biberondan reddediyodur eds ile mama verin bence

Bende daha erken düşünüyordum ama çok gazlı bi oğlum olduğu için bu zaman kadar bekledim. İlk çişini yaparken ağlıyorlar diye okumuştum ama oğlum ne zaman yaptı anlamadım bile. Lokal anestezi oldu ama yine de sersemletti herhalde sünnet sonrası evde baya uyudu. İlk günü uyuyarak geçirdi. Hiç ağlamadı desem yeridir. Bende çok tedirgindim ama iyi geçti çok şükür. korkulacak birşey yokmuş ☺️
Gecmiş olsun inş bizde oyle atlatırız

Çok moralim bozuk ya. Komşumuz geldi bu sefer boyu uzamış kilo almamış ama boyu uzamış dedi. Oğlumu severken küçük adam diye seviyo. Ya zaten şu kilo boy konusuna takigim biri iyi bir şey de dese bütün tepem atiyo. Gorumcemin oğlu oglumdan 20 gün büyük 3250 doğdu kaynanamda habire tosun gibi tosun gibi diyip duruyo. Yav ne yapim bu çocuk 2300 dogdu 5800 du 4.5 aylıkken olduysa anca 6000 kilo olmuştur.ne yapim çocuğa tarhana çorbası mı icireyim ne edeyim ya
En başta coronayı bahane et alma evine bir daha her Çoçuk farklıdır

Oğluşlarını sünnet ettiren anneler, bugün 3. günü oğlumun. Pipisinin etrafı şiş ve sadece uç kısmı görünüyor. Sizinde böyle miydi? Yani dikişli kısım içeride duruyor hala. Doktoru normal böyle durması dedi ama ben yine yaptıran annelere de bir sorayım dedim ☺️
Biz pazartesi 2 hafta olucaz yeni yeni normale dönüyoruz bugün ilk defa çıt çıt larını taktım bence normal foto çekip dr a göndersene biz hep öyleyaptık

Her dr işleyişi farklı bizim 2.gün sargı bezi (dr cikarrdi)ciktiktan sonra başladık itme hareketine ve krem surmeye kremi bi hafta kullanndim 4.gün banyo yaptırabilirsiniz dedi ve sık sık banyo dedi (ama ben yaptiramadim havalar soğuk gitti)dikisleri çabuk düşmesini sagliyomus banyo oyüzden bizim dikişler geç düştü ve dikiş yerlerinde minik bezeler ve iltihap oldu oda pipin şişmesi sebeb oldu işte şimdi tekrar bi krem kullanıyoruz 15 gün sonra kontrol var
Bizim dr hiç öyle itme falan demedi sadece antibiyotikli krem kullandık oda 3 gün 🤷‍♀️🤷‍♀️

kızlar selam nasılsınız?
Bizde öyleyiz kucağıma yatırır yatırmaz çığlık çığlığa ben dişe bağlıyorum bu durumu

Yok kuzum erken değil zaten 20 gün sonra 180 günlük olmuş olacak. 6. Ayın içindeyiz zaten 20 gün sonra falan 6. Ay bitmiş olacak yani zamanı geldi 😊😍 ama ben hazır değilim ek gıda denemelerine nedense böyle korkuyla karışık bir his var içimde. 😘

Evet canım 6 ay bitmiş olacak 180 günlük falan olacak 20 gün sonra. 😘
Oyle heyecanlı bir dönem ki besmele cek basla insallah sifa olsun kuzuma et olsun 🥰 guzel guzel istahla yesin tüm bebislerimiz insallah amjnnn ❤

Karsiyaka İzmir de canim ben İstanbul Anadolu yakası 🙃🙃🙃
Offf sorma kalça usg verdiğim halen içimde :) sonuc saglikli cok sukur ama insan sinir oluyor uçuk fiyatlara...
Ben de istanbuldayım canım Avrupa yakasında. Anadolu yakasına karşıyaka diyoruz burda ağız alışkanlığı 🙈

Selam kızlar 🤗 ne zamandır topiğe girmiyordum ne var ne yok diye bakayım dedim hepimiz aynı hengame içinde boğuşuyormuşuz dertleri bitmiyor bu miniklerin 😁 biz 15 gün sonra ek gıdaya başlayacağız beni şimdiden heyecanı sardı alışverişler yaptık bir hevesle tariflere bakıyorum ilk neyden başlasam diye düşünüyorum henüz karar verebilmiş değilim. Gerçi benim kızın hiç hevesi yok biz yemek yerken yanımıza alıyoruz saf saf bakıyor heyecanlanıp yemeğe atıldığını görmedik henüz 😂
Aldıklarımı da sizinle paylaşayım ilerde alacaklara fikir olsun tecrübeliler de eksik var mı diye fikir versin bize 🤗
İyi Çok şükür kuzum sen nasılsın? Bende seni merak ediyordum tuvalet eğitimi veriyordun sanırım öyle hatırlıyorum nasıl gidiyor? 😍 bu koyduğun resim çok işime yarayacak çok teşekkür ederim sana 😍 😊 bizde başlıyoruz 20 güne ek gıdaya garip duygular içindeyim 😄😍

Oyle heyecanlı bir dönem ki besmele cek basla insallah sifa olsun kuzuma et olsun 🥰 guzel guzel istahla yesin tüm bebislerimiz insallah amjnnn ❤
Sağol kuzum Aminn inşallah 😍 valla inşallah öyledir bazı insanlar ek gıdayı da zor dönem olarak anlatıyorlar da açıkcası biraz gözüm korktu. İnşallah güzel güzel alıştırırım fıstığımı. 😍😘

Selam kızlar 🤗 ne zamandır topiğe girmiyordum ne var ne yok diye bakayım dedim hepimiz aynı hengame içinde boğuşuyormuşuz dertleri bitmiyor bu miniklerin 😁 biz 15 gün sonra ek gıdaya başlayacağız beni şimdiden heyecanı sardı alışverişler yaptık bir hevesle tariflere bakıyorum ilk neyden başlasam diye düşünüyorum henüz karar verebilmiş değilim. Gerçi benim kızın hiç hevesi yok biz yemek yerken yanımıza alıyoruz saf saf bakıyor heyecanlanıp yemeğe atıldığını görmedik henüz 😂
Aldıklarımı da sizinle paylaşayım ilerde alacaklara fikir olsun tecrübeliler de eksik var mı diye fikir versin bize 🤗
Canım bir de ayıptır sorması ne kadar tuttu bunlar ve nereden aldın? 😘

Biz pazartesi 2 hafta olucaz yeni yeni normale dönüyoruz bugün ilk defa çıt çıt larını taktım bence normal foto çekip dr a göndersene biz hep öyleyaptık
Ya bizim de geçse de şu 2 hafta bir an önce bende rahatlasam☺️ 2 güne bir fotoğraf gönder demişti zaten doktor dün gönderdim, sordum normal dedi. Peki sen karton bardağı kaç gün kullandın?

Back