How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Allahım Yarabbim ya lafa bak.. Hayır ayrıca verirsen verirsin belki sen erken başlamak istiyorsun ek gıdaya ona ne ki. Böyle her şeye karışmalarına deli oluyorum ya. 😒 sen onun annesisin evladın için en iyi şeyi yine sen bilirsin. 😘 😍 ben bile gıcık oldum bak 😅😘
Aynen canım ki versem niye saklayayım evladımdan önemli mi? Doymuyordur mamada verirdim yani çocuğu aç mı bırakacaktım. Ama sanıyor ki ben gizliden yapıyorum. Hiç huyum değil olsa söylerdim sanki ondan çekinicem 😂
Hayır bir de bebek bu kıyaslanmazki ya hepsi melek, sağlıkları yerinde olsun insan başka birşey istemez ki.

Torununa ne güzel bakılıyor işte sevinsene ama yok illa bi kulp bulurlar. Pimpirikli olabilirsin ne var bunda ama yok onların zamanında biz şöyleydik böyle rahattık diye illa bize kusur bulurlar.
Bizimki uzakta Allahtan ama telefondan yetişiyor 😅 isteyerek yaptığını sanmıyorum torunu sonuçta ama ilk geldiğinde emiyor ve sütüm var diye sürekli ay çok emiyor, ay sütün çok yarıyor, telefonda konuştuğu herkese bu çocuk topaç gibi sürekli emiyor diye diye nazar değdirdi resmen, biberon bilmeyen bebekle meme reddi yaşadım, sonra mastit oldum arkadasından sütüm azaldı falan. En son annem göğüslerimi bile okudu nazarı gitsin diye 😅 Sonra dedim hiç bişey anlatmıcam artık ama geçen yanıldım yenildim uykusu düzene girdi dedim çocuk 3 gün uyumadı gecelere kadar. Abdest alıp bildiğim bütün duaları, peygamber efendimizin torunlarına okuduğu nazar dualarına kadar okudum oğlumu 😅 Tesadüf mü yoksa nazarı mı değiyor bilmiyorum artık.
Dediğin gibi en iyisi uzak durmak

Aynen canım ki versem niye saklayayım evladımdan önemli mi? Doymuyordur mamada verirdim yani çocuğu aç mı bırakacaktım. Ama sanıyor ki ben gizliden yapıyorum. Hiç huyum değil olsa söylerdim sanki ondan çekinicem 😂
Hayır bir de bebek bu kıyaslanmazki ya hepsi melek, sağlıkları yerinde olsun insan başka birşey istemez ki.
Aynen öyle canım neden saklayasın ki.. Aynen bende saklamam hiçbir şeyi ama her şeyi anlatınca da ya nazar değiyor ya da yaptığın beğenilmiyor şöyle yap öyle yapma oluyor.. Aman kuzum dikkat et bazı insanların çok nazarı değer sürekli oku bende okuyorum hep. 😘 😊 aynen kıyaslamaya bende çok karşıyım her bebek farklı çünkü sağlıklı olsunlar önemli olan o. 😘 😍

Kıyaslama yapanlara bende gıcık oluyorum. Her bebeğin doğası farkli sonuçta. Benim oğlumda biraz tombik kv kuzenlerin çocuklarıyla kilolarını kıyaslıyor ki onlar biraz büyük bizim bebegimizden. Evimizde 10 gün geldi kaldı esi vefat edince gidip orda herkese bebek bakımında pimpirikliyim diye anlatmış. En iyisi uzak durmak.
Aynen canım haklısın.
Bende de şöyle bir durum oldu hep.
Şöyle kaldırma. Böyle indirme. Şunu yap bunu yap. Onu yapma bunu yapma
Tavsiye değil Di. Çok bilmişlik taslaması beni bazen rahatsız ediyor. Ama evet tmm deyip geçiyorum.

Torununa ne güzel bakılıyor işte sevinsene ama yok illa bi kulp bulurlar. Pimpirikli olabilirsin ne var bunda ama yok onların zamanında biz şöyleydik böyle rahattık diye illa bize kusur bulurlar.
Bizimki uzakta Allahtan ama telefondan yetişiyor 😅 isteyerek yaptığını sanmıyorum torunu sonuçta ama ilk geldiğinde emiyor ve sütüm var diye sürekli ay çok emiyor, ay sütün çok yarıyor, telefonda konuştuğu herkese bu çocuk topaç gibi sürekli emiyor diye diye nazar değdirdi resmen, biberon bilmeyen bebekle meme reddi yaşadım, sonra mastit oldum arkadasından sütüm azaldı falan. En son annem göğüslerimi bile okudu nazarı gitsin diye 😅 Sonra dedim hiç bişey anlatmıcam artık ama geçen yanıldım yenildim uykusu düzene girdi dedim çocuk 3 gün uyumadı gecelere kadar. Abdest alıp bildiğim bütün duaları, peygamber efendimizin torunlarına okuduğu nazar dualarına kadar okudum oğlumu 😅 Tesadüf mü yoksa nazarı mı değiyor bilmiyorum artık.
Dediğin gibi en iyisi uzak durmak

Bayag nazar degdiriyormus canim senin kv, hep oku duaları bencede. Biz de sürekli dua okuyoruz acayip nazar değiyor. Bizimki de uzakta ama eşim kilosunu söylemiş bebegin, yinede saçma sapan karşılaştırmaları muhabbetleri duyuyosun işteuzakta da olsa. Allah esirgesin yavrularimizi ❤❤❤

Aynen canım haklısın.
Bende de şöyle bir durum oldu hep.
Şöyle kaldırma. Böyle indirme. Şunu yap bunu yap. Onu yapma bunu yapma
Tavsiye değil Di. Çok bilmişlik taslaması beni bazen rahatsız ediyor. Ama evet tmm deyip geçiyorum.

Sonuçta 9 ay karnında taşıyıp çocuğu dünyaya getirmişsin, zaten içgüdüsel olarak hepimiz korumak istiyoruz yavrumuzu bi kendileri biliyor gibi davranmalarını anlamiyorum.

Selam kizlar nasilsini bebisler nasil? Bizim yarin 4.ay kontrolumuz ve uc asimiz var biraz stresliyim. Gecen ay cok az kilo almisti bakalim bu ay ne olucak. Tecrubeli anneler ek gida alisverisi icin onerileriniz alinmasi gerekenler bilgisi olan paylasabilir mi?

Benim kızımda aynı canım hiç niyeti yok oyuncak falan gösteriyorum konuşuyorum bakıyorum hiç tınlamıyor en son ben tutup döndürüyorum kendi dönmüş gibi mutlu oluyorum 😀
Benim kızım ayakları sallayıp tekma atmaktan başka birşey yapmıyor. Ne yana dönme ne emekleme. Eline veriyorum tutmuyor birşey daha. Tutunca düşürüyor 5 aya yeni girdi

Selam kizlar nasilsini bebisler nasil? Bizim yarin 4.ay kontrolumuz ve uc asimiz var biraz stresliyim. Gecen ay cok az kilo almisti bakalim bu ay ne olucak. Tecrubeli anneler ek gida alisverisi icin onerileriniz alinmasi gerekenler bilgisi olan paylasabilir mi?
Ben civil fen kaşık çatal ikea dan tabak kase bardak suluk annemde züccaciye drn haşlama aparatı aldı

Arkadaşlar biri orta biri minik iki el var peşimde. Özellikle minik olan hiç peşimi bırakmıyor, sürekli takip ediyor beni. Ne yapmam gerek? 🤣🤣

DE7A1BA4-411A-4169-830D-E2F495F5FF26.jpeg

Çok moralim bozuk ya. Komşumuz geldi bu sefer boyu uzamış kilo almamış ama boyu uzamış dedi. Oğlumu severken küçük adam diye seviyo. Ya zaten şu kilo boy konusuna takigim biri iyi bir şey de dese bütün tepem atiyo. Gorumcemin oğlu oglumdan 20 gün büyük 3250 doğdu kaynanamda habire tosun gibi tosun gibi diyip duruyo. Yav ne yapim bu çocuk 2300 dogdu 5800 du 4.5 aylıkken olduysa anca 6000 kilo olmuştur.ne yapim çocuğa tarhana çorbası mı icireyim ne edeyim ya

Deri testi ile ilgili birşey söylemedi ama 15 gün sonra kontrole gidicem, boy kilo bakacak tekrar. Mukus durumunu da takip edicem. Geçen ay kandan alerji testinde birşey çıkmadı ama doğruluk payı kesin değil tabii o testin.
Bizde de var alerji diyet yapıyorum . Meme reddi geçiyo canım 3 hafta olucak diyetteyim kakasida normale dönüyor yavaş yavaş. Sizinde geçer umarım biran önce 🙏

Selam kızlar 🤗 ne zamandır topiğe girmiyordum ne var ne yok diye bakayım dedim hepimiz aynı hengame içinde boğuşuyormuşuz dertleri bitmiyor bu miniklerin 😁 biz 15 gün sonra ek gıdaya başlayacağız beni şimdiden heyecanı sardı alışverişler yaptık bir hevesle tariflere bakıyorum ilk neyden başlasam diye düşünüyorum henüz karar verebilmiş değilim. Gerçi benim kızın hiç hevesi yok biz yemek yerken yanımıza alıyoruz saf saf bakıyor heyecanlanıp yemeğe atıldığını görmedik henüz 😂
Aldıklarımı da sizinle paylaşayım ilerde alacaklara fikir olsun tecrübeliler de eksik var mı diye fikir versin bize 🤗

Eklentiler

• 20210424_115529.jpg
    20210424_115529.jpg
    114 KB · Görüntüleme: 74
Back