• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
esra5516
Canım müdür yardımcısı olduğun için sana bir şey sormak istiyorum. Öğretmenlerin kaç gün rapor alma hakki var? Yönetmelikte tek hekimden 40 günden fazla alınamaz diyor. Peki başka doktorlardan da alarak ne kadar uzatabiliriz?
Başka birine sormuşsun ama heyet de olsa parça parça da olsa 40 gün yine rapor hakkımız canım

esra5516
Canım müdür yardımcısı olduğun için sana bir şey sormak istiyorum. Öğretmenlerin kaç gün rapor alma hakki var? Yönetmelikte tek hekimden 40 günden fazla alınamaz diyor. Peki başka doktorlardan da alarak ne kadar uzatabiliriz?
Tek hekim raporu 40 gün bir doktor imzasıyla olan rapor yani, ama heyet raporu(en az 3 doktor imzali) daha fazla alınabiliyor diye biliyorum. Ben ilk doğumda 50 gün heyet raporu kullanmıştım. Bir arkadaşım riskli gebelik geçirdi bütün hamilelik süresince heyet raporu aldi

Tek hekim raporu 40 gün bir doktor imzasıyla olan rapor yani, ama heyet raporu(en az 3 doktor imzali) daha fazla alınabiliyor diye biliyorum. Ben ilk doğumda 50 gün heyet raporu kullanmıştım. Bir arkadaşım riskli gebelik geçirdi bütün hamilelik süresince heyet raporu aldi
Heyet raporu alamıyorum😞Parça parça alsam olmuyor o zaman. Mesela 20 gün doğum doktorum verecek, 10 gün başka bir doktordan alsam 15 gün de aile hekiminden alsam olmuyor o zaman. İllaki ücretsiz izin mi alacağız yaa😢ya da 3 aylık bebekle pandemide işe başlayacağım😢

Ben son bi haftadır belden desteklı olandan kullanıyroım dısarda bi tur atıp gelıyorux cok hosuna gıdıyo uykularuda guzel oluyor cnm
Aldım ben de chicco easy fit kanguru.. Çok alışamadım sanki tutmazsan canı acıyacak gibi geliyor kanguruyu takıyorum ama kucaktaymis gibi tutuyorum. Havalar güzellerinde ben de dışarıya çıkaracağım.. 2 gündür rüzgar var bugün de yağmur 😔😔

Olabilir. Ben de geçen akşam yatmadan içmiştim gündüz uyumayan kızım uyumuştu 🙈 ama seninki baya uzun uyuyor sadece çay o kadar etki eder mi bilemedim. Maşallah canım ne güzel uyuyor 😊 bir ara dalamıyor diyordun nasıl çözüm buldun peki
Çok sık içmeyin bence..

Arkadaşlar 4. Aya giriyoruz..
Sizler evde ne gibi oyunlar- etkinlikler yapıyorsunuz?
1 gününüz nasıl geçiyor?

Nasıl oyuncaklar aldınız? KItap okuyabiliyormusunuz?
Hoşunuza giden kitaplar neler?

Eşlerimize de bizede Allah güç kuvvet versin zaten insanlık olarak zor bir dönemden geçerken birde bebek ve atak zamanları derken gerçekten insan zorlanıyor birde sağlık problemleri varsa ve tabi diğer ufak tefek sorunlar derken hayat çok yoruyor. Gece 1e doğru uyutuyorum sonrasında resmen bayılıyorum. Allah her konuda yardımcımız olsun inşallah şu sıkıntılı süreçlerde.

Bende almıştım hiç kullanamıyorum sevmiyor, keşke almasaydım diyorum.
Aminn

Süt izni kullandirmiyorlar mı canim?Ben müdür yardımcısıyım bayramdan sonra işe başlamayı düşünüyorum odamda kapiyi kilitleyip sagma sansim olabilir ama dolap yok muhafaza edemem o yüzden sağmayacağim sanırım. Erken çikarım süt izninden dolayı diye düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla özel sektörde de sut izni hakki var
Süt iznimi toplu kullandım. Normalde 4 ay kullanılıyormuş. İş yeri toplu kullandığım için 1 ay süt izni verdi. rapor alacaktım. işe başlamaya 1 hafta kala başladılar, işler birikti, bir kişi kovid oldu gelmiyor. v.s gibi nedenlerle mobing yaptılar. sürekli aradılar raporda alamadım. mecbur işe başlamak zorunda kaldım. özel sektör olunca şartlar biraz ağır oluyor. ama aklım sürekli evde. süt sağamamak ayrı bir sorun, zaten sütüm çok azdı. artık olan sütte bitecek çok üzülüyorum:KK43:

Merhaba, cocugumdaki şikayetlerden bahsetmiştim size. Bugün çocuk alerji doktoruna gittik. Deri testinde direk süt alerjisi çıktı. Meme reddi dahil bütün sorunlar süt alerjisindenmis. Burun hırıltılı kakası gözlerini kasimasi vsvs. Kilo alımında sorun yoktu ama olabiliyomus. Böyle sorunlar yaşayan varsa bilgi vermek istedim . 😘😘😘😘😘

Heyet raporu alamıyorum😞Parça parça alsam olmuyor o zaman. Mesela 20 gün doğum doktorum verecek, 10 gün başka bir doktordan alsam 15 gün de aile hekiminden alsam olmuyor o zaman. İllaki ücretsiz izin mi alacağız yaa😢ya da 3 aylık bebekle pandemide işe başlayacağım😢
40 günü aştığında sağlik kuruluna onaylatman gerekiyor yani heyet onayi gerekiyor, bu durumda heyet raporu almış oluyorsun zaten. Sen doktora yazdirsan da 40 günü geçen tek hekim raporu reddediliyormuş kurumda. Seni de anlıyorum pandemi sürecinde zor bir durum gerçekten. Bana da bir tanidik araci oldu 30 gün heyet aldim bitince 20 gun daha alabilirsem bayram sonrası oluyor bebeğim de 5 aylik oluyor başlarım diye düşünüyorum. Bir de idareci olunca 5 gün okulda olmam lazım öğretmenler bu konuda daha avantajlı şu süreçte. Istifa dilekçesi verdim ögretmenlige gecmek için kabul edilmedi😔

Süt iznimi toplu kullandım. Normalde 4 ay kullanılıyormuş. İş yeri toplu kullandığım için 1 ay süt izni verdi. rapor alacaktım. işe başlamaya 1 hafta kala başladılar, işler birikti, bir kişi kovid oldu gelmiyor. v.s gibi nedenlerle mobing yaptılar. sürekli aradılar raporda alamadım. mecbur işe başlamak zorunda kaldım. özel sektör olunca şartlar biraz ağır oluyor. ama aklım sürekli evde. süt sağamamak ayrı bir sorun, zaten sütüm çok azdı. artık olan sütte bitecek çok üzülüyorum:KK43:
Anladım canım Allah kolaylık versin inşallah, el pompasi alip lavaboda falan bir kere sağsan az da olsa rahatlarsin bence. geceleri bari emse bir süre faydasi olur bebeğine. Ev yakin olsa ögle arasında gidip emzirirdin. Ögle arasi sut sağan ya da evine bir koşu gidip bebek emziren çok insan var malesef. Keşke şu pandemi sürecinde doğum sonrasına da bir kolaylık sağlasalar raporla ya da işverenle uğraşmak zorunda kalmasak

Sizin adınıza çok üzüldüm
Ücretsiz izin kullanabilme şansınız yok muydu ? İşyerinin itiraz etme hakkı yok buna. 10 saat göğüslerin sızlayarak çalışmak çok üzücü. O süt bebeğinizin hakkı

Back