• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Kızlar çok ciddi bir sorundan bahsedeceğim aranızda kabızlık sorunu yaşayan var mı? 11 haftalık hamile olan arkadaşım da 6-7-8 . haftalarında hep kabızlık yaşadı maalesef bende yaşıyorum sizde durumlar nasıl öneriniz nedir ?
bende kabizlik yasadim duphalac diye bi surup wermisti doktorum tuwalete cikamadigin gunlerde ic demisti gayette ise yariyo

Canım sana ve bütün arkadaslara tavsiyem müge anlı gibi içinde olumsuzluk barindiran programları izlemeyin. Zaten çok zor zamanlardan geciyoruz, yeterince moralimizi bozacak haberler aliyoruz. Kendinizi ve bebişinizi üzmeyin 🤗
Kesinlikle katılıyorum :21: zaten o programı sevmeyen bir ben miyim diye düşünüyorum çoğu zaman

Olmaz mı kaşık ağrısı surekli var
Bende de var ya ovulasyondan beri bazen geçiyor bazen cok oluyor
Kızlar çok ciddi bir sorundan bahsedeceğim aranızda kabızlık sorunu yaşayan var mı? 11 haftalık hamile olan arkadaşım da 6-7-8 . haftalarında hep kabızlık yaşadı maalesef bende yaşıyorum sizde durumlar nasıl öneriniz nedir ?
Bende de var kabızlık sanırım gaz ve kabızlıkta biraz karın ve kasık ağrısı yapıyor bende, folik asitte mide ağrısı yapıyor reflü var bende

Canlar bugun 2 defa dogum yapmis samimi bir arkadasimla görüştüm. Simdiden konuşmamı söyledi mesela dus alirken dogunca senide boyle ilik suda yikayacagim diyip oksamis ilk kizini simdi hep ilik suda dus aliyomus 2. De hafif sicak suda ovalamis kizcesini ilik sudan nefret ediyomus 1. Kizin aksine yani diyoki mutlu ol hislerini ona anlat dusa girdiğinde karnini ovala asla strese sokma kendini dedi. Ve mutlaka daha dogmadan sevdigin insanlarla tanistir dedi.Bilmiyorum burda daha once dogum yapan arkadaslar var bole durumlar basiniza geldimi. Ben daha erken diyodum ama yok dedi simdiden onu rahatlat sonra zorluk cekmezsin dedi cok garip oldum

Aynen, aksine hamile olduğunu tebliğ ettiğin andan sonra işten çıkarmaları durumunda dava söz konusu olursa sen kazanıyorsun evet. Yani kolay kolay çıkaramazlar. Bence 3 ay işten çıkarma yasağı geçince hemen söyle ya da geçmeden söyle sen bilirsin 3 aylık olduktan sonra söylemede sorun olmaz sanırım
3 aydan sonra hamile yi işten çıkaramama kanunu değişti diye duymustum ama ins doğru değildir

Ayy ne güzel ya ilk mi canım bizim ilk yavrumuz olacak Allah’ın izniylee ya 🙏🏻♥ gizlice hüzünleniyorum ben de ya pıt pıt döktüm bugün bağlanıyo insan içine düşer düşmez biz bir de 5 yıl bekledik de bu sıpayııı :emir_bebek:
Evet ilk canım. Biz de 4yıl bekledik :anneadayı: inşallah herşey yolunda gider canım. Gece uyuyamadım ki. Kaç kere kalktım :KK17:

Kayısı erik hoşafı belki ise yarayabilir bol bol da su

Kızlar aranızda DECAVİT multi vitamin kullanan var mı? Doktor bana yazdı dün. Ancak içindeki folik asit değeri 0.8 mg. Bana az geldi. Eve gelince farkettim, doktora soramadım oyüzden.

Ya bu duygusallık işi ne olacak bilmiyorum Müge Anlı’daki konulara ağlıyorum sürekli anasını arayan çocuklar çocuğunu arayan analar vs
:)) normaldir diyorlar ama bilemedim🤭 Ben sürekli neşeliyim. Bir mutluluk hali...hiç duygulanasim gelmiyor. Hele mide bulantım yoksa neşe saçıyorum 🤭🤭 ağlamayın ya. Çocuk o duygulardan endiseden uzuntuden beslenmesin 😊

Canlar bugun 2 defa dogum yapmis samimi bir arkadasimla görüştüm. Simdiden konuşmamı söyledi mesela dus alirken dogunca senide boyle ilik suda yikayacagim diyip oksamis ilk kizini simdi hep ilik suda dus aliyomus 2. De hafif sicak suda ovalamis kizcesini ilik sudan nefret ediyomus 1. Kizin aksine yani diyoki mutlu ol hislerini ona anlat dusa girdiğinde karnini ovala asla strese sokma kendini dedi. Ve mutlaka daha dogmadan sevdigin insanlarla tanistir dedi.Bilmiyorum burda daha once dogum yapan arkadaslar var bole durumlar basiniza geldimi. Ben daha erken diyodum ama yok dedi simdiden onu rahatlat sonra zorluk cekmezsin dedi cok garip oldum
Ben pek bu tarz şeylere inanmıyorum. Yanı tesadüf olduğunu düşünüyorum:) ama çocuk belli bir aydan sonra kulakları gelişince sizi duyup tepki verecekmiş. O zaman belki ise yarar bilmemki:)

Canım ben hiç olmadım. Nerdeyse her sabah afedersin tuvalete çıkarım bu sabah dahil. Akşam mutlaka yarim bardak kefir içiyorum. Diyetisyenim vermişti bagirsaklarini çalıştırır diye belki onun faydasıdır. Istersen içebilirsen akşam 10 gibi falan tüket 1 çay bardağı gibi

Canım ben hiç olmadım. Nerdeyse her sabah afedersin tuvalete çıkarım bu sabah dahil. Akşam mutlaka yarim bardak kefir içiyorum. Diyetisyenim vermişti bagirsaklarini çalıştırır diye belki onun faydasıdır. Istersen içebilirsen akşam 10 gibi falan tüket 1 çay bardağı gibi
Ben hamile kalmadan önce probiyotik kullanıyordum ama sonra bıraktım bugün doktora soracağım bakalım devam etmemde sorun var mı?

O zaman bu durumda da fazla olmuyor mu canım
Folik asit fazlası idrarla atılıyor vücutta depolanan bir vitamin değil o yüzden günlük almak gerekiyor canım. İhtiyac 400 ama zaten muhtemelen yumurta yeşil yapraklı sebzelerden alıyorsun folik asit takviyesi bu yüzden veriliyor fazlası atıldığı için.

Back