2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Kıyamam sağol canım

Benim de sol uc daha küçük belki alakası olabilir canım gece uyku arasında mı almıyor
Evet canım dün gece uyku arasında almadı sonrasında yarım saat uğraştım her denememde ağladı bende iyice uykusu açılmasın diye diğerini verdim ama bugünde devam etti. gunebakan_ in dediği gibi koltuk altından ters tutarak denedim o şekilde aldı. Sanırım derdi sol tarafına yatarak emmek. Biraz böyle idare ederim de umarım düzelir

Meme basını kavrayamıyor olablır yada süt cok hızlı gelıyor yada az gelıyor meme reddi olsa diger tarafıda almaz . Benımkıde kavrayamadıgu zaman sınırlenıyor aglıyor
Göğüs ucum diğerine göre biraz daha küçük ama alamayacağı gibi değil aslında bende anlamadım önceden onu daha rahat emiyordu. Umarım gecici bir durumdur

afiyet olsun bende irmik helvası yanında yesilcay gömdüm mideye 2 kilo aldım ya nasil olacak böyle bilmiyorum
Uzun sure uykusuz kaldigimiz icin vucut istiyor ya enerji lazim bende bir kilo aldim son bir haftada boyle giderse katlanarak artcak gece yatmadan mutlaka yiyorum aksam yemeginden sonra illa tatli ariyorum

En son bu akşam ekmeginde çok gaz yaptığını öğrenince bittim zaten o hisimla gidip nohut ıslattım çok severim ne olacaksa olsun gazını alırım kimyon atarım üstüne kimyon rezene içerim yiyeceğim yani Hamileyken dikkat et çok kilo alma diye bir taraf süt vercen ye diyor bir taraf gaz eee aç kaldım ben

Afiyet olsun canım ye valla arada bende yiyiyorum kayınvalidem falan yapınca onlarda ne yapayım. Onu yeme bunu yeme insan çıldıracak gibi oluyor. Basıyorum kimyonu tabağın içine öyle yiyiyorum üstüne de bir bardak rezene içiyorum.. Artık olursa da napayım diyorum beslenemeyeceğim yoksa bu çocuk nasıl vitamin alacak başka türlü?.. Evde bakıyorum yemek ne yapabilirim diye neye elimi atsam gaz yapıyor ne yapalım mecbur yiycez azar azar da olsa.

Bugün patates ve mantarın da cok gazlı hatta ekmeğinde olduğunu öğrenince saldım bu işi kimyona rezene ye devam gerisi ilahi takdiri
Ve ne yazık ki ıspanak da bu listede B Berna9035 bıktık bu gaz olayından valla ya. Bende saldım bol kimyon bol rezene

Sol tarafına dıkkat ettınmı agrıyan bi yerı mı var acaba
Sol değil canım sağına yatmak istemiyor emerken bende ağrısı mı var acaba diye düşündüm ama yok gibi mesela az önce emzirdim ve sağına yatırdım, ağrısı olsa şimdi de uyanırdı bence yada derin uykuda diye uyanmıyor. Bir kaç gün gözlemleyeyim bakalım

Aynen canm ne yazikki. Onlar ise yaramazsa turuncgiller ve kirmizi sebze meyveyi de cikar. Domates,nar vb. Uc ay dolana kadr biraz zor . Ben neler cektm her gece acildeydik
Yok canim agzima ne domates ne de meyve koydugum yok portakala hasretim ama hicisey fayda etmiyo. Diyorum hicjisey hemiyorum hala dünya kadar gazı var ilginç

Gün içinde uyurken diğer tarafına yatırmaya alıştırın derim yavaş yavaş. Doğal olarak aslında hepimizin bedenimizin sağı ile solu farklı esneklikte ama bebekler çok hızlı geliştiği için onlardaki bu farklılık yanlış yatırmayla soruna dönüşebilir. Hep aynı tarafa yatmaktan bir taraf boyun kasları esnerken diğer taraftakiler gergin kalıyor olabilir. Bu yüzden sağına yatıp emerken boynu zorlanıyor olabilir. Uyanıkken kol egzersizi, başını hafif hafif sağa sola çevirmek gibi boyun egzersizi ve kantaron yağı ile boynunun sağına, köprücük kemiği hattına, pazu ve koltukaltı kısmına nazikçe masaj yapabilirsiniz.

Sık kusan bir bebekse sağına yatarak beslenmek mideden besin kaçağını kolaylaştıracağı için emme sırasında rahatsız ediyor da olabilir. Bu ihtimal size de olabilir geliyorsa bebeği sağına yatırıp emzirirken olabildiği kadar dik tutmaya çalışın.

Bir de bebeği soyup sağ yanında kızarıklık morluk rahatsız edecek bir şey var mı mutlaka inceleyin derim.

Bugün patates ve mantarın da cok gazlı hatta ekmeğinde olduğunu öğrenince saldım bu işi kimyona rezene ye devam gerisi ilahi takdiri
Patates nişastalı olduğu için size gaz yapabilir ama alerji yoksa bebeğe gaz yapacağını zannetmiyorum ben. Mantar da alerji diyeti yaptığım aylar boyunca yiyebildigim nadir sebzelerdendi. Alerjik kızımdan sonra oğlumda çok temkinli besleniyorum, gün içinde çok az şey yiyorum. Patatesi haşlama şeklinde denedim, koyun eti, soğan, sarımsak, kimyon, karabiber(alerjiktir), bol zerdeçal ekledim. Bebeğimi hiç etkilemedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…