2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Kızlar bebeğim sol mememi almamaya başladı ya öyle bir ağlıyor ki ısrar edemiyorum da. Dün gece emzirmeye çalıştıkça ağladı sakinleştirip denedim yarım saat boyunca hep ağladı en son sağ tarafa geçirdim hemen tuttu ve uyudu. Sabah yine sol tarafı verdim biraz ağladı ama tuttu akşam üstü yine almadı. Meme reddi böyle bişey mi? Ne yapmam gerekiyor bilen var mı?
Canım benim kız da geçen gün sağ memede sürekli ağladı bıraktı ,sol tarafa alımca emip hemen uyudu .bı sonraki beslemede yine aynı şeyi yaptı ama sakinlesririp tekrar verdim aldı. Gece de almak istemedigi göğsümde emzirdim. Sıkıntı olmadı ama ara ara tekrar aynı şeyi yapıyor. Sen vazgeçme sakin olduğu zamanlarda dene o göğsünü vermeui

Benim bebeğim de nerdeyse seninkiyle aynı haftalarda kusmaya başladı canım. Doktorlar reflü dedi ama kusması hiç jesilmedi ,yüzünde kızarıklık çıkınca alerji dendi ama neye olduğu bilinmiuor ,diyet yapiyorum ama senin dediğin sıkıntı olabilir mi diye de düşünüyorum gastroenteroloji bölümüne göstereceğim alerji doktoru da bağırsak tıkanıklığı ya da mide ile ilgili sıkıntısı olbailir dedi. Rabbim onsallah tez zamanda şifasını verir senin kuzuya ameliyata gerek kalmaz
Amin canım, nerde şifa bekleyen varsa hepsine Allah şifasını versin🙏 hala kusuyor mu, kilo alımı nasıl?

İ
Kızlar fışkırarak kusan bebeği olanlar varsa aranızda siz de ihmal etmeyin bu konuyu derim, fışkırmak önemli bir bulguymuş maalesef 😔
Cok cok gecmis olsun canim insallah ameliyata gerek kalmaz olursada cabucak toparlar insallah sen cok uzmemeye calis kendini sutun daha cok azalmasin Allah caresiz dert vermesin dualarimiz bebeginle ins guzel haberler🙏🏼

Damla olarak sab simplex kullaniyorum canim ama pek fayda etmiyor kizimda bi damla kullanmistim nurse diye basliyodu olmadi yine ondan da alabilirim o daha iyidi sanki evet sicak suda iyi geliyor Allah baska dert keder hastalik vermesin ne diyelim ama insan yipraniyo 🙁
Bende simplex ve nurse harveys kullaniyorum donusumlu olarak ama cok ise yaramadilar. Mommys bliss i mi denesem diyorum siz hic kullandiniz mi ?

Bende simplex ve nurse harveys kullaniyorum donusumlu olarak ama cok ise yaramadilar. Mommys bliss i mi denesem diyorum siz hic kullandiniz mi ?
Yok kullanmadim nurse harveys kizimda iclernde en etki edendi ama tabi tamamen geçirmemişti bundan kokten kurtuluş yok belli bi aya kadar çekcez valla 🥺

Kızlar moralim yerlerde. Lidya 4. Haftadan sonra çok kusmaya başladı, bir kere resmen sırtım koltuk yerler falan battı büyük insan gibiydi. Tabi bu bana fazla geldi takip etmeye başladım ne kadar sıklıkla olcak diye, bu kadar yoğun olmadı ama kusmaları bitmedi. Bir de kustukça midesi boşaldığından acıkıyor aranıyordu. Ayrıca da çok gazı da vardı. Ben çok kusmasın diye az beslemeye başladım 4 5 gün ve emzikle oyaladım, ama kusması bitmedi hiç. Reflüdür dedim çok üstünde durmadım sonra az beslendiğinden herhalde 5 gün kaka yapamadı, kaka için doktora gidip bunları anlatınca ultrason çekilsin tam batın dedi. Ayrıca 18 günde 250 gr almıştı doktoru tabi ki az buldu, çünkü ilk ay 1310 gr almıştı. Pilor stenozu diye bir hastalık varmış, mide girişindeki bir kasın kalınlığından dolayı yedikleri tam olarak mideye inmeden geri geliyormuş doktoru bundan şüphelendi. Ayrıca gaz için damla verdi, mamayı da sma kullanıodum evolvia ac ye başlattı. 3 4 gün kusmaları azaldı baya, her bebek kadar kustu. Dün 2 avuç kadar kustu, bugün ultrason çekildi. Sonuç olarak tam tanı konulmadysa da mide girişindeki kası normalden kalın ve uzun çıktı, sınırdaymış. Tedavisi de sadece ameliyat olan bi hastalık. Ya açık ya laporoskopi ile yapılıyormuş, 10 dklık bir işlemmiş. Ama dünyam başıma yıkıldı, zaten günlerdir zaten az olan sütüm 10 cclere falan indi. Perşembe başka hastanede bi daha ultrasonla bakılcak sonra da çocuk cerrahına gidicez. Şimdilik şüphe var , cuma gününden beri 150 gr almış. Gerileme de olabiirmiş ama ameliyat olacak kadar ilerleyebilirmiş de. Dua edin teyzeleri bize, Allah kimseyi evladıyla sınamasım dermansız dert vermesin, belki ben çok abartıyorum ama el kadar bebe ameliyat masasında düşünemiorum çok mutsuzum😔😔😔
Canin cok üzüldüm rabbim safi ismi ile sifa versin inşallah tezvakitte duzelir hersey yoluna girer

Kızlar moralim yerlerde. Lidya 4. Haftadan sonra çok kusmaya başladı, bir kere resmen sırtım koltuk yerler falan battı büyük insan gibiydi. Tabi bu bana fazla geldi takip etmeye başladım ne kadar sıklıkla olcak diye, bu kadar yoğun olmadı ama kusmaları bitmedi. Bir de kustukça midesi boşaldığından acıkıyor aranıyordu. Ayrıca da çok gazı da vardı. Ben çok kusmasın diye az beslemeye başladım 4 5 gün ve emzikle oyaladım, ama kusması bitmedi hiç. Reflüdür dedim çok üstünde durmadım sonra az beslendiğinden herhalde 5 gün kaka yapamadı, kaka için doktora gidip bunları anlatınca ultrason çekilsin tam batın dedi. Ayrıca 18 günde 250 gr almıştı doktoru tabi ki az buldu, çünkü ilk ay 1310 gr almıştı. Pilor stenozu diye bir hastalık varmış, mide girişindeki bir kasın kalınlığından dolayı yedikleri tam olarak mideye inmeden geri geliyormuş doktoru bundan şüphelendi. Ayrıca gaz için damla verdi, mamayı da sma kullanıodum evolvia ac ye başlattı. 3 4 gün kusmaları azaldı baya, her bebek kadar kustu. Dün 2 avuç kadar kustu, bugün ultrason çekildi. Sonuç olarak tam tanı konulmadysa da mide girişindeki kası normalden kalın ve uzun çıktı, sınırdaymış. Tedavisi de sadece ameliyat olan bi hastalık. Ya açık ya laporoskopi ile yapılıyormuş, 10 dklık bir işlemmiş. Ama dünyam başıma yıkıldı, zaten günlerdir zaten az olan sütüm 10 cclere falan indi. Perşembe başka hastanede bi daha ultrasonla bakılcak sonra da çocuk cerrahına gidicez. Şimdilik şüphe var , cuma gününden beri 150 gr almış. Gerileme de olabiirmiş ama ameliyat olacak kadar ilerleyebilirmiş de. Dua edin teyzeleri bize, Allah kimseyi evladıyla sınamasım dermansız dert vermesin, belki ben çok abartıyorum ama el kadar bebe ameliyat masasında düşünemiorum çok mutsuzum😔😔😔
Lidya bebiş için çok üzüldüm allah şifasını versin inşallah 🙏🏻 Kendini üzme sen iyi ol ki bebeğine de bakabilesin. İnşallah Lidya büyüdükçe hastalığı da geriler dualarım sizinle ♥️

Yani tazyikli gibi diyim hani zehirlenince kusulur ya nasıl anlatayım, ama fışkırtma da çok yoğun kusma da bulgulardanmış sanırım. Lidya 1 kere fışkırttı, 1 kere de 20 cc kadar kustu. Ama genelde de hep kusuyor normal her bebek gibi. Kusmuklu bir bebek, yani o çok kusan bebeklerin gelişimi iyi olurmuş vs gibi cümleler tamamen hurafe. Benim ablam da önlük dolusu kusarmış belki o zamanlar annem de üstüne düşse böyle bir şeyler çıkardı. Bir de önemli olan bebeğin kilo alımı normal mi, az mı almış falan. Bizim ilk aya göre alım yavaşladı diye de şüphelenildi. Çocuk resmen 5. Haftadan sonra gerilemeye başladı😔 toparlıcaz inşallah
Canım çok geçmiş olsun Allah hayırlı şifalar versin de ameliyata gerek kalmasın inşallah 🙏

Benim kızımda cok kötü gazlı surekli kıvranıyor ne bakliyat yerim ne mevsim sebzelerini gaz yapcak bisey yememeye çalışırım ama yumurta ve laktozsuz süt vardı hayatımda onlarida cikariyim en iyisi ne yicezki pekte bisey kalmıyor 🤔
Aynen canm ne yazikki. Onlar ise yaramazsa turuncgiller ve kirmizi sebze meyveyi de cikar. Domates,nar vb. Uc ay dolana kadr biraz zor . Ben neler cektm her gece acildeydik

Sağol canım inşallah. Bilmiyorum belki de ben kaşındım kendimi strese soktum boşuna, ama ben hayatımda hiçbir bebekte böyle bir kusma görmedim evhamım ondandı. Kilosu az olmazdı ben kusmasın diye 5 6 gün az besledim korkumdan ve az yerse de kusacak mı diye görmek istedim ama hata ettim, belki normal şekilde devam etsem kilo da normal çıkacak bu olaylara girilmeyecekti. Ama her şerde bi hayır vardır ne diim. Bu arada Lidya da çok gazı olduğunda çıkarmak isterken kusturuo resmen kendini ve ben de fazla beslediysem oluo. Artık sık sık az az yediriyorum mesela 3 saatte 90 cc mama vereceğime 2 saatte 60 veriyorum bazen 1 saat sonra acıkıo o zaman 30 daha veriyorum gibi. Ve emzirirken de sağı emzirip gaz alıp sola geçiorum, bitince de mamada da memede de 15 dk gazı çıksa bile omzumda bekletiorum bazen yarı oturur pozisyona getiriyorum. Bu şekilde kusmuo, kussa da sızıntı şeklinde ıkınırken oluo.
Missyloves Missyloves ve senin bebişin fışkırır tarzda kusmaları kaçıncı haftada başladı? 3.haftadan sonra başlayan fışkırır tarzda ve yoğun kusmalar akla pilor stenozu getirirmiş.
Öyle haftasına dikkat etmedim canım ama bende senin gibiydim çok korkuyorum nefessiz kalacak diye yani şuan 45 gunluguz en az 10 kez o tarz kusmustur yani 50 CC filan oluyodu üstüm komple batiyordu ama diyorum ya doktora her söylemde bişey yok reflu olabilir ama yenidoganin mide kapakçığı çok gevşek oluyo gaz sikistirincada mecburen kusuyolar demişti gerçekten dikkat ettim ben o haftalarda bir kere gaz cikiyo diye hemen bırakıyodum ama şuan resmen 4 5 kez gazı çıkıyor 😶 inşallah ilerlemez takip et canım sürekli başka doktora da göster

Canım benim kız da geçen gün sağ memede sürekli ağladı bıraktı ,sol tarafa alımca emip hemen uyudu .bı sonraki beslemede yine aynı şeyi yaptı ama sakinlesririp tekrar verdim aldı. Gece de almak istemedigi göğsümde emzirdim. Sıkıntı olmadı ama ara ara tekrar aynı şeyi yapıyor. Sen vazgeçme sakin olduğu zamanlarda dene o göğsünü vermeui
Umarım benimki de düzelir canım dün gece başladı sabah biraz ağladı ama verdiğimde aldı, öğlen yine biraz uğraştırdı ama emzirdim yine ondan sonra bir daha kesinlikle almadı. Daha o tarafa yatırdığım an ağlamaya başlıyor ya bi kaç gün ısrar etmemeyeyim dedim sonra iyice reddetmesin diye.
Az önce ters olan koltukaltı pozisyonunu denedim aldı o şekilde demek ki derdi sol tarafına yatmak. Ama öyle emzirmekte çok zor geldi yada ben alışık olmadığım için beceremedim 🙇🏼‍♀️

Kızlar dün ben kontrole gittim. Normal vajinal muayene yaptı. Dikişlerin güzel iyileşmiş dedi, rahimde yumurtalıklarda bir sıkıntı yok dedi. Bir tanesi duruyor dedim evet dedi. 1 hafta 10 gün daha yakınlaşmak yok dedi. Akıntım vardı. İyileşme partikülleri mi dedi ne dedi tam duyamadım o an kendimi sıkmışım onlar oluşmuş o yüzden Akıntım varmış. 7 günlük fitil verdi. Onu kullanıcam. O süreçte de düşer sanırım dikişim.. Şükür iyileşmişim yani rahim güzel toparlanmış falan dedi.. Korunmayı konuştuk spiral kullanabilirsin 3 aylık iğneler var onları kullanabilirsin veya hap var onu kullanabilirsin dedi. Tabi ben bunların hiçbirini de istemiyorum. Dikişimin bu kadar geç düşmesi geç iyileşmesi normal mi dedim evet bazı insanların yaraları geç iyileşebiliyor normal bu zamanı bulması sıkıntı yok dedi. Normalmiş her şey şükür kızlar.
3 aylik ignede adet olunmuyor sanirim o yuzden ben aylik igne kullanmayi dusunuyorum. İgneyle korunacaksan arastirmani oneririm canim

Süt alerjisinden şüpheleniyorsanız sütü komple kesin bence. Bir de ben bugün farkettim bebeğim tahin yediğim gün daha gazlı. 23 günlük oldu patlıcan ve tahine tepki veriyor. Alerji mı başka bir şey mi bilmiyorum, fikir olur diye paylaşmak istedim.
Şüphelenmiyorum yazacaktım klavye azizliği olmuş.Valla bende anlamadım sıcak mizaçlı gıdalar tükettim 3 gündür sürekli rezene kimyon bal tüketiyorum benimde onunda çok gazı var.Bugun sütte içmedim.Patlican ve tahin hiç aklıma gelmezdi.Ben zaten ne yemek yiyecegimi şaşırdım .Herşey gaz yapıyor

Öyle haftasına dikkat etmedim canım ama bende senin gibiydim çok korkuyorum nefessiz kalacak diye yani şuan 45 gunluguz en az 10 kez o tarz kusmustur yani 50 CC filan oluyodu üstüm komple batiyordu ama diyorum ya doktora her söylemde bişey yok reflu olabilir ama yenidoganin mide kapakçığı çok gevşek oluyo gaz sikistirincada mecburen kusuyolar demişti gerçekten dikkat ettim ben o haftalarda bir kere gaz cikiyo diye hemen bırakıyodum ama şuan resmen 4 5 kez gazı çıkıyor 😶 inşallah ilerlemez takip et canım sürekli başka doktora da göster
50 mi😱 kilo alımı nasıl?

3 aylik ignede adet olunmuyor sanirim o yuzden ben aylik igne kullanmayi dusunuyorum. İgneyle korunacaksan arastirmani oneririm canim
Yok canım ben düşünmüyorum iğne falan kullanmayı. Teşekkür ederim. 🌸 dün doktorum emzirdiğin süre boyunca adet olmayabilirsin ya da yakın zamanda olabilirsin, adetlerin düzenli olabilir veya olmayabilir emzirdiğin sürece adetini düzene sokmak gibi bir derdimiz yok dedi. Onu yazmayı unutmuşum. 😘

Hemen icmedigin gun etki etmeyeblior. Ben bu gidalarn hepsini bir gunde hepten biraktm ama cocugun duzlemesi 3-4 gun sonra oldu. Bilgn olsn cnm
Ay inşallah bugün içmedim ama gazliyiz yine.Bence sayfada gaz yapmayan yemek menüleri paylaşalım aç kaldım ben neye elimi atsam gazlı hep 🙄

Back