2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Merhaba kızlar sezeryan Doğum yaptım 2ay oldu korse-termal tayt -yeşil çay -diyet -spor bunlara başlayan oldumu aranızda yan karın ve alt karın var biraz oğlumuda mamayla besliyorum emzirmiyorum iki hafta emdi sadece bunlara başlasam olur mu yoksa bir süre daha beklesemmi doktor en az üç ay dedi ama ben aynada sinir oluyorum kendimi gördükçe kıyafet konusunda
Ben amelıyatımın 3. Gunu doktor korse kullanabılırsın dedi o gunden beri kullanıyorum . Yesilcay arada içiyorum genel olarak rezene ıcıyorum ben anne sütünden baska bıse vermıyorum . Emzirdigim içinde zaten kilo falan kalmıyor cok kısa sürede toparlanıyor vücud . Emzirmeye neden devam etmedjn bebegun mı istemedi

Sezeryan sonrası nasıl yatıyorsunuz bide yan mı düzmü ben hala oturarak yatabiliyorum ağrılarımdan geçmedi hala boydan kestikleri için
Canım ıkı ay uzun bi süre degılmı neden okdar kaldıki agrın . Ben düz yatıyodum smdi yan yatmaya basladım eğilip kalkıyorum sorun yok yani bir ayım olmadı henüz ama benımkı normal estetik dikis yatay olandan . Neden boydan kestiler

Ben amelıyatımın 3. Gunu doktor korse kullanabılırsın dedi o gunden beri kullanıyorum . Yesilcay arada içiyorum genel olarak rezene ıcıyorum ben anne sütünden baska bıse vermıyorum . Emzirdigim içinde zaten kilo falan kalmıyor cok kısa sürede toparlanıyor vücud . Emzirmeye neden devam etmedjn bebegun mı istemedi
Bende emziriyorum ama 2 kilo aldım 🤣🤣🤣

Merhaba kızlar sezeryan Doğum yaptım 2ay oldu korse-termal tayt -yeşil çay -diyet -spor bunlara başlayan oldumu aranızda yan karın ve alt karın var biraz oğlumuda mamayla besliyorum emzirmiyorum iki hafta emdi sadece bunlara başlasam olur mu yoksa bir süre daha beklesemmi doktor en az üç ay dedi ama ben aynada sinir oluyorum kendimi gördükçe kıyafet konusunda
Boydan olunca korse takmaniz erken donemde rahatsiz edebilir belki ama 2 ay olmus hala agrimda var diyorsunuz bilemedim bi doktorunuza mi danissaniz. Bence daha spor icin erken daha iyilesememisken. Diyet konusunda sutunuz varsa sagmalisiniz kesildiyse yapilabilir. Ben 1 hafta 10 gun sonra filan yan yatmaya basladim benim yatay kesiydi.

Kızlar benim bebeğimin gaz problemi çok erken başladı, sab simplex ve zinco kullaniyoruz ama damlaların çok daha faydalı zeytinyağı. Bebegi gazlı olanlara tavsiye ederim. Hem mamasina bi cay kaşığı kadar ekliyorum hemde karnına zeytinyağı ile saat yönünde masaj yapıyorum. Birde kulak copunu zeytinyagina batırıp makatının dis çevresine sürüyorum. Bi on dakikaya kalmadan gazını çıkarabiliyor. Damlalardan daha çok fayda etti bizim oglana.

Yaa evet benim eşim tarafı da öyle, kadınlığı yemek yapmakla eş tutuyorlar. Eşim de o kafada olsa çok zorlanırdım ben de sizin gibi. Eşim yanımda olduğu için ben her fırsatta o kadar yemeğin israf olduğunu, hastalık sebebi olduğunu, kadını işe güce esir edip cahil ve aslında ailesine karşı ilgisiz kalmaya zorladığını söyledim. Önceleri yaptıkları yemek cesitleriyle övünürlerdi benim olduğum ortamda, artık çekiniyorlar yemekten bahsetmeye. Ama inanir mısınız evlerine gittiğimde acıyorum hallerine, yemeye elim varmıyor o yemekleri. Sırf yemek ve temizlik için sabah kalkar kalkmaz işe koyuluyorlar ve yatana kadar koşuşturmaları bitmiyor. Ne kendilerine ne eşlerine ne çocuklarına vakit ayırıyorlar. Aileyle ilgilenmek açık büfe sunmak demek değil ki. Her yeri geldiğinde söyledim bunu usulünce. En azından beni rahat bıraktılar. Bilmiyorum belki sizde de işe yarar bu yöntem.
Aynen benim kv öyle sabah ezanında uyanır yemek temizlik bütün gün 🙄 Çocuklar sokakta komşuda amcada orada burada büyümüş işte bir gün oturup ilgilenememiş. Dediğiniz gibi benim eşim de aynı kafada malesef üstelik ben çalışan bi bayanım. Annesi ev hanımı olduğu halde 2 çocuk yapmış. Benimki bir de 3. İstiyor hem de hizmet bekliyor. Sofrada en az 3 çeşit olacak sofradan sonra çay çerez seansı olacak. Ev temiz olacak ama kendi içtiği sigara külleri balkon masasında, çay bardağı lekesi tüm sehpalar. İçtiği bardak çayın bittiği yerde kalır. Her akşam yediği çerez çöpleri kabukları halılarda koltuklarda. Sofradan tabağını kaldırıp lavaboya koymaz. Sabah çıktığı yatağı öylece bırakır. Çoraplar koltuğun arasına sokuşturulmuş. Çöpleri çıkartmaz. Biten sürahilere su doldurmaz. Annem 40 gün kaldı Allah sana kolaylık versin sırf bunun arkasını toplamaya bir hizmetçi lazım kızım diyor. Ne diyim siz çok şanslıymışsınız eşinizden yana maşallah Allah bozmasın 🧿

Canım ıkı ay uzun bi süre degılmı neden okdar kaldıki agrın . Ben düz yatıyodum smdi yan yatmaya basladım eğilip kalkıyorum sorun yok yani bir ayım olmadı henüz ama benımkı normal estetik dikis yatay olandan . Neden boydan kestiler
Doktor o şekilde kesik sadece oturarak yatabiliyorum ve tutunmadan kalkamıyorum hala 😫

CAnım sütüm iyi gelmedi iki hafta sonra emzirdimde çıkardı hep biberonlada sağıp yine aynısını yaptı doktor kes dedi mamaya başlattı

kızlar sizde de gaz sancısı sabah 5twn sonra deli gibi vuruyor mu? O saate kadar birkaç gündür sorunumuz yok. Ama o saatte uyanıyor emziriyorum uyuyor ama sürekli mıkır mıkır gaz çıkarıyor ayaklar havada. İki saat falan bu şekilde kalıyor sonra güne başlıyor.

Uzun zaman sonra merhaba kızlar inşallah minnoşlarınız sağlıkla büyüyorlardır.2 aylık olduk bile çok şükür ☺️ Kamuda olup doğum yardımı başvurusu yapan var mı sosyal hizmetlerden.Yapan nasıl yaptı bilgisi olan var mı

kızlar sizde de gaz sancısı sabah 5twn sonra deli gibi vuruyor mu? O saate kadar birkaç gündür sorunumuz yok. Ama o saatte uyanıyor emziriyorum uyuyor ama sürekli mıkır mıkır gaz çıkarıyor ayaklar havada. İki saat falan bu şekilde kalıyor sonra güne başlıyor.
Benimki saat 4te başlıyor saat 10a kadar gaz gaz gaz 🙄 akşam da 8 gibi başlayıp 10a kadar gaz krizi. Gündüz uyuyordu yavrum iki gündür gündüz de 10 dk uyuyup uyanıyor. Sürekli kucak istiyor kollarım koptu valla. Napacağımı şaşırdım. Bugün yemek bile yapamadım.

Benimki saat 4te başlıyor saat 10a kadar gaz gaz gaz 🙄 akşam da 8 gibi başlayıp 10a kadar gaz krizi. Gündüz uyuyordu yavrum iki gündür gündüz de 10 dk uyuyup uyanıyor. Sürekli kucak istiyor kollarım koptu valla. Napacağımı şaşırdım. Bugün yemek bile yapamadım.
Bizimkide gündüzleri 3-4 saat uyurdu. Şimdi bir sancı vuruyor garip hareketler yapıyor eller yüzde geriniyor bacaklar havada. Bölünüyor uykusu hadiiii baştan uyutmaya çalış. Bu gaz bitmeden hiç rahat yok demek ki. Oğlumda ben hiç çekmedim gaz sancısı bilmediğim şeyler

Back